Cozy Christmas: feestelijke & comfortabele dresscode

3

Organiseer je een feestje rond Kerst of een bijeenkomst met een kerstthema en zoek je nog een originele, fijne dresscode waar iedereen zich in kan vinden? Je kunt natuurlijk voor christmas chique gaan; de dames in glitterjukjes en de heren in pak. Of je kiest voor het tegenovergestelde: ugly christmas sweaters. Altijd leuk! Maar er is ook een gulden middenweg… I present to you: dresscode Cozy Christmas!

Dresscode voor kerst

Het zal je niet verrassen dat ik Cozy Christmas heb gekozen als kledingthema voor de Christmaholic Kerstdag op 25 november. Waarom? Deze fijne dresscode combineert het beste van beide werelden: het gezellige, comfortabele, warme, kneuterige en knusse van de foute kersttruien met het feestelijke en sprankelende sjieke waar de Kersttijd zo om bekend staat. En hoe je dat invult, is natuurlijk helemaal persoonlijk.

Kabeltruien en glitterdetails

Cozy Christmas betekent warme kabeltruien, dikke vesten, Schotse tartanprintjes, warme boots en dan gecombineerd met een beetje glitter & christmas glamour. Glitterende panties voor de dames bijvoorbeeld. Of opvallende shiny oorbellen, een top in stijlvol fluweel. En wat te denken van een rokje in typisch kerstrood of mooie pumps onder de verder comfortabele outfit. Mutsen, handschoenen, dikke wollen jassen, kerstshawls, nepbontjes etc. passen ook perféct in deze stijl. Op het Pinterest-bord hieronder heb ik wat foto’s verzameld ter inspiratie.

How cozy do you like it?

Het fijne van deze dresscode voor Kerst is dat mensen zelf kunnen bepalen hoe cozy ze gaan en hoeveel ‘chique & feestelijk’ ze in hun outfit verwerken. Ben je een meer uitbundig type en hou je wel van feestelijk, dan pak je wat meer uit met glitter & glamour. Hou je van comfortabel, dan blijf je lekker bij een dikke kabeltrui, fijne spijkerbroek en warme laarsjes.

Cozy Christmas: wat zou jij aantrekken?

Ik ben reuze nieuwsgierig: stel dat jij zou worden uitgenodigd voor een kerstfeestje met de dresscode Cozy Christmas… wat zou je dan aantrekken? Zou je voor een foute kersttrui, want die zijn uiteraard ook cozy, gaan? Zou je iets van schotse printjes aandoen? En zou er glitter in je outfit zitten of laat je dat lekker in de kast hangen? Laat het weten in de reacties hieronder. Foto’s zijn uiteraard ook van harte welkom! 🙂

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

  1. Rechtsboven, die trui! zo gaaf, en afhankelijk van visite of niet: bestaat er zoiets als een sjieke/nette joggingbroek, en met visite dan een mooie zwarte broek en klaar is me outfit.
    Doen waar je je lekker in voelt, daar gaan wij voor xx

  2. Nou, ik hou van heerlijk cozy warm en comfortabel hoor. Dus lekkere warme trui (fleece of anders), heerlijk warme broek en warme sloffen (thuis) en boots voor buiten, grinnik. Alles wel in kerstsfeer en kleuren (dus rood/groen etc.).

  3. Ik probeerde met Kerstmis een tussenweg te vinden tussen comfortabel en toch stijlvol. Ik denk dat ik dat vrij goed heb gedaan. Maar de outfits van jou zien er echt goed uit.