Hallooo kerstman, hier is mijn verlanglijstje!

8

Hoe ouder ik word, hoe lastiger ik het vind om leuke dingen te bedenken voor op mijn verlanglijst. Of ja… het wordt om eerlijk te zijn niet lastiger, maar de spulletjes die ik wil worden vooral veel duurder, haha. En dat past meestal niet in het budget van de Sint, Kerstman of wie er dan ook aan de beurt is om cadeaus te kopen. Maar toch lukt het me gelukkig ieder jaar weer om leuke dingetjes te verzinnen. Hallooo kerstman, dit is mijn verlanglijstje!

11 kerstcadeaus die op hoog mijn verlanglijst staan

Zoals jullie waarschijnlijk al weten, kopen Robert en ik ieder jaar 24 cadeaus voor elkaar met Kerst. Een soort adventskalender, die we in één keer uitpakken tijdens de reclames van de All You Need is Love kerstspecial. Dat kunnen trouwens hele kleine dingen zijn, zoals een kerstkaart die muziek maakt, een flesje cider of een rolletje plakband. Maar ook grotere, échte cadeaus.

Daarnaast ben ik 3 december ook nog eens jarig. Plus mijn ouders vragen altijd om een verlanglijstje met Kerst. Kortom; ik mag weer aan de bak met een wensenlijstje maken! En… het leek me leuk om dat lijstje dit jaar eens in een blog te zetten. Misschien zoek je zelf nog ideetjes voor op jouw verlanglijst. Of cadeautips voor de mensen om je heen. Wie weet inspireert het jullie ook weer! Nu maar hopen dat ook de kerstman meeleest… 😉

1. Homebody, het nieuwe boek van Joanna Gaines

Homebody is het nieuwste boek van Gaines. Robert en ik keken het tv-programma Fixer Upper van Joanna en haar man Chip altijd met heel veel plezier. We zijn gék op die twee, en ik ben dol op haar designstijl. In haar nieuwste boek vind je een handleiding voor het ontwerpen en inrichten van ruimtes waar je nooit meer weg wil! Dit boek komt eind november uit (nu al te reserveren via Bol.com) en staat hoog op mijn wishlist.

2. Een échte Keukenmachine / mixer

Deeg maken voor kerstkoekjes of heerlijke pompoen cheesecakes is écht een stuk lastiger als je alles met de hand moet mixen. Dus het wordt écht tijd voor professioneel keukengerei. Ik heb er eigenlijk geen plek voor (maar zou er natuurlijk wel plek voor kunnen maken…) Het liefst wil ik een rode Kitchenaid, oh wat zou dat mooi zijn! Ik vrees echter dat die buiten het budget van de gemiddelde kerstman valt. Maar hey, een mens kan dromen!

3. Een Kamerden

Oké, misschien ga ik deze al wel zelf kopen. Hij is veeelste leuk om niet al met Kerst neer te zetten, zo’n populaire Kamerden. Ze hebben ze o.a. bij de Intratuin. Leuke mand eromheen, zo’n gevlochten geval. Yep, ik zie het al helemaal voor me. Met van die fijne kleine kerstlichtjes erin voor de feestdagen. En daarna gewoon gezellig. Een beetje kerst in huis, all year round. Ik wil trouwens wel een kleinere variant dan op de foto hieronder. Want zo groot, dat past hier niet in mijn kleine appartementje!

4. Een kerstdeurmat

Deze wil ik graag voor mijn verjaardag! Het lijkt me geweldig om in december een speciale kerstdeurmat in de gang te leggen. Ik had laatst bij de Intratuin een aantal gave exemplaren gezien voor zes euro ofzo. Geen goede foto gemaakt (ff snel met de smartphone, zie hieronder) maar die met de boompjes staat op mijn wishlist!

We wonen in een appartement, en de deurmat is eigenlijk de enige ‘versiering’ of ‘inrichting’ die ons trappenhuis heeft. Dus hoog tijd voor een statement-mat. Bij Radbag hebben ze overigens personaliseerbare deurmatten. Kun je zelf ‘ho ho ho eens even, eerst je schoenen vegen’ ofzo op laten zetten. Haha! Maar die mooie deurmatten van de Intratuin zijn hier toch wel favoriet.

