Verslag! Gezellig kerstshoppen bij Tuincentrum De Boet

13

Samenwerking – Net als vorig jaar stapten Robert en ik op een zaterdagochtend in de auto op weg naar Hoogwoud. Het is een dikke twee uur rijden voor ons, een flink tochtje dus. Maar we hadden er onwijs veel zin in! Tuincentrum de Boet is vorig jaar flink verbouwd en daardoor een stuk groter geworden. In 2018 waren we erg enthousiast over de show. Zou dat dit jaar nog steeds zo zijn? Je leest het in dit uitgebreide fotoverslag!

Kerstshow Tuincentrum De Boet 2019

De kerstshow bij Tuincentrum De Boet begínt dit jaar met een gloednieuw restaurantgedeelte in de ‘koude kas’. Op de plek waar strakjes de echte kerstbomen en de levende kerststal staan, is een gezellig plekje gecreëerd. Bij ’t Boetje kun je tot Kerst elke dag tussen 10:00 en 16:00 uur een kopje koffie, thee of warme choco drinken. Super gezellig.

Je kunt er trouwens ook wat lekkers eten, zoals een hamburger of hotdog. Vervolgens loop je de afdeling met kunstkerstbomen op. Daar is van sneeuwdoek een gezellige iglo nagemaakt. Van binnen ziet dat er erg leuk uit :). Tip: kijk vooral even achter je – omhoog. Want daar is het allermooiste te zien!

Kerstverlichting & kerstdorpen

Dit jaar zijn de afdelingen kerstverlichting en de kerstdorpjes omgewisseld. We beginnen met de lichtjes. En dat ziet er super sfeervol uit! Er staat o.a. een prachtig gedekte tafel waar allerlei soorten verlichting boven hangt. Vervolgens loop je het kerstdorpen-stuk op. Je kunt goed merken dat ze hier de blik van een kind als uitgangspunt hebben genomen. Het is, letterlijk, super laagdrempelig!

Er zijn veel kleinere presentaties te vinden verspreid over de ruimte. Sommige staan zelfs op de grond! Verder zijn er kijkdozen – of eigenlijk kijkhuizen – gemaakt waar zich dorpjes in bevinden. Aan de zijkant is een opstapje gemaakt, zodat de kleintjes er goed in kunnen kijken. En ervoor staan kleine paddenstoeltjes waar ze eventjes op kunnen zitten om al dat moois te bewonderen.

Prachtige kerststukken

Na de kerstdorpen-afdeling volgt de afdeling met zijdebloemen en andere creatieve spulletjes. Érg goed zijn ze hier in het maken van kerststukken in vazen, schalen en lantaarns. Met prachtige kunstbloemen en takken erin. En natuurlijk – dat mag niet ontbreken – veel gezellige lampjes. Ze zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten. Handig voor wie geen tijd of gewoon geen zin heeft om zelf creatief te zijn, haha!

Het échte werk: de sfeershow

Wandel je even verder, dan begint het échte werk: de sfeershow. We worden al meteen toegezongen door de drie pinguïns. Want ja, die zijn uiteraard ook weer van de partij. De sfeershow begint met een chique, kleurrijk en warm thema. Het is de kersttrend Red Velvet in volle glorie. Fluwelen ballen, veel goud, glitter, dierenprints en chique versierde bomen. Maar ook: fluffy kussens, glitterende slingers, gouden kandelaars en veren. Wie van luxe en overdaad houdt, kan hier zeker slagen.

Botanisch & natuurlijk

Daarna volgt mijn favoriete onderdeel van de sfeershow: het botanische. Het sfeertje is hier meteen heel anders. Heel fris, kalm en super natuurlijk. In dit stuk van de show kregen Robert en ik allebei een heerlijk zen-gevoel. Er staan stijlvol versierde bomen en de tafels liggen niet overvol.

Althans, ze bevatten vooral items die qua kleuren dicht bij elkaar liggen en daardoor oogt het geheel rustgevend. De kleuren die je hier terugvindt zijn onder andere dennengroen, eucalyptus, goud, wit, bruin en natuurlijk ook veel houttinten. In dit gedeelte is trouwens ook een gezellig hoekje met bewegende diertjes voor de kids te vinden.

Kleurenkakefonie

De sfeer wordt compleet anders als je verder loopt en in het kleurrijke ‘Santa’s World’ terechtkomt. De kleurenkakefonie sprankelt je tegemoet! Er is roze, fuschia, paars, groen, blauw, rood, goud, oranje… Er zijn snoepjes voor in de boom, maar ook versieringen die duidelijk geïnspireerd zijn op Midden- en Zuid-Amerikaanse klederdracht.

