IKEA kerstcollectie: gezellig & typisch Zweeds

19

Jaaaa, het eerste blogje met de kerstcollectie van een bekend merk is hier! En het is… die van onze favoriete Zweedse meubelwinkel: IKEA. Ieder jaar zijn ze een van de eerste met het bekendmaken van hun nieuwe wintercollectie, dus ik zat er echt op te wachten. Toen de mail met persinformatie en foto’s binnenkwam, kreeg ik meteen een kerstgevoel. Dit soort terugkerende momenten in het jaar maken de periode in de aanloop naar Kerst echt fantastisch! Ook zo benieuwd naar de IKEA kerstcollectie 2019? Lees dan gauw verder!

Kerstcollectie IKEA 2019

IKEA wil graag gezelligheid en comfort brengen in de drukke en donkere wintermaanden. Kunnen we wel gebruiken, toch? In de nieuwe wintercollectie vinden we versieringen, servies, inpakspulletjes en bakspulletjes. Qua kleuren heeft de Zweedse meubelgigant gekozen voor wit, rood en blauw. Typisch Scandinavisch natuurlijk! De producten hebben vrolijke en vrij opvallende vormen en prints, met natuurlijk een Scandinavisch tintje. Niet ieders smaak, denk ik. Maar ik geloof absoluut dat er voor iedereen wel een gaaf item in deze kerstcollectie te vinden is.

IKEA kerstcollectie 2019Kerstservies IKEA 2019

Het gloednieuwe VINTERFEST-servies is simpel, elegant en tijdloos. De borden hebben zachte, ronde vormen en zijn redelijk rustig en neutraal. Ze matchen daardoor waarschijnlijk goed met ander servies dat je al in huis hebt. Er zijn borden in de vorm van blaadjes (echt heel apart!) en een groot serveerbord met een bijzonder reliëf erin. De kommetjes en mokken hebben opvallende prints, met een hoofdrol voor de kerstman en voor Julbocken, de Zweedse kerstgeit!

IKEA kerstcollectie 2019Erg cute vind ik het bijpassende schort en de koksmuts voor kinderen. Perfect voor een middagje kerstkoekjes bakken, toch? Verder zag ik ook nog een gave zwarte etagère op de foto’s. De cupjes die erop liggen zijn trouwens ook te koop bij IKEA en echt perfect om te vullen met iets lekkers. Je kunt er bijvoorbeeld deze kersthapjes met mozzarella en tomaat van maken.

Lekker bakken en snoepen!

Over bakken gesproken, natuurlijk bevat de IKEA kerstcollectie 2019 weer allerlei bakspulletjes. Denk aan winterse uiststeekvormpjes en koekblikken. Daarnaast hebben ze zoals elk jaar een bouwpakketje voor een gingerbread huisje in de collectie. Plus: gingerbread koekjes die je zelf kunt versieren. Ook zag ik op de foto’s kerstchocolade en toffees met chocoladesmaak. Die gaan we natuurlijk proeven!

Kerstdecoraties IKEA 2019

Dan zijn we aangekomen bij de versiering. Want natúurlijk IKEA ook weer nieuwe kerstversieringen voor in de boom voor ons geregeld. Er zijn rood-witte kerstmannetjes, roodborstjes en paddenstoelen, waar ik helaas geen foto’s van kon vinden om te publiceren. Maar ook: frisblauwe kerstballen! En natuurlijk is er weer een serie van de welbekende Scandinavische verlichte sterren. Aan lichtjes is sowieso geen gebrek. Naast de typisch Zweedse elektrische kerstkaarsjes (de Elljusstake) zijn er kleine lampjes op batterij voor op tafel en zelfs een ‘kerstdorpje’ met boompjes en een huisje onder een stolp.

IKEA kerstcollectie 2019 IKEA kerstcollectie 2019 IKEA kerstcollectie 2019Inpakspulletjes voor je kerstcadeaus

Mijn favoriete onderdeel van de IKEA kerstcollectie is zoals altijd: de inpakspulletjes. Vooral de papieren tasjes in rood-wit vind ik erg mooi. De rood-witte cadeaulabels mogen er eveneens wezen. Ook de kerstboomvormige cadeaulabels ga ik zeker weten kopen. Kies je thuis voor een winterse stijl kerstversiering dit jaar (zou best kunnen, want die is echt hartstikke in)? Dan is de blauw-witte variant van de inpakspulletjes misschien een betere match. Want yes, die is er dus ook!

Wanneer is de IKEA kerstcollectie 2019 te koop?

