DIY | Sneeuwvlokken maken van papieren zakjes

10

Een tijdje geleden maakte ik deze gingerbread huisjes van papieren zakjes. Ik had daarna nog een heleboel papieren zakjes over, en daar wilde ik natuurlijk iets anders leuks van maken! Dat is deze DIY geworden. Grote sneeuwvlokken om op te hangen. Aan je buffetkast bijvoorbeeld, voor het raam of aan de muur. Of misschien wel aan de lamp boven de eetkamertafel! Bekijk de uitleg voor grote sneeuwvlokken maken van papieren zakjes hieronder.

Wat heb je nodig?

Je hebt erg weinig spulletjes nodig voor deze DIY sneeuwvlokken van papieren zakjes. Zorg dat je klaar hebt liggen:

 • 7 of 8 bruine papieren zakjes (ik heb er 7 gebruikt per sneeuwvlok)
 • Lijmpistool + patronen (of andere lijm)
 • Scherpe schaar
 • Touw

Hoe ga je te werk?

Dan is het nu tijd voor het stappenplan. Kijk goed naar de foto’s bij elke stap! Die maken het een stuk duidelijker.

1. Zorg dat je lijmpistool is opgewarmd. Begin met het knippen van je ‘template’. Leg een zakje met de gevouwen onderkant (bodem van het zakje) naar beneden. Knip een punt (rond of hoekig) aan de ‘open’ kant van je zakje en knip één of meer driehoekjes uit het zakje, zoals op de foto hieronder.

2. Nu gaan we de eerste vier zakjes op de template lijmen. Leg de template met de gevouwen onderkant naar beneden en leg het volgende zakje met de gevouwen onderkant naar boven. Maak een T-vorm met lijm op je template, aan de dichte korte kant en over het midden van het zakje. Plak het nieuwe papieren zakje op je template. Ga zo verder met zakje 3, 4 en 5.

3. Knip nu de punten en de driehoekjes uit de nieuwe zakjes. Dit doe je niet pas op het einde omdat al die lagen papier te dik zijn en dan kom je er niet doorheen met je schaar. Vervolgens lijm je de overgebleven zakjes op dezelfde manier vast en knip je ook hier weer de punt uit en de driehoekjes, zodat alle zakjes er hetzelfde uitzien.

4. Nu kun je de sneeuwvlok vormen door het bovenste en het onderste zakje naar elkaar toe te brengen. Voeg aan één van de twee zakjes weer een T met lijm toe en leg er een touwtje tussen. Plak de twee uiteindes aan elkaar vast met het touwtje ertussen en je bent klaar!

Sneeuwvlokken maken van papieren zakjes

Mocht je het lastig vinden met lezen + plaatjes kijken, zoek dan vooral op YouTube naar ‘paper bag snowflakes‘, dan vind je allerlei video tutorials die het misschien nog wat makkelijker voor je maken.

Natuurlijk kun je deze DIY sneeuwvlokken van papieren zakjes ook maken met goudkleurige zakjes of witte papieren zakjes. Of je gebruikt zakjes met een print, voor sneeuwvlokken met print! Mocht je nog vragen hebben over deze DIY of je wil er iets leuks over kwijt: laat hieronder gerust een reactie achter.

Ik wens jullie weer veel knutselplezier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Oh MY wat ziet dit er geweldig uit! Het zou zo uit een woonwinkel of zelfs woon/homemagazine kunnen komen!
  Ik ben niet zo creatief als dat jij bent, maar ik ga van het weekend zeker een poging wagen:) bedankt voor het delen. Liefs Suus

 2. Margriet Aerts op

  Hoi Saskia, wat een leukerds , helemaal mijn ding. Zal eens kijken of ik van het weekend wat kan gaan knutselen.
  Fijne avond, groetjes Margriet

 3. Linda Beeftink op

  Saskia, wat een leuk DIY. Ik heb geen idee waar ik zakjes vandaan moet halen. Is dit bij een Hema o.i d. te koop of moet in bij een hobbyzaak gaan zoeken? Ik snap dat het door drukte niet mogelijk is om alle vragen te beantwoorden maar ik kan het altijd proberen☺. Fijn weekend‍♀️

 4. Het ziet er ontzettend leuk uit maar ik haak af tijdens het lezen. Echt ik zie het niet voor me wat ik moet doen.
  Misschien idd via een video.