Dagboek van een Christmaholic: hoofdstuk #3

4

Lief dagboek, het is de eerste maandag van september en dus hoog tijd om te vertellen wat ik de afgelopen maand allemaal heb meegemaakt! Dit keer laat ik zien hoe twee (nog te publiceren) blogartikelen over het maken van kerstdorpjes tot stand zijn gekomen. En ik geef je een kijkje achter de schermen bij de feestelijke Kick-off van het kerstseizoen dat vorige week zondag plaatsvond. Helemaal op het einde van deze blog geef ik ook nog een hele toffe sneak preview!

Kerstdorpjes maken op een zonnige zomerdag

Laat ik beginnen met een relatief nieuw onderwerp hier op Christmaholic: kerstdorpjes! Vorig jaar interviewde ik Stuart van Dutch Christmas Villages over hoe je start met het maken van je eerste kerstdorp. Daar kwamen zoveel leuke reacties op, dat we het dit jaar wat serieuzer hebben aangepakt!

De afgelopen weken heb ik namelijk een tweetal blogjes voorbereid over het maken van kleine kerstdorpjes. Stuart kwam, samen met zijn compagnon Hilde, op een zonnige zomerdag naar mijn huis om de mini-kerstdorpjes te maken. Stuart en Hilde deden het harde werk en ik maakte de foto’s en schreef er een verhaal over. De blogs worden in september/oktober gepubliceerd dus hou de site in de gaten!

Kick-off van het seizoen met partners & gastbloggers

Als je mij volgt op Instagram of Facebook, dan heb je het vast al zien langskomen. Zondag 27 augustus vond het bloggersevent plaats; de feestelijke kick-off van het Christmaholic-seizoen! Daarvoor was iedereen die een bijdrage levert aan deze site uitgenodigd. Niet alleen (nieuwe) gastbloggers, maar ook partners die op een andere manier iets voor Christmaholic betekenen. Zoals Marieke van Bloemmarie, waar ik de kerststukjes mee doe. En Babet van Oktoberdots die free printables voor de site ontwerpt!

De bezoekers werden ontvangen door Summer Santa (mijn man Robert) en kregen bij binnenkomst een lekkere kerstcupcake. Ook hebben we hebben een toffe slinger gemaakt met gekke kerstige Polaroid-foto’s. Ik bedacht me nog dat dat ook superleuk is om thuis te doen. Ieder jaar een foto maken van je gezin met Kerst & na een aantal jaar heb je een slinger vol herinneringen in je boom hangen!

Kerstquiz: hoe goed ken jij Christmaholic?

We startten de gezellige kerstmiddag met een quiz: hoe goed kennen de gastbloggers & partners Christmaholic eigenlijk? Die quiz maakte ik met Kahoot. Echt superleuk en heel interactief: iedereen kan via de smartphone meedoen door het juiste antwoord aan te klikken op het scherm.

En weet je wat leuk is: vanaf volgende week komt er ook regelmatig een leuke kerstquiz voor jullie op de blog te staan! Met bijvoorbeeld persoonlijkheidstesten (zoals: “welke kersttrend past bij jou?”), maar ook kennisquizjes. Eens zien hoeveel jullie van Kerst weten! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan zullen vinden.

Presentatie van de kersttrends

De gastbloggers en partners kregen daarna een presentatie van de nieuwe kersttrends te zien, met daarin de video’s die de komende weken hier op de blog en op mijn YouTube-kanaal verschijnen. Ik heb meteen even de reacties over de nieuwe trends gepolst. Het is heel tof om te zien hoe de meningen verschillen. Sommige mensen houden van modernere trends, en anderen zijn weer helemaal van de typische traditionele kerst. Zo is er gelukkig voor iedereen wel iets!

Brainstorm baby!

Daarna gingen we brainstormen. Het doel: zoveel mogelijk ideetjes bedenken voor artikelen op de blog. We brainstormden in 4 rondes. De eerste ronde heette bijvoorbeeld ‘beter goed gejat, dan slecht verzonnen‘. Mooi toch? Waarom alles zelf verzinnen? Er stonden kersttijdschriften op tafel en iedereen mocht lekker op Pinterest rondneuzen. In de andere ronden gingen we bijvoorbeeld ook aan de slag met het verzinnen van ideetjes voor de inspiratiegidsen.

Mini-workshop kerstkaart handletteren

Na de brainstorm volgde de mini-workshop ‘Kerstkaart handletteren‘, gegeven door Marion van M-Sjtiehl. We leerden in 10 minuutjes de basis van het handletteren. Daarna mochten we zelf aan de slag. Eerst met een schets, daarna op de kerstkaart zelf. Je begint met potlood en maakt het af met fineliners en andere stiften. Leuk om te zien dat iedereen echt iets totaal anders maakte! In de video helemaal bovenaan deze blog zie je ons in actie!

