Binnenkijken in de stijlvolle kerstshow van Tuincentrum Borghuis

19

Op een koude, herfstachtige donderdagavond reden Robert en ik van Eindhoven naar Deurningen (vlakbij Hengelo in Overijssel), speciaal voor een bezoekje aan de kerstshow van Tuincentrum Borghuis. Vorig jaar waren we daar voor het allereerst en was ik zeer onder de indruk van deze stijlvolle, intieme en knusse kerstafdeling. Zou ik dit jaar weer net zo verrast zijn? Je leest het hieronder!

Kerstshow Tuincentrum Borghuis 2018

De kerstshow van Tuincentrum Borghuis in Deurningen start al bij de entree. Het mega grote ‘poppenhuis’ is gevuld met gezellige kerstkamers. Er staat ook een winters aangeklede veranda, inclusief gedekte buitentafel. De kerstafdeling zelf, begint natuurlijk met een kunstkerstbomenbos en daarna volgt een strakke en duidelijke kerstlichtjesafdeling. Al snel loop je een gezellige kamer in met allerlei creatieve decoraties. Hier vind je ook diverse kant-en-klare cadeaus en presentaties, super handig!

Scandinavisch traditioneel

Daarna begint – als je het mij vraagt – de echte kerstpracht. Er is een prachtige hoek gemaakt met moderne, traditionele kerstversiering. Het welbekende Scandinavische, frisse stijltje. Ik ken eigenlijk niemand die daar níet vrolijk van wordt. Er staan diverse versierde kerstbomen, en er hangt een prachtige kerstkrans aan de muur en er is een gezellige bank waar ik natúúrlijk even op moest ploffen. Overal in de wanden vind je kerstballen en andere decoraties om mee naar huis te namen. Oh en zie je dat krijtbord op de foto hieronder… daarop staat de Christmaholic Checklist. Grappig hè?

Super klassiek

Het volgende thema, is traditioneel klassiek. Voor mensen die van die nostalgische, ouderwetse kerstsfeer houden. Mensen die gek zijn op het Amerikaanse, het Britse, het écht traditionele is er genoeg te zien, te bewonderen én te kopen natuurlijk. Er staat een gezellig gedekte tafel, mooie lantaarns met LED-kaarsen en nog een sfeervol hoekje met kerstboom én zachte stoel. Ik merkte dat ik hier best lang bleef hangen, om al het moois te bewonderen.

Groen, groener, groenst

Natúúrlijk werd ik gegrepen door de botanische, groene afdeling. Die is best groot bij Tuincentrum Borghuis. Er staat een keuken met een eettafel. Er staan tafels vol takken met allerlei soorten kunstgroen. Er zijn ballen en ornamenten in diverse kleuren groen. Van dennengroen tot emerald. Mooi allemaal hoor! Erg leuk vond ik de combinatie van al dat groen met de trendy kleur okergeel. Die heb ik nog bijna nergens gezien dit jaar, terwijl het zo’n prachtige kleur is.

Wat vonden we van de kerstshow?

En dan de belangrijkste vraag; wat vonden we ervan? Nou, we vonden het prachtig! Zoals mijn man het treffend omschreef; door de brede paden, strakke presentaties en ‘rust’ in de schappen, wanden, manden en tafels (die netjes op kleur zijn gesorteerd), straalt deze kerstshow een zekere klasse uit.

Verwacht niet te veel over the top, maar juist vooral ingetogen en laagdrempelige schoonheid. Het is een stijlvolle kerstshow met mooie sfeerkamers & kerstpresentaties, die niet te ingewikkeld of complex zijn. Die je vooral inspireren om thuis aan de slag te gaan. Om nét wat meer uit te pakken dan je vorig jaar hebt gedaan.

Overzicht & gemak

Het is ook een duidelijke, en logische kerstafdeling. Je kunt alles makkelijk vinden, de kerstballen en andere decoraties staan en hangen logisch bij elkaar en netjes gepresenteerd. En laten dat nou precies de dingen zijn waar ik zo van hou. Vond ik de kerstshow net zo mooi als vorig jaar? Jazeker! Was ie compleet anders dan vorig jaar? Nee dat niet. Maar dat hoeft ook niet. Als je ergens voor het eerst komt, dan is alles vernieuwend en verrassend. Een tweede jaar kijk je steevast op een andere manier. En een derde keer ook weer.

Van superstoer tot vrouwelijk & romantisch

Je herkent dan altijd elementen van voorgaande jaren. En dat kan ook niet anders. Het is zóveel werk om een kerstshow op te bouwen (daar vergis je je in hoor). Elk jaar alles vernieuwen is onmogelijk en ook nergens voor nodig, vind ik. En er zit gelukkig ook heel wat verrassing in deze kerstshow! Er zijn meer dan genoeg compleet nieuwe sfeerpresentaties te bewonderen.

Er is een stippenmuur, super origineel. Er is een tafel met alléén maar unicorns. En ook de kerstthema’s zijn weer anders dan vorig jaar. Bovendien zijn de thema’s heel divers! Je vindt er stoere stijlkamers met denimblauw, een super kleurrijk hoekje en zelfs mega vrouwelijk & romantisch met vooral veel roze.

Verrassend en sfeervol

Het meest verrassend vond ik de klassieke kerstkamer. Vooral de prachtige christmas stockings aan de kast en de mooie gedekte tafels. Loved it! Ik heb nog nooit eerder een presentatie gezien waar deze stijl me zó kon bekoren. Het allermooiste vond ik toch weer het kleine Borghuisje dat midden in de kerstshow staat. Inclusief de prachtig versierde kersttafel en het gezellige bureautje.

