Hoera, Christmaholic bestaat 10 jaar! (en ik wil graag een cadeautje van jou…)

98

Hoeraa, het is feest! Exact 10 jaar geleden startte ik dit blog. Op 12 november 2010 werd Christmaholic geboren. In die tijd waren er geen influencers en was bloggen nog niet echt groot. Nu – 10 jaar later – is mijn blog mijn werk. En wel de allerleukste job die er is! Vandaag blik ik graag met je terug: ik haal met veel plezier herinneringen op. Maar eerst iets anders. Want aangezien Christmaholic jarig is, ontvang ik heel graag een cadeautje van JOU!

Wat ik het allerliefste cadeau krijg van jou

Natuurlijk deel ik hier op de blog graag cadeautjes uit. Elke week een leuke winactie en morgen komt er een free printable online die speciaal voor jullie is ontworpen. Maar als jarige jet zou ik ook heel graag iets van jou cadeau krijgen. Klinkt misschien een beetje raar, dat ik om cadeautjes ga lopen bedelen. Maar het is niet wat je denkt…

Ik zou namelijk het allerliefste willen dat jij – ja jij – de kerstspirit die je hier op mijn blog vindt aan iemand anders doorgeeft. Share the JOY! Hoe? Nou, heel simpel: door de komende weken iets kerstigs voor een ander te doen.

Dat mag iets heel simpels zijn. Bijvoorbeeld lekkere kerstkoekjes bakken en aan de buren geven. Of zelf een kerstcadeautje maken voor je beste vriendin, een kerststukje maken voor je oma of kerstlichtjes in de voortuin van je ouders hangen als verrassing.

Share the Christmas Joy!

Misschien wil je wel je hele voortuin versieren met kerstlichtjes en er een kerstshow van maken, zodat langslopende kinderen in de buurt er van kunnen genieten! Of je organiseert een lichtjesspeurtocht met de straat. Wil je iets doen voor een onbekende?

Wat denk je van kerstkaarten schrijven naar eenzame ouderen, etenswaren naar de voedselbank brengen of een kerstpakket kopen voor iemand die het niet zo breed heeft? Het maakt eerlijkwaar niet uit wat je doet. Al zet je een kerstmuts op en roep je ho ho ho tegen iemand die langsloopt. Of het nou superklein is of gigagroot, alles is goed.

Doe je mee?

Ik hoop met heel mijn hart dat je meedoet! Niet omdat je er iets mee kunt winnen. Maar zomaar. Omdat niets leuker is dan een ander blij maken. Zeker in deze gekke tijd. Als we allemaal één iemand een kerstglimlach kunnen bezorgen de komende weken, dan is dat het allermooiste cadeautje wat ik ooit van jullie zou kunnen krijgen.

De komende weken ga ik trouwens allerlei blogs delen met tips, ideetjes & suggesties die je hopelijk inspireren om het kerstgevoel door te geven en iets kerstigs te doen voor een ander. Dus hou de site zeker in de gaten!

10 jaar kerstbloggen: a trip down memory lane

Zo, dat is eruit, haha! En dan nu over naar de terugblik. Christmaholic bestaat gewoon al decennium. Wat een bizar lange tijd eigenlijk om ergens mee bezig te zijn. En ja: ik vind het nog steeds leuk! Ook al heb ik dit jaar – net als velen – iets meer moeite om in de kerstspirit te komen, ik geniet nog altijd onwijs van mijn werk als kerstblogger.

Ik heb zoveel bijzondere dingen mogen meemaken, zoveel mooie plekken mogen bezoeken. Ik neem je graag mee op een trip down memory lane en deel een paar bijzondere herinneringen & momenten met je. Niet op chronologische volgorde, gewoon kris-kras door elkaar heen, haha!

Kerstreisjes maken

Robert en ik maken het liefst ieder jaar een reisje. Soms in eigen land, het liefst naar het buitenland (als het budget het toelaat). Zo zijn we naar Berlijn geweest en naar Londen. Maar de mooiste trip was toch wel een weekendje Edinburgh.

Die hele stad is in kerstsferen gehuld en het is zó romantisch. We deden allerlei toffe dingen, zoals ijssculpturen bezoeken en een wandeling door feestelijk verlichte tuinen. De video van ons bezoekje kijk ik nog heel vaak terug. Gewoon een heerlijke kerstherinnering!

