Unieke & originele kerstverlichting voor buiten

7

Samenwerking – Niet alleen binnen, maar ook buiten versieren we natuurlijk graag voor Kerst. En wat is er nou mooier in de donkere decembertijd dan sfeervolle kerstverlichting buiten? Samen met Allekabels.nl ben ik op zoek gegaan naar originele, net even andere en unieke kerstverlichting en verlichte kerstversiering die geschikt is voor buiten. Ik hoop je te mogen inspireren!

Unieke kerstverlichting voor buiten

Natuurlijk kennen we allemaal de prachtige ‘ijspegelverlichting’ die je aan de gevel van je huis kunt hangen (die hangt hier thuis ook). En ook de eenvoudige snoeren kerstverlichting die geschikt zijn voor buiten, zijn bij de meeste kerstfans wel bekend.

Maar er is nog zoveel meer leuks qua kerstverlichting voor buiten! Ik heb eens rondgeneusd bij Allekabels tussen het aanbod en hieronder vind je mijn top 10 aan originele en unieke kerstverlichting voor buiten! Hier vind je alle items die ik hieronder bespreek terug in de webshop van Allekabels!

Lichtgevende sneeuwvlokken & sterren

We beginnen met een aantal mooie lichtgevende figuren die je op kunt hangen. Bijvoorbeeld voor het raam, maar ook aan het plafond van een overkapping, in een prieeltje of aan een pergola. Maar ook aan de muur van een tuinhuisje bijvoorbeeld.

Op de foto’s hierboven en hieronder zie je prachtige sterren en sneeuwvlokken die als je het mij vraagt een plaatsje in elke tuin verdienen. Ook op een balkon zouden deze lichtgevende kerstfiguren voor buiten het natuurlijk perfect doen.

Slimme kerstverlichting van Twinkly

Dit is geen standaard snoer met kerstlampjes! De verlichting van Twinkly is namelijk te bedienen met een app en je kunt er allerlei prachtige effectjes mee maken. Of je laat de kerstverlichting voor buiten gewoon prachtig twinkelen. De Twinkly lichtsnoeren zijn er in twee varianten: de bekendste is die met alle kleuren van de regenboog, perfect voor wie van veel kleuren houdt.

Ik heb zo’n snoer in onze kerstboom buiten onder de overkapping. Maar er zijn nu dus ook snoeren in prachtige warme wit- en geeltinten! Als ik nog eens mocht kiezen, dan was ik voor deze variant gegaan! Twinkly heeft trouwens ook icicle lights om aan de gevel te hangen die je kunt bedienen met de app, in beide kleurschema’s.

Een winters boompje met verlichting

Dit bruine boompje van anderhalve meter hoog heeft een winterse en feeërieke uitstraling. Het boompje heeft 120 warm witte bolle LED-lampjes. Dit boompje zou echt prachtig zijn om in de tuin te zetten tussen de planten, maar natuurlijk ook prima op het terras of onder een overkapping. Een keer wat anders dan een standaard kerstboom!

Sterren, pegels & roodborstjes

De lichtjes aan de gevel die naar beneden hangen, worden ijspegelverlichting genoemd. Maar op de foto hieronder zie je pas écht ijspegelverlichting! Net alsof je echt een snoer van bevroren licht hebt opgehangen.

Ook leuk: een snoer met zeven sterren op verschillende hoogtes die perfect is om voor een raam te hangen buiten. Zo geniet je er binnen én buiten van. En wat te denken van deze lieve roodborstjes. Hartstikke leuk om vast te maken in een boom die zijn blaadjes heeft laten vallen voor de winter.

Kerstguirlande voor buiten

Ik heb nog meer mooie, originele kerstverlichting voor buiten voor je! Waaronder een kerstguirlande met lampjes die geschikt is voor buiten. Hoe ideaal is dat! Je kunt hem bijvoorbeeld om de balken van je pergola heen wikkelen of om de voordeur of tuindeur, zoals op de foto hieronder!

Kerstlichtjes op batterijen voor buiten

En tot slot: lang niet iedereen heeft (voldoende) stroompunten buiten. Maar gelukkig zijn er ook kertlampjes op batterijen die geschikt zijn voor buiten. Mocht je op zoek zijn naar kerstverlichting op batterijen voor buiten, kijk dan vooral naar het beschermingsniveau. De code IP44 betekent dat het spatwaterdicht is. En IP66 betekent dat ze helemaal waterbestendig zijn!

Kerstverlichting voor buiten

En: heb jij je tuin, balkon of terras al versierd voor Kerst? Hangen er al kerstlampjes aan de gevel? Of moet je nog beginnen? Ik hoop dat je nog wat inspiratie hebt opgedaan met deze blog. En nogmaals: alle producten die ik genoemd heb in dit artikel, vind je terug via deze link in de webshop van Allekabels. Ik wens je een sprankelende Kerst, dat alle lichtjes maar veel warmte mogen brengen in de donkere, koude tijd!

Dit artikel is in samenwerking met Allekabels.nl geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

 1. Ik zit al 3 weken in de lichtjes, altijd rondom de ramen voor en achter. Dit jaar zijn daar twee sterren bij gekomen, precies dezelfde lichtjes als rondom: instant happy.
  Buiten in de tuin een rode slinger: die wilde mijn man zo graag.

 2. Die verlichte sneeuwvlok vind ik heel leuk!.
  Verder ben ik gek op kransen en guirlandes.
  Aan mijn balkon hangt een hele lange guirlande met lampjes 3 zilver kleurige strikken, en een grote 70cm verlichtte ster.. love it..!!
  Kan hier geen foto plaatsen dus die zet ik er op facebook onder

 3. Ik vind het prachtig als ik de bomen met lichtjes zie maar kom zelf niet verder dan gepruts met wat lichtjes in een buitenkrans op batterijtjes. En dat is dan ook in no time kapot.

 4. Leuk hoor verlichting en deco buiten! LOVE IT..
  Vandaag 3 december ben jij jarig! gefeliciteerd Saskia..
  (mag je eindelijk het doosje uitpakken wat ik gestuurd heb:P)

  Liefs Suus