Fotoverslag! Kerstshoppen bij Intratuin Maastricht

15

Samenwerking – Wanneer een nieuw tuincentrum (een winkel waar ik nog nooit eerder ben geweest) me uitnodigt om langs te komen en een fotoverslag te maken, dan is dat altijd even spannend. Ik weet namelijk niet wat je kan verwachten! Is het groot? Mooi? Knus? Gezellig? In dit uitgebreide fotoverslag neem ik je graag – voor de allereerste keer – met mij mee naar de populaire Intratuin-vestiging in het prachtige Maastricht!

Een grote ontvangsthal

De binnenkomst bij Intratuin Maastricht is echt gaaf. Dit tuincentrum is zo anders opgezet dan andere vestigingen van Intratuin die ik heb bezocht (en dat zijn er al heel wat). Je komt binnen in een grote hoge hal waar prachtige versiering aan het plafond hangt. Achterin vind je een trap direct naar het restaurant. Je kunt rechts de kas in waar de kersthuisjes en verlichting te vinden is.

Of je loopt naar de achterzijde van de hal en neemt meteen de roltrap naar boven, waar je de kerstdecoratie-afdeling vindt. Ik vind het echt ideaal dat je in dit tuincentrum meerdere kanten op kunt en dus meerdere routes kunt lopen. Je hoeft niet eerst de hele winkel door als je alleen op zoek bent naar roze kerstballen, of naar Lemax-huisjes. Dat is echt een verademing!

We beginnen boven: op de kerstdecoratie-afdeling

Laat ik je maar gewoon gezellig met me mee nemen door de kerstshow! We zijn onze tour du Intratuin Maastricht boven begonnen, op de kerstdecoratie-afdeling. Naast het restaurant begint de show met rode en traditionele versiering. Hier vind je trouwens ook een grote kraam met allerlei chocosoezen. Lekker!

Verder vind je boven een grote hoek met roze kerstdecoratie, lieflijk en romantisch. Ook mogen prachtige diepblauwe en paarse versiering, passend bij de Intratuin trend ‘Magic & Miracles’ niet ontbreken. Uiteraard passeren eveneens alle andere kleurthema’s uit de Intratuin trendlijst de revue op de bovenste verdieping.

Sfeerpresentaties & fotohoekjes

Overal in de kerstshow zijn mooie sfeerpresentaties & fotohoekjes te vinden, al moet je ze soms wel even zoeken. Natuurlijk moesten we hier zelf ook even wat fotootjes maken (ik zou Christmaholic niet zijn zonder kerstselfies en kerstportretten hè ;-)). De hoekjes zijn stuk voor stuk mooi gemaakt, een beetje Efteling-achtig zelfs. Maar de uitlichting kan nog wel een beetje beter voor een optimale foto.

Kersthuisjes & rustieke kerstversiering

Beneden bevinden zich de Lemax-afdeling en alle andere kersthuisjes. Plus de hoek met kerstverlichting. Het leukste vonden wij het gedeelte in de koude kas met wat meer landelijke en rustieke kerstdecoratie. Dat vonden we misschien nog wel sfeervoller opgezet dan de afdeling boven. Die moet je dus ook echt niet overslaan als je hier komt shoppen!

Je vindt hier o.a. mooie woonaccessoires voor een winters sfeertje in huis. Maar ook kunstkerstboompjes in allerlei soorten en maten, bijzondere versieringen, kerststalletjes en figuren voor in de kerststalletjes. Zelfs lichtgevende kerstschilderijtjes voor aan de muur, als je daar van houdt.

Wat vonden we van de kerstshow?

Zoals jullie weten, ben ik altijd positief in mijn verslagen (ik benadruk vooral wat ik mooi en tof vind), maar ook altijd eerlijk. Want anders hebben jullie niets aan mijn kerstshowverslagen! Wat ik erg leuk vond boven, was de grote presentatie met de prinses. Die is heel kunstig gemaakt.

