Binnenkijken! Kerstversiering in mijn kleine keuken

26

Welkom in niet het allerkleinste kamertje van ons huis (dat is toch wel het toilet haha), maar wel één van de kleinste ruimtes: ons fijne keukentje. Vorig jaar heb ik voor het eerst mijn keuken een kerst makeover gegeven en dat beviel eigenlijk super goed. Dit jaar ben ik wat meer trouw gebleven aan mijn kleurenpalet (groen, goud, amber en wit). Benieuwd? Hieronder vind je fotootjes van de kerstversiering in mijn kleine keuken!

Een natuurlijke & rustige Kerst

Dat is ook eigenlijk waar ik het meeste behoefte aan heb dit jaar: rust, een wat meer ingetogen, natuurlijke versiering. Ik heb gekozen voor een kleurenpalet dat past bij de kleuren die we op de muren hebben en bij de gewone woondecoratie die we in huis hebben. En omdat er in mijn privéleven momenteel vanalles speelt, heb ik ook geen behoefte aan druk en veel en overdaad.

kerstversiering kleine keuken

Kerstversiering in een kleine keuken

En ik weet: wat voor mij ingetogen en rustig is, is voor een ander juist super veel en over the top haha. Smaken verschillen wat dat betreft natuurlijk enorm! Afijn, de keuken is dus de eerste ruimte die ik graag met jullie deel dit jaar. Ik zei het al: het is niet groot dus er is niet veel te zien haha.

Maar ik zal toch kort omschrijven wat ik qua versiering allemaal gedaan heb gebruikt en waar het vandaan komt. Wie weet inspireert het toch weer iemand om ook zijn of haar keuken te decoreren. Want ook al issie klein, er kan altijd kerstversiering in je keuken!

kerstversiering kleine keuken

Blikken & boompjes

Op de twee plankjes boven ons aanrecht heb ik allerlei koektrommels (oftewel: blikken) in groen-gouden kleuren gezet. Ze zijn van Sostrene Grene, maar momenteel niet meer via de webshop te krijgen, wellicht wel nog in de winkels). In één van de blikjes heb ik een echt mini kerstboompje gezet. Ik heb eerst een diepvrieszakje in het blikje gedaan, en daar het boompje in geplant. Zo kan ik hem water geven en gaat het blik hopelijk niet roesten.

kerstversiering kleine keuken

Ook heb ik een aantal lichtgevende boompjes neergezet (van de Xenos) en wat goudkleurige pompoentjes die ik nog had van de herfstversiering (eerder dit jaar bij de TK Maxx gekocht). Links op de onderste plank staat een taartplateau met daarop een stolp. Erin heb ik papieren versiering van H&M Home gelegd. De twee gedraaide LED-kaarsen zijn van Sostrene Grene, kan ze ook niet meer vinden in de webshop.

Guirlande aan het raam

Aan de luxaflex heb ik een guirlande gemaakt van twee soorten kunstguirlande. Ik had die allebei nog van eerdere jaren. Eentje is van IKEA en de andere van de Casa. Tijdens het maken van de foto’s realiseerde ik me dat de guirlande nog wel wat extra lichtjes kon gebruiken. Dus op sommige foto’s zie je nog een tweede snoer verlichting er doorheen gewikkeld. Ik heb de guirlande zo vastgemaakt dat hij kan meebewegen met de top-down bediening van de luxaflex.

Guirlande van sinaasappelschijfjes

Op de afzuigkap heb ik een mooie kunst kerstkrans van What a Wonderful Christmas gezet en een chocoladehuisje van Rudolph’s Bakery (die winkel bevindt zich naast de Intratuin in Halsteren). Aan de afzuigkap hangt een slinger van touw en gedroogde sinaasappelschijfjes

Die heb ik zelf gemaakt, gewoon door de schijfjes aan een touw te rijgen. Ik heb er een snoer kerstlichtjes omheen gewikkeld voor nog meer sfeer. En de rest van wat je ziet, zijn gewoon wat dingetjes die ik er voor de foto’s bij heb gezet haha. Puur voor wat extra kerstige ambiance.

Heel veel lichtjes = heel veel sfeer

Wat ik zo leuk vind nu aan de keuken, is dat er allemaal sprankelende kerstlichtjes zijn! Robert vindt het trouwens maar wat onhandig dat ie elke keer al die verschillende snoeren met lichtjes uit moet doen ’s avonds, haha. Maar we doen ze ook niet élke dag aan, om wat batterijtjes te sparen. Ik werk trouwens op veel plekken in huis met batterijvervangers (dan kunnen de lichtjes in het stopcontact), maar hier in de keuken kan dat helaas niet.

kerstversiering kleine keuken

Versieren doe je voor jezelf!

