Kersttrends 2018 ~ Winters wit met lichtblauw

24

It’s beginning to look a lot like Christmas. Hier op Christmaholic althans! Het is vandaag 1 september en dus tijd voor de eerste uitgebreide blog over de trends kerstversiering 2018. In deze blogpost staat de winters witte kersttrend centraal. Doe je winterjas aan, sla die warme sjaal om je nek en nestel je op de bank voor een sneeuwwitte tocht door kerstland…

Winters raakt nooit uit de mode

Wit, sneeuw, ijs…. de winterse stijl raakt echt nooit uit de mode. Dit jaar wordt hij gecombineerd met de lucht en de aarde. Oftewel; met blauw en zacht bruin! Van deze combinatie van kleuren krijg je bijna een strandgevoel, vind ik. Maar in plaats van zand en schelpen, zien we licht houten sterren, kandelaars en dennenappels. En lichtblauwe ornamenten voor in de kerstboom natuurlijk!

In deze kersttrend voor 2018 mag je alle kleuren wit combineren. Denk bijvoorbeeld aan winters wit; dat is heel fris en fel. Maar ook zacht parelmoerwit, een warmere tint. De kleuren ‘blue mist’ – een zachte jeansblauw – en ‘cashmere brown’ geven deze trend die ‘beachy feel’. Het enige wat nog ontbreekt, is glanzend zilver. Alles bij elkaar is werkelijk prachtig. Sereen, rustgevend, licht en tegelijkertijd ook heel erg winters.

Een winterse ochtendwandeling

Kaemingk, de kerstdecoratieleverancier uit Aalten die deze trends ieder jaar weer samenstelt, noemt deze kerststijl “Morning Walk”. Een winterse ochtendwandeling met de hond… Het is koud, het winterzonnetje doet haar best en de dauw op de bevroren velden geeft de natuur een mysterieuze sfeer. Het is nog stil buiten en de mist twinkelt in het vroege ochtendlicht. Binnen is het warm en gezellig. Tijd voor een heerlijk kerstontbijt!

Trends kerstversiering 2018Qua decoratie in de boom zien we binnen deze kersttrend – naast natuurlijk prachtige kerstballen – ook veel stoffen strikken, houten sterren en vogels. Lieve kleine witte of ijsblauwe vogeltjes bijvoorbeeld. Maar ook grote sneeuwuilen heb ik in de showroom gespot. Ook andere diertjes, zoals witte konijntjes en eekhoorns, passen prima in een winters witte kerstboom.

Winters wit of toch meer bruin en blauw?

Het leuke van kersttrends is dat je er vaak meerdere kanten mee op kunt. Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld dat het bruin en blauw de boventoon voeren. De tafel is landelijk gedekt en de sfeer is wat donkerder. Op de foto hieronder zie je juist veel wit en licht. Totaal anders dus!

Trends kerstversiering 2018Trends kerstversiering 2018Een kersttrend is immers puur een richtlijn, een kader waarbinnen je kunt denken. Het helpt je inspiratie op doen. Maar het is uiteindelijk aan jou hoe je de trend interpreteert en overbrengt in jouw interieur! En niets houdt je tegen om kersttrends te combineren. Een beetje uit deze trend en misschien wel uit één van de andere kersttrends voor 2018. Of je combineert het met de kleuren & spulletjes die je al hebt.

Trends kerstversiering 2018: wat vind jij van deze stijl?

Ik ben heel benieuwd: wat vind jij van deze winterse kersttrend voor het nieuwe seizoen? Laat je reactie zeker even achter hieronder. Vind ik onwijs leuk om te lezen. De komende weken komen er nog veel meer blogjes met kersttrends online. En ook video’s zoals degene helemaal bovenaan dit blogje! Wil je als eerste een seintje krijgen als er een nieuwe video online staat? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

24 reacties

 1. Leoni van der linden op

  Erg mooie trend, ik gebruik de trends wel als inspiratie maar pas de kleuren zelf wel meer aan op mijn eigen interieur. Ik kijk zeg maar meer voor ideetjes maar de kleuren daar geef ik mijn eigen draai aan 😉 wel erg leuk je al lekker aan het bloggen bent over de kerst , ik kom al helemaal in de kerst sfeer en gedachten en dat vind ik geweldig 🙂

 2. Mooie trend!
  Het ‘ijsblauw’ heb ik al eens een jaar gehad. Leuk om te zien hoe ik het kan combineren met andere kleuren en hout en welke materialen. Dus denk dat deze kleur dit jaar weer eens bilan zolder komt.

