DIY | Cadeaulabels voor Sinterklaas (mini ‘chocoladeletters’)

6

Dit is een blog waarvan ik nooit gedacht had hem te zullen schrijven, maar toch is het gebeurd! Ik heb een Sinterklaas DIY gemaakt. De kerstvrouw die iets voor Sint doet, het moet niet gekker worden! Een tijdje geleden zag ik S-vormige koekjesuitstekers liggen in een winkel. En ik wist meteen: daar wil ik iets mee doen! Het werden deze Sinterklaas cadeaulabels, in de vorm van ‘chocoladeletters’. Hieronder lees je hoe je ze maakt!

Wat heb je nodig voor de Sinterklaas cadeaulabels?

Voor het maken van deze kleine ‘chocoladeletters’ om je sinterklaascadeautjes mee te decoreren, heb je nodig:

De S-vormige koekjesuitsteker kocht ik bij de Dille & Kamille. Hij is helaas online niet meer verkrijgbaar, maar kijk zeker even in de winkel. Je kunt bij Taartshop koekjesuitstekers bestellen in alle gewenste letters. Oh, en het is waarschijnlijk overbodig, maar ik zeg het er toch maar even bij: deze cadeaulabels zijn dus niet eetbaar hè, ook al gebruik je wel eetbare sprinkles ;-).

sinterklaas cadeaulabels maken

Hoe maak je de Sinterklaas cadeaulabels?

 1. Rol een stukje zelfdrogende klei uit tot de gewenste dikte (bijv. een paar mm dik). Steek er met je lettervormige koekjesuitstekers een paar letters uit. Leg de letters op een plat oppervlak, maak er met een prikker of iets anders scherps een gaatje in (zodat je er straks een touwtje door kunt doen). Laat de letters minimaal 24 uur drogen aan de lucht.
 2. Maak met je nagel of een nagelvijl de rafelige randjes wat gladder. Nu wordt het tijd om te gaan schilderen. Ik heb twee varianten gemaakt. Bij de eerste variant heb ik de letter helemaal bruin geschilderd. Vergeet vooral de zijkantjes en het gaatje niet mee te nemen met je kwast.
 3. Geef de letter nog een tweede laagje verf en strooi de sprinkles over de nog natte verf. De verf trekt snel in, dus doe dit meteen. Om de strooisels te fixeren, spray je er nu nog een laagje lijmspray overheen. Laat een paar uur drogen. Haal een touwtje of draadje raffia stro door de letter en bevestig aan je Sinterklaas-cadeautje!

Gouden randje toevoegen

Voor de tweede variant heb ik het buitenste randje van de letter wit gelaten. De rest van de letter verf je vervolgens bruin. Laat dit even drogen en maak nu het randje goud met een schoon kwastje en goudkleurige verf. Breng tot slot nog een laagje bruine verf aan over het midden en strooi de sprinkles eroverheen. Finish weer met de hobby lijmspray.

sinterklaas cadeaulabels maken

Hoe ga jij je Sinterklaascadeautjes inpakken?

Je hoeft in principe geen lijmspray te gebruiken als je de strooisels in natte verf strooit, maar je loopt dan wel het risico dat Mijn bus lijmspray was leeg, dus ik heb ze zonder fixatie op de foto gezet. En toen vielen er toch wel enkele sprinkles vanaf. Achteraf had ik wellicht haarspray kunnen gebruiken. Maar goed, iets met een koe en zijn kont, haha. Da’s nu te laat!

Voor de ‘mijters’ heb ik trouwens goudkleurige cadeauzakjes in een puntvorm gevouwen en er rood-gouden lint (dat ik nog had liggen van jaren geleden) in een plus-vorm overheen gedaan. Ik vond het wel geinig gelukt eigenlijk! Perfect als schoencadeautje. Anyway, ik hoop dat je dit een leuke DIY vond. En ik ben natuurlijk ook heel benieuwd welke inpaktechnieken jij gebruikt voor de Sinterklaas-cadeaus!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

  • Deze “koekjes” zouden ook leuk zijn als kerstversieringen voor de kerstboom (of kerstkrans, kerstcadeautjes….) . Kies letters voor de gezinsleden of gasten, zeker voor cadeautjes..

 1. Wat een ongelooflijk leuke creatieve ideeën heb jij! Ik ben dol op Sinterklaas en dol op kerst! Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik geniet van alle feestdagen!

 2. Katrien Delombaerde op

  Superleuk tips, ga ik zeker onthouden voor volgend jaar! Als onthaalmoeder kan ik met deze zakjes scoren bij de kids!

 3. Wat ontzettend leuk zeg! Goede tip voor volgend jaar, want voor dit jaar zitten de Sint-cadeautjes al in een papiertje. Vanmiddag plak ik nog op elk cadeautje een gedicht. Gelukkig kwam er gisterenmiddag een einde aan mijn jaarlijks terugkerend geval van ‘dicht-ontwijkend-gedrag”. Op naar de Sint en daarna door voor de kerst

 4. Hoi Saskia,

  Ik heb niet zoveel met onze lieve Sint, eigenlijk vind ik het vooral een kinderfeest.
  Shame on me hé!.
  Maar ik vind de DIY cadeaulabels wel heel erg leuk en je kunt ze inderdaad nog voor veel meer ideeën toepassen.
  Groetjes Marijke.