Gezellig sfeer proeven op de kerstshow van De Boet

15

Afgelopen weekend was het weer zover; Robert en ik mochten op kerstshowbezoek! Dit keer leidde de autoreis ons naar Noord-Holland. Op een ijskoude zaterdagochtend reden we in zo’n twee uur naar Hoogwoud om een bezoek te brengen aan de kerstafdeling van het altijd gezellige Tuincentrum De Boet. Hieronder vind je het uitgebreide fotoverslag!

Kerstshow De Boet 2018

Het was alweer twee jaar geleden dat we in Hoogwoud waren voor een bezoekje aan De Boet. Maar het was hoog tijd om weer langs te gaan, want dit jaar is de kerstshow helemaal anders en een stuk groter geworden. Straks als het bos van echte kerstbomen er staat, de levende kerststal en de draaimolen, dan is de show maar liefst 12.000 vierkante meter groot. Da’s flink! En de route is ook veranderd. Voor sommige mensen is het even zoeken nu alles anders is dan voorgaande jaren. Maar gelukkig liggen er overal plattegrondjes, zodat je niet verdwaalt.

Wandelen door het kerstbomenbos

De kerstshow begint bij het kunstkerstbomenbos. Dat is zó gezellig aangelegd. Het pad is verlicht met prikkabels waar gezellige lampjes aan hangen. Er zijn kunstkerstbomen in alle soorten en maten. En super vriendelijk personeel dat je helpt de juiste keuze maken. Ik heb even geluisterd naar een gesprek tussen een verkoper en twee heren die niet konden kiezen welke boom ze zouden kopen, en het advies werd zeer deskundig gegeven. Fijn!

Bij het kunstkerstbomenbos kun je trouwens ook op de foto in een sneeuwpop. Zie de foto hieronder! Je wordt dan zelf een sneeuwpop, haha. Als je wat kleiner bent en wat minder brede schouders hebt dan ik, dan kun je je armen ook nog door de zijkant van het lijf van de sneeuwpop steken en de bezem vastpakken. Dat zorgt vast voor een nóg leukere foto. Ik heb het geprobeerd, maar ik paste er echt niet tussen ;-).

Kersthuisjes: overzichtelijk gepresenteerd

Vervolgens kom je terecht bij de kersthuisjes. Voorheen vond je het kerstdorp helemaal op het einde van de kerstshow. Nu dus aan het begin! Dit is trouwens geen mega grote afdeling, maar de huisjes zijn wel erg leuk en mooi gepresenteerd. De Dickensville Friesland-collectie staat op grote palen. Origineel! Er is een grote sneeuwpiste gemaakt met kabelbaan. En wat ik superfijn vond aan deze kerstdorpenafdeling, is dat alle collecties duidelijk bij elkaar gepresenteerd staan. Overzichtelijk, en daardoor ook extra sfeervol.

Dat de huisjes van dezelfde serie bij elkaar staan, helpt je als beginner om een keuze te maken voor welke ‘lijn’ huisjes je gaat. En je ziet meteen welke andere huisjes er nog zijn. Dus als je al een collectie hebt en aanvulling zoekt, dan is de keuze ook makkelijker te maken.

Zoals jullie vast wel weten, zou ik zelf niet zo snel thuis een kerstdorpje maken (ik vind het vaak te ‘druk’). Maar verrassend genoeg waren de kerstdorpjes gewoon mijn favoriete onderdeel van de kerstshow bij De Boet! Dat is me nog niet eerder gebeurd, haha. Ik vond het gewoon met heel veel zorg en aandacht gemaakt. Misschien begin ik het toch stiekem steeds leuker te vinden, die huisjes…

Licht in de duisternis

Next up is de afdeling kerstverlichting. Deze zit in het compleet nieuwe gedeelte van De Boet. Je ziet het meteen aan de vloer, die is heel anders dan de rest van de zaak. De afdeling kerstverlichting is behoorlijk groot, en vooral de hoek met lichtgevende dieren trok onze aandacht. Kerstlampjes zijn gewoon zó belangrijk voor de kerstsfeer, en hier heb je een heel groot aanbod aan diverse producten.

