Dit is de compleet vernieuwde kerstshow bij Coppelmans Nuenen

22

Volg je me al langer? Dan wist je vast al dat de kerstshow bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen ieder jaar weer één van mijn favorieten is. Tot vorig jaar zat dit tuincentrum in vrij klein en oud pand. Er was geen restaurant (alleen een koffiehoekje) en niet heel veel ruimte. Maar het was – misschien juist daarom – ieder jaar weer zo’n heerlijk gezellige kerstafdeling. Dit jaar is de kerstshow compleet vernieuwd, spannend hoor. Natuurlijk waren wij bij de opening!

Tuincentrum Coppelmans Nuenen kerstshow 2018

Dit voorjaar is Tuincentrum Coppelmans in Nuenen verhuisd naar een prachtig nieuw, groot pand. Mét een goed restaurant en veel hogere plafonds. Ik was stiekem een beetje bang dat de kerstafdeling niet zo gezellig en knus zou zijn als in dat bekende oude gebouw. Zou het ze – met al die hoge wanden en brede paden – wel lukken om zo’n zelfde sfeer neer te zetten? Tegelijkertijd was ik natuurlijk reuze benieuwd naar het nieuwe tuincentrum. Een hele nieuwe kerstshow en dus een compleet nieuwe ervaring. Ik lieg niet als ik dit zeg; ik keek er al een jaar naar uit.

Een totaal vernieuwde kerstafdeling

En… hoe was het? Viel het me mee of viel het tegen? Op die vraag heb ik maar één antwoord: het was ZO MOOI. Nog veel mooier dan voorheen vond ik. Oké, het is ietsje minder knussig (omdat de plafonds hoger zijn). Maar daar voor in de plaats krijg je ruimte en is er dus veel meer om te zien en te bewonderen. Er zijn ruime paden, waardoor je alle plek hebt om rond te lopen met een grote winkelwagen. Bij het ontwerpen van het nieuwe tuincentrum hebben ze volop rekening gehouden met de kerstshow. Zó belangrijk is de kerst voor Coppelmans. En dat merk je dus ook.

Door de extra vierkante meters die ze in het nieuwe tuincentrum hebben, komt het decoratietalent – dat er natuurlijk altijd al in zat, dat zag ik ook in het oude pand – nu pas écht tot uiting. Als het gaat om styling, om sfeer neerzetten en om echte mooie inspirerende kerstpresentaties maken, dan is het team van Coppelmans Nuenen Nederlands kampioen. Als je het mij vraagt hè, want er is helaas geen Nederlands Kampioenschap kerstsfeer neerzetten. Wat een geweldig werk hebben de dames en heren hier verzet. Wat een sfeer. Wat een gezelligheid. Mag ik weer terug?

Gezellige kerstkamers in diverse thema’s

Je loopt in de kerstshow zoals vanouds van kerstkamer naar kerstkamer. Er is onder andere een gezellige winterse sfeerkamer met veel wit en lichtblauw. Er is een kamer die vooral de traditionele Kerst omarmt. Op de tweede verdieping vind je een grote afdeling met de collectie van Kurt S. Adler. Er zijn diverse leuke fotoplekjes gemaakt, perfect om de foto voor op je kerstkaart te maken. Er zijn ruimtes met bronstinten, met blauwtinten en met goudtinten in de hoofdrol. Alle kersttrends voor 2018 zijn vertegenwoordigd in dit tuincentrum. Dus welke stijl of smaak je ook hebt, je kunt volop aan het shoppen slaan.

De botanische kerst… oh wat is ie mooi!

Mijn favoriete afdeling? Dat was natuurlijk de botanische. Oh oh wat is al dat groen toch mooi. Ik zei het al op Instagram; mag ik hier wonen? Ik ben verliefd op de vele natuurlijke, houten, rustieke en botanische decoraties die ik hier zag hangen. En vooral verliefd op de sfeer die het team heeft neergezet. Kijk die prachtig gedecoreerde kersttafel nou. Dit wil ik in mijn huis! Inclusief kerstgroen en lampjes boven de tafel zoals op de foto hieronder. Ik heb alweer medelijden met mijn bankrekening, want hier ga ik vele euro’s achterlaten. Sorry portemonnee!

