Dagboek van een Christmaholic: hoofdstuk #5

6

Lief dagboek, ik ben zo blij dat het november is! De leukste tijd van het jaar is nu echt aangebroken. En ik ben zo blij dat ik nu twee maanden lang alleen maar met Kerstmis bezig mag zijn. Ieder jaar ben ik bang dat ik de liefde voor Kerst kwijtraak, omdat ik er mijn werk van heb gemaakt. Gelukkig zijn de kerstkriebels er steeds weer opnieuw! En daar ben ik – nu ik dit schrijf – even heel dankbaar voor.

Twee maanden lang ALLEEN MAAR KERST!

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten, ben ik tekstschrijver van beroep. Normaalgesproken schrijf ik best wel zakelijke teksten over IT en marketing voor allerlei opdrachtgevers via mijn bedrijf Writeaholic. Maar november en december zijn helemaal en alleen voor Christmaholic gereserveerd. Hoe fijn is dat!

Ik doe even geen werk voor klanten, maar kan me helemaal richten op deze website en op jullie. Zó fantastisch. Ik realiseer me eens te meer wat een luxe het is om te mogen doen en te kunnen leven van wat je het allerliefste doet. Die laatste twee maanden van het jaar zijn echt een cadeautje voor me. Het mooiste kerstcadeautje wat ik me maar kan wensen!

Christmaholic Kerstdag voorbereiden

Natuurlijk vertel ik in dit hoofdstuk van mijn dagboek ook graag wat ik de afgelopen maand heb meegemaakt. Oktober was een ontzettend drukke maand, waarin ik vooral heel veel blogjes heb geschreven, een aantal kerstshows heb bezocht, fotoshoots heb gedaan en natuurlijk vooral: heel hard heb gewerkt voor het allereerste lezersevenement op 25 november: de Christmaholic Kerstdag!

Watermolen van Opwetten in Nuenen

De Christmaholic Kerstdag gaat plaatsvinden bij de Watermolen van Opwetten in Nuenen. Echt een prachtige locatie is dat! Robert en ik hebben het zelfs overwogen als trouwlocatie voor onze bruiloft afgelopen voorjaar, het is er zó sfeervol. De workshops vinden plaats in de eeuwenoude Oliemolen, die zie je op de foto hierboven. Het ziet eruit als een gezellige oude schuur of stal, en dat vond ik eigenlijk best wel goed passen bij het Kerstverhaal en dus ook bij een kerstevenement. Jij ook?

Waar komt de kerstboom?

Vorige week zijn Robert en ik nog even gaan kijken in de ruimte, om te kijken hoe we de tafels gaan neerzetten en waar we de kerstboom gaan neerzetten. Het was een prachtige zonnige herfstdag en we genoten er echt van samen. De buitenkant van de Watermolen is tegen die tijd versierd met kerstlampjes, ik ben echt benieuwd hoe dat eruit gaat zien! Met heeeeel veel mazzel ligt er sneeuw, dan ziet het eruit zoals op de foto boven deze blog. Meer dan de helft van de kaartjes voor de Kerstdag zijn trouwens al verkocht, dus als je er graag nog bij bent, zou ik niet te lang wachten met het kopen van je ticket!

Koop hier je kaartjes!

Kerstshows bezoeken met #arvidweer

Oktober is de maand waarin diverse kerstshows hun deuren openen! Natuurlijk heb ik er ook weer een paar bezocht de afgelopen weken. O.a. de gigantische kerstafdeling bij de Intratuin in Duiven. Dit jaar ging ik samen met mijn man Robert en met goede vriend en mede-Christmaholic Arvid. Voor wie Arvid nog niet kent; hij zorgt ervoor dat Christmaholic goed blijft draaien en regelt alle technische zaken. Ook helpt ie met het maken van foto’s & video’s.

Tijdens ons bezoekje aan de kerstshow in Duiven zorgde hij voor een deel van de videobeelden. Het leek me grappig om de rollen eens om te keren. In plaats van dat hij mij steeds vastlegt op de gevoelige plaat, heb ik hem tig keer supercharmant *kuch* op de foto gezet haha. Yup, daar hebben we #arvidweer. Wil je het uitgebreide foto- en videoverslag zien dat we maakten? Klik dan hier!

Kerstcollecties in de stad bewonderen

Daarnaast ga ik rond deze tijd altijd de stad in om te kijken hoe de kerstcollecties van de diverse winkels eruit zien. Echt heerlijk vind ik dat! Jij ook? Ik heb o.a. al rondgeneusd bij H&M Home, de Hema, de Xenos, Flying Tiger, Sostrene Grene en de Bijenkorf. Gewoon lekker op z’n Hollands kijken, kijken en proberen niet al te veel te kopen, want ik heb al zoveel haha!

Van links naar rechts: H&M Home, Hema, Primark, H&M Home, H&M Home, Bijenkorf, Bijenkorf.

Hierboven en hieronder zie je een paar plaatjes van kerstspulletjes ik gespot heb. Dit soort foto’s deel ik trouwens altijd op mijn story op Instagram, dus als je me daar nog niet volgt, doe dat zeker even voor nog meer inspiratie! Op mijn story plaats ik ook regelmatig kerstdilemma’s waar je op kunt stemmen. Bijvoorbeeld: wat doe je liever met Kerst: bij familie eten of uit eten. En kook je liever zelf of schuif je graag aan?

https://www.instagram.com/p/BayjRT8gHTH/?taken-by=christmaholic

Op naar een magische novembermaand!

De op één na mooiste maand van het jaar is alweer een paar dagen oud, en ik heb de kerstspirit alweer helemaal te pakken! En dat is maar goed ook, want ik mag flink gaan aanpoten met schrijven en bloggen. Vanaf volgende week vind je namelijk (bijna) iedere dag maar liefst twee blogjes hier op de site. Kortom: nóg meer inspiratie, tips, recepten, ideeën en vooral heel veel meer Kerst! Yay :).

Spread the X-mas Love!
xoxo Saskia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

6 reacties

 1. Mieke Nouwens-Stuiver op

  Ik ga dit jaar voor een boom met kerstoetels❤️⚪️
  Deze zijn alleen verkrijgbaar bij groenrijk Stolzenbach in ‘s-Hertogenbosch. Heel erg leuk……

 2. Ingrid van Kaam op

  Gezellig verslag weer. Ik geniet ook van alles wat met kerst te maken heeft. Uit respect voor Sint Nicolaas wacht ik altijd tot 6 december maar dan komt de kerstboom er in hoor.
  Naar Nuenen kan ik helaas niet komen maar geniet wel mee van afstand via de foto’s.

 3. Wat heerlijk om even uit de realiteit te zijn met jouw blogs en berichtjes..
  29 oktober overleed mijn lieve vader, 4 nov. hebben we afscheid van hem genomen. Er komt zoveel op je af en wordt je letterlijk geleefd.. savonds in bed las ik dan even je blogs en facebook berichtjes … dank daarvoor.
  Voor het eerst in mijn leven zit ik niet in de kerststemming maar hopelijk komt dat komende weken wel weer terug.

 4. Michelle Kamerbeek op

  Ik kan helaas niet naar de christmaholic kerstdag komen (ik ga nog twee keer naar de winterefteling dus dat is al een duur grapje voor mij), maar ik vind het zo leuk dat je dit organiseert voor de lezers! Ik denk ook echt dat de locatie zo mooi gaat zijn wanneer alles klaar staat. Ik kan niet wachten al die nieuwe blogjes, vooral met lekkere, leuke recepten.