Van je hobby je werk maken

Toen ik begon met Christmaholic, werkte ik nog 32 uur in de week voor een baas. Op een gegeven moment was dat gewoon niet meer te combineren. Uiteindelijk ben ik voor mezelf begonnen: ik ging tekstschrijven voor bedrijven.

Ik hoopte genoeg te verdienen met dat werk om de laatste 2 maanden full time met mijn hobby bezig te zijn. Maar het gekke was: nu ik meer tijd had om met Christmaholic bezig te zijn, begon de blog enorm te groeien. Zowel qua bezoekersaantallen, volgers & lezers als qua bedrijven die met me samen wilde werken.

Kerstshowbezoek in 2014 (wat had ik daar een gek kapsel zeg, haha!)

Langzaam maar zeker werd kerstbloggen mijn werk! Ik weet nog goed dat ik voor het eerst naar een kerstshow ging omdat ik was uitgenodigd, en dat ik er voor betaald kreeg om reclame te maken voor deze winkel. Dat was zo’n bizar moment. Ik ben deze blog ooit gestart omdat ik gek ben op Kerst, schrijven, fotografie en daar vooral meer mee wilde doen.

Nooit had ik gedacht er (deels) mijn werk van te kunnen maken. Die dag heb ik mezelf meermaals in de arm geknepen. Droom ik? Nee, dit is echt! Ik kon het – en kan het nog steeds – bijna niet geloven. Hieronder zie je trouwens nog de allereerste video die ik ooit gemaakt heb voor Christmaholic in 2012. Niveautje is wel gestegen de afgelopen jaren hè, haha!

Een nieuw design voor Christmaholic

Een jaar of vijf geleden kreeg Christmaholic een nieuw design, passend bij een professionele blog. Ik was eigenlijk van plan om het dit jaar ook weer helemaal te vernieuwen, maar dat had helaas wat meer voeten in de aarde dan ik dacht.

Met alle stress rondom verbouwen & verhuizen, heb ik besloten het maar even te laten liggen tot volgend jaar. Maar eigenlijk is het huidige design ook nog wel prima. Zeker als je het vergelijkt met eerdere designs. Hieronder vind je screenshots van het eerste uiterlijk en de tweede look van Christmaholic. Grappig om te zien, toch?

Het allereerste design van Christmaholic

De tweede look van Christmaholic

De eerste Christmas Home Tour

Toen ik begon met kerstbloggen was ik vooral een liefhebber. Ik bezocht graag kerstshows, keek graag kerstfilms en was gewoon helemaal zot van Kerst. Maar al bloggende werd ik natuurlijk ook steeds beter in zelf kerstversieren en zelf foto’s maken.

De eerste jaren liet ik mijn gezicht eigenlijk nooit zo zien hier op de blog. Laat staan de kerstversiering in mijn eigen huis. Maar in 2016 kwam daar verandering in. Voor het eerst deelde ik een Christmas Home Tour. En de reacties daarop waren geweldig! Sindsdien maak ik ieder jaar foto’s van mijn kersthuisje.

Onze slaapkamer in 2016

Deze zomer zijn we van een appartementje verhuisd naar een grotemensenhuis: een nieuwbouwhuis met 2 verdiepingen, een dakterras en een kleine tuin. Dat betekent: veeeel meer om te versieren. Natuurlijk kan ik niet alles in 1x super kerstig maken (dat is gewoon te duur haha). Maar ik kijk er echt enorm naar uit om dit nieuwe plekje stap voor stap in kerstsferen te brengen en de komende jaren steeds verder uit te breiden.

Recente mijlpalen & bizarre cijfers

Een recente mijlpaal was dat ik 10.000 volgers haalde op Instagram. Niet dat de aantallen het allerbelangrijkst zijn (al is het wel echt te gek om te weten dat zo’n 1 op de 15 Nederlanders elk jaar Christmaholic.nl bezoekt, WOW!). Maar dat was zo fijn. Nu kan ik eindelijk swipe ups toevoegen aan mijn Instagram stories en dat is handig!

Ook op Facebook heb ik trouwens een mijlpaal gehaald recent: ruim 20.000 volgers. Misschien moet ik daar ook maar eens een spontane winactie voor opzetten, alleen voor mijn Facebookfans. Zal ik dat binnenkort eens als verrassing doen?