Oh en check dat kleedje op de foto hierboven ook nog even, I love it! 🙂 Ik hoop dat je wat leuks hebt gezien op de foto’s hierboven. Laat je in een reactie weten wat jij van de IKEA kerstcollectie 2019 vindt? En wat je favoriete item is? De spulletjes liggen trouwens pas vanaf oktober in de winkels en in de webwinkel. Dus we moeten nog eventjes geduld hebben. Ik ga in ieder geval – zoals ieder jaar – in de loop van oktober weer een kijkje nemen in het magazijn, want daar ligt de kerstcollectie altijd. Heb er nu al zin in!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

19 reacties

 1. Yes! Eindelijk weer heerlijk lezen en eindeloos kijken naar de foto’s. Maar hoe mooi ik de foto’s ook vind en hoe blij ik ook de blog lees….(en dat doe ik echt) Ik heb denk ik nog nooit iets gekocht voor kerst bij Ikea. Ik hou er niet zo van. En nu ook, ik kon helaas geen favoriete item vinden.. Het ziet er allemaal prachtig uit, maar het is zo niet mijn styl.. Haha

 2. Leuk !! Ik heb er ook alweer zin in ! Helemaal nu het weer wat kouder. Winderig wordt. Ik houd wel van Ikea, lkkr simpel en basic. Maar net als jij , geniet ik wel het meest van de aanloop er naar toe…..heerlijk . Jarig in de herfst….kom maar op met de laatste maanden vh jaar. Succes Saskia met de drukke tijd die gaat komen…Ik kijk weer uit naar je verhalen !

 3. Een heerlijke blog, de mooiste tijd breekt weer aan. Zo blij! Ik heb leuke dingen gezien, inpakspulletjes en bakspulletjes. Trommeltje en servies. Ik ga beslist in oktober bij Ikea kijken. Ik kan niet wachten. Zo leuk om je berichten weer te zien. Het voegt echt iets leuks toe aan mijn dag.

  • Wat een super leuke kerstdingetjes allemaal. Sommige herken ik nog van vorige jaren maar dat blijft leuk. Mijn lievelingsitem dit jaar is het kerstdorpje onder de stolp. Ook de kerstgnoom is zeer leuk. Vooral voor de kinderen zou ik de gnoom aanschaffen. Hij blijft leuk. Het servies is mooi vooral met dat reliëf motief. Heerlijk ‘simpel’ maar toch kerstig.

 4. Superblij met de eerste blog! Echt genoten van alle plaatjes en de toelichting. Ik heb zelf nog nooit iets kerstigs gekocht bij de IKEA, maar snap wel dat het heel mooi staat in een Scandinavisch interieur.

  Wij doen geen cadeaus met Kerst, maar door dit inpakpapier ga ik toch twijfelen.. of misschien pak ik wat lege doosjes in voor de sfeer 😉

  Bedankt voor je blog!

 5. Ik was gisteren bij Ikea Eindhoven en ze hadden in het magazijn (in de buurt van de koopjeshoek) de kerstspullen liggen van vorig jaar! o.a grote kerstballen (wit), groene kerstkrans met vogeltjes, kaarsenstandaards 🙂

 6. Ik kijk erna uit om weer te gaan, mijn favoriete kleuren waar ik steeds op terug kom. Het servies lijkt me tof, die blaadjes! Servetten en een kleed, en die lichtjes voor op tafel, of onder een stolp: te leuk allemaal.

 7. War heerlijk weer om je blog te lezen, ik dwaal altijd halverwegen met mijn gedachten weg en dagdroom dan over allerlij mogelijkheden die ik met kerst kan doen of gebruiken.. heeeerlijk. En dank je wel daarvoor.
  Mijn favoriete items zijn eigenlijk de manieren hoe de kadootjes zijn ingepakt en dann vooral de labels in kerstboomvorm .e.d.

 8. Hoi Saskia,
  Leuk weer een eerste kerst blog! Kan nooit wachten.. Oh het is pas per oktober, dacht nu al. Ik was vorig jaar te laat voor het kerst huisje van koek, dus dat gaat me dit jaar niet gebeuren 🙂
  Tot snel! Groetjes

 9. Dag Saskia,

  Ik ben een grote fan van jouw website, en stiekem zochten ik al op de Google voor kerstrend 2019, en nergens gewonden; ……..leuk dat bij jouw is het eerste kerstblog, met dit super leuke Zweedse items.
  Scandinavische kerst is helemaal voor mij, style, en kleuren, al die leuke spullen ….alles…en ..zal zeker in october langs de Ikea gaan, ik kijk er naar uit, en ook naar jouw leuke verhalen.
  Groetjes

 10. Jaaaa, het gaat weer beginnen! Het eerste blog van vele die nog komen gaan, yes. kijk er weer helemaal naar uit, al weet ik nu al hoe mijn boom dit jaar gaat worden (dus geen Ikea, grinnik)! Zet ‘m op, ik zit er klaar voor hoor.