Kerstshow Intratuin Duiven: een botanisch kerstsprookje

29

De kerstshow van Intratuin Duiven was altijd al een van de grootste – zo niet de grootste – van het land. En dit jaar is ie zowaar nóg groter. Na een giga-verbouwing is de route door de winkel nu maar liefst 1 kilometer lang… I kid you not. Dus breng je wandelschoenen en een thermosfles met warme choco mee, en volg me door het botanische kerstsprookje. Dit is de Intratuin Duiven kerstshow 2017!

Kerstverlichting in alle soorten en maten

De plek waar je de verbouwing en uitbreiding van de kerstshow het allerbeste ziet, is het nog grotere kerstbomenbos en de afdeling kerstverlichting. Wat is dit enórm geworden. Alle kleuren kerstverlichting voor in de boom, aan de muur en de vele verlichte figuren stralen je hier tegemoet. Kerstlampjesgalore!

Mega miniatuurdorp

Als je de hoek om gaat, loop je het mega miniatuurdorp tegemoet. Want wat een gigantisch dorp is het zeg! Nog groter dan de jaren hiervoor. Ik heb me laten vertellen dat ze hier maar liefst 804 verschillende kersthuisjes verkopen. Hoe je daar ooit een keuze uit moet maken, ik zou het niet weten haha. Maar er is in ieder geval genoeg inspiratie op te doen, te kijken en te zien.

Intratuin Duiven kerstshow 2017 kerstdorp miniatuurdorp Intratuin Duiven kerstshow 2017 kerstdorp miniatuurdorpArvid, Robert en ik hebben denk ik wel een uur rondgelopen op deze afdeling. Ik was erg gecharmeerd van het Paleis van Versaille, de Halloweenhuisjes en het Sinterklaastafereel. Er was zelfs een brand gesimuleerd, compleet met zwartgeblakerd huisje en kerstboom, de brandweermannetjes blusten en blusten maar… zonder succes overigens, want het huis blijft gewoon doorfikken haha.

Intratuin Duiven kerstshow 2017 kerstdorp miniatuurdorpCountryfield: landelijke kerstdecoratie

Als je verder loopt kom je terecht in de gigantische afdeling met producten van Countryfield, een bekende smaakmaker op het gebied van landelijk wonen. Je kunt hier de mooiste landelijke sneeuwmannen, kerstboompjes en kerstdecoraties vinden. In traditioneel rood-wit, maar ook stoer goud en in winters wit, blauw, zilver & grijs bijvoorbeeld.

Het is echt maar net wat je mooi vindt! Er is hier in ieder geval geen gebrek aan kerstmannetjes, engeltjes, hertjes en andere kerstfiguren. We hebben best wel wat tijd besteed in deze kamers vol landelijke kerstpracht, want er was echt heel veel te zien. Op de foto’s zie je echt maar een heel klein beetje. Je moet er echt zelf even heen om alles in je op te nemen.

Mini-kerstboompjes

Na de Countryfield-afdeling moet je je even een weg banen door een kledinghoek en een afdeling met lampen voordat je weer iets kerstigs tegenkomt. Dit keer zijn het honderden mini-kerstboompjes! Super leuk om te gebruiken als je de tafel wil versieren voor Kerst. Of om samen bij elkaar op een dienblad, boomstamschijf of andere plaat te zetten.

Circus: carrousel & foodtrucks in pipo-karren

We horen de carrousel al wanneer we door de hal met mini-kerstboompjes wandelen. Als we door de schuifdeuren gaan komt het geluid van lachende kinderen en de geur van lekker eten ons tegemoet. Op deze plek komt volgend jaar het nieuwe restaurant dat plaats zal bieden aan maar liefst 1000 mensen. Voor nu hebben ze er een gezellig circusterrein van gemaakt. Met allemaal ‘pipo-de-clown’-stijl foodtrucks.

Dit is de ideale plek voor een korte kerstshow-break! Je haalt eerst muntjes in de muntenkar en daarna kies je uit een puntzak vers gebakken frietjes, broodjes of lekkere zoete wafels met kersen en slagroom. De kleintjes vermaken zich ondertussen in de draaimolen. Zorg wel dat je op je kinderen let, want er staat een groot bord met de tekst ‘Onbegeleide kinderen worden aan het circus verkocht’. Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat er al 16 kinderen aan het circus verkocht zijn inmiddels… Grapje natuurlijk! 😉

Christmas Show: sprookjestafereel op de rollerband

Break time over? Dan wandel je weer verder. Richting de beroemde rollerband en de afdeling kerstdecoratie! De rollerband is dit jaar in botanische sprookjessferen gehuld. Hou je adem in als je op de band stapt, want je begint onder water… *blub blub*. Terwijl je omhoog beweegt kom je langzaam boven in het sprookjesachtige bos. Overal zijn bewegende diertjes, feeën en kabouterhuisjes te zien.

