Dit zijn de mooiste kerstshows van 2021!

21

Een aantal jaar geleden schreef ik al eens een artikel over mijn favoriete kerstshows. Maar we zijn weer 3 jaar verder, dus ik dacht: het is onderhand hoog tijd voor een update! In deze blog neem ik je graag mee langs de, naar mijn bescheiden mening, mooiste kerstshows van 2021! In willeukeurige volgorde wel te verstaan.

Kerst is geen wedstrijd

Er wordt me heel vaak gevraagd wat mijn favoriete kerstshow is. Eigenlijk vind ik het verschrikkelijk lastig om daar antwoord op te geven. Daarom heb ik hieronder ook een lijstje gemaakt met de volgens mij mooiste kerstshows 2021 in willekeurige volgorde.

Er zijn meer dan 550 tuincentra in Nederland en ik heb ze natuurlijk láng niet allemaal gezien. Elk tuincentrum heeft ook weer te maken met een andere ruimte, materialen, budgetten en een ander team. Je kunt ze dus eigenlijk niet met elkaar vergelijken. En dat is ook nergens voor nodig! Kerst is namelijk geen wedstrijd :).

Dit zijn de mooiste kerstshows 2021

In het schrijven van mijn verslagen en de video’s die ik maak, focus ik me daarom ook met name op de positieve aspecten van elke show, op wat ik leuk vind! Aangezien ik met rijden & bezoeken + het maken van een verslagje al gauw 8 tot 12 uur bezig ben, lukt het me helaas niet om er meer dan 10-12 te bezoeken op een jaar!

Maar ik heb na 11 jaar kerstbloggen ook echt wel een aantal lievelingsadresjes, waar ik elk jaar of om het jaar naar terug ga of in ieder geval echt heel erg over te spreken ben. Hieronder lees je welke dat precies zijn, in willekeurige volgorde…

1. Intratuin Duiven

De grootste kerstshow van de Benelux, met maar liefst 17.000 m2 aan kerstafdeling, dat is de Intratuin in Duiven. Dit jaar is het thema van de inmiddels beroemde rolband die naar de kerstdecoratie-afdeling leidt: ‘Het Hotel’. Met kleuren als zwart, cerise en goud en een romantisch jaren ’20 stijltje.

De plek waar je eventjes vergeet dat je in een tuincentrum bent. Is dit een kerstshow of is het een attractie in een pretpark? Het is toch écht het eerste. Verder is er ook een gigangische miniaturenafdeling (kerstdorpjes) van 2.000m2. Echt enórm groot! Hier vind je ons fotoverslag van dit jaar en hieronder bekijk je de video!

2. Coppelmans Nuenen

Altijd favoriet bij mij is de Coppelmans in Nuenen. Het is mijn ‘huistuincentrum’ omdat hij lekker dichtbij is en ik de sfeer er altijd zo heerlijk knus en vertrouwd vind. Als je van overdadig versierde sfeerpresentaties houdt, dan is dit tuincentrum echt een topper voor je. Wij waren er nog voor de opening en hier vind je het uitgebreide sfeerverslag. Als je videobeelden wil zien, in deze vlog zie je ons er rondlopen!

mooiste kerstshows 20213. Intratuin Halsteren

De Intratuin in Halsteren is bij veel mensen favoriet. Met name de grote hal, de entree is echt indrukwekkend te noemen! Wij waren er op 15 oktober en keken echt onze ogen uit. Dit tuincentrum is zooo groot. Een aanrader is Santa’s High Tea in de spiegeltent. En natuurlijk de winkel van Rudolph van Veen op het terrein – Rudolph’s Bakery. Die mag je echt niet overslaan. Bekijk de video hieronder!

4. Intratuin Zevenhuizen

Ik hou van kerstshows met een rolband naar de bovenste verdieping. De show bij Intratuin Zevenhuizen is groots opgezet. Beneden vind je het kerstdorp en de kerstbomen, en boven vind je kerstdecoratie in alle kleuren van de regenboog! Ik kom hier elk jaar met veel plezier. Dit jaar is de entree werkelijk prachtig versierd met een gigantisch groot Scandinavisch kerstmannenhuis. Zie de video hieronder!

