Blauw & Goud: een bijzondere kleurencombinatie

12

De kersttrends voor 2017 staan inmiddels allemaal online, je vindt ze hier terug. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke stijlen en thema’s waar je je door kunt laten inspireren. Vandaag zetten we twee kleuren in de spotlights die samen prachtig zijn: blauw en goud!

Blue & Gold: chique & overdadig

Blauw en goud zijn beide echte trendkleuren dit jaar. Apart doen ze het goed in de kerstboom, gecombineerd met andere kleuren. Maar samen vormen ze ook een bijzondere combinatie! Toen ik bij Kaemingk rondliep in de goudblauwe themakamer waande ik me in een chique hotellobby. In Griekenland bijvoorbeeld, of Dubai. Ik weet niet of je het goed kunt zien, maar in de boom hieronder hangen decoraties in de vorm van goudstaven. Ook gouden ananassen, pauwenveren en fluwelen blauwe ballen mogen niet ontbreken.

blauw en goud kerstGlitter & Glamour

De kleuren en foto’s hieronder doen me op de een of andere manier ook aan het strand denken en aan zonnige vakanties. Persoonlijk krijg ik er niet echt een kerstgevoel van. Maar de combinatie van de kleuren en de stijl op deze foto’s is wel degelijk mooi. Het is elegant, chique en glamourous. Ik vind deze kleurencombinatie perfect passen bij hotels, luxe café’s en restaurants. Maar ik weet niet of ik het zo snel in een gewone huiskamer zou verwachten.

Chique gedekte tafels & galadiners

Naast het (petrol)blauw en lichte goud passen ook chocoladebruin en parelmoerwit goed bij deze stijl. Glitterende vlinders en ‘juwelen’ maken deze glamoureuze stijl compleet. Ik moet denken door de overdaad aan glitter, goud en klasse denken aan aan chique gedekte tafels, galadiners en fancy feestjes waar alle vrouwen mooie jurkjes dragen en de mannen in pak zijn. Ik krijg er meer een Oud & Nieuw-gevoel van, dan een Kerstgevoel als ik eerlijk ben!

Geen kerstboom meer te zien…

Komend weekend gaan er weer heel veel kerstshows open. Ik ben erg benieuwd of deze stijl er ook te vinden zal zijn! Ik heb het in ieder geval al gespot bij Tuincentrum Leurs. Daar maakte ik de foto van de boom hieronder. Hoewel, boom… Ik zie helemaal geen kerstboom meer. Alleen glitter, goud, blauw en heel heel veel overdaad!

Wat vind jij van deze blauwe & goude kerststijl?

Blauw & goud doen het prachtig samen, toch? Maar de grote vraag is: krijg je er een kerstgevoel van? Zou jij overwegen om je kerstboom in deze stijl te versieren? Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie meningen. Deel de jouwe in een reactie hieronder (helemaal naar beneden scrollen). Ik lees je opmerkingen graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

12 reacties

 1. De kleuren zijn heel koninklijk, inderdaad past dat meer in een moderne hotel lobby , dan in een huiskamer. Maar voor iedereen is er een stijl, dus lekker doen als je dat wil.
  Ik houd zelf meer van de traditionele gemengd met organische stijl.

 2. Mooi….maar als stijl wat te overdadig en niet zo kersterig. Toch zie ik er ook wel mooie kerstballen tussen hangen….en blauw én goud vind ik sowieso mooie kleuren om erbij te hebben.

 3. Ik persoonlijk vind als je de trendkleur van 2016 eucalyptus erbij zou doen. Dat het geheel zachter word, en meer warmte/kerst word.
  Zelf ben ik van plan om trend van 2016 met deze van 2017 te mengen. Misty Frost lake meets Royal blue

 4. Ik zou deze trend combineren met de trendkleur van 2016 eucalyptus. Dat zou het wat zachter en warmer maken. 2017 meets 2016; Misty Frosty Lake meets Royal Regal Blue

 5. Ik heb het hele jaar door een strandgevoel in en om huis, dus met kerst graag rood/wit en echt groen.Wens van mij is dat om ook met de kussens en plaids op de bank te doen.
  Wel vind ik het er prachtig uitzien allemaal, voor een hotel/restaurant 🙂

  ps: de drie lampen onder de tekst glitter en glamour vind ik super tof

 6. Marjolein Beurskens op

  Ik ben het met je eens, echt iets voor een sjiek hotel! Het is niet echt iets voor mij. ik heb meer met de traditionele kleuren. Maar het is wel mooi!

 7. Goedemiddag,

  Wat een mooie kerstdecoratie blauw met goud.
  Kunt mij aangegeven waar ik blauwe kerstballen met gouden touch kan kopen.
  Deze kan ik nl nergens vinden
  Alvast bedankt, mvg Sonja Sanders