Intratuin Duiven kerstshow 2017 roltrap rollerbandJe moet echt een paar keer op en neer om alles in je op te nemen, totaal geen straf! Boven zijn ook nog een paar mooie uitkijkpunten gemaakt, zodat je op je gemak alles in je op kunt nemen. Het is er pikkedonker, dat zorgt wel voor een bijzonder effect. Ik vond het sprookjesbossfeertje weer heel prachtig gemaakt. Wat ik stiekem wel een beetje jammer vind, is dat er hier geen Kerst(boom) te bekennen is. Ik kreeg er meer een Eftelinggevoel dan een kerstgevoel van.

Intratuin Duiven kerstshow 2017 roltrap rollerband Intratuin Duiven kerstshow 2017 roltrap rollerbandTijd om kerstdecoratie te shoppen!

Gelukkig wordt dat goedgemaakt als je de hoek omdraait, de kerstafdeling op. Die begint met de decoraties van Kurt Adler, die Arvid en ik laatst ook bij Tuincentrum Leurs hebben gespot. Je vindt hier allerlei echt lijkende ‘eetbare’ kerstornamenten, zoals koekjes en donuts en pizza’s. Verder vielen ons vooral de Coca-Cola versieringen op. Super leuk, maar ook idioot duur overigens. Sommige ornamenten kosten meer dan 20 euro, zoals de kerstman op de foto hieronder! Maar dan heb je wel een échte Coca-Cola kerstman in je boom hangen.

Kerstversiering in alle kleuren, maten & stijlen

Op de afdeling kerstversiering kun je echt alle kleuren decoraties vinden die je maar kunt verzinnen. We starten met pasteltintjes zoals paars, mintgroen en roze. Leuk detail is dat ze het botanische stijltje door hebben getrokken in de gepresenteerde kerstbomen. Je ziet overal kunsttakken in de bomen, zo verbinden ze de kerstafdeling op een leuke manier met het feeërieke tafereel op de rollerband. Ook zijn er hier en daar wat hoekjes te zien met botanische sprookjespresentaties. Inclusief bewegende beestjes en feeëriek aangeklede paspoppen.

Goud, rood, traditioneel, alle kleuren van de regenboog

En de Intratuin Duiven kerstshow 2017 is zo groot, we zijn er nog lang niet. We wandelen langs gouden decoraties, versieringen in stoer ossenbloedrood, traditionele kerstkleuren, houten decoraties, ornamenten in brons & koper, groene versieringen en nog veel meer moois. Ik kan het onmogelijk allemaal laten zien in deze blog, zoveel keus is er. Wat ik wel een beetje jammer vind, is dat het hier heel licht is door het daglicht en de vele felle lampen. In sommige ruimtes doet het bijna pijn aan je ogen. Zoveel licht is handig, omdat je zo de juiste kleur bal makkelijk kunt selecteren. Maar de sfeer is daardoor wel stukken minder. Zeker als je net uit die super donkere en sfeervolle rollerband-omgeving komt.

Intratuin Duiven kerstshow 2017Een sneeuwwit & ijsblauw einde

We eindigen onze reis door het botanische sprookjesparadijs van Intratuin Duiven met kerstversieringen in ijsblauw en sneeuwwit. Natuurlijk horen daar ook allerlei winters witte beestjes en kerstfiguren bij. Perfect voor als je de winter in huis wil halen.

Intratuin Duiven kerstshow 2017Het was me een tocht! Loop de route twee keer en je hebt al bijna je 10.000 dagelijkse stappen gehaald ;-). Ik vond het weer een overdonderende kerstshow. Het enige wat ik wat jammer vond, was dat de ‘gaten’ tussen de verschillende kerstafdelingen nu groter zijn. Ook hoorde ik nog nergens kerstmuziek. Daardoor raak je de beleving een beetje kwijt onderweg. Maar ik begreep dat ze overal langs de route nog kerstbomen en kleine presentaties gaan zetten, zodat de route meer één geheel gaat vormen en je dat kerstgevoel beter kunt vasthouden. Misschien moet ik later dit jaar nog maar een keertje terug gaan!

Wat vind jij van de Intratuin Duiven kerstshow 2017?