Er staan bomen met kerstmannen erin, en zelfs met lichtgevende sneeuwpoppen. Ergens anders zagen we kleine kaboutertjes die over een trap naar boven de boom in klommen. Echt, álles mag in deze stijl. Naar onze smaak was dit gedeelte van de show een tikkie over the top. Maar je kijkt absoluut je ogen uit!

Traditionele Kerst

We komen nog langs een ingetogen trend met veel zwart en diepe bruintinten en wandelen door een kamer met veel ijsblauw en wit. Dan eindigen we ons bezoek aan deze kerstshow met het traditionele thema. De typische kerstkleuren rood, groen en goud spelen hier de absolute hoofdrol. En dat spreekt natuurlijk heel veel mensen aan.

Mij ook! Er is een hoekje gemaakt waar je even kunt gaan zitten voor een ‘open haard’ en kunt luisteren naar de kerstman die een verhaaltje vertelt, terwijl zijn hond er gezellig bij ligt. En overal staan tafels en bakken met kerstballen en andere sfeerdecoraties die mooi in dit kleurthema passen.

Wat vonden we van deze kerstshow?

Waar de Boet enorm in uitblinkt, is vertier voor de kleintjes. Overal is aan de jonge bezoekers gedacht. De muziekmakende ijsberen staan dit keer in één van de laatste sfeerkamers (bij het ijsthema). De zingende pinguïns zijn uiteraard – zoals ik al eerder schreef – ook weer van de partij.

Er is verder een treintje waar de kleintjes in kunnen. In de ‘koude kas’ bij de kerstbomen staat een draaimolen en daar krijgen de kids een gratis warme choco. En vanaf 15 november komt daar ook nog een levende stal met echte dieren bij.

Qua sfeer is het hier altijd gezellig en ongedwongen. Geen strakke, perfect gestylede presentaties, maar wel: tafels vol bakken en manden met ballen en andere versieringen. Op sommige plekken in de show heeft het team echt uitgepakt met sfeervol aangeklede kerstbomen. Op andere plekken had dat wat ons betreft nog wel wat meer gemogen. We hadden het idee dat er vorig jaar nét wat meer aangeklede sfeerhoekjes waren.

Nog een klein puntje van feedback: het licht. Het gros van deze show is verduisterd en dat zorgt voor die heerlijke knusheid en gezelligheid waar ik zo van hou. Maar op sommige punten is het licht van de spotjes / tl-buizen wat te fel, waardoor de sfeer een beetje wegvalt en de kerstlichtjes in de bomen niet helemaal tot hun recht komen. Maar ik begreep dat ze daar nog mee bezig zijn! Ook vonden we het kerstdorpen-stuk wat minder sfeervol dan vorig jaar. Waar dat precies aan ligt, vonden we moeilijk aangeven. We hoorden er wel veel super enthousiaste kinderstemmetjes!

Lekker voordelig kerstshoppen bij de Boet

De Boet een heerlijk tuincentrum om gezellig rond te struinen. En – ook niet onbelangrijk – de prijzen zijn hier erg aantrekkelijk! We zagen hier kerstdecoraties die elders veel duurder zijn. Oh en nog een tip van Sas: ga zeker even langs bij de oliebollenkraam op het parkeerterrein. De bollen zijn niet te vet, niet te zoet, lekker sappig. Gewoon yum!

Hmmmm… terwijl ik dit schrijf krijg ik er meteen weer zin in. De kerstshow bij Tuincentrum de Boet is nog geopend tot en met 24 december 2019. Op eerste en tweede Kerstdag is het tuincentrum gesloten. Ga jij naar de kerstshow bij De Boet of ben je al geweest? Dan hoor ik graag je reactie en mening in de comments hieronder!

Tuincentrum De Boet
Oosterboekelweg 2a
1718 LN Hoogwoud (Noord-Holland)

Openingstijden
Ma t/m do – 09:00 – 18:00
Vrijdag – 09:00 – 21:00
Zaterdag – 09:00 – 17:00
Zondag – 10:00 – 17:00
Extra koopavonden op 9, 10, 11, 12 en 13 december.

