Kersttrends 2018 ~ Groen & botanisch met een culinaire twist

11

Jaaaa, hij is er gelukkig dit jaar nog steeds: de groene kersttrend! En daar ben ik heel erg blij mee. Vorig jaar heb ik namelijk best wel wat geïnvesteerd om deze prachtige nieuwe kleur in mijn kerstinterieur te brengen. En dit jaar kan ik de groene kerstdecoratiecollectie gelukkig weer aanvullen, want deze stijl zal volop in de tuincentra en kerstwinkels te vinden zijn. Ben jij benieuwd naar de groene, botanische kersttrend van 2018? Lees dan gauw verder!

De botanische kersttrend is volwassen geworden

De gedachte achter deze stijl kerstdecoratie is het naar binnen halen van de groene natuur. De hoofdkleuren in deze kersttrend voor 2018 zijn natuurlijk dennengroen, maar ook een prachtige diepe blauwgroene kleur; emerald. I love it! De twee groentinten worden gecombineerd met wolwit, brass gold en mat zilver voor een chique en natuurlijk resultaat.

De naam die Kaemingk – de kerstdecoratieleverancier waar al deze foto’s & de video boven deze blog zijn gemaakt – deze kersttrend heeft gegeven, is ‘More than Green’. Uitstekend gekozen, vind ik. Want de stijl gaat dit jaar ook verder dan groen alleen. En de trend is een stuk meer verdiept ten op zichte van vorig jaar. Hij is – als het ware – volwassen geworden. All grown up!

Kerstgroen met een culinaire twist

Kaemingk combineert de groene botanische kerststijl dit jaar met ‘eetbare’ decoraties en versieringen met een culinair thema. Zo krijg je een mix van het pure, groene van de natuur, met een culinaire twist! Ik vind dit echt awesome. Voor het geval je het nog niet wist; kerst & koken zijn twee van mijn grootste hobby’s. Dus ik vind het geweldig om dit samen in één kersttrend te zien. Eens kijken of ik dit ook terug kan brengen in mijn kerstversiering dit jaar.

Je kunt je zelfgebakken koekjes in de boom hangen, maar er zullen dus ook vele ‘nep’kerstkoekjes en andere baksel-versieringen te koop zijn. Prachtige ornamenten die er zo lekker uit zien, dat je er bijna je tanden in zet… Ook leuk: mini pollepels voor in de boom! Hoe gaaf? En waarom zou je deze groene stijl niet doorvoeren tot in de keuken? Ik zeg: doen! Verse kruiden en echte planten doen het overigens ook perfect in deze kersttrend.

Groene kerstversiering is prachtig

Vorig jaar combineerde ik het groen in de boom met vooral veel wit en koper. Dat zie je o.a. terug in deze blog over mijn kersthuisje van vorig jaar. Dit jaar ga ik het koper vervangen door dat prachtige brass gold. Een diepe goude kleur, die deze stijl echt allure geeft. En waarschijnlijk komen er ook wat kunstige ‘namaakkoekjes’ in mijn kerstboom te hangen, als ik ze kan vinden.

Mocht je zelf aan de slag willen met het maken van botanische kerstversiering; ik heb vorig jaar al heel wat DIY’s binnen deze stijl gemaakt. Zoals deze leuke naamkaarthouders van twijgjes en deze kerstboompjes van Conifeer. Inspiratie voor het dekken van een botanische kersttafel vind je hier. En er zullen binnen dit thema ook nog meer inspiratieblogs volgen later dit seizoen.

Wat vind jij van deze kerstgroene trend voor 2018?

Natuurlijk ben ik ook weer reuze nieuwsgierig naar jouw mening. Vind je deze stijl mooi? Hou je van het frisse groen? Of vind je het wel wat hebben, maar krijg je er toch niet echt een kerstgevoel van? De comments hieronder zijn weer speciaal geopend voor jouw feedback!

Mocht je trouwens als eerste willen weten als er weer een nieuwe trendvideo online staat – zoals het filmpje boven deze blog – abonneer je dan gauw op mijn YouTube-kanaal. Volgende week volgt er natuurlijk weer een nieuwe kersttrend 2018 hier op Christmaholic.nl.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

11 reacties

  1. He Saskia, leuke nieuwe video, ik vind het een leuke trend maar niet voor mij thuis…maar smaken verschillen…..ben benieuwd naar de volgende trend

  2. Dat goudkleurige bestek, love it!
    Wat me ieder jaar weer opvalt: uit iedere trend kan je wel iets halen of vinden
    wat bij je past. Even goed kijken, en dan die combinatie maakt het van jouw.

    Een echte christmaholic dus, voor nepkoekjes zou ik intratuin bezoeken.

  3. Mooi! Ik ga maar eens gauw kijken. Had vorig jaar al wat van deze trend gekocht. Het is erg leuk om trends te combineren en verschillende ruimten anders te versieren…keuken….gang enz.