12x originele adventskalenders voor 2021

28

Vorig jaar maakte ik voor het eerst een post over originele adventskalenders, en daar kwamen zulke leuke reacties op! Ik kreeg comments, mailtjes, dm’s op Insta… you name it! Ik wist om eerlijk te zijn echt niet dat er zoveel mensen zijn die van adventskalenders houden. Maar ik heb jullie gehoord en dus kon een nieuwe editie niet uitblijven. Dit zijn 12 super leuke & originele adventskalenders voor 2021, allemaal net even anders dan anders.

1. Rivièra Maison adventskalender 2021

We beginnen met een gloednieuwe adventskalender, een first edition. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nederlands landelijke woonmerk Rivièra Maison een adventskalender uitgebracht. Het is wel een ontzettend prijzige, ik waarschuw je maar alvast.

De waarde van de producten (die RM geheim houdt) is bij elkaar €249,- en de adventskalender kost €179,-. Er zit sowieso een cadeaubon twv €25,- in en in 10 boxen zit een ‘golden ticket’ (een waardebon van €250,-). En verder zitten er unieke items in die niet los te koop zijn in de winkel.

>> Hier vind je de Riviera Maison adventskalender 2021 <<

2. Wijnbeurs Adventskalender 2021

Who doesn’t love wine!? Deze adventskalender is van Wijnbeurs en bevat 24 verschillende tubes wijn van 100ml. De meeste wijn-adventskalenders bevatten een kleinere hoeveelheid tubes, dit is echt een full size originele adventskalender voor 2021. Leuk om cadeau te krijgen én te geven!

>> Hier koop je de Wijn Adventskalender 2021 <<

3. Harry Potter LEGO Adventskalender

Uiteraard mag ook een adventskalender voor kleine en grote kinderen niet ontbreken. De Harry Potter Adventskalender van LEGO bevat 24 mini cadeautjes, waaronder kleine LEGO-poppetjes van de leukste Harry Potter-karakters. Maar ook voorwerpen en accessoires uit de Harry Potter films. Superleuk! Deze adventskalender kost €31,99 op Bol.com

>> Hier koop je de Harry Potter LEGO adventskalender <<

4. My Jewellery adventskalender 2021

Elk jaar komt sieradenwebshop My Jewellery met een eigen adventskalender vol kleine cadeautjes. Je mag zelf kiezen of je ‘zilver’ of ‘goud’ wil (de kleur van de sieraden). Erin zitten steevast mooie oorbellen, kettinkjes, armbanden en ook leuke haaraccessoires. De sieraden zijn gemaakt van hoogwaardig stainless steel. De waarde van de items is €150,- maar de adventskalender kost €59,99.

>> Je koopt de My Jewellery adventskalender 2021 hier <<

5. Adventskalender met thee van Yogi Tea

Elke dag een ander theesmaakje! De Yogi Thee Adventskalender 2021 is een prachtig cadeau om te geven voor het Advent seizoen en bevat 24 verrassende theesoorten in een mooie cadeauverpakking. Achter ieder deurtje bevindt zich een andere smaak thee met een inspirerende levenswijsheid, om heerlijk van te genieten in de aanloop naar Kerstmis.

>> Hier koop je de Yogi Tea adventskalender 2021 <

6.  Adventskalender met gereedschap

Ken je iemand die gaat verhuizen, op zichzelf gaat wonen of zoek je een cadeau voor iemand die om een andere reden nog wel wat klusgereedschap kan gebruiken? Kijk dan eens naar deze Wera adventskalender met schroevendraaiers en andere handige tools (zoals een mini flesopener). Super leuk en stoer cadeau! Hij kost €50,-.

>> Hier koop je de Wera gereedschapskalender <<

7. Nog een LEGO adventskalender (LEGO City)

LEGO heeft diverse adventskalenders in haar assortiment. Dit is ook een nieuwe kalender, speciaal voor 2021. De beschrijving van de adventskalender zegt het volgende: “deze LEGO City adventkalender is een fantastisch cadeau voor kinderen vanaf 5 jaar. Elke speelgoedverrassing heeft eenvoudig te volgen bouwinstructies, zodat zelfs beginnende LEGO bouwers een leuke bouw- en speelervaring hebben.”

