Deze nieuwe kerstfilms komen er op Netflix

28

Iemand zin in een goeie kerstfilm (of een foute kerstfilm, dat kan ook natuurlijk)? Niks lekkerder dan met een kopje thee op de bank heerlijk genieten van een zwijmelfilm in kerstsferen. Of een animatiefilm waar je je weer even kind door voelt. Netflix komt – zoals ieder jaar – met een serie nieuwe christmas movies, speciaal voor het fijnste seizoen van het jaar. Welke films precies? Hieronder vind je alle nieuwe Netflix kerstfilms 2020!

1. The Christmas Chronicles 2

Het is tot nu toe mijn favoriete kerstfilm van Netflix: The Christmas Chronicles. Deze film uit 2018 krijgt een vervolg. Kurt Russel zal wederom in de rol kruipen van de kerstman. En zijn vrouw – overigens ook in het echte leven zijn vrouw – wordt gespeeld door Goldie Hawn.

Er is alleen nog maar een korte teaser van de trailer beschikbaar op dit moment. Daarin zien we Mr and Mrs Clause door het échte Santa’s village wandelen, samen met een stel kinderen. Meer informatie over het plot van de film is er nog niet. Maar ik heb er nú al weer zin in. Deze nieuwe kerstfilm verschijnt – als het goed is – op 25 november 2020 op Netflix.

2. Jingle Jangle – A Christmas Journey

Dan nu de kerstfilm waar ik het meest naar uit kijk: Jingle Jangle! Vorig jaar schreef ik er al over in een blogje over kerstfilms. En dit jaar komt deze kerstmusical dan eindelijk op Netflix te staan. Op 13 november 2020 kunnen we kijken naar het verhaal van uitvinder en speelgoedmaker Jeronicus Jangle (gespeeld door Academy Award winnaar Forest Whitaker).

Wanneer zijn meest waardevolle creatie wordt gestolen, is het aan zijn kleindochter (Madalen Mills) en een langvergeten uitvinding om oude wonden te helen en de magie te doen ontwaken. In deze kerstmusical zitten o.a. liedjes van John Legend. En één van mijn favoriete acteurs –  Hugh Bonneville – speelt een rol. De trailer hieronder is al veelbelovend, nietwaar? Zet ‘m maar op je watch list! Deze kerstfilm op Netflix is vanaf 13 november 2020 te zien.

3. The Princess Switch – Switched Again

Vanessa Hudgens speelt niet twee, maar drie rollen in deze sequal. Niet alleen kruipt ze in de rol van Duchess Margaret en Stacy. Er is nóg een lookalike: party girl Fiona. En zij doet er álles aan om de twee vriendinnen in de weg te zitten. Meer is er helaas nog niet bekend over deze nieuwe Netflix kerstfilm.

Er is geen trailer en ook de release date is nog to be decided, dus dat moeten we nog even afwachten! Voor het geval je de eerste nog niet gezien hebt, hieronder vind je de trailer daarvan. Dan weet je wat je ongeveer kunt verwachten van deel 2!

4. Holidate

Kerstfilm nummer vier op Netflix in 2020 is Holidate, met Emma Roberts. Het concept: je bent single, er zijn kerstborrels, kerstfeestjes, de kerstdagen bij je ouders. En al die vragen over ‘of je al een partner hebt’ ben je meer dan zat. Introducing: the holidate. Iemand waarmee je al die verplichtingen en feestjes af gaat, maar zonder the commitments. 

Iemand om het gezellig mee te hebben, te lachen, te feesten, mee het bed in te duiken. En na de feestdagen zeg je elkaar weer au revoir. Of toch niet? Deze romantische – en by the looks of it – hilarisch flauwe kerstkomedie is op Netflix te zien vanaf 28 oktober 2020 op Netflix.

5. Christmas on the Square

En last but not least nog een kerstmusical. Met niemand minder dan Dolly Parton! Er is nog niet veel over deze film bekend, maar Dolly heeft de titelsong al gereleased (je luistert ‘m hieronedr). Hij heeft een heerlijke country vibe, typisch Dolly dus, haha! Ik vermoed dat de hele kerstfilm in countrysferen gehuld zal zijn. Hopelijk komt er gauw een trailer, zodat we wat meer informatie krijgen over de verhaallijn. Christmas on the Square is vanaf 22 november 2020 te zien op Netflix.

Update: De Familie Claus

Na het publiceren van deze blog maakte Netflix Nederland bekend dat er ook nog een Nederlandstalige kerstfilm op de streamingdienst verschijnt. De Familie Claus is de eerste Nederlands-Vlaamse kerstfilm met onder andere Jan Decleir, Mo Bakker en Bracha van Doesburgh! In december kun je bij de Familie Claus aanschuiven met kerst! 🎄Al vindt Jules Claus er niet veel aan en heeft Opa Noël het er verdacht druk mee…

Er is verder nog niet veel over de film bekend, ook niet wanneer precies hij te kijken zal zijn. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het – op z’n Nederlands – net na Sinterklaas zal zijn ;-). Ik kijk er naar uit!

