Intratuin Zevenhuizen: een magisch kerstsprookje

28

Samenwerking – Een paar weken geleden was ik voor het tweede jaar op rij bij de kerstshow van Intratuin Zevenhuizen. Een groot, mooi tuincentrum met een eveneens grote, ruim opgezette kerstafdeling. Ik was réuze benieuwd wat er in 2020 te zien en beleven valt. And I have to say: het is hier echt prachtig! Deze kerstshow is absoluut op mijn favorietenlijstje terecht gekomen. Ik laat je graag zien waarom…

Golvende loopbruggen, elfjes & kaboutertjes

Wauw. Wauw. Wauw. Dat is wat ik zei toen ik de entree van Intratuin Zevenhuizen betrad. Vorig jaar stonden er mega grote letters en beren, er was een soort podium gebouwd. Dit jaar lijkt het wel alsof je de Efteling binnenwandelt. In het midden staat een vijver waar elfjes in schattige huisjes wonen. In alle hoeken vind je prachtige presentaties.

Hoge golvende loopbruggen verbinden de verschillende delen met elkaar. In de ene hoek staat een huis, in de andere een paddenstoel waar allerlei sprookjesfiguren onder wonen. Er is genoeg te zien en te bekijken. Met name de kleintjes zullen hier absoluut verwonderd worden.

Een paar rondjes over de rolband

Ik ga maar even van hoogtepunt naar hoogtepunt en vlieg – langs start – over de magische loopbruggen heen naar de rolband. Want die is dit jaar toch wel stukken mooier dan vorig jaar (naar mijn bescheiden mening). Je start in een bevroren bos, met veel sneeuw en witte versieringen. Hoe verder je naar boven reist, hoe warmer de omgeving voelt.

Langzaam maar zeker ontdooit de wereld om je heen en komen de dansende sprookjesfiguren tot leven. Een prachtige doorvertaling van de entree, helemaal passend bij de trend “Pink Forest” zoals je die wellicht wel eerder hier op de blog hebt gezien. Robert en ik zijn een paar keer op en neer geweest. Het is lastig om mooi over te laten komen op foto’s, maar in het echt gewoon een feestje om te zien.

Kersthuisjes overal

We gaan weer even terug naar beneden, naar het kerstdorp. Dat ziet er héél anders uit dan vorig jaar. Ik vind dat altijd zo knap, als ze de boel totaal kunnen veranderen voor een compleet nieuwe ervaring. Well done! Ook hier zie je de magische loopbruggen overal. Iedere brug is weer anders versierd.

Aan de ene hangen snoepjes, passend bij het ‘kermis-thema’ waar de brug naartoe leidt. De andere is winters versierd. Het geeft echt een andere dimensie aan een kerstshow, die decoratie boven je hoofd. De bruggen deden me denken aan de bifröst (regenboogbrug) uit de Thor-films van Marvel. Maar wellicht ben ik de enige met die associatie, haha!

Wat je van beren leren kan…

Ik neem je weer even mee terug naar boven. De kerstafdeling biedt je werkelijk alle kerstinspiratie die je maar zoekt. Er zijn versieringen in alle kleuren en thema’s. Ik was echt impressed door de grote gouden houten constructie met lieve knuffelberen en grote papieren fans die je zo de kerstshow in trekt. Daar staat trouwens ook een gezellig ijsberentrio bij dat een leuk liedje speelt als je op de knop drukt. Zin om even gek te dansen? This is your moment!

Neem de snoeptrein naar Christmas Station

De meest indrukwekkende ‘kerstkamer’ in de kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen? Dat vond ik die met de grote snoeptrein. Mijn hemel wat een showstopper is dat zeg! Ook al waren we er op een rustig moment, ik moest wel even wachten tot ik een foto kon maken van deze opvallende verschijning. Iedereen wilde er in. Logisch, zoiets groots zie je niet vaak. Natuuuurlijk moest ik er zelf ook even mee op de foto, ik blijf wat dat betreft een groot klein kind :).

Kurt S. Adler + Dark Island

Ook heel gaaf vond ik de kamer met versieringen van Kurt S. Adler. In het midden staat een grote boom met bladerloze takken. Aan elke tak hangen versieringen van één thema bij elkaar. Je kunt er echt onderdoor lopen en de kerstornamenten van heel dichtbij bewonderen. I like! 

De groen-blauwe kamer (thema: Dark Island) is qua sfeer betreft super tof neergezet. Je ziet een grote wand met allerlei vakken waarin kleine kersttafereeltjes te bewonderen zijn. Dit sfeertje is donker, warm, ruig en sexy. En ik ging bijna twijfelen of ik niet toch voor volledig groen zou gaan in mijn kerstversiering dit jaar.

Een grote tijger

Eigenlijk was ik nét te vroeg bij Intratuin Zevenhuizen. De show ging pas officieel open op 17 oktober en ik was er de 16e. De twee laatste kamers waren nog niet helemaal af toen ik er was. Maar het zag er nu al zo gaaf uit! Robert was fan van de grote bewegende tijger op tafel en ontdekte ook een giraffe die met zijn lange nek boven alle kerstbomen uittorende. Deze kamer in het thema ‘Earthy tones’ is echt helemaal on trend.