De prinses vertelt een leuk verhaaltje waar de kinderen naar kunnen luisteren. En de brede omgeving om haar heen is heel mooi gedecoreerd. Spendeer daar zeker een paar minuten om alle mooie details te bewonderen!

Kerstbomenbos

Beneden in de kas vonden we het kerstdorp leuk opgezet, vooral omdat er diverse hele lange treinrails te zien zijn en een trein die zowat door het hele dorp heen rijdt. Ook het kerstbomenbos was gezellig en ‘voelde’ heel fijn, vonden we allebei. Met veel paadjes en ruimte, zodat je overal goed bij kunt en je keuze weloverwogen kunt maken. Daar kunnen andere tuincentra nog wel wat van leren.

Een populair tuincentrum

Intratuin Maastricht is een onwijs populair tuincentrum, het wordt ook graag bezocht door Belgische klanten. Alle bordjes zijn niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans geschreven. Wij waren er toevallig net op een druk moment, omdat veel Belgen vrij hadden (en de dag ervoor was heel België vrij). Dat was achteraf gezien misschien niet zo ideaal, haha.

We konden goed zien dat het in de winkel druk was geweest. Enkele bomen waren aan de onderzijde bijna leeg, omdat mensen er volop uit geshopt hadden. Dat geldt ook voor sommige van de tafels met kerstspulletjes. Maar het team was volop bezig met bijvullen, overal stonden karren met dozen kerstversiering. Dus ik verwacht dat de schappen inmiddels weer goedgevuld zijn!

De kerstshow mag van ons wel groter

De ruimte boven – de kerstdecoratieafdeling – is knus en gezellig opgezet, maar niet zo heel groot. De paden zijn vrij smal en als het druk is, is het best lastig foto’s maken haha. Dat was wel even een uitdaging. Arvid en ik vroegen ons af of ze niet een gedeelte van de hal beneden konden betrekken bij de kerstdecoratie, zodat het allemaal wat breder opgezet zou zijn. Van ons mag het namelijk nog wel wat groter. Maar goed, dat moet ook maar kunnen hè.

Kerstshow Intratuin Maastricht 2021

En je bent alweer aan het einde gekomen van het fotoverslag over de kerstshow bij Intratuin Maastricht. Ik denk dat dit de meest zuidelijke kerstshow is die we ooit bezocht hebben, we moesten zelfs de lange Koning Willem Alexander tunnel door om er te komen. Ben jij hier wel eens geweest? Dan hoor ik heel graag wat jij van de kerstshow bij Intratuin Maastricht 2021 vindt. Ik verklaar het reactieformulier hieronder weer voor geopend, haha!

Intratuin Maastricht
Molensingel 87
6229 PC Maastricht (Limburg)

Openingstijden
Maandag | 10:30 – 18:00
Di t/m vrij | 09:30 – 18:00
Zaterdag | 09:30 – 17:30
Zondag | 12:00 – 17:00

Dit verslag is in samenwerking met Intratuin Maastricht geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

15 reacties

 1. Ik ben er nog nooit geweest maar ik vind het er prachtig uitzien. Echt heel mooi gedecoreerd.
  En die krans met sterren ,die zou ik wel willen maar nog niet bij een andere intratuin gezien.
  Vandaag ga ik zelf naar Intrstuin Lochem. Ben benieuwd of ik hem daar misschien vind.

  • Ik woon er vlakbij en kom er best vaak. Ik vind de kerstshow prachtig. We hebben er dit jaar onze besneeuwde kerstboom gekocht. Ook in het restaurant komen we vaak. Altijd gezellig! Het enige nadeel vind ik vaak wel de drukte dus ik probeer op momenten te gaan waarvan ik hoop dat het niet zo druk is. Leuke blog!