Borrel & bites

We sloten de gezellige middag af met een borrel! Op het dakterras genoten we van het zonnetje (en een paar van ons van de schaduw, want niet iedereen houdt van de zomerhitte haha). We aten wat lekkere kersthapjes en dronken een wijntje of twee. Daarna gingen de deelnemers naar huis met een goedgevulde goodiebag. Daarin zat onder andere een gaaf make-up palet en een doos met 1-2-Glow kerstlampjes (super handig spul is dat!).

Al die vrolijke gezichtjes

Het was echt een geweldige middag! Events organiseren is eigenlijk niets voor mij. Ik ben toch echt een tekstschrijver en zit het liefste lekker verstopt achter mijn computer of mijn camera. Maar als het dan zover is, vind ik het superleuk!! Al die reacties, al die happy gezichten. Kerst is gewoon zo leuk en om allemaal mensen bij elkaar te zien die van hetzelfde houden, dat is gewoon geweldig. Check ook zeker de video (boven deze blog) voor een leuke sfeerimpressie.

Komt er ook een event voor de volgers & lezers?

Ik krijg regelmatig de vraag of ik niet iets voor alle Christmaholic-lezers wil organiseren. En ik snap heeeel goed dat jullie dat leuk lijkt, mij ook! Maar ik zou niet weten waar ik de tijd – en het geld – vandaan moet halen haha! Zo’n event organiseren is echt onwijs veel werk en mijn tijd is al schaars. Met het schrijven en fotograferen en video’s maken en jullie vragen beantwoorden ben ik superveel tijd kwijt. En het kost ook best wel wat geld. Maar: zeg nooit nooit, wie weet komt het er nog eens van. Ideeën heb ik in ieder geval genoeg!

Sneak peek: kerstdownload

We sluiten af met een mini sneak preview. Afgelopen vrijdag werkte Babet van Oktoberdots een dagje bij mij op kantoor. We zijn bezig met het ontwerpen van iets superleuks! Ik ga nog niet precies vertellen wat het is, behalve dan dat je het binnenkort kunt downloaden en zelf kunt printen.

Op de foto hierboven krijg je alvast een mini sneak preview. Denk jij te weten wat het precies is? Eind deze maand verklap ik het!

Heb jij een vraag voor mij?

Al met al was het een superleuke augustusmaand waarin ik erg veel kerstinspiratie heb opgedaan. Komende maand staan er weer leuke dingen op het programma: o.a. de opening van de eerste kerstshow van het seizoen. Op maandag 2 oktober lees je mijn verslag van de septembermaand.

Mocht je de eerdere twee hoofdstukken van mijn dagboek gemist hebben, je kunt ze hier nog op je gemak teruglezen. Oh en mocht je nog een vraag hebben over Christmaholic en over wat ik allemaal doe voor de site, laat het hieronder in een reactie weten. Wellicht beantwoord ik jouw vraag in de volgende dagboekblog!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Er komt meer bij kijken dan de meeste weten, ik ben gek op quizjes/testjes dus doe zeker mee.En zo kom je over ons als lezer/lezeres ook meer te weet.Ik volg je nu al een hele poos en kijk er ieder jaar weer naar uit.

    Groetjes van een kerstgek in hart en nieren 🙂

  2. Net het filmpje gezien van kersttrends 2017 met als middelpunt de kerstboom met kaarsvet overgoten.
    Heel mooi gedaan! Heel apart ook.
    Kun je zoiets met alle soorten kaarsen doen?

  3. Geweldig weer, ik zit/sta hier gewoon van te stuiteren van alles wat ik lees, zie en hoor! Want ja, die muziekjes erbij laat mij gelijk tjingelingen hoor en ik vrees dat ik hier nog iemand al heb aangestoken, die ik behoorlijk vaak betrap al kerstdeuntjes te neuriën, haha. Ik weet nu onderhand wel dat alles je heel veel tijd en werk kost, dus waardeer het des te meer dat je dat ervoor over hebt om de site helemaal draaiende te houden en vooral iedere keer met zoveel moois en leuks aan te komen. Kijk uit naar de volgende blogs, video’s en overige kerstzaken! Enne…ik weet echt niet alles over kerst en Christmaholic hoor. Hoeft ook niet, zolang het mij maar een warm en kersterig gevoel geeft en enthousiast maakt.