Hoera, Christmaholic bestaat 10 jaar! (en ik wil graag een cadeautje van jou…)

98

Hoeraa, het is feest! Exact 10 jaar geleden startte ik dit blog. Op 12 november 2010 werd Christmaholic geboren. In die tijd waren er geen influencers en was bloggen nog niet echt groot. Nu – 10 jaar later – is mijn blog mijn werk. En wel de allerleukste job die er is! Vandaag blik ik graag met je terug: ik haal met veel plezier herinneringen op. Maar eerst iets anders. Want aangezien Christmaholic jarig is, ontvang ik heel graag een cadeautje van JOU!

Wat ik het allerliefste cadeau krijg van jou

Natuurlijk deel ik hier op de blog graag cadeautjes uit. Elke week een leuke winactie en morgen komt er een free printable online die speciaal voor jullie is ontworpen. Maar als jarige jet zou ik ook heel graag iets van jou cadeau krijgen. Klinkt misschien een beetje raar, dat ik om cadeautjes ga lopen bedelen. Maar het is niet wat je denkt…

Ik zou namelijk het allerliefste willen dat jij – ja jij – de kerstspirit die je hier op mijn blog vindt aan iemand anders doorgeeft. Share the JOY! Hoe? Nou, heel simpel: door de komende weken iets kerstigs voor een ander te doen.

Dat mag iets heel simpels zijn. Bijvoorbeeld lekkere kerstkoekjes bakken en aan de buren geven. Of zelf een kerstcadeautje maken voor je beste vriendin, een kerststukje maken voor je oma of kerstlichtjes in de voortuin van je ouders hangen als verrassing.

Share the Christmas Joy!

Misschien wil je wel je hele voortuin versieren met kerstlichtjes en er een kerstshow van maken, zodat langslopende kinderen in de buurt er van kunnen genieten! Of je organiseert een lichtjesspeurtocht met de straat. Wil je iets doen voor een onbekende?

Wat denk je van kerstkaarten schrijven naar eenzame ouderen, etenswaren naar de voedselbank brengen of een kerstpakket kopen voor iemand die het niet zo breed heeft? Het maakt eerlijkwaar niet uit wat je doet. Al zet je een kerstmuts op en roep je ho ho ho tegen iemand die langsloopt. Of het nou superklein is of gigagroot, alles is goed.

Doe je mee?

Ik hoop met heel mijn hart dat je meedoet! Niet omdat je er iets mee kunt winnen. Maar zomaar. Omdat niets leuker is dan een ander blij maken. Zeker in deze gekke tijd. Als we allemaal één iemand een kerstglimlach kunnen bezorgen de komende weken, dan is dat het allermooiste cadeautje wat ik ooit van jullie zou kunnen krijgen.

De komende weken ga ik trouwens allerlei blogs delen met tips, ideetjes & suggesties die je hopelijk inspireren om het kerstgevoel door te geven en iets kerstigs te doen voor een ander. Dus hou de site zeker in de gaten!

10 jaar kerstbloggen: a trip down memory lane

Zo, dat is eruit, haha! En dan nu over naar de terugblik. Christmaholic bestaat gewoon al decennium. Wat een bizar lange tijd eigenlijk om ergens mee bezig te zijn. En ja: ik vind het nog steeds leuk! Ook al heb ik dit jaar – net als velen – iets meer moeite om in de kerstspirit te komen, ik geniet nog altijd onwijs van mijn werk als kerstblogger.

Ik heb zoveel bijzondere dingen mogen meemaken, zoveel mooie plekken mogen bezoeken. Ik neem je graag mee op een trip down memory lane en deel een paar bijzondere herinneringen & momenten met je. Niet op chronologische volgorde, gewoon kris-kras door elkaar heen, haha!

Kerstreisjes maken

Robert en ik maken het liefst ieder jaar een reisje. Soms in eigen land, het liefst naar het buitenland (als het budget het toelaat). Zo zijn we naar Berlijn geweest en naar Londen. Maar de mooiste trip was toch wel een weekendje Edinburgh.

Die hele stad is in kerstsferen gehuld en het is zó romantisch. We deden allerlei toffe dingen, zoals ijssculpturen bezoeken en een wandeling door feestelijk verlichte tuinen. De video van ons bezoekje kijk ik nog heel vaak terug. Gewoon een heerlijke kerstherinnering!

