Zin in het kerstseizoen + zo gaat mijn versiering eruit zien! [Update]

21

Vorig jaar stopte ik met de rubriek ‘dagboek van een Christmaholic’, omdat ik kerstvlogs ging maken. Dat werd zo goed ontvangen… dat ik het dit jaar weer ga doen :). Maar na al die maanden radiostilte hier is het hoog tijd voor een update! Hieronder lees je waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest. En ik deel graag wat nieuwtjes en plannen voor het komende kerstseizoen met je. O.a. een moodboard voor mijn kerstversiering van dit jaar. Het is een laaaang verhaal geworden, so let’s begin!

Nieuw Christmaholic-logo

Misschien had je het al gespot, misschien ook niet… Christmaholic heeft een nieuw logo! Het is niet compleet anders hoor, meer een upgrade van het oude logo. Vooral het beeldmerkje heeft een nieuwe look. Hieronder zie je het oude en nieuwe logo naast elkaar.

Mijn logo is gemaakt door Marco Janssen van Mazaa, waar ik al járen met veel plezier mee samenwerk. Ik ben er super happy mee! Uiteindelijk wil ik trouwens écht een nieuw websitedesign (heb het er al jaren over). Maar dat heeft zoveel voeten in de aarde. Ik kom er gewoon niet aan toe haha. Ach ja, deze voldoet voor nu prima.

Kersttrendvideo’s opnemen

Dit voorjaar mochten Arvid en ik weer naar Kaemingk om de kersttrendvideo’s op te nemen. Het is altijd méga veel werk om de kersttrendvideo’s op te nemen en te monteren en de blogs te schrijven. In totaal ben ik denk ik wel 6 tot 8 uur per trend bezig met filmen, monteren, schrijven, fotograferen en foto’s bewerken.

In deze oudere blog lees je hoe dat proces er ongeveer uit ziet. Al is het dit jaar wel een beetje anders. Nieuw is o.a. mijn eigen intro-filmpje! Met de polaroids en beelden erin van de trendvideo’s die we hebben opgenomen. Net als mijn nieuwe logo gemaakt door Marco Janssen. Tof toch?

Tijdens het opnemen van de kersttrendvideo’s

Videoset bouwen thuis

Wat we ook gedaan hebben, is hier thuis een videoset bouwen met een leuk achtergrondje en mooi licht. Zodat ik thuis beelden kon opnemen waarin ik wat vertel over de trends. Vorig jaar had ik al voice-overs opgenomen thuis en die onder de trendvideo’s gezet. Dit jaar hebben we het dus nog een stapje professioneler aangepakt! Hieronder wat achter-de-schermen fotootjes. De uiteindelijke beelden vind je natuurlijk in de kersttrendvideo’s terug.

Midden in de zomer tussen de kerstbomen

Het was echt leuk om midden in de zomer hier een set te bouwen met kerstbomen en lichtjes. Ik heb een nieuwe ringlight om mee te filmen en een mooie lamp achter me die je alle kleurtjes kunt geven van de regenboog (op de foto’s zie je hoe we de lamp aan het testen zijn). Ik ben geen goede in-de-camera-prater (blijf toch echt meer een blogger dan een vlogger) dus het was een hele bevalling haha.

En hoewel ik uiteraard weer verbeterpunten zie voor vorig jaar (met name qua camera, ik heb echt een nieuwe nodig) ben ik trots op het resultaat! Inmiddels staat de eerste online op mijn YouTube-kanaal. Hier vind je trouwens straks alle kersttrendblogs met foto’s op een rij (de komende tijd zal er elke week eentje online komen).

Herfstinspiratie op So Celebrate!

Op Christmaholic draait het natuurlijk allemaal om Kerst. En Kerst is en blijft mijn allergrootste passie. Maar ik miste het bloggen de rest van het jaar zo, dat ik vorig jaar mijn tweede blog So Celebrate nieuw leven in heb geblazen. En daar ben ik de afgelopen maanden ook best druk mee geweest! Met die blog verdien ik trouwens nog nauwelijks iets, het kost alleen maar tijd en geld haha. Maar ik vind het zo leuk om te doen dat ik er graag in investeer. En wie weet kan ik ooit jaarrond leven van bloggen!

Een herfst DIY op SoCelebrate.nl

Ik heb dit jaar op SoCelebrate.nl voorjaarsinspiratie gedeeld, ideetjes voor versiering rondom feestelijke gelegenheden zoals Koningsdag en het EK Voetbal. En sinds kort ben ik er ook herfstinspiratie aan het delen. Met name op Instagram ben ik erg actief (al wordt dat de komende tijd natuurlijk minder, dan gaat mijn aandacht weer vooral naar deze blog). Maar ik zou het superleuk vinden als je me daar ook komt volgen! Klik hier om naar mijn tweede Instagram-profiel te gaan.

