Dit zijn de kersttrends voor 2022 (sneak preview)

39

Heb jij al zin in het kerstseizoen? Ik wel, zo veel! En ik ga je vandaag éindelijk de langverwachte sneak preview van de kersttrends 2022 laten zien. Welke kleuren, stijlen, materialen, thema’s en soort decoraties kunnen we dit najaar in de winkels verwachten? Je leest het hieronder en je ziet het natuurlijk hierboven in de sneak preview video over de kersttrends voor dit jaar.

Kersttrends 2022: laat je inspireren!

Normaal gesproken gaan Arvid en ik in januari naar Christmasworld in Frankfurt, maar vanwege Covid ging die beurs helaas dit jaar weer niet door. Een paar weken geleden mochten we gelukkig wel weer langskomen in de showroom van Kaemingk, waar ze werkelijk prachtige trendkamers hebben ingericht. In die showroom is bovenstaande sneak preview video opgenomen en zijn alle foto’s in deze blog gemaakt.

Het was echt héérlijk om weer lekker tussen de kerstballen en kerstbomen rond te mogen wandelen, inspiratie op te doen voor een nieuw kerstseizoen en de leukste, mooiste nieuwe kerstproducten te spotten. Hieronder vertel ik je graag wat meer over zes nieuwe stijlen (we noemen ze kersttrends, maar het zijn eigenlijk meer thema’s) die we dit jaar volop in de tuincentra en woonwinkels zullen terugzien. Ik hoop dat er iets naar jouw smaak tussen zit!

Wat zijn de kersttrends voor 2022?

Deze blog met kersttrends voor 2022 bestaat zoals altijd uit twee delen. We beginnen met een drietal thema’s die elk jaar weer terugkomen, omdat ze gewoon bij Kerstmis horen en nóóit uit de mode raken. Hoewel de thema’s herkenbaar zijn, zien ze er ieder jaar net weer anders uit. Nieuwe decoraties, kleuraccentjes en details! Daarna deel ik nog een aantal meer vernieuwende thema’s met je. In die kersttrends zie je volop recente ontwikkelingen op het gebied van cultuur, mode en wonen terug.

Kersttrend 1. So This is Christmas

Las jij die titel ook zingend, als de eerste woorden van het wereldberoemde kerstnummer Happy Xmas (War is Over) van John Lennon? Het is één van mijn favoriete kerstliedjes, een echte klassieker. En dat past natuurlijk perfect bij deze kerst trend voor 2022! So This is Christmas is namelijk een luxe en klassiek Engels kerstthema.

De kleuren die centraal staan stralen typisch Kerst uit: diep ossenbloed rood, lichter kerstrood, licht goud, parelmoer en dennengroen. Er is veel aandacht voor reizen in stijl in dit thema. Dat zie je o.a. terug in het gebruik van klassieke voertuigen zoals treintjes, koetsen, bussen en – deze was nog wel het meest opvallend – luchtballonnen!

Kersttrend 2. Together Again

De titel van deze tweede kersttrend voor 2022 says it all, vind je ook niet? Na twee jaren waarin Kerstmis er noodgedwongen heel anders uitzag dan we ons allemaal hadden voorgesteld, staat Kerstmis 2022 hopelijk weer in het teken van volop samenzijn, zonder beperkingen. Met het hele gezin, de hele familie, met vrienden en kennissen en iedereen die ons lief is.

Together Again is een nieuwe variatie op het traditionele ‘Scandinavische’ rood-witte kerstthema dat we allemaal wel kennen. Aangevuld met kleuren als mistletoe, winterwit en zilver is het kleurenpalet heerlijk bekend en typisch Kerst. Eyecatchers dit jaar zijn o.a. snoepfiguren, gingerbread poppetjes en kerstsokken.

Kersttrend 3. Frozen Lake

Ook een winters thema mag natuurlijk niet ontbreken voor Kerst 2022. Dit jaar brengen we een bezoekje aan een prachtig, sereen bevroren meer. Wit, zilver, mosgroen, mistig blauw en een donkere nachtblauwe tint vormen het koele, rustgevende kleurenpalet voor deze kersttrend. Breng de mooie witte natuur naar binnen met vogeltjes voor in de boom, vilten versieringen, vazen met bevroren-glas-effect, heerlijk dikke dekens en sfeervolle windlichten en lantaarns voor warmte.