5. Swarovski oorbellen

Ik heb iets met Swarovski oorbellen. Ja, ik weet het, ze zijn hartstikke duur. Maar ik vind ze gewoon prachtig. En ze blijven ook lang mooi! Ik heb al een behoorlijke collectie, en meestal krijg ik elk jaar wel een nieuw setje van mijn man om de collectie aan te vullen. Deze druppeloorbellen in mooi zachtroze vind ik bijvoorbeeld prachtig. En verder moet ik echt nog even in de winkel gaan kijken, want op de site komen ze toch niet zo mooi over als in het echt.

6. Houten pollepel

Na de Swarovski oorbellen klinkt dit echt als een onwijs suf cadeau, maar ik heb dus maar 1 houten pollepel en die gebruik ik heel graag. Ik zeur eigenlijk al een aantal jaar om een tweede, en koop hem zelf steeds niet. Want ik vind het echt een perfect goedkoop kerstcadeautje. Maar als ik ‘m dit jaar weer niet krijg, dan ga ik zelf naar de Blokker om een pollepel te kopen.

7. Extra wijn- & waterglazen van de Jumbo-spaaractie

Zoals zoveel mensen in Nederland hebben wij eerder dit jaar flink meegespaard met de wijnglazenactie van Jumbo. We hebben precies vier wittewijnglazen van Schott Zwiesel, en vier waterglazen gespaard. Eigenlijk zijn het whiskeyglazen, maar wij gebruiken ze dus als waterglazen haha. En soms als wijnglazen, als we geen zin hebben om af te wassen. Want deze passen wel in de vaatwasser!

Anyway, ik zou er dus heel graag nog wat bij willen, zodat we niet in de problemen komen als we met meer dan 4 mensen eten. Of als ik weer eens iets uit mijn lompe handen laat vallen ;-). Dus wat extra wittewijnglazen, extra waterglazen en misschien zelfs ook de mooie grote rodewijnglazen om de set compleet te maken.

8. Cadeaubon van Promiss

De compleet vernieuwde Promiss is mijn lievelingswinkel. Ik heb een vrij klassieke stijl (al kan ik me ook soms lekker stoer kleden) en de kleding van Promiss is gewoon geweldig. De jurkjes staan me steevast geweldig, en de maten gaan tot 50, dus ik pas met mijn maatje 46 gewoon overal in. Ik kom hier iedere maand wel en slaag altijd. Mijn halve kledingkast komt hier vandaan. Dus als je me ergens blij mee kunt maken, dan is het wel een cadeaubon van de Promiss, haha. Komt altijd van pas :).

9. Mooie borden

Ik heb echt een serviestic. Als ik meer ruimte had, zou ik echt heeul veul servies in huis hebben. Mijn favo plek om te shoppen voor borden en kommetjes is de Sissy Boy. De dinerborden met grey glaze van Sissy staan op de wishlist. En ook de Bijenkorf is een plek waar ik niet te vaak moet komen. Zóveel mooie items, zoals deze lijn van Broste Copenhagen (zie ook de foto hieronder). En Rivièra Maison heeft te gekke kerstborden met sterrenreliëf. Allemaal leuk. Moeilijk kiezen!

10. Taartplateau met voet

Ik heb 1 taartplateau en eigenlijk vind ik die al heel lang niet mooi meer. Hij is van de oude Rudolph’s Bakery lijn van de Blokker. En hij is me wat te sierlijk en landelijk. Op de foto hieronder valt het niet zo op, want ik heb er wat bakpapier overheen gedrapeerd. Maar ik zou echt graag een tweede exemplaar willen. Ik heb op Bol.com prachtige taartplateaus op een voet gezien, die ik echt heel graag zou willen hebben. Zoals deze van Ittala. En wat te denken van dit pareltje van Riverdale in groen-grijs. Love it!

pompoen cheesecake met speculaas11. Maxi waxinelichten

Gaan er bij jou in de wintermaanden ook altijd zoveel waxinelichten doorheen? Ik ben vooral fan van de maxilichten, die gaan wat langer mee en passen ook mooier in de grote kaarsenhouders en votives die ik heb. Maar die krengen gaan zo snel op altijd! Ze zitten meestal met slechts 12 stuks in de verpakking, en ik heb zeker 6 grote votives in huis. Dus daar red ik het misschien net een week mee. Kortom; altijd op mijn wishlist staan maxilichten.

