ChristmasWorld in Frankfurt: inspiratie opdoen voor Kerst 2020

0

Samenwerking – Als je Christmaholic al langer volgt, dan weet je vast al dat ik elk jaar in januari naar ChristmasWorld in Frankfurt ga om de kersttrends en kerstcollecties voor het komende seizoen te ontdekken. Mocht je het gemist hebben: hier vind je mijn uitgebreide fotoverslag van dit jaar. Natuurlijk staat ook een bezoek aan ChristmasWorld 2020 op de planning. In deze blog vertel ik je daar graag alvast wat meer over!

Welke kleuren & materialen blijven, komen en gaan?

Het is misschien een beetje gek om nu – twee maanden voor Kerst – al aan de kerstperiode van volgend jaar te denken. Maar net als in de mode loopt ook de zakelijke wereld van kerstversiering ruim een jaar vooruit! ChristmasWorld in Frankfurt is de leidende handelsbeurs voor bedrijven in de decoratie- en kerstbranche. Het is een gigantisch evenement waar je heel veel inspiratie kunt opdoen.

Heb jij een eigen winkel, webshop of zit je in de woon-, lifestyle- of decoratiebranche en ben je benieuwd naar de trends voor volgend jaar? Wil je weten welke kleuren, materialen en ontwerpen komen, blijven of gaan? Wil je netwerken met andere ondernemers en bedrijven in jouw branche? Wil je alvast inspiratie opdoen of alvast inkopen doen voor het najaar? Dan is een bezoekje aan deze beurs echt een aanrader! Ik zou bijna willen zeggen: een must.

Foto gemaakt op ChristmasWorld 2019

Wat is er te zien op ChristmasWorld 2020?

Wat is er allemaal te zien en te doen op ChristmasWorld? Ten eerste staan er meer dan 1000 exposanten met hun nieuwste kerstcollecties en -producten. Er is zoveel te zien, dat één dag echt te kort is. Ik bezoek ieder jaar de stands van o.a. Kaemingk, Kersten, Christmas Inspirations, Decostar, Edelman, Infingo, Lemax, My Village en nog veel meer bedrijven. Wat interessante cijfers:

  • In 2019 waren er 5,304 bezoekers uit 123 landen (64% van buiten Duitsland)
  • In 2019 waren er maar liefst 1,085 exposanten uit 44 landen (79% van buiten Duitsland)
  • En in 2020 staan er maar liefst 56 Nederlandse exposanten

De kersttrends van 2020

Naast de vele stands vind je op ChristmasWorld een mooie, uitgebreide presentatie van de nieuwe trends. Bedacht en vormgegeven door Stilbüro bora.herke.palmisano. En ik mag je nu alvast een sneak preview geven! Het motto voor de trends in de kerstwereld voor volgend jaar is ‘familiezaken’. In een wereld die steeds complexer wordt, zijn familie en echte menselijke ontmoetingen van groot belang. Samen genieten en gelukkige momenten vieren wordt belangrijker dan ooit als tegenhanger van de digitale wereld. Dit vindt uitdrukking in drie stijlen en kleurenschema’s.

Green Ritual

Deze trend presenteert de rustige kleuren van natuurlijke vegetatie in twee duidelijk verschillende vormen. In de ene helft van het scherm domineren lichte en ingetogen tinten zoals grijs, taupe en zand, maar ook een lichtgroene en roodbruine varen. Deze stralen een lichte en lenteachtige flair en een puristische natuurlijkheid uit. In de andere helft domineert een mysterieuze en vegetatieve donkere kleurenwereld, met diepe tinten van rode en donkere bladeren, die herfstveranderingen met zich meebrengen.

Silken party

De ontwerpen voor deze elegante en sensuele trend worden gekenmerkt door zachte, organische en bewolkte vormen. Bloesems en bloemblaadjes vormen een sterke inspiratiebron. Enerzijds combineert deze stijl een delicaat, pastelachtig kleurenpalet vol zachte romige tinten met frisse, vrouwelijke sorbetnuances. En anderzijds zijn er elegante en glanzende eigenschappen, met warme en delicate tinten.

Happy get-together

Deze urban stijl gaat over het leefbaarder maken van grote steden, door het samenbrengen, delen en verzachten van de grenzen tussen klassieke categorieën, zoals het jouwe/het mijne, privaat/publiek en stad/platteland. Frisse, smakelijke en melkachtige tinten doen denken aan vers geperste citroenen, limoenen, maar ook aan graan en stro. Het warme kleurenspectrum wordt gedomineerd door een levendige oranje waskleur en meer gedempte gerecyclede kleuren, zoals flesgroen. Plus: gespikkelde effecten en kleurmengsels gemaakt door composietprocessen.

Ga jij naar ChristmasWorld 2020?

Ja, ik weet het. Het klinkt allemaal nog een beetje vaag en complex. Maar dat geeft niet. Op de beurs in Frankfurt ontdek je precies wat er met deze decoratietrends bedoeld wordt. ChristmasWorld vindt komend jaar plaats van 24 t/m 28 januari 2020 in de Messe van Frankfurt. Goed om te weten: ChristmasWorld is een handelsbeurs. Het evenement is dus alleen toegankelijk voor zakelijke bezoekers en helaas niet voor privépersonen.

Heb je interesse in een bezoek? Tickets zijn hier verkrijgbaar vanaf €25,- voor een dagkaart. Uiteraard ben ik in januari ook weer van de partij, waarschijnlijk op 24 en 25 januari 2020. Mocht jij er dan ook zijn, laat het zeker even weten in een reactie hieronder. Wellicht kunnen we elkaar dan in Frankfurt treffen!

Dit artikel is in samenwerking met Messe Frankfurt geschreven

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo