Søstrene Grene: Scandinavische kerstdecoraties voor fijne prijsjes

15

De winkelketen Søstrene Grene is nog vrij nieuw in ons land. En ik ben fan van het eerste uur. Elke week liggen er wel weer nieuwe spulletjes in de winkel. En dat geldt ook voor de kerstdecoratie! In deze blog laat ik je de kerstcollectie van het Scandinavische merk Søstrene Grene voor 2017 zien.

Fijne kerstproducten voor fijne prijsjes!

Wat is deze Scandinavische woonwinkel toch geweldig. Ik ben er ietsje te vaak te vinden en neem er ook ietsje te vaak iets mee haha. Gelukkig zijn de prijsjes erg fijn, dus je portemonnee krijgt het niet al te zwaar te verduren als je hier gaat shoppen. En oooh de kerstcollectie van Søstrene Grene is zo leuk! Er zijn kerstdecoraties in traditioneel rood en wit, maar ook in groentinten (super populair, past goed bij de botanische kersttrend). Als je meer van poedertintjes houdt, ben je ook aan het juiste adres hier. Ik zou zeggen: lees en kijk vooral even verder!

Søstrene Grene kerstcollectie 2017De zusjes Grene en hun zoektocht naar hygge

Ik zal eerst even iets meer vertellen over de Deense winkelketen, want nog lang niet iedereen kent het. Het verhaal van het merk Søstrene Grene draait om de zussen Anna en Clara (Søstrene Grene betekent ook ‘de zusjes Grene’). Deze twee vrouwen streven ernaar om het dagelijkse leven met esthetische ontwerpen, creativiteit, geluk en het typisch Deense ‘hygge’ te verrijken. En dat zie je terug in de collecties.

Er zijn inmiddels tien vestigingen in Nederland, o.a. in Eindhoven, Zwolle, Amersfoort en Groningen. De winkels bieden allemaal een groot assortiment aan producten voor in je huis, je keuken, om te knutselen, feestjes te vieren, cadeaus in te pakken en je kantoor in te richten. Plus een verscheidenheid aan items voor de verschillende seizoenen. Waaronder dus ook Kerst! Hoe leuk is dat?

Kerstcollectie Søstrene Grene 2017

De kerstcollectie voor 2017 bestaat uit prachtige kerstdecoraties en een zorgvuldig samengestelde selectie aan kerstcadeaus voor fijne prijsjes. Dit jaar hebben Anna en Clara ervoor gekozen om hun eigen persoonlijke draai te geven aan de traditionele Scandinavische kerst. Dit doen ze door nostalgisch vintage te combineren met een moderne kijk op Scandinavische flora.

Kerstballen & kerstversieringen

Je zult in de winkels van het Deense merk niet alleen kerstballen en ornamenten vinden voor in de boom, maar ook porseleinen kerstdecoraties om neer te zetten, zoals de kerstboomvormen op de foto’s in deze blog. En wat te denken van kandelaars en lampjes. De foto’s die ik in dit artikel deel, laten slechts een deel zien van de collectie. Op mijn Instagram en Insta story zal ik nog meer plaatjes delen, dus neem daar zeker een kijkje.

Kerstcadeautjes inpakken met Søstrene Grene

Als je ooit in een vestiging van Søstrene Grene bent geweest, dan is je de uitgebreide afdeling cadeauverpakkingen en inpakspulletjes vast niet ontgaan. Want oh, wat is die mooi! En er komen echt prachtige spulletjes voor het inpakken van je kerstcadeautjes in de winkels te liggen. Mooie ronde en rechthoekige cadeaudoosjes, lintjes en kerstige labels. Overigens ook allemaal leuk voor gewone verjaardagspakjes, vind ik. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder. I love it!

Søstrene Grene kerstcollectie 2017Kerstbakken & blikken

En we zijn er nog niet! Wat vind je van de schattige koekjesvormpjes hieronder? Ook de blikken waar je je zelfgebakken kerstlekkers in kunt bewaren vind ik te cute voor woorden. Ik kan echt niet wachten tot al deze spulletjes in de winkels liggen. It’s beginning to look a lot like Christmas….

Wanneer is de kerstcollectie van Søstrene Grene te koop?

De kerstcollectie van Søstrene Grene wordt in een aantal fases aan de winkels geleverd. De eerste items vind je in de vestigingen vanaf donderdag 19 oktober en de laatste bereiken de winkels pas begin december. Ik weet helaas niet wanneer welke items in de winkels liggen. Kortom: je zult regelmatig even een kijkje moeten gaan nemen. Maar believe me: dat is echt geen straf!

Wat vind jij van de Søstrene Grene kerstspulletjes?

En nu jij: wat vind je van de fotootjes in deze blog? Zitten er producten bij die je aanspreken? Ga je er speciaal voor naar de winkel? Ik ben reuze benieuwd. Scrol even helemaal naar beneden om jouw mening te delen in een reactie. And don’t forget: spread the X-mas love!!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

15 reacties

 1. Wat ziet deze winkel er ontzettend leuk uit!
  Ik las in je blog dat er ook eentje in mijn woonplaats zit, bedankt voor de tip
  Ik ga er binnenkort maar eens binnenkijken

 2. Oh ik houd zo van Sostrene Grene, hun “normale” collectie is al geweldig (heb ook zo’n geweldige hangkast van hun aan de muur) en nu ik deze kerst artikelen zie word ik nog blijer!
  Dat wordt kerstshoppen in een stad waar deze winkel zit, echt hygge ten top!

 3. Het is sowieso mijn favoriete winkel (home deco, diy spullen), maar met de kerstperiode ben ik er vaker te vinden zie ik al wel. Wat een toffe spulletjes, ben vooral gecharmeerd van de groene boompjes! En ik houd zo van de rustige klassieke muziek in de winkel, een verademing ten opzichte van de luide muziek in de meeste winkels!

 4. Jacqueline Pallett op

  Ziet er heel mooi uit. Ik had nog niet eerder van deze winkel gehoord, maar ja ik woon dan ook in de polder. Ga maar eens op internet kijken of ik binnenkort niet bij een van de filialen in de buurt ben.

 5. Wij zijn echte Scandinavie-gangers en elk jaar neem ik wel iets mee terug….je kunt daar het hele jaar door kerstshoppen!!! Echt mijn ding
  Ontzettend mooie spullen hebben ze daar, ben er helemaal verliefd op!!

 6. Van deze winkel heb ik nog nooit gehoord, maar alles in dit blog vind ik al helemaal te gek! Heb gelijk even geGoogled en er zit een winkel in Amsterdam, yeah! Dus ook een kersttripje daar naartoe, hihi. Gaaf blog en bedankt voor de tip!

 7. Ben er met onze kleindochter wezen shoppen.
  Ontzettend leuke items verkopen ze,je wordt er hebberig van.

  Vind de ster/sneeuwvlok hanger schitterend net als het inpakpapier en de doosjes.

 8. Wat een leuke dingen. Ik heb al even gekeken of er een winkel in de buurt is. En dat bleek enigszins te zijn dus binnenkort wordt er een tripje gepland.

 9. Marjolein Beurskens op

  Je maakte me nieuwsgierig met deze blog, dus toen ik in de stad (Eindhoven) was, ben ik naar binnen gelopen om te kijken. Echt geweldig leuke spullen hebben ze! Ik heb voor onze kerstboom van die leuke paddenstoelen op een knijpertje gekocht. Raad iedereen aan om daar eens binnen te lopen!