5. Intratuin Zoetermeer

Ook één van mijn favorieten, is de kerstshow bij Intratuin Zoetermeer. Niet groot, maar zo knus en sfeervol gedecoreerd. Ik zou zeggen: bekijk de video hieronder en oordeel zelf! Met name het stuk met de bosachtige, herfstige versiering en het stuk met de winterse kerstdecoratie vond ik dit jaar prachtig.

6. Avri in Dongen

Bij deze kerstshow zijn Arvid en ik ook even geweest dit jaar, ik heb er alleen geen verslag van gemaakt (soms ga ik gewoon even voor mezelf). Maar het is echt een superleuke show! Divers, met een heel ander assortiment dan veel andere tuincentra. En lekker groot ook! Bij de kersthuisjes kun je ieder jaar een prachtige show met water en licht bewonderen. Zeker een bezoekje waard.

mooiste kerstshows 2021

7. Global Garden Zwaanshoek

Deze kerstshow is echt prachtig. Je wordt echt helemaal ondergedompeld in de Kerst. En omdat deze winkel geen onderdeel is van een keten, is de setup heel anders dan elders en zie je hier dingen die je nergens anders tegenkomt. Ik hoop dat we dit jaar nog de kans krijgen om er naar toe te gaan, want hij schijnt dit jaar nog mooier te zijn dan ooit tevoren (heb ik van veel mensen gehoord). Hier vind je een impressie.

8. Driesprong Zoetermeer

Bij veel van mijn lezers is de kerstshow bij de Driesprong in Zoetermeer favoriet. En dat is ook niet gek, het is een hele eigenzinnige kerstshow waar je voor hele fijne prijsjes kunt shoppen! En ook hier weer: het is geen keten, maar een losse winkel die het dus lekker helemaal op z’n eigen manier doet. Dat betekent niet alleen een ander soort collectie, maar ook een hele andere manier van versieren en stylen dan elders! Hier lees je mijn uitgebreide fotoverslag van de Driesprong in Zoetermeer.

mooiste kerstshows 20219. Intratuin Geleen

Schaam, schaam… ik heb 13 jaar in Sittard (naast Geleen) gewoond en mijn ouders wonen er nog steeds, en toch was ik tot dit jaar niet bij de kerstshow bij Intratuin Geleen geweest. En wat zonde! De show is echt superleuk, met name het gedeelte boven vind ik echt tof. Ik begreep van Arvid dat het iets minder spectaculair was dan eerdere jaren. Maar dat is het voordeel van ergens voor het eerst komen: je hebt niks om het mee te vergelijken en ik vond het schitterend gedaan!

mooiste kerstshows 2021

10. Borghuis in Deurningen

Dit jaar ben ik er nog niet geweest, maar het is steevast één van mijn favoriete kerstshows van het jaar: die bij Tuincentrum Borghuis in Deurningen. Ze zijn tegenwoordig heel actief op Instagram en delen daar volop foto’s. Dus mocht je een bezoekje overwegen, kijk gerust daar even naar wat fotootjes! Hier vind je trouwens mijn verslag van de show van vorig jaar.

mooiste kerstshows 202111. Tuincentrum Leurs in Venlo

Tot slot mag natuurlijk ook de kerstshow bij Tuincentrum Leurs niet ontbreken. Hier lees je ons uitgebreide fotoverslag en hieronder vind je de video die Arvid en ik eind september van dit jaar maakten. Leurs is een tuincentrum waar je vooral heel goed kunt kerstshoppen, ze hebben een uniek assortiment (ook deels toegespitst op de Duitse markt) en hij is lekker anders dan de rest!

Welke kerstshows bezoek jij graag?

