Gezellig kerstshoppen bij Tuincentrum Borghuis [verslag!]

17

Afgelopen vrijdag – twee dagen na de officiële opening van de show – was ik samen met mijn man Robert in Deurningen (vlakbij Hengelo in Overijssel) om de kerstshow bij Tuincentrum Borghuis te bewonderen. Het was alweer de derde keer dat we deze trip maakten. En ik was natuurlijk reuze benieuwd of de kerstshow me weer net zo kon bekoren als de afgelopen jaren. In dit verslag neem ik je mee langs de verschillende themakamers van de Tuincentrum Borghuis kerstshow 2019!

Een ijskoude entree

In de ontvangsthal van het tuincentrum is een prachtige poolwereld nagemaakt. Prachtig gedaan! Vooral de ijsschotsen met blauw ertussen en van die sprankelende lichtjes zijn schiterrend. Menig klein en groot kind staat hier minutenlang te staren naar al dat moois. Maar het feest begint natuurlijk pas echt als je eenmaal het tuincentrum binnenwandelt. Ik waarschuw maar even: dit verslag staat echt proppievol foto’s. Ik had er zoveel gemaakt, dat ik het zonde vond om er maar een paar te laten zien. Dus: is je scroll-vinger er klaar voor? Dan gaan we beginnen!

Sfeervolle lichtafdeling

De kerstshow begint met afdeling kerstverlichting. Nou moet ik iets bekennen: ik vind de kerstlampjesafdeling eigenlijk altijd super saai. Vooral rijen met doosjes, weinig bijzonders om naar te kijken. En ik heb er altijd keuzestress, haha. Maar dit jaar verraste de afdeling verlichting me echt bij Borghuis. Hij is groots opgezet en mooi open. Er staan allemaal tafels met leuke kleine verlichte decoraties. Zoals de notenkraker op de foto hieronder. Gezellig toch? En verder zijn er allerlei soorten kleine verlichte kerstboompjes te vinden.

Botanisch, natuurlijk & veel groen!

Eén van de redenen dat de kerstshow bij Tuincentrum Borghuis mij altijd zo aanspreekt, is dat ze – net als ik – gek zijn op de groene, botanische en natuurlijke stijl. Ik hoopte dus dat die dit jaar weer volop aanwezig zou zijn. En ik werd niet teleurgesteld! Ik ben helemaal fan van de kerstboompjes op hoge stam, die je op de foto hieronder ziet. En de dennenappels met moslaagje zijn ook helemaal je-van-het voor mij. Jammer dat ze niet heel goedkoop zijn, anders had ik er een stapel van meegenomen, haha!

Erg leuk is dat de route in de kerstshow helemaal veranderd is ten opzichte van voorgaande jaren. Robert en ik hadden echt het gevoel alsof we in een nieuwe kerstshow waren! Eentje waar we nog nooit eerder geweest zijn. Omdat je niet weet wat je kunt verwachten als je de hoek om gaat, is de hele kerstafdeling daardoor één grote verrassing. Zouden meer tuincentra moeten doen: één keer in de zoveel tijd de routing omgooien ;-). Houdt het spannend!

Er komt nog meer moois bij!

Josine Borghuis, de eigenaresse, vertelde me dat de kerstshow weliswaar open is, maar nog niet 100% af. Zoals dat bij zoveel tuincentra het geval is eigenlijk ;-). De komende weken gaat het team nog volop aan de slag om meer kerstsfeer, meer sparkle en meer glamour toe te voegen aan de show. Bijvoorbeeld op de eerste foto hieronder: voor die prachtige herfstachtige wand achterin komt nog een gezellig gedekte picknick-tafel met vuurkorven en bontjes en heerlijke winterse gezelligheid.

Verdeeld over de kerstshow worden nog wat meer details toegevoegd aan de sfeerhoekjes. Er komen nog extra kerstbomen, de paden worden versmald met mooie producten in het midden. En zo heeft het team van Borghuis nog heel wat te doen de komende weken! Maar er zijn ook nu al veel prachtige sfeerpresentaties te ontdekken.

Zo vond ik de gezellige ‘huiskamer’ met opvallend botanisch behangetje op de foto’s hieronder leuk om te zien. Het natuurlijke, groene thema is dit jaar trouwens ook een stuk kleurrijker. Er is zowel okergeel, maar ook bruin en diverse oranje-tinten aan toegevoegd. Daardoor wordt het een veel complexer en warmer geheel.