Vorig jaar was dit huisje in een moderne, traditionele stijl gedecoreerd. Dit jaar hebben ze voor winters gekozen. Met prachtige wittinten, blauw en eucalyptus in de hoofdrol. En natuurlijk honderden lichtpuntjes overal. Het voelde hier winters en koel, maar tegelijk super warm en sfeervol. Mag ik hier wonen?

Ga jij naar de Tuincentrum Borghuis kerstshow 2018?

De kerstshow bij Tuincentrum Borghuis is nog t/m 6 januari te bewonderen. Wat je niet op de foto’s ziet (omdat ie er nog niet was) is de levende kerststal. Vanaf 1 november vind je weer echte dieren in de stal! En er zijn bovendien in de weekenden allerlei gezellige kerstactiviteiten. Hou daarvoor de Facebook-pagina of het Instagram-account van tuincentrum Borghuis zeker even in de gaten! Ik sluit natuurlijk weer af met de vraag der vragen; wat vond je van dit verslag? Wat vond je van de foto’s? En… ga jij een bezoekje brengen aan de kerstshow bij Tuincentrum Borghuis? Ik hoor het heel graag in de reacties hieronder!

Tuincentrum Borghuis
Vliegveldstraat 2
7561 AT Deurningen (Overijssel)

Openingstijden
Ma t/m woe: 09:00 – 18:00
Do & vrij: 09:00 – 21:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag: 10:00 – 17:00

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Borghuis geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

19 reacties

 1. Jammer dat mijn man niet zover wil rijden. Want ojee wil ze allemaal wel zien in Nederland.
  Zaterdag gaan we naar Witmarsum toe. Ben heel benieuwd.

 2. Ziet er mooi en uitnodigend uit Saskia. Lijkt me heerlijk om daar rond te dwalen. Ik hoop dat ik er kan gaan kijken. Het is zo leuk om je verslagjes te lezen en foto’s te kijken. Heel fijn ook dat je via de gegeven links verder kan kijken…..kopje winterthee erbij. Het weer werkt nu ook lekker mee…….heerlijk sfeervol. Ik ben happy.

 3. Marloes van der Graaf op

  Super leuk om altijd over je bezoekjes te lezen! Het is best een stukje rijden, maar door jouw verslag heb ik de knoop doorgehakt en ga ik ernaartoe!

 4. Ik heb het geluk dat ik heel dichtbij Borghuis woon. (5 minuutjes fietsen haha)
  Het is er altijd mooi ingericht, maar met kerst is het echt helemaal mooi. Echt heel sfeervol, dat mis ik soms bij andere tuincentrums. Binnenkort ga ik even met mijn moeder kijken en dan gaan we ons lekker vergapen aan al het moois.

 5. Kan begrijpen dat je heb genoten,want dat doe ik zeker van al die prachtige foto’s.
  Jammer genoeg kunnen wij niet naar van die prachtige kerstshows door vervoer en handicap van mijn man.
  Dus geniet ik heerlijk van jouw blogjes.

 6. Steeds weer onder de indruk van jou kerstblog’s. Ik vind ze te gek. Veel kerst groetjes van een medestads genoot… Het enige echte (kerst) lampjesgat.

 7. Karin de Bruin op

  Ha Saskia…..wij wonen in Glanerbrug, dat is kort bij…..
  Er zijn 4 kerstshow’s in buurt, maar Borghuis is ‘by far’ de mooiste…….
  Elk jaar en dat al jaren lang……verheugen ons altijd weer op de ‘opening….
  Ook dit jaar weer genoten en het zal vast de laatste keer niet zijn dat ik er ben geweest!

  Groetjes Karin

 8. Wat leuk om te zien dat je bij mij in de buurt was. Prachtige foto’s! Ik ben er nog niet geweest, maar moet er binnenkort snel naar toe zie ik. Leuk stuk geschreven!

 9. Gisteren Borghuis bezocht. Mooie kerstshow, alleen de muziek!. Hebben ze nu zelf niet door dat het helemaal niet prettiig winkeld met al die kerstmuziek doorelkaar. En dan die zingende pinguïns, vreselijk alsof je op een begrafenis bent. Dat mag vrolijker.

 10. Hoi Saskia,

  Wat een leuke blog weer! Mocht je nog op zoek zijn naar een kerstshow die ook absoluut de moeite waard is om te bezoeken en wat mij betreft echt zeer onderscheidend is ten opzichte van andere kerstshows, neem dan eens een kijkje bij de kerstshow van tuincentrum Oosterik in Denekamp! Dit is volgens mij wel de grootste kerstshow in deze omgeving en je zult er je ogen uitkijken! Ik kan hier wel 2 dagen rondkijken en dan heb ik nog niet alles gezien! (check hun facebook even) Ze hebben hier ook fantastische ornamenten, ontzettend grote kerstdorpen (ja meerdere!), teveel om op te noemen eigenlijk en waanzinnig mooi! (het tuincentrum zelf is trouwens ook echt de moeite waard)

  Groetjes Laura

 11. Naar aanleiding van jouw top 3 kertshows en net bovenstaande blog gelezen te hebben gaan wij zondag naar Borghuis! Super veel zin in!! In december staat ons jaarlijkse uitje naar Duiven al gepland. Ben erg benieuwd naar Borghuis!

 12. Hoi Saskia, Super mooi hoor. Alle tuincentra krijgt van mij een 10. Enkele jaren geleden gingen wij naar de buurlanden met de bus…. Sinds twee jaar gaan we met een groepje in Nederland naar de kerstmarkten. Oh zo mooi en lekker binnen. Echte aanraders om Nederlandse kerstmarkten te bezoeken. En…. Soms veel mooiere spulletjes en niet zo duur. Groetjes