Van je hobby je werk maken

Toen ik begon met Christmaholic, werkte ik nog 32 uur in de week voor een baas. Op een gegeven moment was dat gewoon niet meer te combineren. Uiteindelijk ben ik voor mezelf begonnen: ik ging tekstschrijven voor bedrijven.

Ik hoopte genoeg te verdienen met dat werk om de laatste 2 maanden full time met mijn hobby bezig te zijn. Maar het gekke was: nu ik meer tijd had om met Christmaholic bezig te zijn, begon de blog enorm te groeien. Zowel qua bezoekersaantallen, volgers & lezers als qua bedrijven die met me samen wilde werken.

Kerstshowbezoek in 2014 (wat had ik daar een gek kapsel zeg, haha!)

Langzaam maar zeker werd kerstbloggen mijn werk! Ik weet nog goed dat ik voor het eerst naar een kerstshow ging omdat ik was uitgenodigd, en dat ik er voor betaald kreeg om reclame te maken voor deze winkel. Dat was zo’n bizar moment. Ik ben deze blog ooit gestart omdat ik gek ben op Kerst, schrijven, fotografie en daar vooral meer mee wilde doen.

Nooit had ik gedacht er (deels) mijn werk van te kunnen maken. Die dag heb ik mezelf meermaals in de arm geknepen. Droom ik? Nee, dit is echt! Ik kon het – en kan het nog steeds – bijna niet geloven. Hieronder zie je trouwens nog de allereerste video die ik ooit gemaakt heb voor Christmaholic in 2012. Niveautje is wel gestegen de afgelopen jaren hè, haha!

Een nieuw design voor Christmaholic

Een jaar of vijf geleden kreeg Christmaholic een nieuw design, passend bij een professionele blog. Ik was eigenlijk van plan om het dit jaar ook weer helemaal te vernieuwen, maar dat had helaas wat meer voeten in de aarde dan ik dacht.

Met alle stress rondom verbouwen & verhuizen, heb ik besloten het maar even te laten liggen tot volgend jaar. Maar eigenlijk is het huidige design ook nog wel prima. Zeker als je het vergelijkt met eerdere designs. Hieronder vind je screenshots van het eerste uiterlijk en de tweede look van Christmaholic. Grappig om te zien, toch?

Het allereerste design van Christmaholic

De tweede look van Christmaholic

De eerste Christmas Home Tour

Toen ik begon met kerstbloggen was ik vooral een liefhebber. Ik bezocht graag kerstshows, keek graag kerstfilms en was gewoon helemaal zot van Kerst. Maar al bloggende werd ik natuurlijk ook steeds beter in zelf kerstversieren en zelf foto’s maken.

De eerste jaren liet ik mijn gezicht eigenlijk nooit zo zien hier op de blog. Laat staan de kerstversiering in mijn eigen huis. Maar in 2016 kwam daar verandering in. Voor het eerst deelde ik een Christmas Home Tour. En de reacties daarop waren geweldig! Sindsdien maak ik ieder jaar foto’s van mijn kersthuisje.

Onze slaapkamer in 2016

Deze zomer zijn we van een appartementje verhuisd naar een grotemensenhuis: een nieuwbouwhuis met 2 verdiepingen, een dakterras en een kleine tuin. Dat betekent: veeeel meer om te versieren. Natuurlijk kan ik niet alles in 1x super kerstig maken (dat is gewoon te duur haha). Maar ik kijk er echt enorm naar uit om dit nieuwe plekje stap voor stap in kerstsferen te brengen en de komende jaren steeds verder uit te breiden.

Recente mijlpalen & bizarre cijfers

Een recente mijlpaal was dat ik 10.000 volgers haalde op Instagram. Niet dat de aantallen het allerbelangrijkst zijn (al is het wel echt te gek om te weten dat zo’n 1 op de 15 Nederlanders elk jaar Christmaholic.nl bezoekt, WOW!). Maar dat was zo fijn. Nu kan ik eindelijk swipe ups toevoegen aan mijn Instagram stories en dat is handig!

Ook op Facebook heb ik trouwens een mijlpaal gehaald recent: ruim 20.000 volgers. Misschien moet ik daar ook maar eens een spontane winactie voor opzetten, alleen voor mijn Facebookfans. Zal ik dat binnenkort eens als verrassing doen?