Plot twist: ik ga jullie niet zoals gewoonlijk vragen om jullie mening, haha. Want heel eerlijk: het maakt helemaal niet uit wat andere mensen vinden van mijn kerstversiering. Ja ja, het heeft even geduurd voor ik dat leerde, ik weet het. Ik heb echt wel een tijdje geworsteld met de ‘druk’ van buitenaf. Om het elk jaar weer beter, mooier en anders te doen.

Maar dat is gewoon geen doen, zorgt voor onnodig veel stress en is bovendien nérgens voor nodig. Versieren doen we allemaal voor onszelf en onze gezinnen, niet voor vreemde mensen op internet. Zélfs niet als je een kerstblogger bent! Maar het staat je natuurlijk vrij om vragen te stellen, of iets leuks te zeggen. Ongevraagde complimenten zijn natuurlijk áltijd welkom, haha! En deel ook gerust jouw ideetjes voor het versieren van je keuken…

Liefs,
Saskia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

26 reacties

 1. Vorige week de sinaasappels laten drogen. Wat ruikt dat ontzettend lekker. Vind ook de guirlande bij het raam heel erg mooi. Ga ik ook proberen te maken. Bedankt voor de leuke inspiratie!

 2. Hey Saskia,

  Het ziet er weer heel leuk uit,echte blikvangers,ik hou van natuurlijke kerst versiering en komt in jouw keuken helemaal tot zijn recht.mooi gedaan bedankt voor de inspiratie!

  • Goedemorgen Saskia,

   Wat heb je het weer mooi versierd. Jij weet het zo goed te stylen. Ook erg leuk je meringes die je zo mooi weet neer te zetten. Het brengt mij altijd op leuke ideeën van wat je doet en maakt. Vorig jaar en dit jaar zaten we met ziektes van familie en partner, waardoor ik zelf nu niet zo goed in mijn vel zit. Ik wilde dit jaar veel doen op instagram en veel delen van mijzelf, maar dat kan ik nu niet. Ik leer dat het belangrijk is om goed naar jezelf te luisteren en te doen wat jouw gelukkig maakt. Ik wens je het allerbeste en heel veel sterkte. Dikke knuffel…

   • Weer leuk Saskia.
    Ik heb een rieten etagere in de keuken met mooie kerst bekers en een kerstkok die taartjes vast houdt.
    Verder een kerst theedoek over een keukenkastje gehangen staat erg kerstig en natuurlijk nog een klein echt kerstboompje met lichtjes en kerstservetjes
    Geen idee hoe ik hier een foto kan uploaden..
    Veel sterkte met wat er verder speelt ❤

    Yolanda

    • Less is more maar dat geldt niet voor Kerst! Ik vind dat je het weer prachtig hebt gedaan. Vooral de witte kerstkransjes (die niemand uiteindelijk opeet!)met het rode hartje op een schaal, die zet ik op mijn eettafel! Wat het ook is dat je privé bezighoudt, ik wens je sterkte. Blijf gezond, blijf positief!

     • Bedankt voor weer een kerstige blog.
      Vorig jaar vond ik je keuken ook al zo mooi! Je bent echt mega goed in styling.. ik hou ervan.
      Zoals ik eerder al zei ga ik verhuizen, de sleuteloverdracht is voor de 3ex veranderd en wordt nu eind Januari/begin Februari… dus toch nog een laatste kerst in de flat.
      De slaapkamer en wc deco zit ergens in dozen dus die versier ik dit jaar niet.
      En de keuken is hier te vol en te klein voor kerstversiering, dus hangt er alleen een kerst handdoek en theedoek hahaha..
      Volgend jaar kan ik me al helemaal verheugen op dat ik dan meer ruimte heb voor een schap/plank in de keuken om te decoreren.

 3. Hoi Saskia,
  Het ziet er echt hartstikke leuk uit in jouw keuken, echt kersterig! Wie weet neem ik dit jaar wel een keer de moeite om de keuken te versieren……. alhoewel dar heb ik eigenlijk geen plek voor. Wij gebruiken onze keuken optimaal en dus staan er overal spullen om mee te koken en bakken. Maar wat kleine kandelaartjes op de schouw in plaats van de kruidenpotjes, zou toch moeten lukken dit jaar…. En zo niet dan geniet ik wel van de foto’s van jouw keuken en huis in kerststijl 🙂

 4. Om met het laatste te beginnen: ik ben de eerste en tot nu toe de enigste in de straat. Maakte me er druk om vanwege diverse blikken, en opeens… Het is over 32 dagen kerst en ik heb de lichtjes nu extra nodig, dus dat.
  Haal nog steeds zoveel inspiratie uit je blogs, en daar geniet ik ook van, met me bakkie koffie ernaast.
  Deze traditie’s horen er inmiddels helemaal bij, en ik ga er lekker mee door.
  Een kerstboompje op me kookeiland gaat het dus worden

 5. heerlijk! hier is de keuken te klein (en te veel leuke speeltjes om te koken) om uitgebreid aan de slag te gaan maar ik ga ook dit jaar iets van Kerstversiering in de keuken neer te zetten. Altijd een genot om inspiratie bij je op te doen!

