Kerstversiering aan de schouw + mijn favo Loberon kerstitems

18

Al jaren zwijmel ik weg bij foto’s van prachtig versierde mantles in al die mooie Amerikaanse huizen. Maar ik heb geen haard. Ons huis is super nieuw en beneden hebben we er ook geen plek voor. Maar boven, daar wel! Dus was ik mega blij toen ik deze prachtige ‘faux’ haardschouw van Loberon ontdekte. Ik vertel graag hoe ik het stylen van de schouw met kerstversiering heb aangepakt en ik deel ook nog eens mijn favo kerstspulletjes uit de Loberon wintercollectie!

Kerstversiering aan de schouw

Oh yes, het is nog niet eens november en ik ben gewoon stiekem al begonnen met decoreren. Ik kón gewoon niet wachten. Deze schouw van Loberon moest en zou versierd worden. Voor het decoreren heb ik spulletjes gebruikt die ik al had en verder nog wat mooie kerstitems van Loberon. Het is zo’n fijne webshop met echt unieke stukken, die je vaak nergens anders tegen komt. Zeker als je van landelijk houdt, kun je eigenlijk niet om Loberon heen.

Schouw versieren voor Kerst

Laten we het maar gauw over die versierde schouw hebben in mijn slaapkamer. Ik ben begonnen met het draperen van de guirlande. Daarna heb ik het mooie decoratieve bord met een plakspijker aan de muur gehangen. De items die ik gebruikt heb van Loberon voor het versieren van deze schouw zijn:

 • Ten eerste natuurlijk de super mooie schouw zelf, een prachtige kleine faux mantle van 85 bij 20 cm en 95 cm hoog. Hij past echt precíes tegen de muur op onze slaapkamer. De schouw komt in vier delen en heb je in je eentje in een minuut of tien in elkaar gezet. Kind kan de was doen, zo simpel! Hij is er trouwens ook in antiekgrijs en antiekbruin voor als je dat mooier vindt.
 • Boven de haardschouw hangt een prachtig decoratiebord van Loberon, met de tekst Farm Fresh Christmas Trees erop. De letters zijn 3D, ze liggen er echt op. Echt práchtig gemaakt, in Amerikaanse stijl en ik ben zo verliefd op dit bord.
 • Dan heb ik nog twee super schattige hertjes van met de hand beschilderd polyresin. Eentje staat op de schouw en eentje ligt in het mandje. Een leuk setje zo samen, toch?
 • Over de schouw hangt een kunstguirlande die ik nog had (of eigenlijk een set van diverse dunne kunstguirlandes) met wat lampjes erin. Ik heb er hier en daar kunst eucalyptus takjes tussen gestoken. Aan de guirlande heb ik een drietal prachtige zilverkleurige ‘sneeuwvlokken’ gehangen.

Ik heb nog veel meer kerstlooks in gedachten!

Verder heb ik het aangevuld met wat mooie dinerkaarsen, een mand met nog wat kerstgroen en LED-stompkaarsen en andere kleine items die ik nog had. Dit is de eerste kerstlook die ik met mijn schouw gemaakt heb en ik weet nu al dat er nog vele zullen volgen. Misschien met een grote spiegel erop, dat lijkt me mooi. En wellicht maak ik eronder wel een soort faux haardvuurtje. Genoeg ideetjes en inspiratie (en mocht ik tekort komen: Pinterest staat er echt vól mee!).

Mijn favoriete Loberon kerstartikelen

Ik sluit deze blog graag af met een selectie van mijn favoriete items uit de Loberon wintercollectie. Klik op de foto om naar het item in kwestie in de webshop te gaan. Daar lees je ook meer over levertijd, voorraad en prijs. Ik hoop dat er iets leuks voor jou bij zit. Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik hoor weer heel graag van je!

De schouw en andere Loberon-items op de foto’s in deze blog heb ik gekregen. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

 1. Ja, dankzij jou is Loberon nu ook één van mijn favoriete plekken om te kijken en sfeer op te snuiven. Ik heb er al een uitgebreid wensenlijstje. Maar, zoals je eerder schreef, zijn spulletjes soms snel uitverkocht! Is het ene weer voorradig dan is prompt het andere item van de wensenlijst uitverkocht!

  • Loberon is geweldig, vanaf dat ik ze ontdekte meteen mezelf aangemeld voor de nieuwsbrief! En ik geniet mega van de prachtige boekjes/folders die ze thuis sturen.
   Jammer genoeg kan ik geen schouw kwijt, het geeft meteen zoveel sfeer. .
   Vind de guirlande die je gebruikt ook mooi, heel anders dan de standaard.

   • Grietje de jong op

    Wat een mooie schouw,ik heb een schouw,maar de guirlande 1 kleur,en is te zwaar. Deze is prachtig,maar even op zoek,en loberon is een snoepwinkel,heb al wensenlijstje gemaakt,als ik de loterij win,komen hier een paar prachtige stukken in huis.

 2. Arja’s place op

  Prachtige site is dat, echt om bij weg te zwijmelen. Super mooi versierd, en legio mogelijkheden om ook te wisselen

 3. Hoi Saskia…
  Loberon heb ik al een paar jaar bij mn favorieten staan
  Zulke leuke spulletjes hebben ze……
  Ik zag op Pinterest een lamp als die brand
  Is het net een echte vlam
  Leuk in een vuurkorf onder de schoorsteenmantel….
  Ik ben ook weer verlekkerd aan het snuffelen bij villeroy & Boch
  Prachtig kerstservies hebben ze daar om bij te kwijlen…..
  Wie weet…..ooit.
  Maar af en toe er iets van kopen kan ook natuurlijk.
  Eerst weer eens bij Loberon verder neuzen.
  Het kriebelt hier ook al met versieren.
  Groetjes
  Jeanne

 4. Jacqueline Pallett op

  Oh, wauw, wat prachtig. Wij wonen ook in een huis zonder schouw en dan is zoiets toch wel heel mooi, hoor. En weer prachtig aangekleed, chapeau!

 5. Lieve Saskia,
  Wat heb je dat weer prachtig gedaan and lucky you :-).
  Het zijn echt ontzettend, mooie spullen en die vrachtwagen met kerstboom, zo leuk!.
  Ik vind zowel de landelijke – als industriële stijl mooi, puhh soms maak ik het mezelf moeilijk.
  Maar…er is overal een oplossing voor.
  Kerstgroetjes Marijke.

 6. Dankzij jou krn ik nu ook LOBERON! Wat een geweldig merk is dat! Net de 1.50 hoge super etagiere gekocht, wat een aanwinst! Dank je wel voor het blijven zoeken en vinden van TOP kerst producten! Tip: ga eens nasr Rotterdam Dirkx
  En Alles in Wonderland….. kleine mooie one-of-a-kind winkels!

 7. Ik ben inmiddels ook helemaal fan van Loberon!
  Heb al verschillende spulletjes besteld Hihi, waaronder de windlichten op de eerste foto! Echt zo mooi!
  Ook de wintercatalogus ligt hier al even op de tafel, zo leuk om ideetjes in op te doen.