Kerstshow Tuincentrum Leurs: uitgebreid kerstshoppen

14

Afgelopen woensdag was ik op uitnodiging aanwezig bij de besloten opening van de kerstshow bij Tuincentrum Leurs in Venlo. Het was mijn eerste kerstshow van 2017, en dat heeft toch altijd iets speciaals! Arvid en ik hadden al weken kerstkriebels en nu konden we ons eindelijk onderdompelen in kerstsferen. In dit uitgebreide fotoverslag ontdek je wat er zoal te zien en te koop is bij de Kerstshow Tuincentrum Leurs 2017!

Een warm winters welkom

Bij binnenkomst in het tuincentrum werden we verwelkomd door een groepje gezellige ijsberen. De entree is versierd in winterse sferen. Witte en zilveren kerstdecoraties sieren de wanden en je loopt onder de ‘vallende sneeuw’ door de winkel in. Arvid en ik mochten meteen doorlopen naar de kerstafdeling, nog voor alle andere mensen. Wat een luxe! Zo konden we in alle rust rondsnuffelen en foto’s maken.

kerstshow tuincentrum leurs 2017 kerstshow tuincentrum leurs 2017 Lekker veel groen

De kerstshow is dit jaar weer heel anders dan vorig jaar, toen hij voor het eerst in de grote nieuwbouw te vinden was. Verrassend knap vind ik het dat ze er ieder jaar weer iets nieuws van weten te maken! Toen we onder de grote poorten door de kerstafdeling opliepen, zagen we helemaal groen…

kerstshow tuincentrum leurs 2017Niet van jaloezie hoor, maar omdat er zoveel groene decoraties te zien waren natuurlijk. De kerstshow opent namelijk met de superhippe botanische kersttrend. Kerstballen in allerlei groentinten, natuurlijke decoraties en ook wat echte planten. I like it! Bruin- en bronstinten en hier en daar wat hout maken de botanische stijl compleet. Ik ben verliefd geworden op de besneeuwde boompjes met draadverlichting eromheen. Die móet ik gewoon hebben!

Kerstlampjes in alle soorten en maten

Kerstverlichting is er in alle soorten en maten. Van de doorsnee kerstlampjes en draadverlichting die we allemaal kennen (en waar we niet zonder kunnen), tot touw met lichtjes erin verweven en lichtgevende sneeuwvlokjes. Erg leuk zijn de macramé kerstbalhangers met lampjes, zie de foto hieronder. Echt, op lichtvlak hoef je hier niets te missen. You name it, they’ve got it!

Romantische pastels en poedertintjes

Na de lampjes liepen we door naar een hoek vol pastel- en poedertinten. Als je van romantische kerstsfeer houdt, kun je hier echt je slag slaan. De kerstshow is ruim opgezet met brede paden, waardoor je lekker veel ruimte hebt om te wandelen en rond te kijken. Dat moet ook wel, want op een drukke zondag lopen er zo 7.000 mensen over de afdeling. Dan ben je blij dat je de ruimte hebt en niet tegen al die mensen hoeft op te botsen.

Gold baby!

Toen we verderliepen en het hoekje omgingen, straalden de gouden kerstdecoraties ons tegemoet. Waar we voorgaande jaren veel brons en koper zagen, is goud dit jaar toch wel populairste metallic-tint. En dat is bij Leurs goed te zien! Ook aan kerststalletjes en accessoires voor in de kerststal (denk een brandend vuurtje, diertjes en de ster van Bethlehem) is volop gedacht hier. Heel mooi gedaan.