Bezoek aan Trendz in Gorinchem

Normaal ga ik ieder jaar in januari naar Christmasworld in Frankfurt, een gigántische zakelijke kerstbeurs. Maar helaas werd de beurs dit jaar gecancelled vanwege het virus. Begrijpelijk, maar super jammer natuurlijk. Het is dé plek waar ik heen ga om inspiratie op te doen, de trends te spotten en te netwerken. Een alternatief is er niet echt, want zo kerstig en zo groot als Christmasworld is er gewoon niks anders.

Maar Trendz in Gorinchem vorige week was een leuke plek om toch wat te netwerken en wat kerstsfeer te snuiven. Het is niet alleen maar Kerst en ook niet heel groot, maar heb toch wel wat leuke dingen gespot. Hieronder een paar snelle smartphone-fotootjes van toffe items die ik gezien heb op de beurs. Helaas weet ik niet waar ze te koop zijn (want op zo’n beurs staan leveranciers, geen winkeliers).

Genieten van een tuin & dakterras

Vorig jaar zomer zijn we verhuisd van een klein appartementje naar een fijne woning. Geen heel groot huis hoor, maar het is super voor ons samen. Voor het eerst heb ik een dakterras & een tuintje. Daar geniet ik zo onwijs veel van. Kijk mij eens even blij wezen op die foto terwijl ik mijn blumkes water geef! Ik geniet er echt oprecht van om alle seizoenen in de tuin mee te maken. En de moestuin op mijn dakterras (waar de Dahlia’s nu bloeien) geeft me ook dagelijks heeel veel plezier.

Mijn kerstversiering: plannen voor 2021

Vorige Kerst had ik ook voor het eerst wat meer ruimte(s) om te versieren. Het was wel nog even zoeken hoor, in een nieuw huis. En ik had natuurlijk ook niet genoeg versiering om gelijk álles een kerstmake-over te geven. En al helemaal niet om alles in exact het zelfde kleurenpalet te versieren, iets wat ik toch wel heel graag doe. Maar dag geeft niet. Ik ga ervan genieten om de komende jaren mijn collectie steeds verder uit te breiden.

Net als vorig jaar heb ik een moodboard gemaakt voor mijn kerstversiering. Ik moet zeggen, vorig jaar heb ik me er – zoals altijd eigenlijk – niet echt aan gehouden. Ik ben wel met het kleurenpalet begonnen uit mijn moodboard van 2020, maar uiteindelijk heb ik het rood steeds meer verwijderd en is het op de meeste plekken in huis vooral groen, goud en wolwit geworden.

Groen, goud, crème & bruin

Mijn favoriete ruimte vorig jaar was mijn kledingkamer, dus die diende als inspiratiebron. En voor je het vraagt: ik heb heus het geld (en de opbergruimte) niet om elk jaar een compleet nieuw kleurenpalet te kiezen, haha! Bovendien vind ik dat ook nergens voor nodig. Dus mijn palet van dit jaar lijkt heel erg op dat van vorig jaar. Groen, goud en wolwit/crème als basis, met dit jaar bruin en amber als toevoeging. Lekker natuurlijk, dat vind ik gewoon het mooist. En het past ook het beste bij dit huis.

Ik maak zo’n moodboard eigenlijk alleen maar als uitgangspunt voor mezelf, zodat ik een beetje richting heb. En vooral: zodat ik niet zomaar alles koop wat ik mooi vind, haha. Wat ik vind zoveel dingen leuk en mooi, maar ik hou er ook van als het allemaal een beetje één stijl is thuis.

Maar goed, it is not set in stone. Uiteindelijk doe ik gewoon wat goed voelt. Dus ben benieuwd of ik me er dit jaar wel aan ga houden haha. Mocht je meer willen lezen over het maken van zo’n moodboard en hoe ik dat aanpak: in deze oudere blog vertel ik je er meer over.

Ik wens je een fantastisch kerstseizoen!

Nou, dat was de update van vandaag! Lang verhaal hè? Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Mocht je nog vragen hebben aan mij over mijn moodboard,over mijn tweede blog So Celebrate of over iets heel anders, stel ze gerust hieronder! En verder wens ik jullie allemaal een fantastische septembermaand en een geweldig kerstseizoen. Dat het maar een mooie periode mag worden!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

21 reacties

 1. Nou Saskia, geweldig weer. Je weet het ik volg je overal en het kan mij niet genoeg zijn. Bij mij begint de herfst ook zijn intrede te doen.
  Fijne zondag

 2. Heerlijk weer om te lezen! Mijn collega en ik (ik heb eindelijk n collega die net zo gek is op kerst als ik) hebben al uitgebreid op je blog gesnuffeld de afgelopen weken! Ik kan niet wachten tot de boom opgezet kan!

