Christmaholic.nl
    Facebook Twitter Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Kersttrends
    • Versiering
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttrends
      • Kersttafel dekken
    • Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Activiteiten
      • Kerstshows in tuincentra
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Tradities
        • Muziek & Film
        • Tradities
        • Winacties
        • Inspiratie
          • Alles over Kersttradities
          • Alles over Low Budget Kerst
          • Alles over Kerst met kinderen
          • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
      • Kerstblogger worden
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Hoofdgerechten»Kerstrecept: winterse kaasfondue
    Hoofdgerechten

    Kerstrecept: winterse kaasfondue

    Saskia de LaatDoor Saskia de Laat30 november 2013Updated:24 oktober 20171 reactieLeestijd: 2 minuten

    Heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Of zoek je iets anders om te serveren op tweede kerstdag (omdat niet alweer wilt gourmetten)? Heb je wel eens aan kaasfondue gedacht? Dit simpele recept komt uit de Allerhande van 2012 en is heel eenvoudig om te maken. 

    Benodigdheden (10 – 14 personen)

    • Olijfolie
    • 2 sjalotten
    • 1 bakje tijm (alleen de blaadjes)
    • 50 ml cider
    • 400 gram cheddar of belegen boerenkaas, geraspt
    • 400 Gruyère, geraspt
    • 150 gram blauwaderkaas, verbrokkeld
    • 2 el crème fraîche

    Aan de slag

    1. Verhit een pan met wat olijfolie. Zet, terwijl die pan opwarmt, een andere pan op het vuur met een paar cm water en zet er een vuurvaste kom op (je kunt dit natuurlijk ook in een fonduepan doen). Doe de sjalotten in de pan met olie en doe er peper & zout en naar smaak tijm bij. Bak dit 5 minuutjes op niet te hoog vuur en schep het daarna in de vuurvaste kom met de cider en alle kaas.

    2. Laat de kaas op laag vuur in de kom smelten. Roer af en toe. wanneer de kaas begint te smelten voeg je de crème fraîche toe. Roer het erdoor en voeg een flinke scheut heet water toe om het geheel een beetje los te maken. proef, breng op smaak met peper en zout en zet de ingrediënten om te dippen klaar op tafel.

    3. Wanneer het kaasmengsel lekker gesmolten is, kun je iedereen erbij roepen en toetasten.

    kaasfondue 2
    Bron foto: Flickr

    Tips: ingrediënten om te dippen

    Natuurlijk bak je flink wat stokbroden af (of haal je ze vers, nog lekkerder). Ander soort brood (bijvoorbeeld zuurdesem) is ook erg lekker. Verder zijn eigenlijk alle soorten groente en fruit wel lekker om mee te dippen. Mijn favorieten zijn witte druiven, stukjes peer, verse vijg, gegrilde courgette, gebakken hele kastanjechampignons, komkommer en cherrytomaatjes. Maar ook rauwe bloemkool, worteltjes en aardappeltjes zijn lekker. Zelfs stukjes gebakken vis en vlees kunnen prima in de dip.

    Bron foto boven deze blog: Flickr

    Kaasfondue Kerstrecepten
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Saskia de Laat
    • Website
    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn

    Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Inspiratie voor een heerlijk kerstmenu

    9 december 2022

    Een kerstdiner voor grote groep koken: 14 praktische tips!

    6 december 2022

    Betaalbaar aan de kerstdis: luxe kerstdiner zónder veel uit te geven

    2 december 2022

    1 reactie

    1. karin paulus on 30 november 2013 1:59 pm

      Broiche brood en gebakken snitzel zijn er ook heerlijk in! Alleen recept lijkt me echt niet voor zeveel personen. Van de kaasboer krijg ik 200 gram kaas per persoon mee, dat is dan wel als hoofdgerecht.

      Reply

    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Hallo & welkom!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    Nieuwste Kerstvlog!
    Instagram
    View on Instagram
    Vlogtip!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    In de spotlight

    Christmas Home Tour 2022 – welkom in mijn warme winterhuisje

    18 december 2022

    Vlog! | Sky Radio kerstevent & versieren bij mijn zusje

    17 december 2022

    De kersttafel dekken: 50+ originele ideeën & praktische tips

    16 december 2022
    Pinteresting
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    Kersttrends 2022
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.