>> Hier koop je de LEGO City adventskalender <<

8. Puzzel & Knutsel Adventskalender van Ravensburger

Puzzelen, knutselen en decoreren – maak je eigen kerstwereld en tel zo de dagen tot Kerstmis af met de adventskalender van Ravensburger. Dit is een heuse DIY – Do it Yourself – kalender met allerlei leuke creatieve projectjes. Deze adventskalender is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar, maar ook leuk om samen met je kinderen te doen in afwachting van Kerstmis.

>> Hier koop je de Ravensburger DIY adventskalender <<

9. Happy Socks Adventskalender

Sokken origineel? Jazeker! De adventskalenders van Happy Socks zijn echt perfect voor mensen die steevast op oude sokken rondlopen (met gaten erin enzo) en weigeren nieuwe te kopen. Nu krijgen ze er meteen 24! Er is trouwens ook een iets betaalbaardere variant met 12 paar sokken van Happy Socks.

>> Je vindt de Happy Socks adventskalender hier <<

10. Adventskalender voor je kat

Jazeker, een heuse adventskalender voor katten. Achter elk deurtje zit een heerlijk kattensnackje van het merk Cosma. Dit soort adventskalenders zijn er van meer merken die dierenvoeding maken. Ik ben nog op zoek gegaan naar een adventskalender voor katten waar ook speeltjes enzo in zitten, maar die heb ik nog niet kunnen vinden. Mocht ik hem tegenkomen, zal ik hem zeker aan deze lijst toevoegen!

>> Hier koop je de adventskalender voor katten <<

11. Adventskalender voor je hond

En natuurlijk kan dan een adventskalender voor je hond ook niet uitblijven. Ook hier geldt weer: ik kon alleen adventskalenders vinden met snacks, niet met speeltjes oid.  In de  Trixie Premio Adventskalender zitten 24 lekkere traktaties voor jouw hond. De snackjes zijn gemaakt van hoge kwaliteit vlees en bevatten geen toegevoegde suikers. De kalender bevat in totaal 8 verschillende lekkernijen.

>> Hier koop je de adventskalender voor honden <<

12. Essie adventskalender met nagellak

Essie is onder veel beautyliefhebbers een geliefd merk. In deze adventskalender zitten maar liefst 9 full size en 14 mini flesjes nagellak en een mini nagellakremover. Het zijn echt allerlei verschillende kleuren, van zomers en nude tot heel kerstig, kleurrijk en feestelijk. Een leuk cadeau voor mensen die van mooi gelakte (teen)nageltjes houden!

>> Hier koop je de Essie adventskalender <<

Originele adventskalenders 2021

Ik kwam tijdens mijn zoektocht trouwens ook diverse *schraapt keel* 18+ adventskalenders tegen met speelgoed voor volwassenen, haha. Dus mocht je daar interesse in hebben, dan is dat misschien ook nog wel een leuk idee :). Anyway, ik hoop dat er iets tussen deze lijst met 12 originele adventskalenders voor 2021 zat dat je aandacht trekt. Laat het me gerust weten in de reacties hieronder als jij nog andere te gekke en originele adventkalenders hebt gespot!!

Deze blog bevat affiliatelinks.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

28 reacties

 1. Yess yess yess hier zat ik op te wachten! Zelf heb ik die van de Rituals net gekregen en voor mijn twee jongste kinderen had ik er ook al 1 maar voor mijn oudste van 7 kwam ik er niet uit. Net die van Ravensburger besteld aangezien ze een echte crea bea is!

 2. Leuk weer! Nav je artikel vorig jaar dit jaar voor manlief de (speciaal)bier kalender besteld vandaag komt ie eindelijk! Vorig jaar was toe helaas al uitverkocht. Voor mezelf de yankee candle kalender uitgezocht. Vind het maar moeilijk er is zoo ontzettend veel haha

 3. Hey Saskia,
  Wat een leuke adventkalenders, sommige kende ik al, andere ook niet. Ik heb zelf 2 adventkalenders liggen, allebei uit Duitsland. 1 met sokken en 1 met allemaal verzorgingsproducten. Helemaal leuk allemaal. Wist je dat er ook veel wol adventkalenders bestaan. handgeverfd garen is helemaal modern en de meesten doen tegenwoordig een adventkalender daarbij. Dat zijn ook altijd prijzige kalenders.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 4. Die van Harry Potter Lego vind ik wel echt heel leuk! Ik heb voor mijn man een bier advent kalender besteld en dan 1 die rekening houdt met je voorkeuren (via een bier app) en je krijgt dan ook unieke bieren die je nog niet gedronken hebt. Voor mezelf 1 met sprinkles (ik hou van bakken). Sowieso is een adventskalender altijd een goed kado