De belangrijkste herinnering: jullie lieve reacties

De aller-aller-allerbelangrijkste herinneringen die ik heb, zijn die aan jullie lieve reacties. Ja er zitten soms stommerds tussen die nare berichtjes sturen (dat hoort er helaas bij). Maar 99% van de reacties en berichtjes die ik van jullie krijg zijn zo ongelofelijk lief & positief.

Mensen die me via privéberichtjes laten weten dat mijn blogs & vlogs een lichtpuntje in hun dag vormen. Mensen die zich ingeschreven hebben op mijn nieuwsbrief en de moeite nemen om een mailtje te sturen om me te bedanken voor alle ideetjes en inspiratie. Maar ook mensen die stil zijn en gewoon al mijn foto’s liken en blogs lezen.

Jullie zijn de allergrootste mijlpaal die er is. Zonder jullie, zou ik dit werk niet kunnen doen. En door jullie, is kerstbloggen gewoon het allerleukste wat er is. Dus dankjulliewel!!

Dikke virtuele kerstknuffel voor jou

Nou, ik kan nog wel uren doorgaan met praten over de afgelopen tien jaren. Maar deze blog is al veelste lang geworden, dus ik hou er mee op. Ik hoop dat je het leuk vond om even met me mee terug in de tijd te gaan. En ik hoop vooral dat je geïnspireerd bent geraakt door mijn oproepje om de kerstspirit & het kerstgevoel de komende weken te gaan delen met mensen om je heen. Remember: SHARE THE JOY!!

Hele dikke, virtuele kerstknuffel,
Saskia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

98 reacties

 1. Gefeliciteerd Saskia!! Geniet van je jubileum!! Ik werk in de pleegzorg, dus ik denk eraan iets voor een ander te gaan doen op dat gebied. Nog even brainstormen, maar ik kom erop terug! Liefs uit Almere!!

 2. Van harte gefeliciteerd.
  Bij toeval is er hier in de straat waar ik woon, al hard gewerkt aan jou cadeau. Twee weken geleden zijn zowel mijn man als andere handige buurmannen op ladders geklommen en nu heeft hebben we voor het eerst (ik woon hier al 17 jaar) gezellige kerstverlichting. Zo leuk! De timers staan ook gelijk. Dus elke avond om klokslag 17.00 uur start het feest. Ziet er enorm gezellig uit. Dankjewel voor je leuke inspiratie via je blog en overige social media accounts. Ik geniet er het hele jaar door van.

  • Van harte gefeliciteerd!

   En ga vooral zo door,zodat we steeds kunnen blijven genieten van al die mooie tips, ideeën en kerstreisjes die we dan virtueel mee kunnen beleven.

  • Gefeliciteerd Saskia. Al vele jaren geniet ik van al je foto’s, filmpjes, ideeën en inspiratie. Dank je wel. Ik hoop op nog vele jaren.

 3. Gefeliciteerd wat een mijlpaal
  Ik volg je al jaren ik weet eigenlijk niet eens hoe lang .
  Wat een super leuke actie share the joy.
  Daar ga ik zeker aan mee doen. Op naar de volgende 10 jaar.
  Succes

 4. Wat een mijlpaal! Gefeliciteerd! Ik lees al een jaar of 7 je blogs en wat vind ik het toch een feestje! Op naar de volgende 10 jaar.

 5. Gefeliciteerd! Wat gaaf dat je al 10 jaar dit doet. Ik volg je nu denk ik voor het tweede jaar, maar vanaf nu kan ik niet meer zonder. Heel veel plezier met je huis in kerstthema brengen! En ik doe zeker mee. Heb hier een Mini-Bieb waar ik van plan ben iets van een kerstcadeautjes actie in te starten deze kerst. Of in al de boeken een lieve zelfgemaakte kerstgroet te stoppen. Ik moet nog even precies bedenken hoe of wat maar dat er iets komt is zeker.