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum de Boet geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

13 reacties

 1. Jacqueline Bellis op

  Wij wonen niet zo ver bij de Boet vandaan. Gister de lange reis naar Duiven gemaakt. Was prachtig hoor maar miste de knusse kinderboekjes. Waar de Boet in uit blinkt. Dus op naar Hoogwoud.

  • Tamara (Dutchxmas) op

   Ik ga morgen met mijn dochter en mijn moeder weer naar de boet. Altijd weer leuk. Je kan er een hele dag vertoeven, wat wij ook doen. Altijd twee keer de kerstshow over, naar de meubel afdeling boven en lunchen en koffie doen. En uiteraard gaat er standaard een zak oliebollen mee naar huis… Maar dat doe ik bij elk tuincentrum die een oliebollenkraam heeft staan. Tot nu toe vond ik bij tuincentrum osdorp in Amsterdam de oliebollen het lekkerst. Veel plezier in Valkenburg morgen.

  • Helemaal met je eens..
   Ook ik woon dicht bij de boet…
   Maar wat ik 2 weken terug in Duiven mistte qua gezelligheid heeft de boet dat zeker weer voor elkaar gekregen..

 2. Ja, ik ben ook geweest en heb weer genoten. Ook kijk ik vaak in het “kerst outlet”gedeelte. Dat zit achterin de bouwmarkt. Dat is natuurlijk niet zo sfeervol qua aankleding maar vormt een aangename aanvulling. Mocht er wat van vorig jaar gesneuveld zijn of je geen groot budget hebben is dit handig.

 3. Jaaa de Boet! Heerlijk slenteren door de kerstshow, ik hou ervan!
  Sluit me aan bij je mening over de sfeer bij de huisjes. Maar verder weer een super mooi in elkaar gezet geheel!

 4. Het ziet er wel gezellig uit deze show. Het valt me ook op dat het dit jaar best een bonte boel is, ofwel kakafonie zoals je zegt haha. Al die kleuren door elkaar vind ik best heftig.

 5. Heerlijk om weer even mee te kijken, het is mooi gedaan.
  Ik vind Botanisch & Natuurlijk nog steeds het mooist .
  De traditionele Kerst blijft toch ook één van mijn favorieten, simpelweg omdat het gezellig, warm en knus is.
  De boom met sneeuwpoppen is super cute ☺.
  Groetjes Marijke.

 6. Ben het helemaal met je eens, vorig jaar was de boet leuker en mooier. Ik vind dat ze dit jaar heel veel plastic ballen hebben en vorig jaar hadden veel meer leuke dingen qua ouderwetse ballen enzo. Maar het neemt niet weg dat ik nog altijd graag een paar x heen ga hoor! Ik hou van de boet, het hele jaar door.

 7. Hoi Saskia,
  De Boet ligt niet ver van mijn woonplaats Venhuizen nl. Ca. 20 /30minuten met de auto. Je begrijpt dat ik ieder jaar dus wel enkele keren heenga om heerlijk te snuffelen en de warme kerstsfeer alvast op te snuiven. Dit jaar vind ik het kasgedeelte met alle verlichtte bomen bijna gezelliger dan de show binnen. Waarom,hoe of wat kan ik nieteens benoemen,maar het sprak me minder aan dan de jaren hiervoor. Het zou natuurlijk ook kunnen dat ik inmiddels verwend ben door alle mooie shows van de afgelopen jaren die overal worden gemaakt. Gek genoeg val ik dit jaar wat meer op de ‘ kleinere’ ,maar meer intieme show van intraHoorn/ blokker,hoewel ik ook daar de winkel zelf minder vind dan sommige keren in de jaren hiervoor. Wel warm en heel gezellig ,met oog voor detail. Raak ik verzadigd, of…….. ? Toch blinf ik ,ook dit jaar weer ,intens genieten van de warme sfeer en prachtige opstelling,welke veelal door het personeel zelf!! Knap om ieder jaar toch weer verrassend uit te pakken en mensen te laten genieten. Voor de kerst ga ik zeker nog een keer naar de boet en nog vaak ( ca. 5 minuten rijden ) ze verdienen allemaal een applaus voor hun inzet om er jaar op jaar weer iets moois van te maken, allemaal op hun eigen manier en dat maakt het voor de bezoekers juist zo leuk!!! warme groet, Ineke.

  • Kleine correctie,
   Natuurlijk BLIJF ik van al het moois genieten en vind ik het heel creatief ,temeer omdat veelal alles door het personeel zelf ( mede) wordt verzonnen en wordt neer gezet!! Applaus!!!