De belangrijkste herinnering: jullie lieve reacties

De aller-aller-allerbelangrijkste herinneringen die ik heb, zijn die aan jullie lieve reacties. Ja er zitten soms stommerds tussen die nare berichtjes sturen (dat hoort er helaas bij). Maar 99% van de reacties en berichtjes die ik van jullie krijg zijn zo ongelofelijk lief & positief.

Mensen die me via privéberichtjes laten weten dat mijn blogs & vlogs een lichtpuntje in hun dag vormen. Mensen die zich ingeschreven hebben op mijn nieuwsbrief en de moeite nemen om een mailtje te sturen om me te bedanken voor alle ideetjes en inspiratie. Maar ook mensen die stil zijn en gewoon al mijn foto’s liken en blogs lezen.

Jullie zijn de allergrootste mijlpaal die er is. Zonder jullie, zou ik dit werk niet kunnen doen. En door jullie, is kerstbloggen gewoon het allerleukste wat er is. Dus dankjulliewel!!

Dikke virtuele kerstknuffel voor jou

Nou, ik kan nog wel uren doorgaan met praten over de afgelopen tien jaren. Maar deze blog is al veelste lang geworden, dus ik hou er mee op. Ik hoop dat je het leuk vond om even met me mee terug in de tijd te gaan. En ik hoop vooral dat je geïnspireerd bent geraakt door mijn oproepje om de kerstspirit & het kerstgevoel de komende weken te gaan delen met mensen om je heen. Remember: SHARE THE JOY!!

Hele dikke, virtuele kerstknuffel,
Saskia

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

98 reacties

 1. Karin Pennewaard op

  Super gefeliciteerd met dit 10-jarig jubileum! Super om zo goed bezig te zijn. Leuk ook je vraag: ik ga in ieder geval voor alle buren kerstkoekjes bakken (ipv een kaartje). De lruke zakjes liggen al klaar. Ik probeer al jaren een cookie-swap te organiseren met vriendinnen, maar doordat iedereen het druk heeft is dat nog niet gelukt. Misschien lruk als idee een keer op jouw site?

  • Van harte gefeliciteerd met je jubileum. Elke ochtend kijk ik of je wat nieuws hebt geplaatst. Door jou ben ik nog meer met alles rondom kerst bezig.
   Ga zo door!

  • Gefeliciteerd met je jubileum! Ik ben nog niet zo lang lid maar ben dol op de kerst!
   Op mijn werk gaan ze langs wat welzijn organisaties, allemaal corona proof uiteraard, om bij zo’n 250 bewoners een mini kerstboompje te komen brengen.
   Ze zochten nog mensen om de batterijen in de boompjes te doen dus ik heb me opgegeven:)

   Groetjes Laura

 2. Gefeliciteerd met 10 jaar christmaholicic!!!
  Elke keer weer genieten
  Ga zo door en op naar de 20 jaar.
  En spread the Joy gaan we zeker doen ❤️

 3. Saskia Gluvers op

  Gefeliciteerd,
  Ik ben zeker de kerst sfeer aan het doorgeven. Momenteel staat me huiskamer vol met knutsels voor mijn ouders. Voor ons zelf ben ik halverwege met de kerstboom. Ik doe alles lekker rustig aan zodat het begin december helemaal klaar is. En verder geef ik het door door telkens over kerst te praten. En waarom ben ik dit jaar ineens zoveel meer om kerst gaan geven nou omdat ik vorig jaar aan het einde van de kerst periode jouw blog ontdekte. Nu kijk en lees ik alles wat je plaatst. En dat geeft me elke dag weer een fijn gevoel. Kon het het hele jaar maar kerst tijd zijn.
  Groet Saskia

 4. Gefeliciteerd! al zoveel meegemaakt hier op je blog als trouwe lezeres, ik voel me ook daardoor een beetje jarig. Vanaf het eerste uur en nog steeds wordt ik zo vrolijk en blij, en daardoor lekker lang een kerstgevoel.

  Share the Christmas joy mag dit jaar nog meer als anders, ik zal een extra rondje fietsen met kaarten rondbrengen, zoveel leuker als in die oranje brievenbus stoppen.
  Voedselbank doe ik ook al een poos, zeker zo vlak voor Kerst, maar misschien voeg ik nog een derde toe: kerstkoekjes bakken en ronddelen in eigen straat.
  Met de hoop dat het wat sfeervoller en gezelliger wordt.