Vandaag is rood… de kleur van mijn kerstboom

Oh rood, oh helder rood, wat ben je toch een prachtige kerstkleur. Liefhebbers van het echte kerstrood komen bij Leurs volop aan hun trekken. Er zijn traditionele kerstdecoraties in tartanprintjes, helemaal passend bij de klassieke kersttrend. Maar ook het Scandinavische vrolijke en lichtere komt uitgebreid aan bod. Aan rood echt geen gebrek hier.

kerstshow tuincentrum leurs 2017 Gloednieuw restaurant en treintje voor de kleintjes

Een aanrader om te bezoeken is het gloednieuwe pizza & pasta restaurant midden in de kerstshow. Daar kun je tijdens het winkelen even genieten van een drankje en een Italiaanse maaltijd. Lekker toch? Naast het restaurant staat een gezellig kersttreintje waar de kleintjes zich in kunnen vermaken. Papa en mama kunnen de trein zelf bedienen, dat is wel zo handig. Gaat jouw (klein)kind hier een rondje in rijden? Of twee? Of tien? Pas maar op, dadelijk wil er eentje niet meer mee naar huis ;-).

‘Eetbare’ kerstdecoraties

Mijn favoriete hoekje in de kerstshow was de afdeling van de Duitse Kurt S. Adler. Ik kende dit merk nog helemaal niet. Het deed me denken aan de decoraties van Kathe Wohlfahrt. Prachtige handgemaakte ornamenten, zoals glazen kroonluchters en engeltjes. Ik heb er zoveel foto’s van gemaakt, ik kan ze hier lang niet allemaal kwijt. Deze ornamenten zijn stuk voor stuk een lust voor het oog.

In het bijzonder gecharmeerd waren we van de ‘eetbare’ decoraties. Van koekjes met de cookiecutter er nog omheen tot ovengebakken kerstcupcakes, pizza’s en zelfs hamburgers. Echt fantastisch! Mijn favoriete ornament hier was de kok met de geweldige tekst op zijn schort: ‘I ♥ cooking with wine… Sometimes I even put it in the food!’.

Kersthuisjes & kerstdorpjes

De Leurs kerstshow 2017 sluit af met kersthuisjes, poppetjes en kerstdorp-accessoires. Funny detail: ze hebben diverse kerstdorpjes gebouwd in barbecues, super origineel! Opvallend is de hele lange wand met allemaal prachtige kerstgevels en kleine tafereeltjes. Je kijkt hier echt je ogen uit. In glazen bakken vind je nog veel meer huisjes. Ze zijn trouwens allemaal handig genummerd, de kersthuisjes, zodat je ze makkelijk terugvindt in de winkel.

Brede paden, overzicht & shopgemak

De kerstshow van tuincentrum Leurs is dit jaar vooral lekker overzichtelijk en duidelijk. In tegenstelling tot veel andere tuincentra – waar je soms echt niet weet waar je moet kijken – zijn er geen supergrote presentaties. Alle versierde bomen, tafels en andere inspiratiepunten zijn te overzien. Je kunt het ook makkelijk zelf namaken. De kerstafdeling is daarmee super laagdrempelig.

De ideale plek om je kerstinkopen te doen

Tuincentrum Leurs is als je het mij vraagt echt de perfecte plek om kerstinkopen te doen. Je hebt er alle keus, maar zult geen last hebben van keuzestress. Juist omdat alles zo overzichtelijk is gepresenteerd. De verschillende kersttrends en kleuren lopen prachtig in elkaar over. Zo zie je meteen welke kleuren goed bij elkaar passen en hoe je de trends kunt mixen tot jouw eigen stijl.

Persoonlijk hou ik er van om heel erg overdonderd te worden in een kerstshow. En ik zou – als ik heel eerlijk ben – nog wel wat meer wow-momentjes willen zien in deze afdeling. Doordat de kerstspulletjes vooral aan de zijkanten te vinden zijn en allemaal van de vloer af staan, oogt het geheel nog wat leeg. Aan de andere kant is hier aan al het shopgemak gedacht! De paden zijn breed, je hebt overzicht en alles is goed te vinden. Kortom: als ik genoeg inspiratie en ideeën heb opgedaan (en eindelijk besloten heb welke kleur mijn boom dit jaar versierd wordt), weet ik in ieder geval wel waar ik naartoe ga om mijn kerstinkopen te doen!

kerstshow tuincentrum leurs 2017Kerstshow Tuincentrum Leurs 2017: ga jij erheen?

