Dit zijn de allerleukste kerstreclames van 2019

12

Ze zijn er weer! De kerstreclames van buitenlandse en Nederlandse merken komen langzaam aan op tv. En natuurlijk zijn ze ook op YouTube te vinden. Hoog tijd voor mijn jaarlijkse overzichtje met de allerleukste, meest ontroerende, grappigste en schattigste kerstreclames van het jaar. Op willekeurige volgorde natuurlijk! Ik ben erg benieuwd welke van onderstaande kerstreclames 2019 jouw favoriet is. Laat je het me weten in een reactie onderaan deze blog?

Draakje

Ik begin graag met de reclame van het Britse John Lewis & Waitrose. Deze film gaat over een klein draakje dat met vuur spuwt als hij blij en enthousiast is. Maar dat is natuurlijk niet zo handig in de buurt van sneeuwpoppen en kerstbomen… Somebody call the fire department! 

Delivering Christmas

De bezorger van Tesco heeft de avond van z’n leven als hij door 100 jaar geschiedenis heen rijdt en overal heerlijk eten voor Kerst bezorgt! Zelfs bij de premier ;-).

Kevin the carrot

De zingende wortel van Aldi is terug! Dit jaar kruipt niemand minder dan Robbie Williams in de getekende huid van Kevin the Carrot. De tekst van zijn beroemde ‘Let me entertain you’ is voor deze kerstreclame in een nieuw jasje gestoken en ik vind het awesome :).

Drummen

In deze reclame van Argos ziet een vader dat zijn dochter een drumset heeft omcirkeld in een magazine vol cadeautjes. En dat doet hem denken aan zijn jongensdromen…

Zalando

Zalando UK laat zien dat iedereen samenkomt met Kerst, ongeacht leeftijd en stijl! Een heel mooi klein verhaaltje over – ik denk – een oma en haar kleinzoon.

Christmas magic

De reclame van het Britse Asda is ook al zo cute. Broer en zus Jack & Tilly veranderen hun stad in een christmas paradise door christmas magic dust te verspreiden, overal waar ze komen!

Nicholas the Sweep

Sainsbury neemt ons mee terug in de tijd, 150 jaar om precies te zijn. Naar hoe het allemaal begon toen Sainsbury haar eerste winkel opende. Een hartverwarmend verhaaltje in 2,5 minuut.

Zingende dozen

Het Amerikaanse Amazon is ook weer van de partij met haar zingende dozen.

Jumping jumpers

Het Engelse woord voor trui? Jumper! En met de dubbele betekenis van dat woord, maakt Marks & Spencer dit jaar een grappige reclame. Jump around!

Frozen

Supermarktketen Iceland Foods lift mee op de lancering van de tweede Frozen-film. Hoe goed ben jij in een spelletje ‘Hints’?

Reindeer Ready

De reclame van McDonald’s UK gaat over rendieren! En de fantasie van kinderen. Een heerlijk filmpje over een grote en een kleine zus. En hoe kerstmis gewoon de leukste tijd van het jaar is. Are you Reindeer Ready?

Get more out of giving

Webwinkel Very deelt een reclame waarin een hele straat samenkomt om een eenzame man – Sidney – een kerst te geven die hij nooit zal vergeten.

Intratuin

Een van de – op dit moment – slechts twee Nederlandse kerstreclames in dit rijtje is die van Intratuin. Net als je denkt dat het allemaal toch wel heel erg zoetsappig is, gebeurt er iets! Wat een leuk verhaaltje.

Boots

De reclame van Boots gaat over hoe moeilijk het soms kan zijn om het juiste cadeautje te vinden. Wat koop je dit jaar voor jouw geliefden?

Bijenkorf

De Bijenkorf komt met Robbiii de Robot! En het is niet zomaar een robot hoor…

A dog is for life

Deze reclame heeft een behoorlijk belangrijke boodschap. Hij begint heel schattig.. en daarna wordt-ie best wel zielig eigenlijk. See for yourself!

Chipjes

Het Amerikaanse chipsmerk Walkers huurt Mariah Carey in om haar chips – die klaarblijkelijk te goed zijn om te delen – te promoten. Het meest hilarische? Dat ieniemienie hapje dat Mariah op ’t end neemt. Ik geloof niet dat ze een liefhebber is, haha!

Wanna dance?

Geen reclame, maar van deze korte film kreeg ik dus écht traantjes in mijn ogen. Hij gaat over een stel dat overduidelijk super verliefd is. Maar de heren wonen ver uit elkaar. Lang leve technologie…

Kerstreclames 2019: welke is jouw favoriet?

Natuurlijk zijn de Britse en Amerikaanse kerstreclames altijd als eerste uit. De meeste Nederlandse moeten nog komen. Ik ben erg benieuwd naar die van Jumbo en Albert Heijn dit jaar. En zou Staatsloterij nog met een nieuwe komen? Die van Frekkel van vorig jaar vond ik zo leuk! Zodra ik meer kerstreclames ontdek online, zal ik ze natuurlijk aan deze blog toevoegen. Laat je me nog even weten welk filmpje je het leukste vond? Ik hoor het graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

12 reacties

 1. Ik vind de meeste wel tranentrekkers, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen hahaha.
  vind toch het filmpje van de broer en zus die kerst verspreiden en het draakje de leukste..
  heerlijk die filmpjes toch….

 2. Tja…mijn favoriet….ehh het zijn er drie: de draak, Zalando en de laatste. Maar die van Intratuin is ook goed. Ik ben blij dat de Bijenkorf eens niet met een vogel komt. Maar ook de chimney sweep is heel mooi gemaakt.

 3. Weer leuke filmpjes, kijk ook altijd op YouTube naar de kerstreclames. Nu vond ik die van John Lewis & Waitrose en van Asda het leukst,liefst en schattigste.

 4. Hoi Saskia, mag ik in mijn column voor HP/deTijd doorlinken naar dit blog? Ik heb het over kerstreclames. En jij hebt ze allemaal verzameld, heel erg leuk! Hieronder een link naar vorig jaar. Hij wordt morgen gepubliceerd.

 5. Ik vind van het draakje erg leuk…
  Maar er gaat voor mij toch niks boven de cocacola reclame
  Ieder jaar haal ik hem weer tevoorschijn bij you tube….
  Daar geniet ik echt van en is Kerst dan ook echt begonnen….

  Groetjes
  Jeanne

 6. Little Dragon!!!

  It got me laughing so hard and filled with so much emotion. Little dragon’s excitement is so innocent it’s so sad and hilarious that he has to mess things up.
  and thank Little girl for being such a genuine friend.