Lieflijk & romantisch roze

Natuurlijk is er nog véél meer te zien dan alleen groen. Er is een grote ruimte gereserveerd voor romantische kerstversiering in lieflijk roze en warm ossenbloedrood. Ook is er een kerstboom prachtig versierd met roze, blauw en zwart. Een beetje in de stijl van Christmas Rituals, maar toch ook weer op een hele eigen manier. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik deze combinatie mooi zou vinden. Maar kijk maar eens naar de foto van de boom hieronder. Staat gaaf, toch?

Ijzig blauw & winters wit

Als je deze trendblog gelezen hebt, dan weet je dat de winters stijl ontzettend hot is dit jaar. Dat klinkt een beetje als een tegenstrijdigheid, want de sfeer is juist super koel en verre van hot ;-). Maar je snapt wat ik bedoel. Uiteraard is er in de Tuincentrum Borghuis kerstshow 2019 voldoende wintersfeer te koop.

Ik moest natuurlijk even gaan zitten in de gezellige winter cabin die gecreëerd was. Lekker knuffelen met de zachte kussentjes. En Robert maakte er meteen maar even een foto van. Joh, wat is het toch moeilijk kiezen in zo’n kerstshow hè. Al die stijlen en sferen zijn gewoon mooi! Ook hier heb ik weer mijn ogen uitgekeken.

Kleurrijk, speels & vintage inspired

De afdeling die mij persoonlijk het minst aansprak, maar die wel het meest opviel, was de ruimte vol kleurrijke versieringen. Een bonte verzameling aan decoraties in alle kleuren van de regenboog. Zoet, kleurrijk, speels. De wanden hangen er vol mee. Wat ik wel erg leuk vond, zijn de ‘ouderwetse’ kerstballen in pastelkleurtjes met deukje. Deukballen of reflexballen worden die genoemd. Ik heb er een paar fotootjes van gemaakt en hieronder toegevoegd. Cute toch? Mocht je een vintage inspired kerstboom willen, dan kun je hier dus absoluut slagen!

Traditionele (landelijke) kerst in het Borghuisje

De laatste – super grote – afdeling is gereserveerd voor de traditionele en klassieke kerststijl. Met veel rood, groen, goud en wit. In het midden van deze traditionele kerstafdeling staat het – inmiddels wereldberoemde – kleine Borghuisje. Ieder jaar weer als ik hier naar binnen stap verzucht ik: “Mag ik hier wonen?”. Het huisje is nu dus volledig in landelijke, country christmas style versierd. En het klopt gewoon helemaal!

Er is een hoekje met een landelijke keuken. Een sfeervol gedekte tafel, een gezellige open haard met stoeltjes eromheen en in de hoek staat een prachtige kerstboom. Met een fazant als piek! Tenminste, ik denk dat het een fazant is. Mijn vogelkennis is niet al te best ;-). Het was wel wat lastig om de sfeer goed vast te leggen van het kleine Borghuisje omdat het er dit jaar erg donker was.

Heel gezellig, maar een ramp voor fotografie, haha! En de twinkelende lichtjes zijn natuurlijk vrij fel, dus ik ben er wel even zoet geweest. Ik denk dat de foto’s hieronder al wel een indruk geven. Maar als je het gezellige sfeertje écht wil ervaren, tsja… Dan moet je er toch echt even heen! Want in het echt is het nog veel leuker dan op de plaatjes.

Wat vind jij van de kerstshow bij Tuincentrum Borghuis?

De kerstshow bij Tuincentrum Borghuis is gezellig, sfeervol en knus. Ik ga er heel graag heen om inspiratie op te doen, maar vooral om te shoppen. Ik krijg er ieder jaar weer koopkriebels en neem altijd iets mee naar huis (terwijl ik dat normaal nooit doe als ik ‘voor mijn werk’ een kerstshow bezoek). Dat komt denk ik doordat de sfeerpresentaties altijd zo laagdrempelig zijn. En doordat de show zo ruim en rustig is opgezet. Het is ingetogen, knus en super stijlvol. En daarmee heeft het de perfecte balans tussen inspiratie opdoen en lekker kerstshoppen.