Wat vind ik van de Intratuin Zevenhuizen kerstshow 2020?

Geweldig! Echt waar. Ik verklapte het eigenlijk al wel een beetje in de introductie van deze blog: de kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen staat sinds dit jaar op mijn lijstje met favorieten. De entree is prachtig indrukwekkend, de rolband is echt een feestje. En de kerstafdeling is hartstikke mooi en divers. Er zijn hier en daar leuke fotomomentjes gecrëeerd en het thema komt op diverse plekken in de show terug.

Het enige puntje van feedback? Het licht. Het blijft lastig, maar overdag is het gewoon net wat minder gezellig en knus vanwege het daglicht dat door de ramen schijnt. Foto’s maken is met daglicht trouwens wel stúkken makkelijker, haha. En voor het shoppen is het ook wel fijn: je kunt heel goed zien wat voor kleur bal je in je hand hebt. Maar ja, het is gewoon wat minder knus en magisch dan wanneer het plafond is verduisterd.

Kerstshows bezoeken in Corona-tijd

Wat is het een complexe tijd hè? Ik probeer er niet al te veel over te praten in mijn verslagen, want je hoort er al genoeg over. En ik wil het natuurlijk het liefst alleen maar over Kerst hebben! Maar met de aangescherpte Corona- maatregelen in het achterhoofd, wil ik er toch kort iets over zeggen. Natuurlijk voelt het voor mij ‘dubbel’ om winkels te bezoeken en kerstshowverslagen te delen in deze crisis. Maar het is mijn werk! En ik geniet er gelukkig ontzettend veel van.

Ik hoop dat dat voor jullie ook geldt. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die vanwege alles wat er speelt nu niet naar de Intratuin willen. Of dat niet kunnen, om gezondheidsredenen of omdat ze in België wonen (ik hoor jullie!). Mocht dat voor jou aan de orde zijn: ik hoop dat ik je dan toch een beetje mee kan laten genieten in de vorm van dit kerstshowverslag. Oh, en voordat er vragen komen: ik heb tijdens het gehele bezoek een mondmasker gedragen. Alleen voor de foto’s is het even af gegaan.

Wat vind jij van deze kerstshow?

Hier vind je alle actuele maatregelen die Intratuin Nederland treft rondom Corona. Mocht je nog aanvullende vragen hebben voor Intratuin Zevenhuizen rondom Corona, stel ze dan vooral aan de vestiging zelf. Zij weten er veel meer vanaf dan ik ;-). Ik ben heel benieuwd wat jij van dit verslag vond! Heb je leuke dingen gespot? Lijkt het je een mooie kerstshow? Laat het me zeker weten in een reactie hieronder!

Intratuin Zevenhuizen
Bredeweg 86-C
2761 KA Zevenhuizen (Zuid-Holland)

Openingstijden
Maandag t/m woensdag: 09:30 – 18:00
Donderdag & vrijdag: 09:30 – 20:00
Zaterdag: 09:00 – 17:30
Zondag: 12:00 – 17:00

 • Vanaf 12 november: iedere werkdag open tot 20:00 uur
 • Vanaf 21 november: zaterdagen 09:00 – 18:00 uur
 • Vanaf 22 november: zondagen 12:00 – 18:00 uur

Dit verslag is in samenwerking met Intratuin Zevenhuizen geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

28 reacties

  • Toevallig vandaag geweest en kwam ik thuis deze blog tegen toen intratuin hem deelde. Volg al de afgelopen vijf jaar je blog met veel plezier. Samen met halsteren en duiven zijn dit mijn top 3 intratuinen om te bezoeken tijdens de kerst. Het was weer een mooie show ondanks de coronamaatregelen.

 1. Hallo Saskia,

  Fijn dat jij de kerstshows bezoekt. Ik behoor tot de kwetsbare groep en zoek de drukkere plekken nu niet op. Zo kan ik toch met voorpret toeleven naar Kerst.

  Het ziet er magisch uit in Zevenhuizen. Bedankt voor je verslag.

  Groetjes,
  Laurien

 2. Dit was weer genieten!! Ik werd voor mijn gevoel echt “meegenomen” snoep trein is geweldig maar de kamer van Kurt S Adler is ook zeker magisch het blijft favoriet!

 3. ‘Normaal’ gesproken ga ik ieder jaar vanaf eind oktober iedere donderdag en zaterdag vele kerstshows af samen met mijn dochter, Helaas hebben wij beide een niet zo geweldige gezondheid, wij blijven voorlopig even uit de buurt van de tuincentra helaas. Maar wij genieten enorm van jou berichten en foto’s!

 4. Echt prachtig allemaal.
  Zo blij dat je het ons kunt laten zien.
  Zo kunnen we toch genieten in dit bijzondere jaar.
  En ga ook thuis al wat kleine dingetjes neer zetten.
  We moeten het gewoon nog gezelliger maken dan anders.
  Bedankt

 5. Hallo Saskia
  Wat ben ik blij met jou verslagen ,ik sta altijd voorop om alles te gaan bezichtigen ,maar voor mij is het risico te groot ,daarom vind ik je foto,s geweldig en kan ik toch genieten ,ga zo door daar maak je veel mensen blij mee. Groetjes van mij.