 3. Ik vind het prachtige kleuren, maar ik heb toch liever het bordeaux en het emerald voor kerst 😀 Deze trend vind ik dan meer iets voor doorheen het jaar, min de kerstboom en -versiering natuurlijk

 4. Ik hou sowieso van het natuurlijke echt winterse gevoel. De materialen die gebruikt worden passen helemaal in mijn straatje. Toch blijf ik voor de basis altijd heel traditioneel. Een boom met rood, zilver en groen. Wellicht vervang ik dit jaar de zilveren kerstballen voor wit. Verder in huis laat ik zeker deze heerlijke knusse trends tegenkomen. We willen verhuizen en maar dat zal deze kerst helaas nog niet zijn. Anders had ik helemaal los gegaan. Ik hou ervan.

 5. Ik vind Winterse Sfeer prachtig…
  Maar om nu al mn kerstballen te veranderen gaat me iets te ver.
  Ik hoe het bij de pastelkleur roze t/m paars met goudkleur
  Ieder jaar een paar ballen dan was het niet te duur
  Ik vul nog steeds aan en ik vind het nog steeds mooi…
  Rood en wit/ zilver/goud heb ik ook nog.
  Maar die liggen in een doos
  Misschien verander ik roze weer eens voor rood…
  Maar tot nu zijn het de roze tinten die me aan spreken.
  Ook in die kleur zal er wel iets nieuws komen 🙂

  Heerlijk Saskia dat je weer begonnen bent met de previeuws
  Ik kijk naar de volgende uit
  Groetjes
  Jeanne

 6. Blauw wit en bruin is zeker een mooie combinatie….het straalt rust uit vind ik. Wij versieren al jaaaaaaren in dezelfde kleuren: roid en wit…hoef met niks anders aan te komen bij mijn mannen…hahaha….heb sinds twee jaar een witte kunstkerstboom van 210 cm hoog…dat is wel echt een eyecatcher…ik verheug me er nu al weer op

 7. jaaaa,ijsblauw en wit zijn mijn winterkleuren! dus blij mee,nu nog 1 met alle kleurtjes ik moet die 4 bomen toch vol krijgen 😉

 8. Ik word helemaal blij als ik deze foto’s zie. Wij hebben altijd traditioneel rood gecombineerd met zilver en wit. En eigenlijk zou ik het wel eens wat anders willen en dan graag zoals deze kersttrend. Het zou prachtig in mijn interieur passen maar mijn dochter met wie ik dit altijd regel vindt het mooi maar wil niet van het rood af. Ik geloof ook niet dat ik het erdoor ga krijgen dus nog maar wat zwijmelen bij deze foto’s.

 9. Heel erg mooi! Prachtig volle bomen ook, daar hou ik van. Die ‘treurwilg’ met lichtjes is ook echt heerlijk! Ik heb altijd als basis rood en zilver, en daarnaast een verzameling aan bonte ballen met elk hun eigen verhaal.. maar misschien eens tijd om iets meer vanuit trends te denken, een basis aan te leggen die ieder jaar anders gecombineerd kan worden. (Heb ik gelijk een excuus om nieuwe dingetjes te scoren ;))

 10. IJsblauw…mijn favoriete kleur. Mijn witte/zilveren boom ga ik dit jaar aanvullen met ijsblauw. Past perfect in mijn stoere, sobere inrichting van grijs en bruintinten.
  Gecombineerd met zachte, warme kleden en…het ijsblauwe servies van Gordon Ramsey dat ik net besteld heb.

  Het is natuurlijk een dure oplossing om al je ballen te vervangen door ballen in een andere kleur.
  Wat ik wel eens gedaan heb: een lijntje buiten spannen, wat plastic eronder en dan met een spuitbus verf in een andere kleur spuiten in een paar dunne laagjes (niet teveel spuiten anders krijg je druip-plekjes). Als het nog nat is kun je er eventueel wat glitters op strooien. Of je plakt voor je gaat spuiten wat steentjes erop of lijm je er wat touwtjes op en dan pas spuiten. Unieke kerstballen die niemand heeft!
  Een goedkope oplossing die verrassend goed uitpakte.
  b.v. bij: https://www.bol.com/nl/p/edding-5200-spuitbus-verfspray-pastelblauw-mat/9200000028154111/

 11. Ik vind wit met licht blauw erg mooi, ik heb nu mint met wit ik denk dat ik voor volgend jaar voor licht blauw met wit ga, maar dan moet ook mijn muur nog even licht blauw geverfd worden