  • Hoihoi, ik heb gisteren 250 koekjes uitgedeeld in de buurt 😀 en inderdaad een plank in de minibieb vrijgemaakt voor kerstcadeautjes en levensmiddelen. Je hebt me flink geïnspireerd en ik krijg blije reacties terug van de buren. Te leuk om niet even aan je te laten weten 😀

 6. Hartelijk gefeliciteerd! Blijf vooral doorgaan met ‘praten’ over ‘kerstige-dingen’… Heerlijk… Ook is het fijn om terug te kunnen bladeren en opnieuw te beleven of een leuke knutseltip op te zoeken. Uiteraard doe ik mee met ‘Share the Joy’…Dit jaar zal mijn huis al eerder in kerstsferen zijn, zoals ieder jaar verstuur ik nog steeds vele kerstkaarten, al krijg ik er steeds minder terug. Dat maakt niet uit, want ik weet dat ik bij veel mensen een glimlach tevoorschijn tover. Heerlijk!

 7. Gefeliciteerd!!
  En wat een mooi cadeau vraag je aan ons!!! Complimenten! Ik heb afgelopen zondag ginger bread mannetjes gebakken voor al mijn collega’s: telt dat ook nog mee als cadeau aan jou en mijn medemens?
  Geniet van jouw feestdag vandaag!!!

 8. Hoiiiii, heerlijk om je avontuur te lezen. Ik heb nu geen tijd om al je rode markeringen aan te klikken. Dat doe ik lekker vanavond met een kop koffie. Gefeliciteerd met je leuke gezellig bestaan van Christmaholic en weet je dat ik die naam ook altijd voor mezelf gebruik als ik weer in de kerstmood ben maar er kan er maar 1 de echte zijn. Het is bij mij ook met de paplepel ingegoten. En las ik nou ergens dat jij ook een Sinterklaas kind bent net als ik. Wat een feest dat jij van je hobby je beroep hebt kunnen maken. En die kerst spirit geef ik zeker door lieve groetjes☃️

 9. Gefeliciteerd! Echt geweldig dat jij ons van je hobby en werk mee laat genieten. Door alle inspiratie en tips wordt het heel gemakkelijk om mensen die minder enthousiast zijn toch enthousiast te maken voor alles west met kerst te maken heeft. Zo wilde mijn vader dit jaar weer geen kerstboom (in de afgelopen jaren is hem dat pas 1x gelukt en toen hebben we takken samen gebonden om ballen en lichtjes in te hangen), maar door die leuke wijnglas-hanger aan hem cadeau te doen komt er toch een kerstboom! Die heb het als eerste in jouw blogs en blogs gezien, dus bedankt! Veel succes en hopelijk mogen we nog lang van je blogs en blogs genieten.

 10. Een DIKKE proficiat. Hoop dat je nog jaren door blijft gaan met ons te verrassen met je leuke kerst ideetjes en vooral de filmpjes. Je doet het goed kanjer.
  Een kaartje, kerststukje of wat dan ook in de vorm van een lief gebaar tijdens de feestdagen doe ik al jaren voor mijn medemens. Niet omdat het moet maar doe het vanuit mijn hart.
  Succes met alles wat je verder nog gaat doen op christmaholic, blijf er een feestje van maken.

  • Dorothe v.d.Eijnden op

   Gefeliciteerd met deze mijlpaal.
   Lees met veel plezier je kerstverhalen en geniet van de mooie foto’s..Zeker dit jaar waarin alles anders is en ik nog zit te twijfelen of ik wel naar een tuincentrum zal gaan ben ik er toch een beetje geweest.
   Geniet nog even van je feestje je hebt het zo verdient!!

 11. Och wat erg! Al jaren fan van je website en me nu pas, door dit artikel, afvragen waarom ik niet eerder op het idee kwam de facebook pagina te volgen. Bij deze! Van harte gefeliciteerd, wij zijn superblij met Christmaholic! Ga zo doorrrrrrr!

 12. Van harte! En met je kado gaat het wel lukken, hoor… Er worden weinig kerstkaarten meer gestuurd, en ook ik stuurde steeds minder, want er waren zo veel mensen die zeiden dat ze kerstkaarten te veel moeite en zo vonden… Nou, dit jaar ben ik druk bezig weer iedereen terug op m’n kerstkaartenlijst te zetten. Aan kaarten doen of niet, we maken allemaal een zwaar jaar door, dus hoppa…. Nooit eerder zo veel kaarten in de planning als nu, de adressen reeds uitgeprint, kaarten en stickers aangeschaft etc. Daarnaast is het plan wat extra luxe chocolade te kopen bij een chocolatier hier in de buurt. Ze hadden nogal teruglopende verkopen dit jaar, en in de komende weken, als ik even naar buiten durf, ga ik in hun decembercollectie duiken . Voor vrienden, familie. Onze vaste stekkies zijn de door Nederland verspreide kattencafe’s, waar ik de afgelopen weken (net als in de eerste lockdown) tegoedbonnen koop om ze zo veel mogelijk overeind te houden. En de kerstsnoer op het balkon brand al weken, want de wereld gaat door een donkere periode heen, en kon wel wat licht gebruiken.

