Kersttrends 2018 ~ Modern én traditioneel met rood & groen

11

Als je aan Kerst denkt, dan denk je aan rood en groen. Toch? Wat mij betreft zijn dat dé traditionele kerstkleuren. In deze moderne maar traditionele kersttrend 2018 – met een Scandinavische twist – worden die twee klassieke kerstkleuren gecombineerd met fris wit, licht hout en Eucalyptus! Let’s go…

Moderne kerstdecoratie met rood & groen

Ja ja, daar is ie weer: eucalyptus! Een paar jaar geleden was deze lichtgroene tint echt een trendkleur. Destijds werd het gemixt met blauw en groen voor een heel winters effect. Dit jaar combineer je eucalyptus weer op een hele andere, moderne manier! Hoe? Met winters wit, zilver, kerstrood en groen! Het mandje met kerstballen hieronder laat het kleurenpalet goed zien.

kersttrend 2018: traditioneel modernEmerald green

In plaats van dennengroen, heeft Kaemingk (waar al deze foto’s vandaan komen) bij deze kersttrend 2018 gekozen voor het warme Emerald green. Een prachtige kleur die je ook terugziet in de groene, botanische kersttrend van dit jaar. Geen fan van dat warme emeraldgroen? Wat mij betreft kun je ook prima voor het typische dennengroen kiezen. De combinatie met wit maakt deze stijl heerlijk fris en modern.

Genieten met het hele gezin

In de showroom van Kaemingk – waar bovenstaand filmpje is opgenomen – was goed te zien dat deze kersttrend inspeelt op het familiegevoel. Veel (houten) speelgoedtreintjes, knuffelberen, kerstsokken, ijsberen, sneeuwpoppen, vrolijke kerstmannen en ook grappige kerstfiguurtjes voor in de boom. Daar zullen vooral de kleinsten vol bewondering naar kijken.

Ook de gedekte tafels zijn heel speels en knus gedecoreerd. Echt een stijl die uitnodigt om met de hele familie van te genieten. Samen spelletjes doen, kerstfilms kijken, warme chocolademelk drinken uit de vrolijkste kerstmokken. En zelfs de hond mag meedoen… kijk maar naar de foto’s hieronder!

Typische kerstgezelligheid

Als ik één woord moet gebruiken om deze moderne traiditonele versierstijl te omschrijven, dan is het “gezellig”. Op en top typische kerstgezelligheid. Een warm vuur, lekkere zelfgebakken kerstkoekjes, een prachtig versierde boom en sfeervol ingepakte cadeautjes eronder. Zelfs de trap is onder handen genomen met échte eucalyptus en een twinkelende guirlande van kerstgroen. Zo leuk!

Wat vind jij van deze kersttrend 2018?

Ik heb zo’n vermoeden dat veel van jullie hier wel een kerstgevoel van krijgen. Het is natuurlijk ook typisch Kerst met al dat groen en rood. En dan op een hippe, frisse manier, die perfect in deze tijd past. Maar de vraag is natuurlijk; vind je het ook mooi? Zou het bij jou thuis passen? Dat hoor ik weer graag van je in de reacties hieronder, of op Facebook natuurlijk.

Wist je trouwens dat ik op Instagram (en op mijn stories aldaar) nog veel meer foto’s van iedere kersttrend deel om je te inspireren? Volg me daar zeker even als je niks wilt missen! Oh en als je als eerste een seintje wil wanneer er een nieuwe kerstvideo online is, abonneer je dan even op mijn YouTube-kanaal. Volgende week volgt er natuurlijk weer een nieuwe trend. Tot dan!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

11 reacties

  1. Ja dit was mijn stijl ! Blijft mooi. Tegenwoordig is het stoerder met koper en groen. Beetje industrieel. Dark nordic, maar nooit zwart. Thnx Saskia voor je leuke filmpjes!!

  2. Ik blijf hier gewoon vrolijk van worden, ieder jaar weer.
    Dit jaar wil ik toch echt graag keukenhanddoeken rood/wit
    vorig jaar nergens naar mijn smaak gevonden.