Van simpele snoeren met LED-lampjes voor in de boom, tot grote figuren die je op kunt hangen aan de muur of de gevel van je huis. En er is een leuk verlicht speelhuisje voor de kids. Die kunnen echt op zoveel plekken dingen zien en doen hier, het is echt een familie-uitje.

Kerstdecoratie in alle kersttrends

En dan is het natuurlijk tijd voor het échte werk; de kerstdecoraties. Alle kersttrends zijn vertegenwoordigd op de kerstshow van Tuincentrum de Boet. Als je de sfeerafdeling binnenloopt, zie je eerst de stoere, winterse kersttrend met veel blauw, brons en roestbruin. Mooi gedaan, en echt veel keus aan producten. Ik geloof niet dat ik deze trend ergens anders zo uitgebreid heb gezien.

Aan de volgende kerstkamer is extra veel aandacht besteed. Het is – met al die witte en roze tinten – echt een meisjesdroom. Er staat een grote koets met witte zwanen. En er staat een grote eenhoorn in de hoek. Grappig detail; eigenlijk is het een paard, maar ze hebben een er een unicorn van gemaakt door een kerstboom op zijn hoofd te bevestigen. Geweldig! Ik hou van die humor.

Traditionele kerstdecoratie

Mijn favoriete ruimte in de sfeershow was de traditionele ruimte. Ja, die had je niet zien aankomen hè? Een keer niet de botanische, voor de verandering. Ik kwam gewoon helemaal in de kerstsferen toen ik al die traditionele decoraties zag. Ook Robert liep er warm voor. Ik bleef maar staren naar die grote bakken vol kerstballen. En die haard met die boom ernaast dan (zie de foto hieronder)… Dit is toch een heerlijk kerstplaatje! Toen ik hier rondwandelde, heb ik serieus even getwijfeld of ik niet tóch voor traditioneel zou gaan dit jaar. Maar dat zou zonde zijn van alle spulletjes die ik al in huis heb, haha.

Groen & winters

Na de traditionele afdeling, volgde het prachtige groene & botanische thema. Ook weer érg leuk gedaan. Mijn favoriet was een boom waar ze grote tropische kunstbladeren in verwerkt hadden. Mocht je Kerst in een warm land vieren, dan is dit toch geweldig? Of als decoratie voor een sauna of een tropisch zwembad of een andere plek waar het lekker warm is? Om de hoek kwamen we in een winterwonderland terecht. Achterin hoorden we drie pinguïns zingen in perfecte harmonie. En hoewel de kleuren van deze trend koel en fris zijn (wit, blauw, zilver etc) vond ik ook deze kamer weer super warm en gezellig.

Wat vonden we ervan?

En dan de hamvraag; wat vonden we van de kerstshow bij De Boet? Nou, we hebben onze ogen uitgekeken! Er is echt zóveel te zien. Verwacht geen perfect gestylede kerstkamers, maar vooral een oer-Hollands gezellige kerstshow. Het is, zoals de dame van De Boet die ons rondleidde zelf zei, “gezellig struinen” hier. Overal staat wat, ze doen het hier altijd ‘op z’n Boets’. Er zijn grote bakken met kerstballen en tafels vól producten. Je ontdekt overal weer hoekjes met inspirerende presentaties.

Dat is ook het leuke van met een camera op pad gaan. Je gaat op zoek naar de mooie plekjes om te fotograferen, en daardoor viel het ons extra op dat er hier héél veel mooie dingen te zien zijn. Je kunt uren rondneuzen en kijkt je ogen uit, zoveel koopwaar staat hier uitgestald. Dat vond ook een oudere meneer die ik tegen zijn vrouw hoorde fluisteren: “Ik kom hier ogen tekort, je zou alles wel willen kopen.” Ik geniet er altijd enorm van als ik mensen zulke dingen hoor zeggen. Dát is waar een kerstshow bezoeken voor mij echt om draait. Om die gezelligheid, inspiratie en gewoon genieten van al dat moois om je heen.