 2. Ik vind de sprookjesachtige sfeer die ze op proberen te roepen mooi (origineel afwijkend van de standaard sprookjessfeer) maar het soort etalagepoppen weer te kil. Terwijl ik zo’n bronzen beeld als De Kleine Zeemeermin in Kopenhaven dan weer wel tot de verbeelding vind spreken. Dat is heel persoonlijk, dat ik in zo’n geval meer voor illusie zou gaan bij “menselijke figuren”. Zag ik in de amberkleurige boom (met wit) een lamshoofdje? Ook mooi. En… die detailfoto met kunstkerstbomen sprak me ook aan. Daar verdiep ik me nu wat in. Wat is er op dat vlak toch veel verbeterd! Komt er een kunstbomenspecial?

 3. Hoi Saskia,
  Wij zijn er geweest toen ze net geopend was en jouw verslag geeft mijn gevoel wel goed weer. De hal bij binnenkomst is prachtig! Daardoor verwacht je ook veel van de kerstshow. Die vond ik persoonlijk dan iets minder. Niet zo groots en mistte er een beetje de sfeer die beneden dan wel zo aanwezig is. En de kas waar de winterse tafereeltjes zijn hebben wij inderdaad heerlijk gestruind. De kunstkerstbomen, zowel groot en klein is veel aandacht aan besteed. Dat vonden wij ook. Echt een verschil met andere filialen.
  Die kunstkerstbomenspecial wat dhr/mw. Jonker hier beneden noemt, goed idee!! 🙂 (alsof je nog niet druk genoeg bent 🙂 )
  Desalniettemin, ook al heb ik mooiere kerstshows bezocht, Intratuin Maastricht is een prachtig, groot filiaal waar je heerlijk kan struinen.
  PS…. prachtige foto’s zijn het weer geworden. Je weet dan toch die sfeer heel goed te vangen! Fijn weekend!

 4. Leuk om te zien! Maastricht is voor mij om de hoek en kom er meermaals per jaar. Ik vond dat t dit jaar ook boven minder was dan andere jaren, normaal is t meer en groter naar mijn idee.. wel grappig om te lezen “helemaal door de wimlex tunnel” . Voor Limburgers komen we daar minstens 2x per week door en als werken op kantoor weer mag dagelijks

  • Haha nou ik heb mijn hele jeugd in Sittard gewoond, mijn ouders wonen er nog altijd en Arvid woont er nu ook nog, dus ook een Limburger. En hij komt daar niet 2x per week hoor haha! Limburg is groot 🙂

 5. Wij wonen zelf in Maastricht en komen er al jaren. Helaas zien wij de kerstshow ieder jaar meer achteruit gaan. De liefde die voorgaande jaren in de show werd gestoken is er al lang niet meer. Het personeel is meestal vriendelijk. De kerstshow van 2021 is een grote aanfluiting. Gelukkig is ie nog niet zo slecht als de vestigingen van Stox. Die zijn tenenkrommend.

 6. Astrid Duchateau op

  Wat een mooie foto reportage ik kom bij Intratuin Maastricht bijna iedere week woon er ook praktisch naast en zo te zien heb ik nog niet alles bekeken dank je voor deze mooie foto’s ♥️

 7. Ik ben er nog nooit geweest maar wauw wat een aandacht is er besteed aan deze kerstshow ik vind het zo mooi allemaal! Weer genoten van je verslag!

 8. Er was alleen maar tekst, met enorme witte vlakken daartussen. Geen foto’s…… Er moet iets misgegaan zijn. Jammer, hoor!

 9. Ik heb nog een keer geprobeerd de kerstshowte bekijken. Deze keer kreeg ik wel foto’s. Deze kerstshows zien er zo feestelijk uit!

 10. Wij gaan vanuit Antwerpen altijd naar Intratuin in Halsteren. Bergen-op-Zoom ligt maar op een half uurtje rijden.
  Intratuin Maastricht is een leuk alternatief. Iets verder, maar toch nog te doen.
  We gaan er zeker eens kijken
  Dank je wel voor de tip.