Gratis printables! Dobbelspel voor Kerst & Sinterklaas

7

Happy Thanksgiving! Ik weet dat we deze feestdag eigenlijk niet vieren hier in Nederland, maar ik vind het altijd een leuk moment om cadeautjes uit te delen aan jullie. Want ik ben HEEL DANKBAAR voor mijn lieve volgers en lezers. Dit keer geef ik graag het printable Christmaholic kerstdobbelspel én Sinterklaasdobbelspel weg! Lees gauw verder om te zien hoe je ze kunt downloaden.

Gratis kerstdobbelspel & sinterklaasdobbelspel

Een aantal jaar geleden heb ik samen met Liseth van Blitz Ontwerpt een tof printable kerstdobbelspel en sinterklaasdobbelspel ontwikkeld. Een tijd lang heb ik de spellen voor een kleine bijdrage verkocht via mijn Etsy shop (en Liseth en ik deelden de inkomsten). Ook heb ik een kerstplanner en een paar andere printable producten verkocht. Maar ik heb recent besloten om mijn Etsy shop te sluiten.

Waarom is de Etsy shop gesloten?

Ik kan een heleboel redenen noemen voor deze sluiting, zoals dat bij 1 op de 10 bestellingen via Etsy iets mis ging met iDeal, en dat het meer kostte dan het opleverde. Maar voor elk issue zijn natuurlijk allerlei oplossingen, en geloof me ik heb ze allemaal overwogen 😉.

Uiteindelijk de allerbelangrijkste reden om te stoppen met het verkopen van printables, is dat ik maar beperkt de tijd heb en ook maar beperkte energie. En die twee dingen steek ik natuurlijk het liefste in activiteiten waar ik blij van word. En spulletjes verkopen + de bijbehorende klantenservice / regeldingetjes zijn dat niet. It’s as simple as that!!

Gratis sinterklaas dobbelspel

Free printable kerst dobbelspel

Maar natuurlijk zijn de dobbelspellen veeeel te leuk om dan maar gewoon niet meer te gebruiken. Dus vandaar dit goede niews voor jullie: ik heb besloten ze vandaag gratis weg te geven hier op de blog!! Aan iedereen die de afgelopen jaren €1,85 betaald heeft voor het dobbelspel: sorry haha. Maar weet dat zowel Liseth als ik heel blij zijn geweest met jouw bijdrage.

Gratis sinterklaas dobbelspel

Hoe werken de dobbelspellen precies?

Hoe werkt het dobbelspel? Iedereen koopt een aantal cadeautjes en pakt ze in. En de vraag is natuurlijk… wie gaat uiteindelijk met welk cadeau naar huis? Het spel wordt gespeeld in drie rondes. In de eerste ronde komen alle cadeaus één voor één in het spel.

Zijn alle cadeaus van tafel? Dan begint de tweede ronde. Hiervoor zet je een timer. Hoe lang de ronde duurt, bepaal je zelf. In deze ronde gaan we de cadeaus uitpakken! Als de timer gaat, is het spel afgelopen. De derde en laatste ronde bepaalt wie met welke cadeaus naar huis gaat.

In het spel zitten speelkaartjes met opdrachten als ‘Ruil één van jouw cadeaus met een cadeau van iemand anders’ of ‘alle cadeaus schuiven één plaats naar links’. In iedere ronde komen er nieuwe speelkaarten in het spel. Daarnaast zijn er 8 Kanskaarten en speciale bewaarkaartjes.

Gratis Kerst- & Sinterklaas dobbelspel downloaden

Er zijn dus twee designs, eentje met Sinterklaas-illustraties en eentje met Kerst-illustraties. De printables bevatten zowel de spelregels als de speelkaartjes, kanskaartjes en bewaarkaartjes. Download ze hieronder om zelf te printen. Eén van de twee, of gewoon allebei!

Ik hoop dat jullie veel plezier zullen hebben van het gratis kerst dobbelspel en het free printable Sinterklaas dobbelspel! Ik vind het in ieder geval heel erg leuk om ze jullie vandaag cadeau te kunnen doen.

Let op! De dobbelspellen zijn bedoeld voor particulier thuisgebruik. Het is niet toegestaan om het Christmaholic Kerst dobbelspel of het Sinterklaas dobbelspel aan te bieden als download (of te verkopen) op je eigen website of via andere eigen kanalen. Zowel op de spellen als de foto’s in deze blog rust auteursrecht. 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

 1. Super leuk, de spellen!! Ik heb ze gedownload, sinterklaas wordt het niet bij ons maar voor de kerst… Een keer iets anders. Bedankt!

 2. wat lief van je, dat dobbelspel kado. Dank je wel

  Ik kan me voorstellen dat dingen verkopen en alles wat daarbij komt kijken, vooral als dingen fout gaan, erg veel energie kosten. En als ’t geen energie opbrengt heb je groot gelijk dat je ermee bent gestopt.

 3. Wat leuk Saskia de Sint Letter. Die ga ik zeker maken. Heb tijd genoeg want zit in quarantaine.
  Ik geniet ne nog meer van alles van jou rondom Kerst. Tijd genoeg maar te weinig energie om de Kerstboom op te zetten.
  Liefs

 4. Hallo,

  Dit bestand is helaas beveiligd met een wachtwoord en kan hem niet uitprinten.
  Is er een andere mogelijkheid?
  Alvast bedankt.

 5. Hoi Saskia,

  Jammer soms hé, je steekt er zoveel moeite en energie in en dan werken sommige dingen niet.
  Desalniettemin dankjewel dat jullie het ons cadeau doen, super lief.

  Groetjes Marijke.