Netflix kerstfilms 2020: welke ga jij kijken?

Dat waren ze: de kerstfilms op Netflix die in 2020 verschijnen. Wellicht dat er nog nieuwe bij komen, dan zal ik dit blogje zeker updaten. Ik ga in ieder geval Christmas Chronicles 2 en Jingle Jangle zeker weten kijken (de data staan al in mijn agenda). Jij ook? Laat me gerust weten in een reactie hieronder welke van deze Netflix kerstfilms 2020 op jouw kijklijstje staan!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

28 reacties

  • Oh heerlijk. Ik ga ze allemaal kijken. Zag dat er ook een paar nieuwe kerstfilms zijn toegevoegd op videoland. Zit momenteel een hallmark kerstfilm via YouTube te kijken. Heerlijk om de maandag zo te beginnen. Fijne dag.

 1. Arwen Melian op

  Oehh, bijna allemaal denk ik. Alleen the Princess Switch sla ik even over, maar de rest ben ik benieuwd naar. Leuk dat je zo enthousiast bent over de Christmas Chronicles. Ik weet niet wat er gebeurd is, maar ik heb deel 1 nog niet gezien!!! Werk aan de winkel dus 😉

 2. Wat leuk! Heel toevallig heb ik gisteren Christmas Chronicles gekeken (vorig jaar 5x)! De trailer van deel 2 zag ik ook voorbij komen en moet zeggen dat ik me al verheug op het 2e deel. De andere films die hierboven genoemd worden ga ik zeker kijken.. en Saskia wat dacht je ervan om de kop thee te vervangen voor warme choco?! Gr Suus

 3. Heerlijk al die kerstfilms, ik kan niet wachten. Ik begin er altijd al vroeg mee, heerlijk van die (soms voorspelbare) kerstfilms. Leuk overzicht.
  Fijne dag.

  lieve groetjes,
  Emily

 4. Haha, geeneen aangezien wij geen Netflix hebben.Maar leuke filmpjes hoor! Ik heb vorig jaar wel The Christmas Chronicles op Netflix gekeken in ons vakantiehuis via het account van mijn dochter, maar die vond ik nou niet bepaald je van het. Maar goed dat ik meer dan voldoende kerst dvd’s thuis heb, grinnik.

 5. Ik ga ze allemaal kijken. Ik vind het heerlijk. Lekker met een dekentje op de bank, kopje thee , kaarsjes aan , heerlijk.

 6. Helaas hier in huis geen Netflix.
  Er zijn 2 films uit de lijst die ik heel graag zou willen zien.
  1*christmas chronicles
  2*The Princess switch-switched again.

 7. Ohh wat kijk ik hier weer naar uit! Ik ga ze allemaal kijken elk jaar weer een hoogtepunt, heerlijk! En kijk ook altijd nog wel wat oudere kerstfilms die ik al 100 keer heb gezien. Bedankt voor dit lijstje!

 8. Ik kijk ze allemaal, en van jaren terug. De grinch bijvoorbeeld, polar express, christmas chronicles again voor de tweede komt… Kan niet wachten tot de eerste 28-10 komt

 9. Welke ?? De vraag is hoe vaak ??? Heb er zin in ! Bedankt voor de info!
  Kan je trouwens een goed woordje doen voor alle Nederlandse kerstfilm fans dat we hier ook hallmark channel kunnen krijgen?? Dan kunnen we nog meer genieten ! Liefst op een druilerige dag dekentje home socks pyama bank en een heerlijk warm drankje

 10. Ik ga ze allemaal kijken ook die van Hallmark Werk al vanaf Maart thuis tot zeker Januari dus beter zo gezellig mogelijk maken! Wat mensen verloren dit jaar, het is een zwaar jaar voor veel mensen en ook voor mij! Heel veel succes!!! Nog en dank je wel voor de kerst vreugde die je brengt

 11. Ik kijk er zoveel mogelijk, ben er gek op! Vooral die Hallmark kerstfilms. Daar komen er gelukkig steeds meer van op Videoland 😉

 12. Heb de Christmas Chronicles inmiddels meerdere keren gezien samen met man, kids en een heleboel lekkers
  De films in het lijstje gaan we ook allemaal kijken, bedankt voor de tips!

 13. Heerlijk, kerstfilms, laat maar komen! Eén film mis ik op de streamingdiensten: the Nutcrackerand the four Realms. Die heb ik op aanraden van jou gezien in de bioscoop in 3D en die is toch prachtig!!
  Overigens ik ben benieuwd of RTL 5 dit jaar weer een week of drie elke avond een kerstfilm uitzendt, net als vorig jaar.

 14. Nienke Jongsma op

  Allemaal natuurlijk! Ook dit jaar maken we weer een adventkalender van Kerstfilms, Vanaf 1 december tot Kerst elke dag een Kerstfilm, jeey!