De kerstshow bij Tuincentrum Borghuis is nog t/m 6 januari te bewonderen. In de weekenden zijn er allerlei gezellige kerstactiviteiten. Hou daarvoor de Facebook-pagina of het Instagram-account van Tuincentrum Borghuis zeker even in de gaten! Ik sluit natuurlijk weer af met een vraag aan jou: wat vond je van dit verslag? Wat vond je van de foto’s? En… ga jij een bezoekje brengen aan de kerstshow bij Tuincentrum Borghuis dit seizoen? Ik hoor het heel graag in de reacties hieronder!

Tuincentrum Borghuis
Vliegveldstraat 2
7561 AT Deurningen (Overijssel)

Openingstijden
Ma t/m wo: 09:00 – 18:00
Do & vrij: 09:00 – 21:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag: 10:00 – 17:00

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Borghuis geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

17 reacties

  • Het ziet er allemaal prachtig uit, zoals de eigenaresse zegt is het nog niet helemaal af. Maar wat een werk deze mensen verzetten samen met andere tuincentra om het voor ons als klant gezellig en mooi te maken. Maanden van hard werken, en creatief zijn. Ik zeg dikke duim omhoog.

 1. Wat een onwijs gave kerstshow! Mooi om te zien(dank voor de vele foto’s ). Jammer genoeg is het vrij ver voor ons(almere). Wij hebben binnenkort de winterfair van ons tui centrum hier, gezellige avond met kraampjes door het tuincentrum heen, erg sfeervol altijd. En natuurlijk de kerstmarkten in Duitsland in december ❤️

 2. Hallo Saskia..Wat een mooie foto,s ik heb er van genoten en je schrijft super gezellig ,ik ga er even over denken of ik daar naar toe ga ben er nog nooit geweest,ondertussen wel bij Leurs en avri bij avri heb ik genoten groot en heel anders als vorig jaar heb nog het een en ander op mijn lijsje staan.groetjes en bedankt

 3. Ingrid Durivou op

  Elke keer zie ik toch weer iets , dat ik denk dat wil ik dit jaar ook!!! En ik heb al zo veel! Dank je wel !!! Ik was al helemaal in kerstsfeer!!! Ben nu met vakantie in Duitsland en daar zie je ook al kerst in de winkels!!! Groetjes!!!

 4. Super fantastisch!! Wat een heerlijke verslagen maak jij ben afgelopen weekend bij coppelmans geweest en intratuin (, die viel overigens erg tegen) en als ik dan overal loop hoor ik jou in gedachten vertellen heerlijk genieten die kerstsfeer krijg al zijn om zelf ook de boom te gaan zetten en ons huisje christmas te gaaan maken

 5. Wauw! Deze komt zeker op de lijst. Ik ben al bij Hendriks in Ermelo geweest. 9 november ga ik met m’n vriendin naar Intratuin in Duiven, 1 december naar Munster, Duitsland en 11 december naar Tuinland in Zwolle met m’n moeder. Dus deze gaat er vast nog wel tussen passen!!!

 6. Ingrid van Kaam op

  Wat een mooi verslag weer. De foto’s laten weer een echte kerstsfeer zien. Je krijgt echt zin in de kerstsfeer. Maar ik wacht toch tot 1 december en dan ga ik de kerstsfeer in huis brengen.

 7. Waarom zijn de mooiste Kerstshows altijd zover weg!
  Gelukkig maak je/maken jullie prachtige foto’s het ziet er zo gezellig uit en het verslag is alsof je er zelf bij bent.
  Het Borghuisje zou inderdaad het ideale huisje zijn om in te wonen heerlijk knus daar houd ik van.
  With a fazant in a Christmas tree ☺.
  Groetjes Marijke.

  • Fantaaaaaastisch! Oh wat krijg ik vreselijke zin in kerst als ik deze foto’s zie. Wat mooi allemaal. Ik zou er heel graag naartoe gaan, maar is wel 200 km rijden voor mij. Dus tja…. maar zeg nooit, nooit. Je kunt nooit weten. Staat vanaf nu wel op mijn verlanglijstje Bedankt voor je verhaal en vele foto’s. Gr.Margot

 8. Fantaaaaaastisch! Oh wat krijg ik vreselijke zin in kerst als ik deze foto’s zie. Wat mooi allemaal. Ik zou er heel graag naartoe gaan, maar is wel 200 km rijden voor mij. Dus tja…. maar zeg nooit, nooit. Je kunt nooit weten. Staat vanaf nu wel op mijn verlanglijstje Bedankt voor je verhaal en vele foto’s. Gr.Margot