  Lieve Saskia Christmaholic, op naar de volgende 10 jaar

 5. Trees Lewis -Berends op

  Hartelijk Gefeliciteerd met deze mijlpaal.ik volg je al vanaf het begin en mijn liefde voor kerst is alleen maar groter geworden door jou, je bent een enorme inspiratie.
  Probeer al jaren de Kerstmis spirit door te geven middels zelfgebakken appeltaart uit te delen. Een kertstraditie in ere houden om met broers en zussen samen te komen. Hele kleine en lieve cadeautje te geven zodat je aan degene gedacht heb. TAKE a little CHRISTMAS with you, wherever YOU GO! ❤️❤️

 6. Super leuke wens! Het samen zijn met kerst is toch het fijnste. Dit jaar misschien niet lijfelijk maar met dit soort gebaren (hoe groot of klein ook) kan je het wel samen voelen. Ik ben zelf bezig met een kadopakket voor mijn oom en tante met gezin die een horecabedrijf hebben en het dus erg moeilijk hebben, ga ik dan wel met Sinterklaas langsbrengen (hopelijk zonder dat ze me zien) maar dat hoort wel bij de december spirit. Daarnaast al wat kleine kadotjes voor vriendinnen voor een lekkere kerst, normaal doen wij dat niet voor elkaar maar rond deze tijd vind ik het toch fijn om zo toch iets dichter bij elkaar te zijn zonder daadwerkelijk bij elkaar te zijn.

  Ik kijk uit naar alle ideetjes die je nog gaat delen in de komende tijd!

 7. Wat leuk! Ik was al een tijdje van plan om een kerstster zelf te maken en nu heb ik helemaal zin en als het lukt ga ik er een paar maken om cadeau te geven. Super leuk! Wat een inspiratie

 8. Hannie volkerts op

  Als allereerste gefeliciteerd!!! Met je jubileum!
  Ik geniet al jaren van je blog eerst alleen met mijn eigen account en later met mijn kerstaccount . Ik vind eigenlijk alles leuk wat je deelt zelfs de diy ( maar ik maak nooit wat) ik geniet van alles !
  En wat een tof idee om de kerstspirit uit te dragen . Ik denk dat ik dat al doe( dat hoop ik tenminste) maar ik ga nog wat leuke dingen extra doen! En weet dat i. Iedergeval ik heel erg van alles geniet wat je deelt ! Je brengt inspiratie , vrolijkheid gezelligheid etc vooral in deze toch wat bijzondere tijd is dat heel fijn . Dus dank daarvoor . Heel veel liefs en succes voor de komende tien jaar !!! ( mychristmasbook)

 9. Meteen de daad bij het woord gevoegd. Vriendin had bij de bloemist doosje met die kleine rode appeltjes gekocht (€2,95). Met plastic zaak naar het plantsoen van de gemeente gegaan en zak vol geplukt voor haar, helemaal gratis, vallen toch alleen maar op de grond en er zitten nog honderden aan.

  • Hallo Saskia ,
   Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal . Ik vind het heerlijk deze site , ik kan in de zomer niet wachten tot het weer begint . Ik geef de spirit ook door ,ik heb voor mijn beste vriendin een snijplankje versierd met een kerstservet met decoupage gedaan ,ken je dat ? Dat is heerlijk knutselen en ik maak alle kerstkaarten zelf .En natuurlijk voor ieder een persoonlijke wens.
   Veel plezier nog vandaag met je “verjaardag “.

 10. Gefeliciteerd met 10 jaar Christmaholic! Leuk om de eerste lay-out te zien, want 10 jaar geleden volgde ik je nog niet. Die zag er ook leuk uit, denk ik zo. Tja, kersterig doe en ben ik in de aanloop naar kerst altijd al en daar kunnen vooral mijn cliënten (werk in de zorg) van meegenieten om mij vervolgens zo gek als een deur te noemen en mij tot (bijna) alles in staat zien wat gekkigheid en attentheid betreft. Dus dat zit wel goed. Verder verstuur ik (buiten privé uiteraard) ontelbare kerstkaarten naar voor mij onbekenden elk jaar, breng ik kleine attenties voor m’n cliënten (zit in de zorg) mee en zorgt mijn dagelijk grijns al voor voldoende lachende gezichten die eerder op chagrijnig of storm stonden. Op naar de volgende 10 jaar, ik blijf je volgen en kijk er naar uit!

