Kerstshow Tuincentrum Leurs: we kunnen weer kerstshoppen!

6

Jaaaa, de kerstshows gaan weer open! Vorige week woensdag was ik – samen met Arvid – bij de besloten opening van de kerstafdeling bij Tuincentrum Leurs. Daar maken ze altijd een groot feest van. De kerstshow van Leurs in Venlo is ieder jaar de eerste die open gaat, dus ik kijk er altijd erg naar uit! Benieuwd naar mijn ervaringen? In deze blog lees je wat je er allemaal kunt zien & beleven.

Kerstshow Tuincentrum Leurs 2018

Het thema van de kerstshow bij tuincentrum Leurs is dit jaar ‘Christmas around the World’. Als je over de kerstafdeling wandelt kom je langs allerlei landen, die als het ware symbool staan voor een bepaalde kerststijl. Je wandelt o.a. door Parijs (inclusief eiffeltoren!), over de Noordpool, via Duitsland en vervolgens door China naar dromenland…

Je maakt kortom een hele kerstreis langs bijzondere werelden! In deze blog ga ik je natuurlijk lang niet alles laten zien wat er te beleven valt bij Leurs dit jaar. Het is echt een sneak peek, want het moet wel een verrassing blijven. Mocht je een meer uitgebreide impressie willen zien van de kerstafdeling bij Leurs, bekijk dan zeker het filmpje hierboven even!

Kerstdorpjes in alle soorten en maten

De kerstshow begint zoals het hoort: met de kerstdorpjes. En die zijn er in alle soorten en maten. Skiliften, de Efteling-collectie, een kermis, een kerstdorp, heel Friesland, Franse kathedralen… het is er allemaal. De presentaties zijn vrij hoog, maar voor de kleine kijkers zijn er hier en daar bankjes en krukjes neergezet. Zodat ook zij er optimaal van kunnen genieten.

Uitgebreide afdeling voor kerstverlichting

De kerstlampjesafdeling is lekker uitgebreid. Het leukste hier om te zien vond ik een ronddraaiende ‘kerstboom’ van kratjes, met daarin allerlei verlichte presentaties. Mocht je daar benieuwd naar zijn, kijk dan zeker het filmpje hierboven even. Verder spotten we allerlei verlichte diertjes (hoe gaaf zijn de skiënde sneeuwpoppen op de foto hieronder!!?) en mooie lichtsnoeren voor in de kerstboom. Mocht je op zoek zijn naar nieuwe kerstverlichting; het assortiment bij Leurs is dus echt super uitgebreid. Als je het hier niet kunt vinden, dan vraag ik me af of het bestaat ;-).

Kurt S. Adler

Ohhhhh Kurt Adler, wat is dat toch een leuk merk. Ik ben vooral gek op de eetbare decoraties van dit merk (oké ze zijn niet echt eetbaar, maar het lijkt toch bijna zo!) En ook de uitgebreide Coca-Cola collectie vind ik amazing. En ja, ik weet het, dit merk is best wel prijzig. Maar de items worden allemaal met de hand gemaakt, en daar gaat flink wat werk in zitten. Bovendien; ze zijn zooo leuk en bijzonder. Er zijn bij Leurs wanden vol met versieringen van Kurt S. Adler te vinden. Dus als je je collectie wil aanvullen, pak je biezen en gaat erheen!

Zoete dromen & zachte knuffels

Het meest opvallende dat we gezien hebben op de kerstshow bij Leurs? Een megagroot roze barbie-kasteel dat in de lucht zweeft. Hoe kóm je erop. Arvid vond het volgens mij helemaal niks, maar ik kreeg er direct een nostalgisch gevoel van. In het dromenland liepen dan ook de hele avond vele kleine meisjes rond. Niet verwonderlijk, want is deze afdeling is ingericht en versierd als een meisjesdroom. Maar ook grote meisjes (yup, me!) kunnen zich er vergapen aan alle romantische decoraties, poppen en superlieve knuffelberen. Ohh die knufelberen! Wat zijn ze zacht en lief… *voelt zich weer even negen jaar oud*