Dat was mijn lijstje met mooiste kerstshows 2021. En natuurlijk zijn er nog veeeel meer mooie en leuke shows om naar toe te gaan. Er staan er nog genoeg op mijn lijstje. Ik krijg trouwens vaak de vraag: “is deze kerstshow de moeite waard om x uur voor te rijden?” Maar ik kan dat onmogelijk voor een ander bepalen. Het enige wat ik kan doen is in een foto- of videoverslag laten zien wat er allemaal te beleven valt en mijn persoonlijke mening geven.

Het is en blijft smaak, beleving is zó persoonlijk! En als blogger met mijn camera in de hand, let ik ook op andere dingen dan de gemiddelde kerstshopper. Dus maak vooral je eigen beslissing en vel vooral je eigen oordeel! 🙂 Ik ben heel benieuwd naar jóuw favoriete kerstshows van dit jaar! Heb je er al veel bezocht? Laat het me zeker even weten in de comments hieronder.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

21 reacties

 1. Ik bezoek er best een aantal in onze regio. De Boet in Hoogwoud, Intratuin in Heerhugowaard, Zuidoostbeemster en Blokker, Overvecht in Zuidoostbeemster. Niet te vergeten Den Heuvel in Wervershoof. Dat zijn de favorieten. Vroeger was er in Bovenkarspel ook een aardige kerstshow maar sinds dat een Ranzijn is geworden, werd de kerstshow minder. Zij hebben andere prioriteiten. Wat zie ik bij het artikel toch weer prachtige foto’s!!! Genieten! Ja, die in Duiven hoop ik ook eens te bezoeken.

 2. Intratuin Zoetermeer vind ik dit jaar geweldig, hopen dat ze dit vasthouden.
  De route die op de buitenafdeling begint is echt top gedaan.
  Driesprong vanwege hun eigenheid, met echt andere spullen blijft gewoon top.
  Wil wel heeeel graag naar Intratuin Halsteren, ook vanwege Rudolph van Veen.

 3. Intratuin Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp, De Driesprong in Zoetermeer, De Bosrand in Wassenaar en last but not least Tuincentrum Ockenburgh in Den Haag – Loosduinen.

 4. Goedemorgen Saskia,

  Er zijn er zoveel in jouw lijstje waar ik nog nooit heen ben geweest. Hopelijk komt daar volgend jaar verandering in. Dit jaar ben ik naar Duiven, de Boet, Global garden, de Driesprong en de Bosrand in Oegstgeest en Intratuin Heerhugowaard geweest. Ik vind de Boet en Global garden dit jaar helaas tegenvallen. En de intratuin Heerhugowaard is nu nog niet zo leuk. Ze zijn bezig met een verbouwing dus hopelijk gaan ze volgend jaar knallen. Bij De Driesprong en de Bosrand kreeg ik een warm kerstgevoel. Mooie hoekjes en net even anders dan andere tuincentra. Fijne dag.

 5. Ik ben dit jaar naar Duiven geweest en waarschijnlijk was ik wat vroeg. Wat voor mij ECHT cruciaal is voor een kerstshow, is kerstmuziek! en dat werd op 10 oktober daar (nog?) niet gedraaid. Ook bij twee tuincentra die dichtbij bij waren, werd het in oktober niet gedraaid. Binnenkort ga ik nog eens een poging wagen…

 6. Prachtig! Met 3 kleine kindjes waarvan er 1 meer “aandacht “en zorg nodig heeft (ik weet het even niet anders te verwoorden) is het voor mij de laatste jaren lastig om alle kerst shows af te gaan. Iets wat ik elk jaar deed heerlijk keek er in de lente al naar uit. Gelukkig neem jij me mee met je blogs en geniet ik toch gigantisch. Bedankt!
  Liefs Tessa

 7. Heerlijk dat er van sommige kerstshows ook filmpjes zijn. We kunnen tenslotte niet allemaal een kerstshows bezoeken. Nu kan iedereen meegenieten.

  • Yes onze Geleen staat in het lijstje! En ja dat klopt! Is echt altijd mooi!!!

   Weert intratuin is ook zeer mooi! Wel klein maar echt mooi!

   En vergeet Daniëls in Vlodrop niet! Die is ook altijd best leuk! Alleen niet zo mooi als vorig jaar!