Wat ruikt het hier lekker…

Net als voorgaande jaren ruik je in iedere ruimte op de kerstafdeling bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen een hele bijzondere kerstgeur. Elke geur past bij de versiering in de ruimte. Bij de traditionele kerstversiering hoort een traditionele geur. In de winterse kamers ruik je iets heel fris. En bij de groene versiering ruik je dennengeur. Dat voegt zóveel toe aan de beleving. En de geur die je ruikt kun je ook kopen in de vorm van geurzakjes, geurkaarsjes, spray etc.

Kerstshow Tuincentrum Coppelmans Nuenen 2018Mooi gepresenteerde wanden & rekken met kerstdecoraties

Wat je niet ziet zo heel goed ziet op de foto’s, maar wat me ieder jaar weer opvalt, is dat de wanden waar de decoraties aan hangen of in staan (de ‘handel’ zoals ze dat in de tuincentrum-wereld noemen) ook prachtig zijn vormgegeven. De versieringen zijn per kleur gesorteerd in de rekken en aan de muren. Het ziet er nooit rommelig uit, maar juist altijd sfeervol en mooi. En dat is echt een kunst hoor, dat zie ik haast nooit in andere tuincentra. Vaak staan de spullen lukraak bij elkaar. Dat kan dus heel anders!

Volop vertier en plezier voor de kleintjes

En natuurlijk is er genoeg te doen voor de kinderen. Naast het kerstdorp vind je een gezellige antieke draaimolen waar de allerkleinsten gratis in mogen. Pa en ma kunnen genieten van een glühweintje of warme choco terwijl de kinderen zich vermaken. Het kerstdorp is gemaakt door het team van Dutch Christmas Villages. En die weten van wanten!

Het is geen groot kerstdorp, maar het is wel heel mooi gedaan. Er zijn hele gedetailleerde presentaties waar je rustig een half uur naar kunt kijken. En ik hoorde dat er voor de komende jaren grote ambities zijn om het dorp nog veel grootser en mooier te maken. Iets om naar uit te kijken!

Kerstshow Tuincentrum Coppelmans Nuenen 2018But wait, het wordt nóg mooier

Toen ik de Coppelmans Nuenen kerstshow 2018 bezocht eind september was de kerstafdeling nog niet helemaal af. Misschien zie je hier en daar op een foto ook wel lampjes die nog niet aan zijn, details die missen of bomen die nog wel wat voller gedecoreerd mogen worden. Dat kan dus kloppen, en dat komt nog helemaal goed! Het kerstbomenbos moest nog worden opgebouwd en ook de afdeling verlichting was nog niet af…

En de verlichting in de kerstshow zelf was – toen ik er was – ook nog een beetje te fel. Dat wordt nog gezelliger. Op de tweede verdieping (want ja, er is dus een tweede verdieping!!) komt nog een heel leuk fotomomentje waar ik nog niet teveel over mag verklappen. De komende weken werkt het team hard aan de finishing touches en worden de sfeerkamers gefinetuned. Vanaf half oktober is de kerstshow bij Coppelmans in Nuenen 100% compleet.

Kerstshow Coppelmans Nuenen 2018Wat een topper van een kerstshow!

Ik krijg heel vaak vragen van lezers als “is het de moeite waard om 1,5 uur te rijden om deze kerstshow te bezoeken?” En tsja, dat kan ik natuurlijk lastig voor jullie beoordelen. Wat je belangrijk vindt in een kerstshow, is heel persoonlijk. Zelf zou ik er voor naar de andere kant van het land rijden, zo mooi vind ik het hier. De kerstshow is natuurlijk niet zo groot en overdadig als die van Intratuin Duiven bijvoorbeeld. Het kerstdorpen-stuk is ook veel kleiner.

