WIN! Coca-Cola Kerstman met kersttreintje

785

Het is weer woensdag windag! Tijd voor een nieuwe winactie. Als je één reclame mag noemen waar je altijd nostalgische kerstgevoelens van krijgt, dan is het toch wel de Coca-Cola reclame… Of niet!? En dan zeker een rode vrachtwagen of een rode trein met het logo erop. En dan de Coca-Cola kerstman, voor velen de ‘one and only’. Ik vind hem echt fantastisch! Jij ook? Lees dan gauw verder!

Coca-Cola kerstdecoratie

“Holidays are coming, holidays are coming, holidays are coming… ‘Tis the Season!” Haha, nu heb je vast dat liedje uit de reclame in je hoofd. Wist je dat Coca-Cola en de kerstman onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn? Waarschijnlijk wel hoor, maar voor wie het nog niet wist, vertel ik het verhaaltje graag nog eens!

We hebben Santa Claus zoals we hem kennen – die gezellige man met witte baard in zijn rood-met-witte pak en kerstmuts op – voor de volle 100% aan Coca-Cola te danken. In de jaren 30 werden frisdranken als verkoelende zomerdrankjes gezien en dronken maar weinig mensen het in de winter. Coca-Cola wilde daar verandering in brengen.

Het verhaal van Coca-Cola en de kerstman

Daarom verbond het merk zich in 1931 aan een wereldwijd bekend personage: de Kerstman. Voor die tijd werd de Kerstman – net als onze Nederlandse Sinterklaas – afgebeeld als een slanke man met een strenge blik. Maar tekenaar Haddon Sundblom bracht daar verandering in! Hij tekende een vriendelijk lachende, dikke Kerstman met rode wangen, speciaal voor Coca-Cola. En zo ontstond het beeld van de kerstman zoals we het nu kennen!

Kurt S. Adler

Als je wel eens in een tuincentrum komt rond de kerstdagen (en wie komt dat nou niet!?) dan heb je vast wel eens kerstdecoraties van Coca-Cola gezien. Die zijn steevast van Kurt S. Adler! Zij verkopen Coca-Cola-versieringen in Europa. Naast kerstmannen zijn er ook allerlei ‘kerstballen’ en ornamenten met het Coca-Cola-logo erop. Denk aan ijsbeertjes met kerstmutsen op en een kleine versie van de beroemde lichtgevende Coca-Cola kersttruck voor in de boom.

Wat kun je deze week winnen?

Deze week mag ik één gelukkige lezer blij maken met de geweldige Coca-Cola kerstman met treintje van Kurt S. Adler. De kerstman zit bovenop de locomotief van de trein met cadeautjes en flesjes cola in zijn hand. Achterin liggen allerlei kerstcadeautjes, nog meer flesjes cola en er zit een knuffelbeertje dat ook Coca-cola drinkt.

Het beeldje heeft lichtjes (er gaan twee AAA-batterijtjes in). Voorop de trein brandt een lampje en achterop ook. Het beeld is 32 cm lang en 28 cm hoog. Zet het beeldje bijvoorbeeld op de vensterbank, of op het randje achter je toilet. Ook in een kast of op een plank in de keuken staat hij prachtig. Dit prachtige beeld is met de hand gemaakt en gedecoreerd en heeft daarom een waarde van maar liefst €199,95!

Hoe maak je kans op deze te gekke prijs?

Wil je meedoen en kans maken op dit prachtige Coca-Cola kerstbeeld? Dat snap ik! Meedoen is heel simpel. Laat hieronder een reactie achter en vertel me waar jij dit beeldje zou neerzetten in je huis als je zou winnen! Deze winactie loopt van 24 november t/m 1 december 2021.

De winnaar ontvangt na 1 december via e-mail bericht, dus zorg dat je een correct mailadres invult als je meedoet. Daarnaast komt de naam van de winnaar hieronder te staan. Verder wordt er niet over de uitslag gecommuniceerd (dus als je vraagt of de winnaar al bekend is, krijg je geen antwoord ;-)). Je kunt alleen meedoen aan deze winactie als je minimaal 18 jaar oud bent en in Nederland of België woont. Voor alle overige spelvoorwaarden, klik hier.

Update: deze winactie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen. De winnaar is Wendy Vert. 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

785 reacties

 1. Hij komt dan bij de kerstboom in de kamer te staan, zou leuk zijn als mijn eerste kleinzoontje zijn eerste kerst met deze mooie Coca-Cola kerstman met treintje op de foto kan staan en dat dan iederjaar , mooie herinnering

 2. Deze prachtige kerstman komt op mijn schouw te staan en dan bedoel ik niet alleen met kerst maar het hele jaar door, zo mooi is ie!;p

 3. Diana Beekhuizen op

  Deze is zooooooooooooo gaaf! Zou deze heel graag van de Kerstman onder de boom ontvangen 😉

 4. Ik hou ontzettend van Kerst! Coca-Cola doet me echt denken aan Kerst en vind deze reclame dan ook altijd magisch. Ik studeer nog, dus in mijn kamer zou dit fantastisch staan! Ik zou hem neerzetten bij mijn kleine Kerstboom waar een mooi klein Kerstdorpje staat.

 5. Bonita Maria Oostinjen op

  Ik zet het beeldje in de vensterbank zodat alle kinderen het kunnen zien. Ik woon nl bij een basisschool en daar lopen alle kinderen langs mijn raam.
  Ik weet nog niet precies hoe ik mijn voortuin moet versieren zodat de kinderen daarvan kunnen genieten. Heb wel elk jaar een kerstman in de boom en lampjes maar moet nog bedenken hoe het mooier kan.
  Mssn dat ik op jullie site ideen op kan doen.
  Heb de site net ontdekt. Groetjes Bonita

 6. hij komt boven de tv op een plankje want deze moet eruit blinken en mijn meisje is heel erg gek op treintjes dus hier zal ze de hele dag naar kijken

 7. Wat een leuke prijzen ik doe graag mee wij zijn met pensioen en missen de mooie kerstpakketten dat was toch altijd heel leuk met z’n allen uitpakken maar jammer dat is niet meer