Zo dat was weer een heel verhaal haha, maar ik ben vooral benieuwd naar wat jij ervan vindt! Ga jij dit jaar een bezoekje brengen aan de Intratuin Duiven kerstshow 2017? Of ben je al op de kerstafdeling geweest? Ik hoor heel erg graag jouw mening. Wat is het mooiste dat je in deze blog en video hebt gezien? Scrol helemaal naar beneden om je reactie achter te laten. Vind ik hartstikke leuk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

29 reacties

 1. Ik ben ook al geweest en heel eerlijk gezegd….. ik vond het een beetje ‘tegenvallen’. Niet qua assortiment want dat is echt enorm maar wel qua sfeer. Ik kreeg er geen kerstgevoel van. Zoals je al schrijft was het niet echt een geheel, geen kerstmuziek, te donker of juist te licht en de ontwerpers van de rolband hadden ook de ontwerpers van de droomvlucht kunnen zijn. Hartstikke mooi, maar geen kerst.

  De afdeling meteen links boven vond ik wel verrasend, als ‘bonte-boom’ fan heb ik hier hele leuke dingen gezien!! Dit aanbod is bij veel kerstshows in nl vrij klein. De prijzen waren soms idd shocking .

  Ik ga richting december nog een keer, mssn dat ik dan wel een kerstgevoel krijg.

 2. Jammer dat de verlichting zo fel is. Misschien dat ze daar nog iets aan doen na jouw verhaal. Ik was van plan om volgende week vanuit zuid Limburg een dagje Duiven te doen met mijn moeder maar ik denk dat we dan eerst coppelmans in Nuenen doen en eind november pas Duiven…. hebben ze nog even de tijd om het helemaal geweldig te maken. (Is zonde om bijna 2 uur te rijden en geen kerstgevoel te krijgen).

 3. Ik was er net en wat is het gaaf hé! Inderdaad hry is enorm en die brand bij de Amsterdamse grachten was erg leuk…alleen versaille heb ik niet gezien er was zo veel! Je komt ogen & oren te kort daar…

 4. Michelle Kamerbeek op

  Ik wilde dit jaar hier al heen maar door deze blog wil ik ABSOLUUT gaan! Er zijn twee dingen waar ik van hou: kerst en de efteling. Dus dat dat ene stukje meer op de efteling lijkt dan op kerst vind ik persoonlijk niet zo erg als ik lees van iemand dat er niet echt muziek was, dat vind ik dan wel weer jammer.. dus ik wacht nog even een paar weekjes en ik hoop dat er dan wel muziek bij zit want dat maakt voor mij het toch altijd wel af.

 5. Michelle Kamerbeek op

  Ik wilde dit jaar hier al heen maar door deze blog wil ik ABSOLUUT gaan! Er zijn twee dingen waar ik van hou: kerst en de efteling. Dus dat dat ene stukje meer op de efteling lijkt dan op kerst vind ik persoonlijk niet zo erg! als ik lees van iemand dat er niet echt muziek was, dat vind ik dan wel weer jammer.. dus ik wacht nog even een paar weekjes en ik hoop dat er dan wel muziek bij zit want dat maakt voor mij het toch altijd wel af.

 6. Wat geweldig, de Intratuin in Duiven. Ik ga er zeker weten binnenkort kijken! Lijkt me super.
  Ik ben alleen nog maar bij Coppelmans in Nuenen geweest, 3 keer en dat vond ik ook al erg mooi dit jaar. Vooral het nieuwe kerstdorp.
  De kerstboompjes vind ik leuk, die ga ik zeker een aantal kopen om nu al neer te zetten. Intratuin Duiven ga ik bezoeken, wel even de tijd daarvoor vrijmaken begrijp ik

 7. Vandaag geweest, zit nog helemaal vol van de indrukken (nooit eerder geweest). Wat geweldig enorm groot mooi blinkend romantisch leuk gezellig, en uiteraard Sinterklaas met zijn pietjes gespot.
  Garant voor een geweldig dagje uit, die we afsloten bij KFC

 8. Hoi Saskia,

  Erg leuk om deze sfeerimpressie te lezen. Ik kan er niet naartoe maar jouw foto’s en video laten het goed zien. De rollerband lijkt me geweldig, de sfeer is compleet gemaakt doordat het er donker is. Ben het wel met je eens dat het wel jammer is dat daar nergens een kerstboom tussen staat.
  Maar als je hier naartoe gaat waan je je zeker in een kerstsprookje.

 9. Ik was vandaag in Duiven. Ik vond het geweldig, Niet alleen de hoeveelheid artikelen maar ook de sfeer. Zeker de sfeer op de rollerband vond ik geweldig. Kwam ogen te kort om het allemaal te zien. De achtergrondmuziek vond ik prachtig, heel sfeervol passen bij wat ik zag. Ik werd er blij en rustig van. Helaas weet ik de titel niet van de muziek die ten gehore werd gebracht. Het leek iets vanuit een western. Weet iemand de titel van dat muziekstuk? Kan ik het opzoeken en het nog eens horen. Resumé, geweldige kerstshow waar kosten nog moeite gespaard zijn om het ons (bezoekers), naar de zin te maken.