Maar op andere vlakken… is deze kerstafdeling héél groots (met een zachte g) en misschien nog wel grootser dan de rest. Natuurlijk ben ik nog lang niet overal geweest dit jaar, dus ik kan dit nog niet met zekerheid zeggen… Maar de kerstshow bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen zou zo maar eens de allerbeste kunnen zijn van het jaar! Als het gaat om versierde kerstbomen, gezellige kerstkamers, inspirerende kerstpresentaties, sfeervolle tafelstyling en op en top kerstgevoel scoort deze show in mijn boekje hele hoge ogen.

Ga jij naar de Coppelmans Nuenen kerstshow 2018?

Dus lang verhaal kort; wat mij betreft is het absoluut de moeite van een lange autorit waard! En woon je in de buurt? Dan mág je dit niet missen. Ga jij dit jaar naar Coppelmans in Nuenen? Of ben je misschien al geweest? Laat me hieronder in een reactie weten wat je van de kerstshow 2018 vindt. Vind je hem mooier dan vorig jaar? En hoe vond je het nieuwe tuincentrum? Ik hoor het heel graag van je.

De kerstshow bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen is geopend t/m 24 december 2018. Hou trouwens voor het laatste nieuws over kerstworkshops & events (zoals de super gezellige Winter Wonder Avond op 7 november die in alle Coppelmans-vestigingen plaatsvindt) de Facebook-pagina van Tuincentrum Coppelmans Nuenen in de gaten.

Tuincentrum Coppelmans Nuenen
Kapperdoesweg 8
5674 AJ Nuenen (Noord-Brabant)

Openingstijden
Ma t/m do: 9:30 – 18:00
Vrijdag: 9:30 – 21:00
Zaterdag: 9:00 – 17:00
Zondag: 11:00 – 17:00

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Coppelmans geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

22 reacties

 1. Oowww, wat ziet dat er gaaf uit! Toch eens een keer er heen gaan en dan gelijk een overnachting eraan vast plakken (moeten vanuit Amstelveen komen).

  • Jaa zeker doen! Het is iets minder dan 2 uur rijden inderdaad vanuit Amstelveen, best pittig voor een retourtje op één dag. Tenzij je een andere chauffeur bij je hebt en kunt afwisselen ;-).

   • Ha Saskia, die chauffeur (m’n wederhelft, hi) heb ik gelukkig altijd, want ik rij zelf namelijk niet, grinnik. En we combineren een wat verder liggend leuk tripje meestal met een aangename overnachting. Eerst de planning van de grootscheepse flatrenovatie (zowel extern als intern), want de boel is al vertraagd met drie weken, tsss. Hoop dat de kerstboom wel gezet kan worden!

 2. Wat heb je dit weer mooi omschreven Saskia, ik krijg er gewoon kriebels van in mijn buik. Ik vind coppelmans (waar ik dik 1 uur voor moet rijden) altijd de meest sfeervolle show. Ik verheug me heeeeeeel erg op volgend weekend dan trekken mijn moeder en ik er weer een hele dag voor uit om alles rustig te bekijken.

 3. O MY GOD!! Wat ziet dát er fantastisch uit. ! Ik vergeet helemaal om adem te halen.
  Het is voor mij 2 uur rijden maar ik denk er serieus over om dat toch te doen.
  Wat óntzettend mooi, vooral het wit met lichtblauw is geweldig.

  Trouwens, Global Garden in Zwaanshoek (?) is ook elk jaar geweldig mooi.
  Daar kom ik 2 keer per week, hahaha.

 4. Jacqueline Pallett op

  Ja, wij gaan zeker weer naar Nuenen en het lezen van de blog bestaat er echt geen twijfel meer over! Het ziet er heel veelbelovend uit. En wat ik ook nog even kwijt wil … wat heb je een leuk capeje (?) aan, zeg!

 5. Masja Pöttgens op

  Door jouw blogs van vorige jaren zijn wij in 2017 in het oude tuincentrum Coppelmans Nuenen geweest, het was geweldig! Inderdaad, bijna gehele portemonnee inhoud daar achter gelaten…… We zijn ook zeer benieuwd naar de kerstshow dit jaar en het nieuwe tuincentrum. Ben heel blij om in je blog te lezen dat het minstens even mooi en misschien zelfs nog wel mooier is dit jaar! De eerste vrije doordeweekse dag in oktober gaan we naar Nuenen, zeker weten!