Kersttrend 4. La Vie en Rose

En dan is het tijd voor de meer vernieuwende kersttrends 2022! Te beginnen met de meest zachte, vrouwelijke en vooral romantische van allemaal: La Vie en Rose. Dit thema is geïnspireerd op de populaire Netflix-serie Bridgerton en neemt je mee terug in de tijd.

Het kleurenpalet bestaat uit velours roze, mahonie, poederroze, parelmoer en winterwit. Perfect bij deze roze kersttrend passen versieringen als engeltjes, kandelaars, vintage inspired serviesgoed en kussens met rijke bloemendessins. Het is luxe, weelderig en op z’n allerzachtst uitgedrukt: überromantisch.

trends kerstversiering 2022trends kerstversiering 2022

Kersttrend 5. Bohemian Forest

Kersttrends nummer vijf voor 2022 heet Bohemian Forest en is – samen met het zesde thema in dit rijtje – mijn favoriet. De natuur en groen is al een aantal jaar niet meer weg te denken uit de kerstdecoratietrends. Dit jaar gaan we op een wat meer kleurrijke tour!

Het boselement in deze trend zie je terug in de vele bosdiertjes en het gebruik van (kunst)heide en natuurlijke materialen. Maar er is ook aandacht voor DIY’en: zelf kerstkransen maken en aan de slag met macramé kerstversiering. In de kleurenmix zitten o.a. mosgroen, heide lila, kaneel, licht goud en wolwit.

trends kerstversiering 2022

Kersttrend 6. Christmas Naturals

Mocht je veel tijd op Instagram spenderen dan heb je het liedje ‘I like neutrals‘ misschien wel eens gehoord toen je een Reel keek over interieur. Neutrals zijn hót en dat zien we volop terug in deze trend. Kleuren als wolwit, toffee, walnoot en zilver staan centraal in dit thema. Maar je kunt het – als je het mij vraagt – ook prima combineren met goud. In de showroom was een creatieve studio nagemaakt en zag ik o.a. prachtige versieringen van keramiek en houten figuren met droogbloemen en verlichting erin. Prachtig!

kersttrends 2022 naturals

Vanaf september elke week een kersttrend!

Dat was ‘m, de sneak preview kersttrends 2022. Vanaf september komt er elke week weer een blog online hier op Christmaholic.nl en een trendvideo op mijn YouTube-kanaal waarin ik je nog meer vertel over de nieuwe thema’s en trends. Wil je niks missen? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal of volg me op Instagram voor alle updates rondom de trends!

Alle foto’s en de video hierboven zijn gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Je kent ze waarschijnlijk van de mooie kerstverlichting van Lumineo, de prachtige kunstkerstbomen en ander kerstgroen van Everlands en natuurlijk alle prachtige kerstversiering van hun kerstmerk Decoris.

De showroom waar deze beelden gemaakt zijn, is niet toegankelijk voor particulieren. En ik kan je helaas ook niet vertellen waar de items in de video en op de foto’s in deze blog te koop zullen zijn, dat wordt zelf speuren dit najaar!

Kersttrends 2022: wat is jouw favoriet?

Zoals ik al aangaf, zijn mijn favoriete thema’s Bohemian Forest en Christmas Naturals. Ik denk dat ik uit beide thema’s wel wat items ga introduceren in mijn kerstinterieur voor 2022! Ik ben uiteraard ook weer nieuwsgierig naar jouw mening. Heb je een mooi kleurenthema, een toffe stijl, trend of product gespot op de foto’s hierboven of in de supersnelle sneak preview kersttrends 2022? Laat je me weten wat jou het meeste aanspreekt in een reactie onder deze blog? Vind ik altijd superleuk om te lezen!!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

39 reacties

  1. La Vie en Rose is heel mooi maar ik hou het bij mijn thema bos en sprookjes (rood-brons-groen) en elfjes;
    Nr 1 heeft de echte kerstsfeer . Wat ik ook graag zou willen is een boek in mijn kerstboom zoals in het filmpje,
    Dank u voor de sneak preview ik heb weer nieuwe inspiratie gekregen. Sylvia

  2. O mijn god ik kreeg helemaal geen melding en zie nu pas dit artikel. GENIETEN!
    Dank dank dank you made my day!!

    Liefs Tessa