WIN! Coca-Cola Kerstman met kersttreintje

584

Het is weer woensdag windag! Tijd voor een nieuwe winactie. Als je één reclame mag noemen waar je altijd nostalgische kerstgevoelens van krijgt, dan is het toch wel de Coca-Cola reclame… Of niet!? En dan zeker een rode vrachtwagen of een rode trein met het logo erop. En dan de Coca-Cola kerstman, voor velen de ‘one and only’. Ik vind hem echt fantastisch! Jij ook? Lees dan gauw verder!

Coca-Cola kerstdecoratie

“Holidays are coming, holidays are coming, holidays are coming… ‘Tis the Season!” Haha, nu heb je vast dat liedje uit de reclame in je hoofd. Wist je dat Coca-Cola en de kerstman onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn? Waarschijnlijk wel hoor, maar voor wie het nog niet wist, vertel ik het verhaaltje graag nog eens!

We hebben Santa Claus zoals we hem kennen – die gezellige man met witte baard in zijn rood-met-witte pak en kerstmuts op – voor de volle 100% aan Coca-Cola te danken. In de jaren 30 werden frisdranken als verkoelende zomerdrankjes gezien en dronken maar weinig mensen het in de winter. Coca-Cola wilde daar verandering in brengen.

Het verhaal van Coca-Cola en de kerstman

Daarom verbond het merk zich in 1931 aan een wereldwijd bekend personage: de Kerstman. Voor die tijd werd de Kerstman – net als onze Nederlandse Sinterklaas – afgebeeld als een slanke man met een strenge blik. Maar tekenaar Haddon Sundblom bracht daar verandering in! Hij tekende een vriendelijk lachende, dikke Kerstman met rode wangen, speciaal voor Coca-Cola. En zo ontstond het beeld van de kerstman zoals we het nu kennen!

Kurt S. Adler

Als je wel eens in een tuincentrum komt rond de kerstdagen (en wie komt dat nou niet!?) dan heb je vast wel eens kerstdecoraties van Coca-Cola gezien. Die zijn steevast van Kurt S. Adler! Zij verkopen Coca-Cola-versieringen in Europa. Naast kerstmannen zijn er ook allerlei ‘kerstballen’ en ornamenten met het Coca-Cola-logo erop. Denk aan ijsbeertjes met kerstmutsen op en een kleine versie van de beroemde lichtgevende Coca-Cola kersttruck voor in de boom.

Wat kun je deze week winnen?

Deze week mag ik één gelukkige lezer blij maken met de geweldige Coca-Cola kerstman met treintje van Kurt S. Adler. De kerstman zit bovenop de locomotief van de trein met cadeautjes en flesjes cola in zijn hand. Achterin liggen allerlei kerstcadeautjes, nog meer flesjes cola en er zit een knuffelbeertje dat ook Coca-cola drinkt.

Het beeldje heeft lichtjes (er gaan twee AAA-batterijtjes in). Voorop de trein brandt een lampje en achterop ook. Het beeld is 32 cm lang en 28 cm hoog. Zet het beeldje bijvoorbeeld op de vensterbank, of op het randje achter je toilet. Ook in een kast of op een plank in de keuken staat hij prachtig. Dit prachtige beeld is met de hand gemaakt en gedecoreerd en heeft daarom een waarde van maar liefst €199,95!

Hoe maak je kans op deze te gekke prijs?

Wil je meedoen en kans maken op dit prachtige Coca-Cola kerstbeeld? Dat snap ik! Meedoen is heel simpel. Laat hieronder een reactie achter en vertel me waar jij dit beeldje zou neerzetten in je huis als je zou winnen! Deze winactie loopt van 24 november t/m 1 december 2021.

De winnaar ontvangt na 1 december via e-mail bericht, dus zorg dat je een correct mailadres invult als je meedoet. Daarnaast komt de naam van de winnaar hieronder te staan. Verder wordt er niet over de uitslag gecommuniceerd (dus als je vraagt of de winnaar al bekend is, krijg je geen antwoord ;-)). Je kunt alleen meedoen aan deze winactie als je minimaal 18 jaar oud bent en in Nederland of België woont. Voor alle overige spelvoorwaarden, klik hier.

Ik wens jullie heel veel succes!!!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

584 reacties

 1. Ik ben coca cola fan heb er zelfs een e-bike
  BBQ en koel box van wij hebben helaas geen kerstboom dit jaar dit zou het helemaal goed maken zo een super gaaf mooi beeld van de kerstman met ze coca cola.

  • Hij is ontzettend mooi en krijgt een mooi plekje op de kast bij de andere kerstbeeldjes. In ieder geval hogerop, zodat mijn dochter er niet mee gaat spelen. Ik ben gek op kerst en Coca Cola.

 2. Onder de kerstboom zou logisch zijn, maar ik heb nooit een kerstboom.
  Dus ik zal hem dan in het zicht neerzetten op de woonkamertafel.

  Ik ben gek op Coca Cola en soort van verslaafd eraan, dus er staat bijna altijd wel een glas op de tafel.

  Deze geweldige Coca Cola kerstman met treintje zal prikkelend stralen naast het glas.

  TJOEKTJOEEEEEEEEEKKKKK!!!!!

 3. Christina Elzinga-Muller op

  Ik denk dat ik nog even goed moet nadenken over waar ik dit beeldje zou neerzetten als ik het zou winnen. Ik denk op de kast in onze computerkamer thuis of in de woonkamer, maar net waar het wat mooier uitkomt.

 4. Dit beeldje krijgt een ereplaats in onze vitrinekast, zodat iedereen het kan zien en bewonderen. Het is een super toevoeging voor de winterdag voor een gezellige warme sfeer. Het is echt een hèèl mooi beeldje. Echt wouwww!

 5. Zillah de Joode op

  Oooh, wat een geweldige kerstman! Als ik de reclame zie van coca-cola zie met de kerst, met dat heerlijke muziekje erbij geeft me dat altijd een vrolijk gevoel. We missen nog een kerstman in huis. Deze zal prachtig staan in de nis van onze keuken of bij de kerstboom zelf misschien. Het lijkt mij en mijn 2 jongens van 9 en 10 geweldig om te winnen, dit zal geweldig zijn.

 6. Wat een geweldige kerstman… Erg leuk. Deze zal een plekje in het midden van de kamer krijgen op de schouw. Iedereen die binnenkomt krijgt een glimlach bij het zien van deze vrolijke kerstman. Merry Christmas!