De mooiste kerstcadeaus zijn niet te koop

Natuurlijk wil ik het liefste heel veel mooie momenten met mijn lief en mijn familie en vrienden. En een goede gezondheid voor ieder die me lief is. Cadeaus zijn maar spullen, en dat is bij lange na niet het allerbelangrijkste in je leven. Maar toch kan ik er onwijs van genieten om cadeaus te kopen, te geven én te krijgen. Voor mij hoort het echt bij het kerstgevoel. Ik hoop dat je inspiratie hebt opgedaan uit deze blog. En mocht je nog suggesties hebben voor op mijn verlanglijst, let me know. Zeker wat goedkopere dingetjes… die kan ik nog wel gebruiken!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

 1. Wat je pollepel betreft, kies voor een bamboo van dille en kamille, blijven mooi en goedkoop.
  No 9 heb ik ook last van en een aardig wensenlijstje, en die taartplateau’s ho ho ho.
  Succes met de wensenlijstjes en voor je verjaardag, ik ben de eerste jarig en heb
  ze al gehad 🙂 retro koffie/waterkoker en magnetron: super super gaaf en blij mee.

 2. Het boek van Joanna gaines is echt een aanrader wanneer je hun programma’s hebt bekeken. Ik heb het boek nu een week in huis.
  Erg mooi!

 3. Qua kleine cadeautjes kijk ik altijd even bij Casa Shops (ook leuke kerstcollectie!), Sostrene Grene (aanrader en zeer budgetvriendelijk), Dille&Kamille en Oil&Vinegar. Genoeg leuke spulletjes voor je huis, keuken, kerst, andere accessoires of etenswaar om te vragen tegen zachte prijsjes.

  Of wat dacht je van een set katoenen servetten en kerstige servetringen? Als je een balkon of tuin hebt, vind ik vogelvoer ook leuk om te vragen. Of kleine dingen als een warmwaterkruik, adventkalender, leuke (kerst)sokken etc.
  .

 4. Op mijn wishlist staat ook een retro stijl keukenmachine, maar idd prijzig. Dus vraag ik een keukenweegschaaltje 😉 Ook staan witte hyacinten altijd op mijn lijstje, de witte ruiken lekker maar niet te sterk. Doe altijd een mooie servet met kerstlint om de pot waarin ze zitten.

 5. Goede tips Saskia! Die kon ik wel gebruiken want tot. U toe ben ik alleen bezig met cadeautjes voor anderen. Ik ben dus ook een adventskalender voor mijn vriend aan het maken. Dingen die ik ook gekocht heb daarvoor zijn:

  – kerstsokken (altijd leuk en tegenwoordig in zoveel winkels te krijgen)
  – Ferrero Rocher cadeauverpakking
  – Sleutelhanger van zijn favoriete band
  – Kraslot (ik koop ze normaal nooit maar ze blijken er dus al voor 1 euro te zijn!)
  – Aansteker met lief plaatje (hij rookt helaas)
  – Kerstonderzetters (de Blokker had ze op de aanbiedingsafdeling liggen! Eigenlijk is dit ook een beetje voor mij haha)

  En ik heb dus nog veel meer maar dat weet ik even niet meer uit mijn hoofd. Dinsdag pak ik alles in en doe het in cadeautasjes/zakjes/doosjes die ik bij de Hema heb gekocht, allemaal in dezelfde stijl. Bij de Action heb ik superleuke bijpassende labels gevonden voor de cijfers 1 t/m 24 om eraan te hangen. En dan alles aan een touw maken denk ik. Bij sommige cadeautjes doe ik een lief of rijmend briefje bij in. Ben zo benieuwd wat hij ervan vindt!

 6. Rituals, proefabonnement op je favoriete tijdschrift, een mooie vaas, ovenschaal, bloempotje, waarme sloffen, fijne pyjama, smartphone hoesje. Puzzel van je eigen foto, iets leuks voor aan de muur, een fotolijstje, Bluetooth key finder, fijne maskertjes macaroons van la duree, dure vormkaarsen, mooi kussen, grappige servetjes, kaasmesjes. Of grappige wannahaves, zoals waterbolletjes die je planten bewateren als je niet thuis bent. En struin de (web) shops van dille en kamille, sostrene groene of bijzondere boetiekjes af.