Oer-Hollands gezellig

Het was deze zaterdagochtend ook gezellig druk bij De Boet. Maar volgens mij is dat geen uitzondering. Als ik het goed begrepen heb, weten er altijd veel mensen dit tuincentrum te vinden. Om lekker te shoppen, rond te neuzen tussen de kerstballen en te genieten van een broodje naast de open haard in het tuincafé. Of buiten op de parkeerplaats van een warme, versgebakken oliebol.

Die drukte maakte het wel wat lastig foto’s maken, want ik wil natuurlijk niemand ongewild op de foto zetten! En steeds weer kwam er een arm, been of winkelwagen in beeld. Maar het is gelukt! Gelukkig zijn de wandelpaden dit jaar ook wat breder. Dat maakt de kerstshow misschien net wat minder knus op sommige plekken, maar daardoor wel een stuk fijner om te bezoeken. Er zijn minder opstoppingen en er is gewoon meer ruimte om rond te manoeuvreren met een grote winkelwagen (of kinderwagen/rolstoel). Heel fijn!

Heel veel beleving voor de kleintjes

Waar ze bij de Boet onwijs goed in zijn, is beleving voor de kleintjes. Natuurlijk zijn de muziekmakende ijsberen van de Boet weer van de partij. Dit jaar staan ze op de afdeling kerstverlichting. Verder zijn er de zingende pinguïns, een pratende kerstman en een zingend rendier. Plus er staat een boom met een gezichtje die een verhaaltje vertelt. Ook op de dierenafdeling staat een gezellig kersttafereeltje met o.a een kerstkip! En tot slot vind je een treintje in de kerstshow waar de allerkleinsten gratis een rondje in mogen rijden.

Vanaf 17 november kun je daarnaast échte dieren bewonderen in de levende kerststal. Er komen o.a. een lama of dromedaris, een ezel, een os, schapen en geiten in de stal te staan. Leuk detail trouwens; vorig jaar zijn er 5 schattige babygeitjes geboren in de stal. Naast dieren, vind je in de stal natuurlijk ook Maria, Josef en het kindje Jezus. Hieronder vind je enkele foto’s van vorig jaar. Kinderen kunnen trouwens in het weekend gratis chocolademelk drinken bij de kerststal, en in de draaimolen gaan.

Kerstshow De Boet 2018: ga jij erheen?

Zo, dat was mijn verslag! Met meer dan 1600 woorden(!) is het best weer een hele lap tekst geworden. Ik hoop dat je het tot het einde gered hebt, haha. Maar ik had dan ook zoveel te vertellen. Ik ben zoals altijd heel benieuwd naar wat je van de foto’s en mijn verhaal vindt. Ga jij dit jaar naar de kerstshow bij De Boet? Of ben je al geweest? Deel dan zeker jouw mening in een reactie hieronder! De kerstshow bij Tuincentrum De Boet is nog t/m 24 december te bezoeken. Mocht je erheen gaan, dan wens ik je heel veel plezier!

Tuincentrum De Boet
Oosterboekelweg 2a
1718 LN Hoogwoud (Noord-Holland)

Openingstijden
Ma t/m do – 09:00 – 18:00
Vrijdag – 09:00 – 21:00
Zaterdag – 09:00 – 17:00
Zondag – 10:00 – 17:00

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum de Boet geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

15 reacties

 1. Dat is voor ons heerlijk dichtbij, dus ik denk wel dat wij eens daar gaan rondkijken! Ziet er heel mooi en gezellig uit.