 6. Hallo Saskia
  Wat ben ik blij met jou verslagen ,ik sta altijd voorop om alles te gaan bezichtigen ,maar voor mij is het risico te groot ,daarom vind ik je foto,s geweldig en kan ik toch genieten ,ga zo door daar maak je veel mensen blij mee. Groetjes van mij.

 7. Bedankt Saskia, ook voor je uitleg m.b.t. corona.
  Al jaren ben ik vanwege gezondheidsredenen aan huis gebonden en kan ik niet naar tuincentra of winkels. Daarom geniet ik enorm van de foto’s en video’s.
  Beste mensen, als je het mij vraagt… blijf thuis, geniet van de blogs en video’s, bestel online.
  En shop dit jaar ook in je eigen huis… met de kerstdecoraties die je al in huis hebt.
  (Ook nog een leuk blogthema voor jou Saskia?)
  Iedereen alle goeds toegewenst.

 8. Juist in deze tijd is Christmaholic nog belangrijker om kerst bij de mensen te brengen die, hopelijk, minder maar wel gerichter op pad gaan. Ik hoop dat jullie wel vaker, omdat het jullie werk is, net buiten de openingstijden mogen zodat het voor jullie zelf ook veilig is. Wij zijn er blij mee!

  • Buiten openingstijden kan helaas vrijwel nooit. Maar we gaan op rustige momenten. Altijd doordeweeks, nooit op zaterdag of zondag. In de herfstvakantie ben ik lekker thuis gebleven. En natuurlijk dragen we mondkapjes en ontsmetten we netjes onze handen :). Wij voelen ons in elk geval veilig!

 9. Ik wil er nu heen, dus zeer binnenkort met eigen ogen bekijken.
  Wat een foto’s, sfeer en gewoon alles wil ik met eigen ogen zien.

 10. Beste Saskia, ik ben superblij met dit mooie verslag en de vele foto”s, kan er helaas dit jaar niet zelf naar toe maar dit geeft mij toch het gevoel dat ik er toch een beetje was. Ik ken Intratuin Zevenhuizen wel, woon er ook niet zover vandaan, mooi tuincentrum. Dank je.

 11. Lieve Saskia wat ben ik blij dat je elke week ons mee neemt naar de kerstshows,omdat ik tot de kwetsbare groep behoor en ook lichamelijk niet naar een tuincentrum kan geniet ik dubbel van jouw foto’s en video’s.Heel veel dank dat je het met ons wil delen.groetjes Thérèse.

 12. Het ziet er prachtig uit daar! Helaas voor mij iets te ver weg, maar bedankt voor je prachtige foto’s en verslag. Zo kan ik toch coronaproof mee genieten!

 13. Wauw, echt sprookjesachtig, prachtig! Ik snap dat deze Intratuin in je favorietenlijstje staat! Ik vind het wel echt heel leuk om in jouw blogs/vlogs en als ik zelf bij een tuincentrum/kerstshow ben de trends terug te zien die jij zo mooi en duidelijk omschreven en gedeeld hebt! 🙂

 14. Wauw, echt sprookjesachtig, prachtig! Ik snap dat deze Intratuin in je favorietenlijstje staat! Ik vind het wel echt heel leuk om in jouw blogs/vlogs en als ik zelf bij een tuincentrum/kerstshow ben de trends te herkennen die jij zo mooi en duidelijk omschreven en gedeeld hebt!

 15. Het ziet er geweldig uit en het is maar 15 km. bij me vandaan. Ik heb al een paar prachtige ballen en versieringen gespot. Hoewel ik eigenlijk nergens heel wilde gaan dit jaar denk ik er nu toch over om een keertje op een vroege doordeweekse ochtend te gaan kijken. En zo niet, dan beleef ik in ieder geval veel plezier en kerstvoorpret door jouw blog.

 16. Toevallig vandaag geweest en kwam ik thuis deze blog tegen toen intratuin hem deelde. Volg al de afgelopen vijf jaar je blog met veel plezier. Samen met halsteren en duiven zijn dit mijn top 3 intratuinen om te bezoeken tijdens de kerst. Het was weer een mooie show ondanks de coronamaatregelen.

 17. Hoi Saskia,
  Wat ziet het er lief uit, al die zoete kleurtjes en de Snoeptrein is super leuk.
  Natuurlijk zijn de Kertsdorpjes één van mijn favorieten, maar ik vindt eigenlijk alles wat met kerst en winter te maken heeft fantastisch. ☃️
  Weet je dat het mij niet eens opviel dat je geen mondkapje droeg!.
  Ik word altijd helemaal in je verslag en foto’s meegezogen dat zal de reden zijn vermoed ik, ik vind het absoluut niet erg blijft het tenminste nog ietsje normaal 🙂
  Groetjes Marijke.