Besneeuwde dennenappels maken

6

The most wonderful season of the year is aangebroken! Tijd om je huis eerst in wintersferen te hullen. Deze DIY is ideaal om met je kinderen te maken in de herfst- of kerstvakantie. Het is super eenvoudig, hartstikke snel te doen en het resultaat is keisfeervol, al zeg ik het zelf. Laten we samen dennenappels met sneeuw versieren. Let it snow, let it snow, let it snow…

Wat heb je nodig voor de dennenappels met sneeuw?

Je hebt niet veel nodig voor deze winterknutsel. Zet een gezellig muziekje op, steek de kaarsjes aan en schenk een lekker kopje koffie of thee in. Ik had alle spulletjes zelfs al gewoon in de kast liggen. Zorg dat je klaar hebt liggen: • Dennenappels
 • Nepsneeuw
 • Decoupagelijm (of mod podge of andere lijm die doorzichtig opdroogt)
 • Twee papieren bordjes
 • Een kwastje
 • Eventueel: witte of zilveren glitter

Dennenappels met sneeuw versieren

Makkelijker kan haast niet, een kind kan de was doen hoor! Doe op het ene bordje een laagje lijm. Op het andere bordje schud je wat nepsneeuw. Haal nu de dennenappels eerst door de lijm. De randjes kun je eventueel wat extra lijm geven met een klein kwastje. Haal de met lijm ingesmeerde dennenappel nu door de nepsneeuw en tik het overtollige af. Je kunt er nu eventueel nog wat glitter overheen strooien voor een extra feestelijk effect.

dennenappels met sneeuw nepsneeuwDat was het eigenlijk al, haha! Laat je besneeuwde dennenappels een paar uur drogen, totdat je de witte lijm niet meer ziet. Je kunt voor deze DIY zelf bepalen of je de hele dennenappel wil versieren met sneeuw, of maar een klein deel. Ik vond het leuker om ze als het ware te ‘dippen’ in de sneeuw, vandaar dat ik alleen het onderste deel versierd heb. But it’s up to you!

Als je wil kun je van je dennenappels hangers maken voor in de kerstboom. Bind er een touwtje aan of een lintje en je sparkly dennenappel is klaar voor in de boom. Je kunt ze ook gebruiken in een kerststukje of in een winters tafereeltje voor op tafel. En over tafels gesproken; volgens mij zijn deze besneeuwde dennenappels ook super leuk als decoratie op de kersttafel met het kerstdiner.

dennenappels met sneeuw nepsneeuwWat vind je van deze dennenappels met sneeuw?

Wil je trouwens nog meer leuke DIY’s voor dennenappels? I’ve got you covered. Hier vind je nog drie creatieve knutselideetjes met dennenappels, zoals een guirlande van besneeuwde exemplaren. Heb jij nog een ander leuk ideetje om te maken met dennenappels? Laat het me dan zeker even weten in een reactie hieronder! Want ik heb nog een hele hoop dennenappels in de kast ligegn waar ik nog iets leuks mee wil doen dit najaar. Het creatieve seizoen is weer aangebroken! Ik wens je alvast een superfijne herfst, winter en kerstperiode. Creabea-ze!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

 1. Hey Saskia,

  Hier een tip die er perfect op aan sluit..

  Glitter modge podge (bij de betere hobby winkel).
  Zelfde principe maar gebruik een mengeling van grof zeezout en keuken zout voor een icy effect!!

  Niet de beste kwaliteit foto….
  In het echt glitter het meer!

 2. Monique Peters op

  Ik ben gek op dennenappels! Heb ze in de herfst altijd door het hele huis staan. Een paar in een oud vogelkooitje op de kast en een grote mand vol in de vensterbank bijvoorbeeld.
  Ik heb er ook een aantal gebleekt, ook super mooi! En met de kinderen en aantal geverfd, alleen de uiteinden, roze en witte. Was ook zo gezellig om te doen en een héél leuk resultaat.

 3. Mevrouw Saskia
  Een dikke proficiat met uw mooie blog over kerstmis.
  Ik vind er creatieve dingen die ik fijn vind om te maken en verheug mij al op de volgende spulletjes die ik zal ontdekken.
  Hartelijke groeten.
  Claes Yvette