  Ik zelf ben kwetsbaar, introvert en klinisch depressief, en dat is een recept voor vergaande eenzaamheid dit jaar. Door mijn aandoeningen ben ik sowieso al vrij geisoleerd, en met corona is het allemaal extra uitvergroot. Dus naast dat ik mensen probeer op te vrolijken, voel ik me zelf er ook wat beter bij; dat ik een beetje nut heb, zo, toch nog. Al kom ik nu al een tijd nergens meer en spreek ik amper iemand, misschien kan ik rond december soms iemand’s dag een beetje opleuken. Dat helpt hen, en mij.

  Hoe dan ook… Nogmaals gefeliciteerd met 10 jaar kerstgekte. Dat het nog vele jaren door mag gaan!

 13. Antoinette Noelle op

  Lieve Saskia,
  Van Harte Gefeliciteerd met dit prachtige jubileum.
  Je bent een topper!
  Hoop dat je nog minimaal tot aan je 25e verjaardag doorgaat dan kunnen wij als lezer en kijker blijven genieten van je mooie foto’s en prachtige verhalen over de voor mij persoonlijke mooiste tijd van het jaar.
  Met een kerstknuffel, Antoinette Noelle.
  Ps waar heb je die geweldige geruite rok gekocht? Een snoepje.

 14. ❤️ Gefeliciteerd! E ik doe maar al te graag mee met het delen van de warme kerstkriebels, woensdag ga ik bij mijn mama aan de slag!

 15. Geweldig dat je dit doet.proficiat met het 10 jaar hopelijk kunnen we nog lang genieten van jouw kerstroos. Ik heb mijn vriendin al verwend naar Avri Dongen geweest samen kerstshopen wel eerder dan anders omdat ik nu niet kan lopen. Zo hebben we vorige week woensdag nog met haar zoon nog twee kerst winkels gehad. Lekker genoten hebben we.

 16. Karin de Goede op

  Ik deel de kerstvreugde al een tijdje, ik draag nl een kerst mondkapje! Hahaha!!! Maar ik ga zeker nog meer kerstvreugde delen!
  Gefeliciteerd met je Christmaholic verjaardag en ik hoop dat je nog vele jaren doorgaat!!!!
  Veel liefs en kerstgroetjes, Karin

 17. Goedemorgen Saskia,

  Gefeliciteerd met je 10 jarig bestaan. En wat een leuke ideeën allemaal. Ik was dit jaar al van plan om meer voor anderen te doen. Vorig jaar heb ik al veel kerstkaarten naar zorgcentra gestuurd. En dit jaar heeft mijn man zijn kerstpakket gedoneerd. En ga ik bij mijn zieke moeder haar huis tot kerst huis omtoveren. Het speelgoed wat we nog hebben van mijn dochter (nu 20) gaan we doneren aan een speelbank, zodat kinderen uit wat armere gezinnen met sint en kerst een kado mogen uitkiezen. Maar je hebt mij op zoveel leuke andere ideeën gebracht dat ik er nog meer wil doen. Fijne dag vandaag en dat je maar veel leuke berichtjes en lieve felicitaties mag krijgen.

 18. richard welgraven op

  Allereerst gefeliciteerd!!! En de spirit van christmas is hier elk jaar.Wij maken kerstpakketten voor mensen die echt niets hebben en wij koken voor anderen en verrassen die dan.Dat is al jaren zo.Wat je blog aan gaat dat is echt super om te lezen en te bekijken .Maak er een geweldige dag van samen en op naar nog veel meer mooie jaren!