 6. Weer leuk Saskia.
  Ik heb een rieten etagere in de keuken met mooie kerst bekers en een kerstkok die taartjes vast houdt.
  Verder een kerst theedoek over een keukenkastje gehangen staat erg kerstig en natuurlijk nog een klein echt kerstboompje met lichtjes en kerstservetjes
  Geen idee hoe ik hier een foto kan uploaden..
  Veel sterkte met wat er verder speelt ❤

  Yolanda

 7. Beste Saskia, ik vind je keuken erg gezellig geworden, leuk dat je dit wil delen. Ik wens jullie veel sterkte met de dingen die er spelen in de familie.

 8. Hoi, ik krijg altijd zo veel inspiratie door alles wat je deelt.
  Ik heb vorig jaar de sinaasappelschijfjes gemaakt en gebruik ze nu voor het tweede jaar.
  Blijft heel leuk.
  En heb de koekjes besteld!!
  Dankjewel alweer!
  Groetjes

 9. Hallo Saskia,
  Leuk gedaan hoor ,gezellig. Ik heb een kleine keuken maar ik heb wat kerstmokken op een plankje gezet en daar komt nog een klein boompje bij ,en ik heb mooi uitzicht naar de tuin waar ook het een en ander verlicht is ,dus mooi als je staat te koken.Ook op het toilet heb ik kerstmannetjes staan ,de visite komt soms niet meer bij, omdat overal wel wat staat .Maar net wat jij zegt, je versiert voor jezelf.

 10. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Wat ziet het keukenhoekje er weer gezellig uit.
  Ik ben er niet zo goed in, er staan al teveel dingen in onze keuken hihi.
  Maar ik ga het zeker proberen.

 11. Zo gezellig en dank je voor de inspiratie! Onze keukens lijken qua lay-out enorm op elkaar. Voor mij zal het de eerste keer zijn dat ik hem ga versieren want hij is pas in april geplaatst. Spannend dus, maar ik heb wel wat leuke ideetjes mede dankzij een mooi decobord en etagère van Loberon. O ik geniet zo van je blogs ❤️

 12. Leuk en gezellig Saskia, juist gaaf dat je je planken zo knus aankleedt. En goed dat je je eigen stijl en sfeer trouw blijft. Het is JOUW huis! Dus het is JOUW versering! Ik ga dit jaar ook voor de rustige kleurtjes hoor! vooral groen, wit en hout!

 13. Hoi Saskia,
  Ik vind het weer prachtig en gezellig, ik vind de kleuren die je hebt gebruikt ook erg mooi.
  Fijne sfeer zo, maar ook lekker rustig .
  Soms hé!.
  Groetjes Marijke.

 14. Het is zo mooi en sfeervol versierd! Ik hou zo van deze stijl!
  Dus ik ga zeker wat ideetjes van je lenen.
  Wat betreft de batterijtjes… Gisteren alvast weer een lading nieuwe ingeslagen. En fantastisch de timerfunctie die inmiddels op veel kerstlichtjes zit! Elke avond 6 uurtjes sfeer en geen gedoe met aan en uitzetten.
  Geniet van je mooie keuken!

 15. Ellen Bastiaans-Beckers op

  Leuk en mooi in evenwicht je kleuren dit jaar!
  En helemaal geweldig vind ik de koffiecups die zelfs in kleurstijl zijn, geweldig!
  Lieve kerstgroeten van Ellen

 16. Goed van je dat je gewoon doet wat je leuk en mooi vindt.
  Ik kijk graag naar deze foto’s, vooral omdat in mijn keuken geen plaats is, en bv slingers aan deurtjes me ontzettend gaan ergeren in gebruik van de kastjes. Alle planken staan bij mij vol met keukenspullen en boeken, ik frot er alleen wat theelichtjes tussen.
  Misschien dat ik dit jaar toch iets ga proberen met de plankranden. Dat komt er nu van, van dat lezen en kijken van alle kerst op internet, en vooral die van jou 😉