 6. Wat mooi! Het is zo jammer dat Nuenen een tikje ver reizen is vanaf hier, dus ik moet nog even kijken of ik het ga wagen.

 7. Monique Peters op

  Och wat prachtig… Wat bof jij toch Saskia, met je leuke werk!
  Helaas vind ik 1,5 uur rijden écht te ver. Maar Duiven is ook ver voor mij helaas.
  Maar gelukkig zijn er hier in de buurt van Rotterdam ook wel een aantal mooie shows waar ik graag heen ga.

 8. Dit is toch het tuincentrum waar we vorig jaar zijn geweest tijdens jouw kerstdag? Maar dan 2.0 natuurlijk. Als jij zegt dat het nog mooier is, dan is het zeker 1,5 uur rijden waard!! Deze komt op mijn to visit lijst! Heb je misschien nog tips voor als ik daar toch in de buurt ben?

 9. Marjolein Beurskens op

  Haha, ben ik blij dat ik op een half uur fietsen van Coppelmans af woon !! Ik ga er meestal een aantal keren kijken. Je ziet elke keer weer wat nieuws. Ik verheug me er op!!

 10. Inderdaad prachtig…. je ziet aan alles dat er met veel liefde aan gewerkt is. Zou er met alle gemak uren rond kunnen lopen. Zowel de sfeer als opzet doen me trouwens denken aan de kerstshow van Walter van Gastel in Ekeren – België. Kiest naast betaalbare – ook voor duurdere, exclusievere collectie.

  P.S.: Wat ik sinds een aantal jaren doe is online de kerstcollecties van de warenhuizen in Londen ( o.a. Harrods, Liberty, John Lewis) & New York ( o.a. Macy’s ) te “bezoeken”… Geeft veel voldoening en van de mooiste excemplaren maak ik een screenshot.

 11. Tja met Intratuin Halsteren echt bijna om de hoek ga ik eigenlijk niet verder dan daar 🙂
  Als ik jouw foto’s zo zie eigenlijk wel jammer. Dus wie weet ga ik er toch een keer langs.

 12. Ziet er supermooi uit ! Ik ga over een paar weken met mijn beste vriendin. Het is ieder jaar een speciaal uitstapje voor ons. Vlakbij voor mij vanuit Eindhoven.

 13. Lisette de Brouwer op

  wat een prachtige foto’s. We hebben daar familie wonen, gaan we snel maar eens op bezoek en dan pakken we die kerstshow mooi mee haha.

 14. Marjolein Beurskens op

  Hallo Saskia,
  Vanmiddag lekker naar Coppelmans gefietst. Je hebt helemaal gelijk. Echt geweldig! Heerlijke sfeer en …ik kwam met nieuwe kerstballen er weg. Wat een keuze!!

 15. We zijn vandaag naar coppelmans geweest, in één woord geweldig . De sfeerkamers zijn weer zoooo mooi ingericht! Het plaatje is gewoon compleet ….. lekker geurtje in elke kamer, rustig muziekje en alles wat aan decoratie gebruikt is in elke kamer vind je binnen handbereik. Echt een TOP dag gehad!

 16. Riet van Hassel op

  Beste Saskia,
  Wij zijn vanmiddag bij Coppelmans Nuenen geweest en vonden het erg mooi. Ik denk dat het ’s avonds (of wanneer de zon niet zo laag door de ramen schijnt nog mooier is. En boven was het licht nog steeds wel erg fel, dat zou verbeterd kunnen om het sfeervoller te maken. Wel erg leuk was de Magische Kerstkamer boven, leverde een verrassend beeld en filmpje op.
  Wederom overal prachtige een kerst-aankleding, alles perfect op kleur in de verschillende compartimenten.
  Inderdaad leuke fotomomentjes (onze kerstkaart voor 2018 is weer bijna klaar!!).

  Ik word er ook wel altijd hebberig van, ook al weet ik dat ik geen plek meer over heb….

  Groetjes en geniete in de komende weken voor en rondom Kerst,

  Riet