 8. Yes onze Geleen staat in het lijstje! En ja dat klopt! Is echt altijd mooi!!!

  Weert intratuin is ook zeer mooi! Wel klein maar echt mooi!

  En vergeet Daniëls in Vlodrop niet! Die is ook altijd best leuk! Alleen niet zo mooi als vorig jaar!

 9. Ik ben in de intratuin in Zevenhuizen, Zoetermeer en Pijnacker en de driesprong in Zoetermeer geweest. Persoonlijk vind ik die in Pijnacker het mooist

 10. Ik ben dit jaar weer in Duiven geweest. Ik kijk bewust niet jouw verslag vooraf zodat ik me kan laten verrassen. De show beneden en boven was wel wat ik ervan verwacht had maar de roltrap viel me zo ontzettend tegen! Ik kon de link totaal niet leggen met kerst. Etalagepoppen met struisvogelhalzen en -koppen??? Ik was echt teleurgesteld en heb ook geen foto’s genomen. Mijn moeder en zusje vonden hetzelfde en ik ving dit van meer mensen op op de trap. Hopelijk hebben ze volgend jaar een beter thema, iets wat echt “kerst-ig” is!

 11. Hoi Saskia, wat een leuk overzicht, helaas zijn ze allemaal erg ver! Hoe leuk zou het zijn als je ook eens in het Noord Westen kwam. Een heel leuke, en heel bekende kerstshow is die van de Boet in Hoogwoud. Je hebt er volgens mij wel eens over geschreven, maar dat is al heel lang geleden. Het is een geweldige show elk jaar, ook lekker eigenzinnig, en de Boet is niet lid van een keten. Echt de moeite waard, een echte aanrader! Er komen vaak mensen van heinde en verre, zelfs met bussen! Je bent er zo uren zoet!

 12. Ben juist vandaag bij De Bosrand in Oegstgeest geweest en was gelijk een warme binnenkomer fantastisch, de moeite waard,, dat is een blijver. voor ieder jaar.
  Elk jaar naar De Boet in Hoogwoud ook altijd mooi.. De Bosrand in Wassenaar is ook een blijver met Alphen aan de Rijn en altijd naar Intratuin in Ter Aar, daar had men nu jammer genoeg dit jaar geen Oud Hollands dorp staan.
  Hoop nog naar De driesprong in Zoetermeer en Intratuin in Pijnacker te gaan.
  Is voor mij de mooiste tijd van het jaar.

 13. Coppelmans in Nuenen is echt weer fantastisch dit jaar!

  Nu, op dit moment, zijn we bij Intratuin Halsteren. Wauw, op en top genieten is dit!

  Vanmiddag gaan we nog een kijkje nemen bij Avri.

  Bedankt weer voor het overzicht!

 14. Had al een reactie gegeven, maar De Driesprong in Zoetermeer is fantastisch wat mooi, en een blijver, heb zo genoten dat er amper tijd was voor Intratuin in Pijnacker. Hou nu met m’n bezoeken naar Tuincentrums toe op omdat het steeds drukker word en we nog altijd last hebben van de Corona, wil ik dat voor zijn. Maar we hebben de foto’s nog, dus kan ik nog genoeg nagenieten. Heb er 7 bezocht in 7 weken, moet leuk blijven.

 15. Zeer mooie kerstshows laat je ieder jaar zien, Bij mij staat Coppelmans op nr 1, al ben ik dit jaar in Valkenswaard geweest ipv Nuenen, omdat ik nog niet lang kan autorijden dus keuzes maken, MAAR… ook deze in Valkenswaard was Super om te zien, Verder Daniels in Vlodrop en dan pik je Schmitz ook meteen mee, al vond ik de laatste dit jaar weer tegenvallen, Intratuin Weert ben ik ook geweest en dat was redelijk, voor dit jaar waren ze dat ook ivm corona anders had ik me nog naar Leurs laten brengen, maar ja hopelijk kan het volgend jaar weer. Eerst corona de wereld uit zien te krijgen, want mijn gezondheid gaat boven het bezoeken van een kerstshow.