 11. Yvonne Stigter op

  Lieve Saskia, gefeliciteerd met je jubileum. Ik volg je al heel lang en geniet van al je kerstigheden. Vast geen echt woord, maar who cares! Dikke knuffel.

 12. Gefeliciteerd met deze geweldige mijlpaal.
  Ben van plan om voor familie en vrienden verwenpakketjes te maken, wat er in gaat is afhankelijk van de persoon. Kan gaan om snoeperijtjes met thee o.i.d, doucheschuim, handcrème e.d

 13. Hallo Saskia,
  Jee al weer 10 jaar, gefeliciteerd en op naar nog heel veel mooie Blog en Vlog jaren hoor.
  Ik heb er weer van genoten.
  Ik heb dit jaar weer leuke kleine dingen gemaakt voor vriendinnen en familie voor kerst. Dat doe ik in plaats van kerstkaarten. Het is leuk om te doen en ze vinden het leuk om te krijgen.
  Groetjes.

 14. Gefeliciteerd, wat een mijlpaal! Ik lees je blog al een paar jaar met veel plezier en voor mij hoort de eerste blog eind augustus/begin september bij de start van het kerstseizoen!

  Ik doe al jaren mee aan de kerstkaarten actie van het Ouderenfonds en ga dat ook dit jaar weer doen om hopelijk een kleine glimlach op iemand zijn gezicht te toveren in deze magische (en dit jaar ook in deze gekke) tijd!

 15. Loes kelderman op

  Dat is toevallig. Mijn kerstig ding is boom optiigen voor anderen. Morgen de errste bij mijn dochter. Dan de febreide kerstballen afmaken en bij mijzelf ophangen zidat het krukenraam er vrolijk uitziet. Gevolgd door het opbouwen van mijn eigen boom en dorp. En dan stasn de boom bij mijn achoondochter en moeder nog in de planning. En het voor kerst de tulband bak narathon. Dagen kang alleen maar tulbanden bakken voor alle lieverds in mijn keven en voor wat mensen waarvan ik weet dat ze ern steuntje kunnen gebruiken. En uiteraard vragen de kids er ook een paar om weg te geven. Een uitgebreide kerstvierung zal het dit jaar niet worden, normaal diner op kerstavond met 12 personen Maar verdeeld over de dagen en het weekend er omheen zullen we toch wat doen

 16. Jacqueline Pallett op

  Uiteraard ga ik zeker iets extra’s doen, hoor. Met kerst zijn wij altijd al uitbundig, maar er kan best nog een schepje bovenop!
  Wat leuk dat je altijd zoveel positieve berichtjes ontvangt en wat die ene % stommerds betreft:; Mr. Dickens wist het lang geleden al goed te zeggen: Bah humbug!

 17. Geweldig
  Als je de blog leest dan beleef je of je er zelf bij bent
  Ik geniet er elke keer van
  Dank je wel daar voor
  Groetjes Ellie Smits

 18. Gefeliciteerd!
  Al jaren geniet ik mee. Dank je wel!
  En ik deel de vreugde van Kerst,
  de geboorte van Redder Jezus,
  graag aan anderen uit…

 19. Gefeliciteerd met je 10 jaar christmaholic. Ik vind het geweldig. Je krijgt gelijk het kerstgevoel zodra er weer iets op staat. Ik heb de kerstboom en mijn kerstdorpje al staan . Zo gezellig al die lichtjes en kaarsjes. Dit jaar ga ik weer echte kerstkaarten sturen . 2020 is een bijzonder jaar, dus een echt kaartje sturen vind ik persoonlijker nu dan een whats appje wat nu heel vaak gebeurt. Dit is dus ook mijn cadeau voor jou. Ga zo door, ik geniet elke dag van al je nieuwtjes.

 20. Lieve Saskia,

  Wat een leuk idee van je om zo je verjaardag te vieren! Heel inspirerend!
  Ik heb meteen aan de juf van mijn zoon voorgesteld om een krat met lekkers te doneren waar de kinderen dan een paar mooie kerstpakketten van kunnen knutselen voor mensen die dit jaar wel wat extra’s kunnen gebruiken.

  Ik ben heel blij met je blog en de kerstvreugde die je verspreid. Keep up the good work!