 2. Tijd geleden dat ik daar ben geweest, maar zo te zien en lezen moeten we dit jaar weer eens gaan. Leuk! En op de foto’s zie je niks van de drukte hoor 😉

 3. Jaaa! Eindelijk het verslag! En wat heb ik ervan genoten! Eerlijk gezegd was ik ietsiepietsie teleurgesteld dit jaar.. Waarschijnlijk omdat alles anders stond dan de afgelopen jaren.. Haha maar mooi he de traditionele ruimte.. Ik heb er wel een half uur gestaan
  Maar je gouden spulletjes kunnen heeeel goed gemixt worden hoor met rood. Haha.

 4. Ingrid Durivou op

  Heel leuk en veel dingen in de traditionele kerstkleuren! Ik houd dit zeker in gedachten! De Boet eigenlijk nooit gezien maar misschien was hij er nog niet toen ik destijds in Noord-Holland woonde!

 5. Ilse Verswijveren op

  Wat geniet ik toch iedere keer weer van jou blog. Áls je al geen zin had in de Kerst dan krijg je vanzelf het heerlijke December gevoel wel als je iedere dag jou verhaal leest en de prachtige foto’s ziet. Ga alsjeblieft nog heel lang door!

 6. Ik vind dit altijd de leukste kerstshow die er is! Ook omdat het restaurantje echt knus is en je er dus echt een uitje van kan maken!

 7. Ik ben ongeveer 3 keer bij de Boet geweest en vond het steeds erg mooi.
  Het staat zéker op mijn lijstje om te gaan bekijken.

 8. De Boet hoort echt bij mijn favorieten! Geweldige show ieder jaar! Wat een leuke foto’s heb je gemaakt! Ik was al geweest met mijn nichtje en onze kinderen, die het geweldig vonden. Mijn zoon kon idd net met zijn armen door die sneeuwman :p
  Er was zoveel te zien en te doen dat we (weer) in de laatste ruimte waren en te horen kregen dat we moesten opschieten, omdat ze gingen sluiten, haha. Ik wacht nu op de levende stal en de draaimolen om weer terug te gaan met mijn man en de kinderen samen. Vorig jaar was er een ezeltje geboren de dag ervoor; ik heb daar wel een half uur staan bewonderen, haha, zo klein en schattig!

 9. Wat een prachtig verslag weer. Ik zou er wel heen willen maar helaas is dat qua gezondheid niet mogelijk. Maar door jouw verslag en foto’s kunnen we ook mee genieten.

 10. Mooi verslag Saskia. Het is altijd zo leuk om te lezen en die mooie foto’s. Ik heb inmiddels de stoere winterse trend gezien….met roest en blauw en ik ben helemaal verliefd. Wat geeft die sfeer een rust. Ik werd er helemaal zen van hihi. We schaffen hier alvast wat van aan en gaan het dit seizoen gebruiken voor de week tussen kerst en oudennieuw. Het wordt dit jaar onze oudennieuw versiering.

 11. Wat een leuk verhaal. Ik ben zelf erg favoriet van de Boet. Ik woon er dan zowat om de hoek. Het is er dan ook altijd gezellig. Niet alleen met de kerst maar het hele jaar kom ik er erg graag. Zou dan ook iedereen aanraden om eens langs te gaan.

 12. Ja leuk! Ik woon er vlakbij. Elke keer is er weer wat anders te zien. Mijn dochter is helemaal gek van eenhoorns. Die kan de hele middag wel in die ruimte blijven en dan nog ziet ze elke keer weer wat anders.

 13. Hoi Saskia,

  Wat heb je dit weer leuk geschreven.
  Ik ben drie weken terug al bij de boet geweest en toen was nog niet alles af. Maar wel al prachtig. Ik woon praktisch om de hoek, dus ga er zeker nog wel 1 of 2 of meer keer komen ;).
  Eerst aankomende zaterdag naar duiven 🙂

  Groetjes Chantal