Zoals altijd is het laatste woord aan jou: wat vind je van de foto’s in deze blog? Heb je al wat leuks gezien? Daarnaast ben ik ook reuze benieuwd of je wel eens bij Tuincentrum Leurs bent geweest. En ga je er dit jaar (weer) heen? Deel jouw mening en gedachten in een reactie hieronder. Ik lees het graag! Mocht je trouwens op de hoogte willen blijven van speciale kerstactiviteiten bij Leurs, volg ze dan zeker even op Facebook of Instagram.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

14 reacties

 1. Oja zeker weten dat ik erheen wil. Alleen is het voor ons een stukje rijden. Maar ik zie nu alweer veel te veel leuke dingen. Inderdaad het verlichte boompje is geweldig. Maar ook die bbq wat een idee. Ja je hebt de perfecte leuke foto’s gemaakt. Ik vind die kerstman ook geweldig. Oh gewoon teveel om op te noemen. Ja ik wil erheen!!! 🙂

 2. Marjolein Beurskens op

  Hier wordt ik helemaal enthousiast van. Ik wil er echt naar toe!! Wat geef je weer een sfeervolle impressie! Top!!

 3. ik ben er nog nooit geweest, ga even kijken waar het ligt!
  misschien gaan we er wel heen met het gezin.

  bij Intratuin mag de hond mee, vind ik ook altijd wel leuk.
  mooie blog! heb zo zin in Kerst.

 4. debbie de muynck op

  Meer dan 2 uur rijden voor ons vanuit België. Maar als het goed is gaan we erheen. Vorig jaar voor de eerste keer geweest. Eigenlijk puur voor de grote keuze aan kerstdorpen haha. Her is voor ons het mooiste tuincentrum dar we al gezien hebben.

 5. Ik woon in het zuiden maar ga er wel heel graag elk jaar heen .Voor mij The Place to be voor onze kerst,elk jaar een feestje.

 6. Ik ben er vorig jaar geweest maar voelde toen wat jij nu ook had, ik miste er wat, de wow factor misschien? Kan ook zijn dat we door de jaren heen zo verwend zijn dat we steeds meer verwachten, wat natuurlijk niet altijd waar kan worden gemaakt. Geen idee maar na mijn ervaring vorig jaar en wat jij nu schrijft ga ik er dit jaar denk ik niet naartoe. Als het dichterbij was zou ik er wel even heen gaan maar daarvoor is het me te ver.

 7. Gonny Rouland op

  Afgelopen donderdagavond meteen geweest na het werk. Het kerst seizoen is geopend!! En vind het fantastisch 🙂 Meteen een warm en blij gevoel bij het zien van de eerste lampjes. Het is inderdaad een mooie en overzichtelijke kerstshow, maar vond hem persoonlijk vorig jaar mooier. Kan echter wel niet precies zeggen waar dat aan ligt. Maar neemt niet weg dat ik wel nog een keer wil gaan. Nu, omdat de tijd redelijk kort was, ietwat vluchtig alles bekeken. Wil graag nog eens terug en op mijn gemak alles bekijken.
  Oh ja en ook van die verlichte en besneeuwde boompjes halen en de macrame kerstbalhangers, die zijn geweldig!! Groetjes!!!

 8. Geweldig wat een leuke sfeer en zoveel te zien…..maar van alle foto’s vind ik die van het huisje in amerikaanse schuur style en het landschapje in de BBQ het alleleukst. Je moet er maar op komen.

 9. Ben ieder jaar nog naar deze Kerstshow geweest. Steeds weer mooi maar een paar jaar geleden had je wat knusse hoekjes met schitterende kerstbomen heel verschillend versierd. Het gaf wat meer sfeer dan nu het geval is. Het is een mooie kerstshow maar er mist inderdaad iets.