Kersttrends 2018 ~ Roze & Grijs

7

Als er één kleur hot is voor het najaarsinterieur, dan is het wel roze. Zowel merken als Rivièra Maison, Riverdale en House Doctor hebben roze accenten in hun najaarscollectie. Je ziet deze kleur bovendien volop terug in het klassieke en chique kerstthema dit jaar. But there is more! De kersttrend 2018 in deze blog, zet diverse tinten roze op een voetstuk en combineert het sfeervol met een andere trendkleur: grijs.

Ingetogen kerstversiering

Deze laatste kersttrend voor 2018 is eigenlijk vooral een woontrend. Hou je niet zo van uitbundige kerstversiering? Dan is deze stijl wellicht iets voor jou! Met een paar kleine details maak je van een rustig interieur al een feestelijk geheel. Ingetogen en stijlvol dus. De hoofdkleuren zijn wolwit, wild roze, linnen en steengrijs. Maar ook goud en roségoud passen als je het mij vraagt perfect in deze mix.

Als je naar de foto’s kijkt hieronder, dan komt de gezellige en moderne stijl duidelijk naar voren. Het heeft ook iets Scandinavisch door de rustige kleuren, het gebruik van materialen als licht hout, riet, textiel. Ook de simpele vormen dragen daar aan bij. Een knisperend haardvuurtje erbij, een warm kleed op de vloer of faux fur over de bank of stoel, en de winterse gezellige sfeer in huis is compleet.

Roze & grijs in kerstsferen

Je kunt zelf bepalen hoe ver je gaat met een christmas makeover. Instant kerstsfeer krijg je door los te gaan met glitter & sequins (je weet wel van die glinsterende lovertjes zoals op de ster hierboven). Zet wat glanzende veren aan simpele takken in een eenvoudige vaas bijvoorbeeld. Of kies voor een echte blauwspar, versierd met veel lichtjes en slechts enkele mooie kerstballen. Wat te denken van een aftelkalender in de vorm van een houten kerstboom? Die past ook perfect.

Wil je liever all out? Natuurlijk kan dat ook binnen dit kleurprofiel! Kijk maar naar de kerstboom hieronder. Volgens mij kan er geen bal meer bij, zo vol hangt-ie. Ik zie de besneeuwde takken van de kunstkerstboom bijna niet meer. Ik hou persoonlijk van uitbundig versierde kerstbomen hoor, maar dit gaat zelfs voor mij een tikkie te ver, haha! Wat vind jij ervan? Ga je liever voor zo’n moderne houten boom zoals op de foto hierboven, of voor zo’n over the top exemplaar zoals op de foto hieronder? Let me know!

Wat vind jij van de roze kersttrend 2018?

Rest me alleen nog jouw mening te vragen! Wat vind jij van deze roze, vrouwelijke kersttrend voor dit najaar? Hou je van roze of vind je het te zoetjes? En krijg je eigenlijk wel een kerstgevoel van deze foto’s en het filmpje helemaal bovenaan deze blog? Laat het me weten in een reactie hieronder! Wil je alle andere kersttrends terugkijken? Je vindt de blogs & vlogs hier op een rij. En volg me op YouTube als je een seintje wil wanneer de volgende kerstvideo online komt!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

 1. Heb eigenlijk altijd champagne kleurig …maar rose trekt me nu wel heel erg… dus ik denk dat we op zoek gaan naar rose… super mooi stukje weer.

 2. Ingrid Durivou op

  Hallo! Heerlijk om weer elke dag bezig te zijn met Kerstmis! Ben zo blij met jouw filmpjes en de nieuwste trends! Maar voor mijzelf houd ik het bij de tradionele kleuren voor in mijn huis! Ik ga zeker de kerstshows zien die jij hebt aanbevolen! Was stiekem met twee kleinkinderen even bij Intratuin geweest! Was leuk! Groetjes en tot de volgende keer!!!

 3. Erg mooi, maar niet voor mij denk ik. Ook heb ik veel rood/goud en als ik iets roze toevoeg dan moet ik alles, maar dat ook alles nieuw kopen. Wanneer we een huisje kopen is dat leuk (misschien volgend jaar) maar nu nog maar even niet. Trouwens, niet gedacht dat ik dit toch best wel mooi zou vinden!

 4. Hoi .
  Ik vind het prachtig dat roze .heb het ieder jaar in mijn boom gecombineerd met wit en bruintinten .maar nu ga ik voor dat grijze erbij .
  Vind het prachtig .kan bijna niet wachten
  Ik geniet altijd van jou blog .echt helemaal top .gr dineke

 5. Wauw, dit is helemaal mijn stijl! Mijn kerstboom is al een aantal jaar een combinatie van wit, roze en grijs. Ik kan niet wachten om te zien waar ik dit jaar alles mee kan aanvullen.