Dit zijn de leukste kerstreclames van 2021!

14

Ik HOU van kerstreclames. Hoe zoetsappiger en nostalgischer hoe beter. En uiteraard heb ik ook dit jaar weer een uitgebreid overzicht voor je van de allerbeste kerstcommercials uit ons eigen land én het buitenland. Dus ga er even lekker voor zitten met een kopje warme choco, koffie of thee en bekijk de video’s van de leukste kerstreclames 2021 hieronder…

Albert Heijn

We beginnen met de Nederlandse kerstreclames. En dan natuurlijk ook met die van de supermarkten! Persoonlijk vind ik de Albert Heijn kerstreclame 2021 érg cute. Hamsteren, maar dan op een heel andere manier dan we gewend zijn. Love is love! Te schattig toch?

Jumbo

Hoe ziet jouw droomkerst eruit? Jumbo maakt er dit jaar echt een gigantisch feestje van! Iedereen is welkom, er zijn hapjes, drankjes. Er is live muziek. Er is romantiek. Er is vuurwerk. Alles glittert en glanst. Of…. toch niet?

Lidl

Kerst draait om samenzijn met familie, om gezelligheid, lekker eten & drinken. Maar meer dan dat ook om geven en delen. Van deze kerstreclame 2021 kreeg ik écht een kerstkriebel in mijn buik. Zo zoet! Zo lief!

Plus supermarkt

Kindness is what you give, it is what surrounds you. Ook de kerstreclame van supermarkt Plus voor 2021 vind ik prachtig. Een (eenzame) juf die altijd maar geeft, verdient ook eens een cadeautje terug. En hoe!

Kruidvat

Stiekem moest ik best wel een beetje grinniken om de kerstreclame van Kruidvat. Hij is simpel en rechtdoorzee, maar wel een beetje grappig. Toch?

 

Bol.com

Ik moest zo hard lachen om deze kerstreclame van Bol.com. Kan het nóg typisch Nederlandser/Vlaamser dan dit? Zodra Sinterklaas de deur uit is, is het meteen in heel het land KERST! Maar Sinterklaas heeft zijn staf ergens laten liggen… Wat nu?

Staatsloterij

Na Frekkel, Freddie en Frummel is Fritsie de nieuwe en ontzettend schattige hoofdrolspeler in de kerstreclame van de Staatsloterij. Fritsie is een houten koekoek, met wie het in de weken voor Kerst niet zo goed gaat…

 

Noorse Post

En dan gaan we nu over naar de kerstreclames uit het buitenland. Het vinden van de liefde kan op elke leeftijd, dat bewijst deze prachtige en best wel onverwachte reclame van de Noorse Post.

Coca-Cola

Wat als je net verhuisd bent vlak voor Kerst, en je nieuwe flat heeft geen schoorsteen. Hoe moet de kerstman dan in hemelsnaam de cadeautjes bezorgen? Geen zorgen, daar weet deze slimme jongen wel een oplossing voor!

John Lewis

Winkelketen John Lewis maakt ieder jaar weer een prachtige productie. De John lewis kerstreclame 2021 gaat over een jongen die een buitenlandse – wat zeg ik – buitenaardse vriendin maakt. “We’ll always be together, how ever far it seems”. Snik!

BBC radio

De meest realistische kerstreclame die ik ooit gezien heb. Zoals het er écht aan toegaat bij veel families. Oohhh die heerlijke kerstsfeer. Toch best knap hoe ze dat hebben kunnen vangen in een commercial. Vond het wel jammer dat de reclame ophield haha, had van mij best door mogen gaan!

https://www.youtube.com/watch?v=Dkcxavff91A

Lidl UK

Ook over 10, 20, 50 en 100 jaar zal kerst er nog (ongeveer) hetzelfde uitzien volgens Lidl. Ook al verandert de technologie en worden de Lidl-kersttruien alsmaar uitbundiger…

Erste Group

Een animatiefilmpje over een vader die rekening houdt met de toekomst van zijn dochter. Er is een knuffelbeer, er zijn kerstbelletjes… en een plot twist!

Disney

Het is nog niet zo makkelijk om een stiefouder te zijn… Maar uiteindelijk, uiteindelijk, komt het allemaal goed, zo belooft Disney.

Sainsbury’s

Dit liedje is zooo mooi, één van de liedjes die gedraaid werden op onze bruiloft. En om hem nu terug te zien in een technisch hoogstaande kerstreclame waarin één typisch kerstmoment gevangen is, vond ik erg mooi!

Amazon Prime UK

Deze kerstreclame is toch wel een beetje een vreemde eend in de bijt. Or should I say: een vreemde hyena. Want ehh, ja, het is nogal een raar verhaal over een hyena en een nachtbewaker in de dierentuin. Maar ik moest er wel heel hard om lachen, haha!

