Wanneer gaan de kerstshows open?

48

Woohoo, het is zover: de eerste blog van kerstseizoen 2021 ligt nú voor je neus. En we starten natuurlijk met het jaarlijkse overzichtje met de stardata van de leukste kerstshows in Nederland. Kerstafdelingen bij tuincentra waar je écht eens een keer naar toe wil. Wanneer gaan ze open? Wanneer zijn ze klaar om ons te ontvangen? Je leest het allemaal hieronder!

Kerstshows 2021: wanneer gaan ze open?

Wat was dat schrikken vorig jaar hè, twee weken voor Kerst gingen ineens alle winkels dicht. Dacht je nog even last minute iets leuks te kunnen scoren bij het tuincentrum, had je dikke pech. En ook het shoppen met korting na de kerstdagen zat er helaas niet in. Reden genoeg om dit jaar extra veel shows te bezoeken! Toch?

Vorig jaar bij Intratuin Rhoon

Leveringen kerstdecoratie zijn vertraagd

De meeste tuincentra zijn inmiddels al volop bezig met het opbouwen van hun nieuwe shows. Het wordt wel even een uitdaging, want veel leveringen hebben vertraging opgelopen. Misschien heb je er al iets over gelezen of gehoord op het nieuws: verschepen vanuit China gaat onwijs traag op dit moment, en sommige kerstdecoratie komt een maand of langer later aan dan gepland. Dus fingers crossed dat alle decoraties op tijd zijn en de shows open kunnen volgens onderstaand schema!

Intratuin Duiven: het thema van 2021

Zoals je vast wel weet, zijn sommige kerstshows al te bezoeken tijdens de opbouw. Andere winkels houden de deuren van de kerstafdeling gesloten tot ze klaar zijn voor het publiek! Dat verschilt dus per tuincentrum. Eén van mijn en jullie grote favorieten is de kerstshow bij de Intratuin in Duiven. Daar gaat het gedeelte beneden (met de kerstdorpjes) een week eerder open dan de kerstafdeling boven en de mooie rollerband!

Vorig jaar bij Intratuin Duiven

Als het goed is mag ik, net als vorig jaar, de avond voor de opening weer een kijkje gaan nemen. Ik mag ook alvast een tipje van de sluier lichten als het gaat om het thema van dit jaar. *Tromgeroffel*… de naam die ze er aan geven, is ‘Het Hotel’. De hoofdkleuren worden zwart, goud en cerise en het wordt een chique en stijlvol geheel. Heel wat anders dus dan de stijl van 2020!

Overzicht stardata kerstshows 2021

In het schema hieronder vind je een overzicht van de officiële startdata van een aantal hele gave kerstshows bij tuincentra die ik je graag aanbeveel. Natuurlijk zijn er nog veel meer kerstshows in Nederland (ik geloof dat Nederland ruim 500 tuincentra telt) dus ik kan ze helaas niet allemaal opnemen!

WinkelPlaatsDatum opening kerstafdeling
Avri Bloem & TuincentrumOosteind3 oktober 2021 (Lemax-afdeling mogelijk iets later)
BijStoxHeerlen, Roermond & Maasbracht1 oktober 2021
EurofleurLeusdenPlanning is 23 oktober 2021, nog niet zeker
Intratuin DuivenDuiven9 oktober 2021 (kersthuisjes al eerder)
Intratuin HalsterenHalsteren2 oktober 2021
Intratuin PijnackerPijnacker9 oktober 2021
Intratuin ter AarTer Aar16 oktober 2021
Intratuin RhoonRhoon9 oktober 2021
Intratuin ZoetermeerZoetermeer9 oktober 2021
Intratuin ZuidplasZevenhuizen9 oktober 2021
Tuincentrum BorghuisDeurningen23 oktober 2021
Tuincentrum CoppelmansHelmond, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Oss, Valkenswaard, Deurne, Veldhoven3 oktober 2021
Tuincentrum DaniëlsVlodrop2 oktober 2021
Tuincentrum de BoetHoogwoud (Noord-Holland)16 oktober 2021
Tuincentrum de BosrandWassenaar, Alphen ad Rijn, Woerden, Rijsbergen en Oegstgeest16 oktober 2021
Tuincentrum DriesprongZoetermeer2 oktober 2021
Tuincentrum LeursVenlo30 september 2021
Tuincentrum OsdorpAmsterdam (Osdorp)29 oktober 2021 (wel eerder open)
Tuincentrum WoltersOverdinkel3 oktober 2021 (streefdatum)
TuinlandAssen, Groningen, Zwolle5 oktober 2021 (mogelijk eerder)

Welke kerstshows ga jij bezoeken in 2021?

Ik ben zoals altijd reuze nieuwsgierig naar jouw planning: welke kerstshows ga je bezoeken dit jaar? Welke datums staan er met rood omcirkeld in jouw agenda nu je weet wanneer de kerstafdelingen open gaan? Ik hoor het heel graag in de reacties hieronder. En mocht je nog een tuincentrum met een fantastische kerstshow missen in dit overzicht, laat het dan zeker even weten. Ik kan niet WACHTEN tot we weer mogen kerstshoppen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

48 reacties

  1. Mijn zoon en ik hebben al een paar Kerstshows bezocht. Avri, Intratuin Halsteren en Intratuin Duiven. De laatste staat met stip op de eerste plaats. Erg mooi gedaan! We hebben genoten.

  2. Ik ben al geweest bij Tuincentrum Driesprong Zoetermeer, Intratuin Halsteren is erg mooi, ‘S-Gravenzande (nog niet af) mooier dan jaren ervoor, Intratuin Zevenhuizen vanavond geweest, die is ook nog niet af, kerstshow is al wel open…. Mijn planning is om zeker nog Intratuin Breda, Zoetermeer, Pijnacker, Capelle aan de IJssel en Duiven te bezoeken. De Bosrand Wassenaar staat ook op de must see list en alles extra is meegenomen. 🙂