Kerstboompjes van ouderwetse kerstslingers

6

Ik heb een supersnelle, vrolijke, grappige kerst DIY voor je vandaag! Toen ik 30 werd – dat is alweer bijna 4 jaar geleden – organiseerde ik een fout kerstfeestje. Het was echt super leuk :). Speciaal voor dat feestje kocht ik allerlei kerstdecoratie die ik normaal nooit zou ophangen. Het was niet voor niks een ‘fout feestje’ ;-). Eén van de dingen die ik kocht, was een enórme hoeveelheid aan ouderwetse glitterende kerstslingers bij de Primark.

Kerstboompje van kerstslingers maken

In de vlog over mijn 30ste verjaardag zie je precies waarvoor ik ze gebruikt heb: een te gekke photobooth! Inmiddels zijn we alweer 4 jaar verder en ik heb ze nog steeds, die slingers. Ongebruikt zitten ze al die jaren in een plastic doos. Ik vind ze namelijk vréselijk, haha. En dit jaar dacht ik… laat ik er eens een DIY mee maken! Zodat ze ineens wél leuk zijn.

Ik had nog wat piepschuimen kegels liggen van deze borrelkerstbomen van vorig jaar. Als je daar die kerstslingers omheen wikkelt, krijg je waarschijnlijk glitterende kerstboompjes, bedacht ik. Het was echt een experimentje, en ik had eigenlijk niet verwacht dat ze leuk zouden worden haha. Maar ik ben er best wel in mijn nopjes mee to be honest. Het enige wat je nodig hebt voor deze kerstboompjes van kerstslingers is:

  • Een lijmpistool + patronen
  • Een kegel van piepschuim
  • Kerstslingers
  • Een ster van hout, lint of iets anders om bovenop de boom te plakken
  • Eventueel: houten schijfjes / stammetje voor de voet

Hoe maak je deze kerstboompjes?

De boompjes waren serieus in 3 minuten klaar, zo simpel is dit! Lijm het beginnetje van de slinger onderaan de piepschuimen kegel vast met het lijmpistool. Vervolgens wikkel je de slinger naar boven. Zorg dat de banen een beetje overlappen, zodat je het piepschuim er niet meer doorheen ziet. Bovenaan gekomen? Dan plak je de slinger vast met je lijmpistool. Met een schaar kun je de slinger eventueel nog wat in vorm knippen, zodat de kerstboomvorm nog meer tot z’n recht komt.

kerstboompjes van kerstslingers makenVoor het voetje lijmde ik twee houten boomstamschijfjes op elkaar. Vervolgens lijmde ik die samen vast onder het boompje. In plaats van boomstamschijfjes kun je ook een wat langer stammetje van een berk of iets dergelijks gebruiken. Bovenop het kleinste kerstboompje lijmde ik tot slot een houten sterretje, en op het grotere boompje een strikje van lint. En dat was het! Klaar is Sas.

Natuurlijk kun je deze übersimpele kerst-DIY ook met gewone huis-tuin-en-keuken-lijm maken, maar een lijmpistool werkt gewoon het allerfijnst. Ik dacht vroeger altijd dat ze super duur waren, maar je hebt al kleine exemplaren voor een tientje ofzo. Tijdens het Christmaholic-seizoen gebruik ik mijn lijmpistool iedere week wel. Die investering heb je er dus zo uit! En ik gebruik ‘m echt al jaren…

kerstboompjes van kerstslingers makenKinderknutselvariatie

Eigenlijk was deze DIY zó simpel, dat je er niet eens een blog voor nodig hebt om uit te vogelen hoe het moet, haha! Ik denk dat deze kerstboompjes van old school kerstslingers ook leuk zijn om samen met je (klein)kinderen te maken. Misschien even helpen met de hete lijm (of andere lijm gebruiken).

In plaats van kerstslingers kun je natuurlijk ook een dikke fluffy wol ofzo gebruiken. En natuurlijk kun je het boompje nog versieren. Laat de kids bijvoorbeeld ‘kerstballen’ uitknippen van vilt of gekleurd papier of vilt en deze erop plakken. Variatie-mogelijkheden te over! Heel veel kerstknutselplezier 🙂

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

  1. Wat een idee weer! te gek, ik heb namelijk van die afzichtelijke (maar ik vind ze wel leuk hihihi) rode kerstslingers. Alleen geen lijmpistool en kegels, maar die kan ik vast ergens scoren.

  2. Heel schattig, ik heb nog een paar stukjes van een hele oude witte kerstslinger, ooit van mijn oma geweest, perfect om ze op deze manier te hergebruiken!.
    Groetjes Marijke.