Entertainment voor de kleintjes

Zoals ieder jaar staat er een treintje op de kerstafdeling bij Leurs, waar de kleintjes gratis in mogen. Superleuk! Het treintje viel trouwens niet te fotograferen, want hij ging nog best hard haha. Maar in het filmpje hierboven zie je hem in actie. Naast het treintje heb ik ook bewegende ijsberen, zingende pinguïns en een muziekmakend duo gespot! Bij de kassa’s is nog een mooie troon te vinden, waar je kids op de foto kunnen. Leuk voor de kerstkaart. Je kunt er natuurlijk ook zelf op de foto, want als je het mij vraagt is kinderentertainment ook perfect geschikt voor volwassen kinderen ;-). Ik kon het in ieder geval niet laten: meet miss Christmas Queen! Ik heb alleen nog een kroontje nodig…

Wat vond ik van de kerstshow bij Tuincentrum Leurs?

Wat is het oordeel van Christmaholic over de kerstshow bij Leurs? Laten we beginnen met het thema; Christmas around the World. Dat vind ik super origineel en daardoor ongetwijfeld heel anders dan alle andere kerstshows. Vorig jaar miste ik wat aangeklede kerstbomen en sfeerhoekjes op de kerstafdeling om inspiratie op te doen. Dit jaar zijn die er veel meer te vinden! Ook hebben ze de hoogte van het pand heel mooi gebruikt, door veel versiering van het plafond naar beneden te laten hangen. Echt een mooie verbetering als je het mij vraagt.

De show bij Leurs blijft natuurlijk nog steeds een kerstafdeling waar je vooral heel goed kunt shoppen. De spulletjes zijn mooi en slim gepresenteerd. Zo zijn de kersthuisjes bijvoorbeeld allemaal genummerd in de sfeerpresentaties, zodat je ze makkelijk terug weet te vinden in de schappen. Er is ook voldoende licht. Misschien iets minder sfeervol, maar wel zo handig als je wil checken of die prachtige roze kerstballen wel de goede kleur hebben.

Mijn favoriete onderdeel van de Leurs kerstshow 2018? Sja, je had het misschien al wel door: de giga-grote knuffelberen! Ik heb er echt bíjna eentje mee naar huis genomen. Maar toen bedacht ik me dat mijn huis al zo vreselijk vol staat, super klein is en ik er eigenlijk geen plek voor heb. Dus heb ik ‘m – met pijn in mijn hart – maar moeten achterlaten. Dag lief beertje!

Kersthow Tuincentrum Leurs 2018

De kerstshow van Tuincentrum Leurs is te bewonderen tot en met 6 januari 2019 in Venlo. Dus yes; je kunt er ook ná kerst nog lekker shoppen. Wil je op de hoogte blijven van speciale activiteiten, kerstworkshops en kortingsacties? Volg Tuincentrum Leurs dan op Facebook of Instagram. Oh, en ben jij bij deze show geweest? Dan ben ik natuurlijk super benieuwd naar jouw ervaringen. Deel je jouw mening (en foto’s) in de reacties hieronder? Happy xmas shopping!

Tuincentrum Leurs
Straelseweg 370
5916 AD Venlo (Limburg)

Openingstijden:
ma t/m wo: 9:00 – 18:00
do & vrij: 9.00 – 21:00
zaterdag: 9:00 – 18:00
zondag: 9.30 – 18:00

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Leurs geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

 1. Wat een leuk idee om een show te doen n.a.v. al die landen! Ik vond het sfeerbeeld met de fruitkistjes heel tof! Die hebben we zelf ook, dus nu heb ik helemaal zin om ze met sneeuw en alles om te toveren tot winter wonderland, hahaha! Oh en ik heb iets te had gelachen om het shot met de muizenneus XD

 2. Die brievenbus!!! waar je naast staat: die wil ik naast me knalrode voordeur!!

  Wat een heerlijke blogpost is dit, enne hier aanstaande zaterdag de Driesprong, dus staat mijn fiets maandag in die richting. Voor openingstijd naar binnen, en dan kan ik lekker in me uppie genieten.
  Ga ik nu je filmpje even kijken, benieuwd naar die kerstboom van kratjes.

 3. Het is dat het zo ver is van het hoge noorden maar anders wist ik het wel.
  Maar voor mij is het in 1 dag niet te doen.

  Hier gaat de kerstshow pas 7 november open in de buurt dat is zo jammer.