Kersttrends 2019 ☆ Red Velvet: fluweel, zijden bloemen & dierenprints

18

Het is alweer tijd voor de derde kersttrend van 2019: Red Velvet! En wat een trend is dit. Hij is weelderig, luxueus, exotisch, over the top en volop glitter & glamour. In de video hierboven neem ik je mee door de trendkamer die bij deze deze florale en luxe kerststijl hoort. Hieronder lees je nog wat meer over deze trend én vind je wat prachtige foto’s.

Luxe, glamour & overdaad

Red Velvet is een floraal thema en dat zie je overal terug. Prachtige zijden bloemen in allerlei kleuren, vormen en maten voor in de boom. Maar ook voor in een prachtige gouden vaas bijvoorbeeld. Deze trend komt voort uit de hang naar luxe, naar overdaad. Vorig jaar zag je een variant op deze stijl trouwens al bij Intratuin (kijk hier maar eens). Dit jaar zul je hem in nog veel meer tuincentra gaan zien!

Cabinet de curiosités

Inspiratiebron voor de trend is het ouderwetse cabinet de curiosités. Mijn Frans is niet zo heel erg goed, maar dat betekent volgens mij zoiets als: kast met vreemde dingen. Vroeger hadden mensen van die prachtige vitrinekasten op pootjes, waarin ze allerlei spulletjes uitstalden die ze hadden verzameld op hun reizen naar exotische landen. Spullen die niet persé bij elkaar pasten, maar wel een bijzonder geheel vormden.

Rood, paars, roze, goud en groen

De kernkleuren voor deze trend zijn kerstrood, ossenbloedrood, koninklijk paars, fluweelroze, mosterdgoud en mostergroen. Een kleurrijk palet, toch? En dan de materialen. Red Velvet heet natuurlijk niet voor niets zo: fluweel is één van de belangrijkste texturen. Er zijn grote fluwelige bladeren met gouden glitterrandjes. Maar ook fluwelen kussentjes voor op de bank. En ja: ook kerstballen met een velours laagje.

Red Velvet is daarnaast een tikkie exotisch. Dat zie je o.a. terug in de prachtige dierfiguren voor in de boom. Van exotische vogels als papegaaien tot aapjes en tijgers: ze lopen allemaal rond in deze trend. En wat te denken van dierenprintjes? Niet alleen hot in de mode, maar ook voor Kerst dit jaar! Een (namaak) pantervelletje voor over de bank. Of een kerstbal met dito patroontje. Het mag allemaal!

kersttrends 2019 - red velvetEen hotelbar compleet met piano

Ken je die retro dranktrolleys van goud en met glas die nu weer super populair zijn? Ook die passen perféct in deze stijl. In de showroom bij Kaemingk – waar de foto’s en de video hierboven zijn gemaakt – hadden ze een complete luxe hotelbar nagemaakt. Compleet met piano voor een prachtige florale wand van zijdebloemen! Ik probeerde er een prachtig kerstlied op te spelen. Maar de piano was een tikkie vals, dus ik heb er maar geen geluidsopnames van gemaakt ;-).

kersttrends 2019 - red velvetkersttrends 2019 - red velvetWat vind jij van deze kersttrend?

Allright, dat was-ie alweer. Sluiten we af met mijn standaard disclaimer (ik moet het er echt altijd even bij zeggen, want anders krijg ik zó veel vragen): helaas heb ik geen flauw idee of en waar de items op de foto’s en in de video in bij deze blog te koop zullen zijn. De beelden zijn allemaal gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk (van de Everlands kerstbomen en Lumineo kerstverlichting). Deze showroom is overigens ook niet toegankelijk voor privépersonen.

En of course ben ik weer super benieuwd weer naar jullie mening over deze stijl. Wat denk je: tijgers, papegaaien en kerstballen met panterprint in de boom dit jaar? Of is het toch een tikkie té over the top voor jou? Alle andere kersttrends 2019 vind je trouwens hier. En mocht je geen trendvideo willen missen, abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal. Dan krijg je een notificatie op je telefoon zodra de nieuwe vlog online staat. En dat is meestal (een dag) eerder dan de blog ;-). Ik zie je graag volgende week weer voor een nieuwe kersttrend. Tot dan!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

 1. Tja…..niet mijn stijl. Te druk en overdadig. Kleurencombi niet prettig. Ik zie dit niet in ons huis. Het geeft mij ook niet een kerstgevoel.