Waitrose

De dame die de hoofdrol speelt in deze kerstcommercial van Waitrose is mijn spirit animal. Ik kan het alleen maar met haar eens zijn. Alles is leuk aan Kerst. Cadeautjes, sfeer, lichtjes, gezelligheid, familie. Alles. Maar wat is nou het állerbeste aan Kerst???

SuperValu Ierland

Een jong meisje vindt een baby rendier in de tuin en zorgt er een tijdje heel goed voor. Maar ze maakt zich wel zorgen, want het rendiertje moet natuurlijk wel op tijd terug naar de kerstman!

McDonalds UK

Als we ouder worden, verliezen we steeds meer van die prachtige (kerst)magie. Maar dat betekent niet, dat het voor altijd verdwenen is. Kijk maar naar deze kerstreclame van McDonalds.

Aldi UK

Al jaren heeft Aldi in de UK mooie verhalende animaties over groente (o.a. Kevin the carrot). Dit jaar is de hoofdpersoon Ebanana, een groene banaan die in Dickenstijden leeft. Ebanana heeft een grote hekel aan Kerst. The moral of the story? The answer you’ll find: for you to be happy, you need to be kind.

Macy’s

Een verhaaltje in een verhaaltje van Macy’s. De kerstreclame gaat over het rendiertje Tiptoe die niet durft te vliegen, maar dan schieten zijn vrienden gelukkig te hulp! En het verhaaltje over Tiptoe inspireert weer iemand anders.

Boots UK

Wat zou jij doen met een magische tas waar je allerlei kerstcadeautjes uit kunt toveren (als je er alleen maar aan denkt)? Mary Poppins, move over. Hier is de kersttas van Boots!

Wat vind jij de leukste kerstreclame van 2021?

Dat waren ze: de leukste en mooiste kerstreclames 2021 die ik op dit moment kon vinden. Mochten er nog toffe nieuwe kerstcommercials verschijnen, dan zal ik ze uiteraard toevoegen aan deze blog. En natuurlijk ben ik ook benieuwd welk van deze nieuwe kerstreclames jij het allerleukste vond! Heb je een favoriet? Of ontbreekt jouw favoriet van dit jaar nu juist aan dit lijstje? Laat het me sowieso even weten via de comments hieronder!!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

14 reacties

 1. Wauw wat zijn er weer mooie reclames! Mijn hart is toch wel helemaal verloren en warm van liefde aan die van de albert heijn hahaha wat mega schattig!

 2. Er zijn meerdere die ik het mooist vind: superValu Ierland, de Noorse Post, Lidl Nederland, Waitrose, Amazon prime, en de rest komen allemaal op de 2de plek
  Heerlijk om deze vrijdag te beginnen met deze verzameling. Mijn vrije vrijdag begin dus al goed

 3. Goitske Nicolai-Roersma op

  AH prachtig die mooie witte winterwereld, en dat schattige hamstertje.

  Maar naastenliefde, en om zien naar elkaar, in de Plus reclame van onschatbare waarde!!

 4. Wat heerlijk kersterig allemaal weer.
  Ken je ook de filmpjes van Hafod Hardware?
  De afgelopen 4 jaar maakte dit familiebedrijfje kerstreclames. Zó leuk. Dit jaar helaas niet. Maar ik heb ze alle 4 toch nog even gekeken na jou rijtje. Heerlijk.

 5. De kerst reclame van de AH is natuurlijk supercute . Al zou hij wat langer mogen duren waardoor het mannetje nog wat meer moeite moet doen
  Die van John Lewis is gewoon mooi
  Maar eigenlijk heb ik van elk filmpje wel genoten

  Knap hoe je de kerst periode altijd zo romantisch en gezellig aan de man brengt terwijl de realiteit vaak stress is bij het inkopen doen , irritaties in de supermarkten , haasten om alles optijd klaar te hebben , achteraf teveel in huis te hebben , je suf peinzen over wat je voor wie koopt en hoe je met n samen gesteld gezin met 5 kinderen plus aanhang de planning zo invult zodat iedereen achteraf tevreden is

  Maar ja het gaat om de gedachte , en zo blijft kerst de mooiste tijd van het jaar

 6. Sowieso de leukste tijd van het jaar om de reclames niet te skippen. Mijn Nederlandse favo is de Plus en uit het buitenland is de Noorse Post wel een topper- een soort mini speelfilm! De coca-cola is ook prachtig, leuke keus van muziek ook..
  En deze blogpost is elk jaar weer feest- top!

 7. Beste Saskia,

  Bedankt voor deze reclamespotjes! Ik heb me kosteloos geamuseerd met er naar te kijken terwijl ik bezig ben met het maken van een kerstkralenslinger.
  Hier in België heb ik enkel die van coca-cola al zien voorbij komen dus was ik zeer blij dat jij met een lijstje kwam. Zalig, echt waar.

  Groetjes,
  Chris

 8. Heerlijk om te bekijken zo op tweede kerstdag! De reclame van de staatsloterij heeft dit jaar mijn hart gestolen.
  Fijne kerst! Liefs Tessa