 5. Die van Harry Potter vind ik echt geweldig!! Zag er ook 1 van Tony Chocolonely voorbij komen. Ik maak dit jaar weer zelf een adventkalender. Nu nog eens bedenken wat ik daar in ga doen

 6. Ja zo leuk adventskalenders! Ik heb er een aantal jaar zelf een voor mezelf en mijn moeder gemaakt, met kerst cadeaupapier zakjes vouwen. Vaak gewoon met chocola maar soms ook kleine opdrachten die je voor jezelf kunt doen. Vorig jaar en dit jaar ben ik voor mezelf gegaan voor de yankee candle adventskalender. Ik had die in september al binnen haha, 5 seconden naar gekeken en toen snel weggezet. Lekker allemaal nog een verassing gelaten!

 7. Ik heb de ‘cozy adventkalender’ van illustratrice Esther Bennink besteld. Een kerstig bosdierentafereel dat je zelf in elkaar moet zetten (elke dag een stukje). Ook zo leuk! En vooral heeeel cozy 🙂

 8. Weer super leuk!
  Dit jaar staat mijn advent kalender teller op 8!
  En mijn 2 konijntjes hebben er ieder ook een speciaal voor hun .
  Zie er nu ook wel twee tussen staan die ik stiekem er nog wel bij wil ahhahaha.

 9. Wat een leuke blog. Wij zijn dol op Adventkalenders. Voor de Corona reden we speciaal naar Duitsland om daar een paar unieke exemplaren te scoren, zoals Kinder chocolade etc. Dit jaar hebben we tot nu toe een met honden-snoepjes, de Ikea variant, de Tony Chocolonely en de Rituals in huis. Ik wacht nog op de Pickwick (die komt begin november uit) en onderweg via een online bestelling is de Dolce Gusto adventkalender. Heel wat vakjes per dag uit te pakken zo straks in december.

 10. Hi 🙂

  De adventskalender van Rituals en the Bodyshop vind ik ieder jaar geweldig.
  Heb ook dit jaar gezien dat de kalender van Nivea erg leuk schijnt te zijn.. en wat dacht je van Yankee Candle (als je van geurkaarsjes houdt)…

  Verder vind ik het iedere keer al een cadeautje om een nieuwe blog van jou te lezen of een nieuwe vlog te kijken en hallooo het is oktober dus we hebben nog heel wat cadeautjes (blogs en vlogs) te goed .. als dat geen feestje is!

  Liefs Suus

 11. Vandaag kocht ik een mega grote Lego kalender met 24 (puzzel)boekjes! Voor onze oudste, die dol is op Lego en lezen/puzzelen.
  Super leuk en voor een prijs van 24,95 viel het mij nog mee.
  En voor mezelf een Tony Chocolony adventskalender gekocht!

 12. Een hele goedemorgen. Gisteren was ik in Dongen, bij AVRI tuincentrum. De kerstshow daar is prachtig en groot, geweldig!! Was je daar al eens geweest?? Ik ga altijd nasr intrtuin halsteten, want daar woon ik vlakbij, maar deze doet er echt niet voor onder hoor….genoten

 13. Leuk overzichtje. Ik heb de kalender van de ICI paris al kado gekregen van mijn man. Voor onze zoon ligt er een Funko pop van Dragon ball Z (ga maar googlen haha) klaar. Die krijgt hij op 1 december.
  Ik wil dit jaar graag die van Pickwick scoren maar ben bang dat het een “long shot ” wordt en die van Tony Chocolonely staat hoog op mijn lijstje om nog te scoren.
  Zo leuk om elke dag een kadootje uit te pakken.

 14. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Nou voor iedereen wat zou ik zeggen. Maar niets voor mij hoor.
  Mijn moeder heeft ooit in de jaren ’80 een Disney kerstboom met figuren geborduurd. Daarop zijn 24 ringen vastgemaakt. Daar deed ik dan 3 chocolaatjes in cadeau papier aan. Iedere dag mocht een van de kinderen het nummertje van de datum opzoeken en de chocolaatjes er af halen. Dan uit de doos een rood kerstfiguurtje pakken en die ging dan weer aan het desbetreffende ringetje. Zo hadden we dus een kerstboom vol rode figuurtjes met kerst. Hij hing boven de eettafel toen. Dat was heel gezellig.

  Ooit hoop ik hem weer eens op te hangen voor kleinkinderen als die er mogen komen. Wie weet.

  Groetjes Ingrid