 19. Gefeliciteerd met je 10 jarig bestaan!!
  Hopelijk ga je nog heel lang door want ik hou ook van alles wat met kerst te maken heeft maar door 24/7 pijn en erg ziek zijn kan ik er vrij weinig mee (kan ook niet naar kerst shows etc)
  Wel versier ik mijn kamer helemaal en versier ik ook de boom voor het gezin. En dit jaar ga ik proberen om voor het gezin kerstkoekjes of iets te maken en zoveel mogelijk de kerst joy door te geven aan ze!
  Ik hoop nog lang met jou mee te kunnen gaan naar alles wat jij toch maar mag beleven!

 20. Gefeliciteerd Saskia! Al jaren jouw trouwe volger en nog steeds krijg ik een glimlach wanneer ik weer je blogs, foto’s en al het andere moois zie! Op naar de volgende 10 jaar! ❤

 21. Ook hier even mijn felicitaties neerzetten…gefeliciteerd met dit jubileum. Ik volg je nu denk ik een jaar of 3 en dat met veel plezier.
  Ga zo door en op naar de volgende 10 jaar!

 22. Lieve Saskia van harte met het 10 jarig bestaan van Christmaholic!! Ik kijk ernaar uit nog heel veel jaren mee te genieten en af te tellen naar de mooiste tijd van het jaar jouw blog hoort er de laatste jaren helemaal bij!
  Wij wonen met ons gezin in een lange straat waar veel ouderen wonen. Daar gaan wij koekjes voor bakken hebben wij toevallig vorige week besloten voor kerst.
  Geniet van deze memorabele dag!
  Groetjes, Tessa

 23. Carine Sacréas op

  Heel erg gefeliciteerd met je 10!
  Wat leuk deze terugblik
  Enneuh….misschien wordt 11 wel super magisch, of 12,5, haha!

 24. Aller gefeliciteerd met je lustrum waar ik iedere keer weer van geniet en ga zeker de christmas spirit weer doorgeven dat doe ik ieder jaar ik geef bv cadootjes aan de postbezorger de vuilnisman de pakket bezorger iederen een die het jaar door aan de deur komt ik maak vogeltaarten die verpak ik in kerstsfeer en die geef ik ook cadeau aan een ieder die aan de deur komt of aan winkels in mijn dorp waar ik regelmatig kom Dus dit jaar zeker weer

 25. GEFELICITEERD! Hier een echte fan-girl haha. Heerlijk om terug te lezen. Goed idee van het kerstspirit doorgeven! Ik ga dit jaar bij onze alleenstaande buurvrouw een kerstkaart in de bus doen en gisteren bij de Zeeman een extra cadeautje gekocht om te doneren in de speelgoedzak. Van die kleine dingen. Je wordt er zelf ook zo gelukkig van. Ik zal ter ere van de 10 jaar nog meer dingen oppakken! Ik wens je alle succes en plezier in alle blog,vlog,socials-tijd die nog komt ! Liefs, Denise

 26. Marylon methorst op

  Van♡te gefeli Saskia en proost op nog vele vele jaren. Je bent als een lichtje in de duisternis voor mij. Al jaren trouwe fan (volgens mij bijna vanaf het begin) en zal zo ook blijven. Ik ben trots op je.
  Lieve warme groet,
  Marylon

 27. Van harte gefeliciteerd met 10 jaar!!!
  Ik heb een gekke bijnaam die met de kerst te maken heeft en ik heb “Christmas spirit” de hele jaar door. Vanaf het begin vond ik het reuze gezellig om je blogs te lezen. Doe ik het echt al 10 jaar? Ja…leuk!
  Woorden van A Christmas Carol passen goed bij…
  “I will honour Christmas in my heart, and try to keep it all the year. I will live in the Past, the Present, and the Future. The Spirits of all Three shall strive within me. I will not shut out the lessons that they teach.”
  Kerst groet, Heidi

 28. Gefeliciteerd! Wauw 10 jaar! En wat een mooi verhaal Ik zou willen dat ik je eerder had ontdekt
  Ik ga de komende weken zeker de joy verspreiden, vorige week al begonnen. Rondom het hele huis lichtjes opgehangen, kan de hele buurt meegenieten. De buren doen zelfs al later hun gordijnen dicht, zo’n mooi gezicht vinden ze het. ❤

 29. Whoohoo! Ik volg je nu voor het tweede jaar nog maar, maar ik ben al helemaal fan. Helemaal dit jaar is het heerlijk om via jou toch in kerst onder te kunnen dompelen!