 21. Gefeliciteerd met je 10 jarig jubileum! Ik volg je al een tijdje op insta en wordt vrolijk van je berichtjes en inkijkje in je leven. De tips voor versieren en DIY vind ik leuk en vaak ook makkelijk om zelf te doen.
  Op naar de volgende 10 jaar (en nog veel meer jaren natuurlijk) de kerstsfeer moet doorgegeven worden.

 22. Gefeliciteerd! Wat leuk om te lezen
  Jouw enthousiasme is zo geweldig!
  Ik werd getipt door een twitteraar, die met mij de liefde voor kerst ook heeft
  Ik wist niet eens van je bestaan af ( shame on)
  Al een Aantal jaren bezocht ik de kerstmarkten in ned en Duitsland. Helaas gooit Corona roet in mijn uitstapjes! Al hoop ik heel erg de overnachting in een Heuse Kerstsuite te winnen

 23. Lieve Saskia,
  Allereerst gefeliciteerd met je 10 jarig jubileum! Een mijlpaal waar je trots op mag zijn! Al een aantal jaren geniet ik dagelijks van je prachtige verhalen vlogs en blogs. Met jouw enthousiasme en persoonlijke schrijfstijl weet je ieder in de kerstmood te brengen. Voor mij ben jij mijn dagelijkse dosis geluk! Ik word nog iedere dag blij met alles wat je plaatst. Ik hoop ook dat heel veel mensen gehoor geven aan jou oproep om anderen de kerst gedachten over te brengen. Voor mijzelf weet ik dat dit ook een heel fijn en warm gevoel geeft ook voor degene die het brengt! Ook verhalen in deze tijd zijn de kleine dingen die het doen. Meer als ooit kunnen we de kerstgedachte dit jaar goed gebruiken en zeker laten zien. Ik probeer deze gedachte het hele jaar uit te dragen. Mede door mijn werk lukt dit gelukkig ook. Lieve Saskia Ik hoop dat je nog lang als Christmaholic ons zal verblijden met je leuke artikelen tips video’s vlogs en blogs. Op naar de 20 jaar!!
  Liefs ingrid

 24. Hey Saskia,
  Van harte gefeliciteerd. Wauw 10 jaar Christmaholic. Ik volg je pas sinds vorig jaar, en toen won ik ook nog eens een winactie. Zo leuk. Ik word super vrolijk van kerst en dus ook van jou blog. Je hebt altijd leuk ideeën en de foto’s en filmpjes die je maakt zijn zo mooi. Share the joy. Ik vind het een hele goede. Ik heb al een paar ideeën daarvoor hihi.
  Hele fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 25. Een dikke proficiat Saskia met het 10-jarig bestaan van je blog! Ik vind het echt geweldig dat er een christmas blog als de jouwe bestaat! Ik ga kerstkoekjes maken voor de buren en de prachtige cadeaulabels gebruiken die jij zomaar gratis ter beschikking hebt gesteld, waarvoor dank! Groetjes, Debbie

 26. Gefeliciteerd met dit mooie lustrum, ik vind het heerlijk als ik weer een nieuwsbrief krijg, haal er altijd wel leuke dingen vandaan die ik dan probeer te maken. Heerlijk.

  Dank je wel voor deze lichtpuntjes in deze moeilijke en duistere tijd.

  Hoop dat he er nog lang mee mag doorgaan in goede gezondheid.

  Het is nog vroeg maar ik wens jullie hele fijne en gezonde feestdagen toe.

 27. van harte gefeliciteerd met je lustrum
  ik lees altijd graag je berichten. lekker genieten

  met je cadeau ben ik druk bezig, normaal koken we elke week voor 25 alleenstaanden, maar door corona ligt dat nu stil.
  dus ik ben druk bezig met je kerst mutsjes te maken die we dan de week rond kerst bij deze mensen langs brengen

 28. -Van gefeliciteerd met dit mooie jubileum!
  -Met heel veel liefde en enthousiasme ga ik de komende weken aan de slag met je opdracht. Ik zou niets liever doen dan al onze bewoners een warme knuffel geven, maar nu dit niet kan ga ik er voor zorgen dat ze toch de warmte en liefde mogen krijgen… Zingend en vrolijk te werken ( op de dagen dat ik niet thuis, maar op de werkvloer mag zijn) zorgt hopelijk voor vreugde.
  En voor de heren thuis heb ik brownies gebakken. Daar ze blij van