Kerstrecept: stoofperensmoothie met speculaas

0

Als er één item niet mag ontbreken tijdens het hoofdgerecht met kerst, dan is dat voor veel mensen toch wel het stoofpeertje. Stoofpeertjes zijn lekker kruidig van smaak, zien er mooi uit en smaken echt heerlijk bij een stukje vlees. Wat je wellicht nog niet wist, is dat je er ook hele andere dingen mee kunt maken. Ze smaken bijvoorbeeld erg goed in een kerstige smoothie.

Recept: bijzondere kerst-smoothie met stoofpeertjes

Je kunt deze smoothie natuurlijk maken voor bij het kerstontbijt, de brunch of bij de kerstlunch. Maar het is ook ideaal om te maken van stoofpeertjes die je overhoudt na het kerstdiner. Dan heb je de dag erna toch iets bijzonders en gooi je minder weg.

stoofperensmoothie-met-speculaas1Wat heb je nodig om deze smoothie te maken?

Haal voor twee personen de volgende ingrediënten in huis:

  • 3 stoofperen
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml kraanwater
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • snuf zout
  • Griekse Yoghurt
  • speculaaskruiden
  • wat losse speculaasjes

Hoe maak je de stoofpeertjessmoothie?

Begin met het schillen van de stoofpeertjes, snijd ze daarna in parten en verwijder het klokhuis. Leg nu de stoofperen in een pan. Voeg de wijn, het water, de suiker, het zout en kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat dit 90 minuten garen.

Haal de peren van het vuur en laat uitlekken in een zeef. Wacht tot ze zijn afgekoeld. Pureer de peren nu in de blender. Voeg hier 3 eetlepels Griekse yoghurt, twee flinke scheppen speculaaskruiden (en eventueel een verkruimeld speculaasje) aan toe. Schenk de smoothie in een glas en maak af door er een speculaasje in te zetten.

stoofperensmoothie-met-speculaas2Tip! Geen tijd om stoofpeertjes te koken? Dan kun je ze natuurlijk ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt.

Een gezondere versie? Dat kan! Vervang de wijn dan door suikervrij diksap, de suiker door vanille-extract en voeg eventueel nog een beetje banaan toe om de smoothie wat smeuiiger te maken.

Dit recept is eerder gepubliceerd op Mydeliciousjourney.nl.

 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Kerststukjes maken, een kerstboom uitzoeken en optuigen en kerstkoekjes bakken. Pure nostalgie als je het Anouk vraagt. Ze studeert, schrijft, fotografeert en reist de wereld over. Zonder familie, haar liefste lief en chocola wordt het niks en ze wordt ook wel een real Christmaholic genoemd. Lees meer verhalen van Anouk op haar Blog of volg haar via Instagram.

Reageer!