 10. Ik vond het erg mooi allemaal vond alleen trap en opstellingen soms donker. Waar ik benieuwd naar ben is: wat voor geurtje ruik je daar? Erg lekker, verleden jaar rook je het nog beter.

 11. Damla Schiemann op

  Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst naar Intratuin Duiven geweest na het lezen van deze blog.
  Ik vond het erg mooi. We hebben ruim 4 uur over gedaan om alles te zien. De kerstmuziek draaide al wel. Er zaten wel veel gaten tussen de kerstshows. Waardoor ik niet wist of het nou het einde was of dat er nog wat kwam. Ik vond sfeer assortiment wel iets tegen vallen. Ik miste eigenlijk variatie in kerstballen en waxinelicht houders. Je kon in veel kleuren kerstballen krijgen in sets maar niet losse aparte leuke kerstballen. Ik heb wel hele leuke verlichting gevonden voor in huis.

  • Wij zijn op de laatste zaterdag van oktober geweest. De mooiste kerstshow ooit gezien in oktober. Het was idd nog niet af. Geen kerstmuziek, geen duidelijke route, idd nog niet een geheel waardoor je bijna verdwaalde. Een gigantische keuze. Ook qua prijs. Wat me opviel waren de vele kerstbomen en heel veel kerstverlichting. Wat me ontzettend gaaf lijkt is de laserverlichting voor binnen en buiten. Die zullen we zeker aanschaffen. Misschien ook een paar huisje. Volgens mij bijna 1000 verschillende huisjes. De roltrap omhoog is echt heel mooi.

 12. Ellen Arentsen op

  Wat is het weer een geweldige beleving. Ieder jaar genieten we van de kerstshow, maar dit jaar mooier en groter. Wat moeten jullie een geweldig team zijn om dit zo voorelkaar te krijgen. Wij zijn al een paar keer geweest.
  Succes met de verkoop.

 13. Ooo wat ziet het er weer veel belovend uit.
  Ja zeker gaan we er weer heen het is ons jaarlijks uitje met de meiden groep.
  We zijn al 32 jaar vriendinnen , onze groep telt 7 dames.
  Voor ons altijd
  1een gezellige dag ,met koffie en tussen de middag een lekkere lunch.

 14. Heb me vreselijk gestoord dat er amper rolstoelen zijn.
  We hadden dat goed gecheckt op de site.
  We waren er op een donderdagavond, dus ook nog niet in het drukke weekend.
  En toen we er rond 21.00 uur uitliepen stond er 1 en die van ons (waar we om 18.00 uur een half uur op gewacht hadden).
  Dit kan beter, moet toch voor deze mensen een uitje zijn.

 15. Willibrorda van Bemmel op

  Is deze show ook tussen kerst en nieuw nog te bezichtigen? Wij willen dan komen .wij waten er al en zijn erg enthousiast

 16. Is er naast de draaimolen nog andere speelmogelijkheden voor kids? Kan me herinneren dat er vorig jaar een kleine indoor speeltuin was?

 17. Prachtig allemaal. Sfeervol en overdadig. Wat ik echter mis is enige informatie over kerststallen. En dat is toch eigenlijk hetgene waar het bij de kerstviering in eerste instantie om gaat, al zijn veel mensen dat vergeten. Ik ben niet in jullie winkel geweest (woon veel te ver weg), maar het ontbreken van informatie over kerststallen en kerstgroepen in jullie assortiment mis ik echt.

  • Hoi Roel, dit is niet de website van Intratuin Duiven maar mijn blog over Kerst. En persoonlijk heb ik niet zoveel met kerststalletjes… bovendien zijn ze ook amper te koop dus vandaar. Als je er informatie over wil dan kun je het beste even Intratuin Duiven bellen of mailen. Groetjes, Saskia

 18. Erik Geijtenbeek op

  Begin december geweest. Wat een sprookje. Maar tweede kerstdag wilden mijn vrouw en ik dit laten zien aan onze bejaarde moeders. We waren er al voor de middag. Wat een teleurstelling. Alle kerstdorpen werden al afgebroken. Bijna geen huisjes meer. Poppetjes weg, snoeren zichtbaar. Geen treinen meer. Sfeerloos! Hadden ze nou echt niet kunnen wachten tot woensdag? Er waren meerdere mensen die teleurgesteld rondliepen.

 19. Ik woon naast Duiven en ga hier altijd naar toe. Afgelopen jaar was anders dan anders ivm de verbouwingen, dus ben erg benieuwd naar dit jaar. Ik vind het altijd zo fantastisch. Alleen ben ik voor een paar maanden in het buitenland. Dus ik hoop dat ik in januari er nog iets van kan mee pikken. Ik link even naar je blog, als je dat niet erg vindt 🙂