Zo maak je er een romantische kerst van met je lief

0

It’s the best time of the year! Overal kaarsjes, de kerstboom staat te fonkelen in een hoekje van de huiskamer en op de achtergrond speelt zacht je favoriete kersthit. Kan niet beter zou je denken, maar ó jawel. Want hoe fijn is het om dit soort dagen op een romantische manier door te brengen met de liefde van je leven? Ik verzamelde daarom een paar fijne tips om van deze kerst de meest romantische kerst éver maken.

1. Cosy by the fire…

…Maar voordat jullie voor de open haard kruipen ga je eerst een flinke wandeling maken. Kleed je warm aan en ga de wijk in (hand in hand) op zoek naar de allermooiste lichtjes en versierde huizen. Ooit geweten dat jullie wijk er zo mooi bij stond met Kerst? Je kunt natuurlijk ook een lange boswandeling maken of kies voor een natuurgebied zoals de Hoge Veluwe. Je zult je verbazen over hoe mooi het er is, ook in deze tijd van het jaar.

2. Toch iets sportievers? Ga schaatsen!

Ga schaatsen! Het is niet altijd zeker dat het voldoende vriest in Nederland om op natuurijs te kunnen schaatsen, maar gelukkig zijn er genoeg kunstijsbanen te vinden. Kijk eens op internet waar jou dichts bijzijnde baan te vinden is en vermaak jullie een middagje op het ijs om daarna samen verkleumd met welverdiende warme chocolademelk op de bank te ploffen. Kun je niet schaatsen? Des te beter, je partner wil je vast wel helpen ;). Een romantische kerst, met blauwe plekken.. haha!

3. Toch liever thuis: samen bakken

Trek dan jullie kerstschorten aan, duik de keuken in en bak samen een lekkere kerstcake of taart terwijl jullie meezingen met de meest romantische kersthits. Maak na afloop twee bekers warme choco die jullie, naast een flinke dot slagroom, versierd met bijvoorbeeld candy Canes, marshmallows of stukjes kerstkrans, voor de haard opdrinken. Geen open haard? Zet een YouTube-filmpje op de tv met urenlang knisperend haardvuur. Hilarisch!

4. Dooreten (en drinken)

Zijn jullie gek op wijntjes, kaas of ander etenswaar? Sla producten in die jullie nog niet kennen (helemaal leuk als je in het buitenland zit) en neem de tijd om deze producten te testen, door elkaar hapjes te ”voeren” uiteraard. Meet elk product breed uit en maak een ranglijst, wie weet zit er een nieuwe favoriet tussen! Ook leuk: dineren bij kaarslicht. Doe de gordijnen dicht en alle lampen in huis uit. Steek zoveel kaarsjes aan als je wil en romantiek gegarandeerd!

5. Hou een filmmarathon

Hijs jezelf in kersttrui, kerstonesie of kerstpyjama, nestel je op de bank tegen je lief aan met een dekentje en bekijk samen alle delen van (inderdaad, voor de honderdste keer) Home Alone/The Santa Claus of ga voor iets romantisch zoals deze te gekke romantische kerstfilms. Vergeet niet om tussendoor lekkere kerstsnacks te eten (dus sla uitgebreid in van tevoren). Deze marathon is overigens goed te combineren met tip nummer 4.

6. En de winnaar krijgt…

Hou een spelletjesmiddag en voeg hier, des te leuker, een beetje competitie aan toe. Hoeveel punten houdt ieder over met het verliezen van bijv. Rummikub na 5 potjes? De persoon met het minste aantal punten na alle potjes wint, en daar mag best een prijs tegenover staan ;). Zijn jullie geen spelletjesmensen? Maak dan samen een (Kerst)puzzel, kun je ondertussen fijn bijkletsen.

7. Ga samen offline

Ja echt, ik ben serieus. Telefoons uit, geen tv, geen tablets, schakel desnoods de deurbel uit en geniet. Wat dan wél weer aangezet mag worden is de open haard (en een kerstcd). Zo heb je echt even tijd voor elkaar. Hoe je die tijd vult?

Door op de bank onder een dekentje te kletsen of bekijk, hoe geweldig leuk kan dat zijn, elkaars jeugdfoto’s. Vertel elkaar je mooiste kerstherinneringen of stel elkaar vragen over het afgelopen jaar. Wat is zijn of haar mooiste herinnering? Wat zou hij of zij het liefste over doen? En wat zijn jullie wensen voor het nieuwe jaar?

8. Even helemaal weg

Boek een romantisch vakantiehuisje in de sneeuw met een wáánzinnig uitzicht. Note to yourself: een blokhutje met sauna en/of bubbelbad, zoals in de Belgische Ardennen, Duitsland of voor verre tripjes: de bergen in Oostenrijk of Zwitserland. Blijf je liever in eigen land: ga een dagje naar de Winter Efteling, bezoek een kerstmarkt of ga uitgebreid kerstshoppen in een onbekende stad.

Romantische kerst: nog meer tips?

Zo, dat waren een hoop tips om de komende kerstdagen op een romantische manier mee te vullen dacht ik zo, maar er is vast en zeker nog veel meer te bedenken. Heb jij nog een leuke tip voor een romantische kerst die echt niet kan ontbreken in deze lijst? Laat het dan zeker even weten hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Suzanne schrijft en fotografeert het liefst de hele dag. Daarnaast is ze verliefd op de Kerst. Al vroeg in de zomer is ze bezig met het uitpluizen van de nieuwste najaarstrends en is niet vies van een Kerstfilm kijken onder het genot van warme chocolademelk mét slagroom op een regenachtige zomerdag.

Reageer!