 2. Het ziet er prachtig uit! Bij een ander.
  Toch iets te exotisch voor mij, ik hou meer van de winterse invloeden, sneewvlokjes, hulst ed voor op mijn kerstballen.

  • Hallo Saskia,
   Wat een super mooie stijl!!!!
   Hou erg van een victoriaanse of bohemian kerstsfeer,maar in mijn huis (met roze muren en zwart brocante meubelen ) ,is dit ook helemaal geweldig!
   Wat een gezellige warme sfeer!maar je moet er wel het huis naar hebben.
   Ga zeker op zoek naar wat mooie stukken ,om mijn collectie mee aantevullen.

 3. Oké, oké…..
  Het “rood” vindt ik niet zo. Ik hou van kerst, maar niet het kerst rood…
  Maar al die andere kleuren!?!?! Ik krijg meteen ideeën!
  Vorig jaar heb een kerstboom er bij gekregen, een redelijk kleine. Dus ik zit te denken, die komt in de slaapkamer (beetje aangepast) en dan staan deze kleuren, deze style er zo gaaf in!!!!

 4. Prachtige foto’s en ook mooi om in een tuincentrum te zien, maar niet voor mijzelf, inderdaad erg druk. Compliment voor jou voor de altijd leuke verhalen en alles wat verder op Christmaholic staat. Ik volg alles.

 5. Ik vind het wel.wat hebben zo over de top! Erg leuk om te zien, maar zal zeker niet in mijn huis komen daarvoor vind ik het te onrustig en voor mij niet kerstachtig genoeg.

 6. Hoewel ik zeker van rood houd, is dit niet mijn stijl. Het is wel vrolijk maar voor mij is het niet kerstig genoeg ik vind rood in combinatie met groen en goud toch het allermooist. Dan denk ik direct aan kerst. Wel mooi om naar te kijken bij de kerstshows in de tuincentra.

 7. Tja…..je moet er van houden. Is niet mijn ding. Vind warme kleuren mooi maar vind ook dat overdaad schaad. Ik vind dit veel te druk.

 8. Ja….wel bijzonder deze trend
  Zéker niet voor bij mij thuis, ik vind het niet kerstig genoeg maar wel leuk om te zien, iedere stijl heeft wel iets leuks, en ik vind het altijd mooi om te zien wat mensen bedenken en creëren. En ik verheug me altijd op je blogs en vlogs! Zo gezellig!!!

 9. Super gaaf voor een Hotel, ik zeg: hopelijk lezen er een aantal Valkjes mee.
  Om je dan tijdens een etentje al dan niet met verblijf hierin te storten lijkt me echt het einde.

 10. Helemaal te gek! Less is more maar niet met Kerst (geldt ook niet voor schoenen en handtassen trouwens!) Paars, oranje en klassiek rood voeren altijd al de boventoon bij mij. Misschien ietsje minder glitters maar prachtig hoor. Die boom staat bij mij tot aan het plafond. De piek kan er nog net op…. Ik versier mijn boom al sinds jaar en dag met gouden linten en klassieke kerstkleuren.
  Ieder z’n meug, dat natuurlijk wél. er is geen goed of fout voor wat betreft Kerstversiering…Krijg jij het Kerst gevoel ervan? Dan is het toch prachtig?!
  Heb een paar foto’s toegevoegd van de side tafels; doorkijkjes met dank aan Jim Shore…

 11. Gaaf! Zo te lezen ben ik een van de weinige hier. Maar misschien ga ik het dit jaar wel combineren! Ik heb al jaren een boom met oudroze en koper accenten en en andere boom klassiek rood. Wellicht dit jaar één hele grote volle overdadige boom?!? En goed excuus om weer wat erbij te kopen 🙂 zodat het goed past! Zin in!!

 12. Ik vind dit net een “…….” (iets met een dame van lichte zeden en dan kast erachter) Haha maar dat is heel persoonlijk natuurlijk! Deze stijl vind ik te druk en voor mij heeft dit niets met kerst te maken.