  Ik heb in de afgelopen jaren telkens in sale kerstballen gekocht dus op het moment kan ik kiezen uit eigenlijk alle kleuren behalve bruin en paars . Vorig jaar 3 sets met mix kleuren gekocht dus dit jaar keuzestress haha..

  • Wat gezellig om je blog te lezen hier, je geeft zoveel sfeer meteen! En de achtergrond van je blog/volg is super leuk om te delen met ons.

   Op naar de volgende!

 3. Anita Geraerts op

  Hoe zalig om te lezen weer!! Heb dit helemaal gemist deze zomer, zeker met het weer wat we hebben gehad, voelde niet zomers aan, dus het uitkijken naar kerst kwam dan ook vroeger als anders, vond ikzelf 🙂
  Met wat ik tot nu toe zie, heel leuk weer allemaal, en kijk weer uit naar het vervolg!!

 4. Ik hou ook het meest van de natuurlijke kleuren en elementen in huis. Heerlijk zo eerst de herfst en dan de kerst, kijk er echt naar uit!

 5. Goedemorgen Saskia,

  Wat leuk om te lezen hoe het leven als een blog/vlogger eruit ziet. En je doet het zo goed. Je schrijft ook zo leuk en daardoor heerlijk te lezen is. En ik ben totaal geen lezer… Wat een heerlijk huis en tuin heb je toch. Zo tof dat je dit met ons wilt delen. En je styling skills… zo goed…. je kleurenpalet is erg mooi. Prachtig warme tinten. Ikzelf vind het moeilijk om mijn thema los te laten. Wel een paar keer geprobeerd, maar blijf mijn huidige palet het mooist vinden.

  Fijne zondag.

 6. Ik volg je al geruime tijd en met heel veel plezier. Jouw inspiratie en enthousiasme werkt aanstekelijk. Chapeau hoe je dit telkens in beeld brengt .

  • Wat een leuke blog, en goed idee een moonbord van kerst, ik heb elk thema de afgelopen 40 jaar wel gehad, en heb dus ook dozen vol kerstspullen, vorig jaar thema forest, veel cottage green ballen gekocht, maar ga het dit jaar mengen met bruin en of goud of wit tinten dilemma haha, ik blijf jou volgen, zo doe ik ideetjes op, liefs Ing

 7. Hoi Saskia wat heerlijk weer om het nieuwe herfst/kerst seizoen mee te beginnen . ik kijk er ook al naar uit om mij kerstboom op te bouwen. vorig jaar had ik die nieuwe kerstboom model Cone gekocht van 215 cm en ik was niet tevreden met het decoratie die ik heb op gebouwd . toen kwam die vreselijk lockdown nog tussen kon ik niet naar de tuin centra om nog in kopen te doen dus dit jaar nieuwe kansen hopen we. en ik heb in de zomer periode al mij nieuwe kerstballen al in gekocht en die komen uit Duitsland dit jaar word het multi kleurige nostalgieke ballen wel heel apart. Ben nu nog op zoek naar losse kleurige takken of guirlandes om mij boom lekker vol te maken . dus we gaan op pad naar tuin centra’s op jacht naar die takken wat er dit jaar de trend zal zijn ben echt benieuwd. Tot gauw weer

 8. En ik wens jou een geweldig kerst seizoen! Weer een gezellige start van de dag!
  Ik hoop ook voor jou dat je uiteindelijk het hele jaar alleen kan bloggen want christmaholic en afgelopen jaar ook socelebrate horen echt bij mijn me time momentjes van de dag.

  Lieve groet, Tessa

  P.s Je logo is top!

 9. Leuk en interessant om te lezen Saskia. Ik volg je al van het prille begin en zie zelf dat het steeds professioneler wordt op jouw blog. so Celebrate volg ik ook en ook heel creatief net even anders. Succes voor jou en Arvid want jullie steken er zoveel tijd in. Dus van mijn kant een groot compliment en ik verheug mij ieder jaar weer.

 10. Super leuke blog. Die moodboard, handig!!! Denk dat ik die dit jaar ook eens ga inzetten.
  Had je leuke tuintafel al gezien op IG maar hij is echt tof geworden.

 11. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Leuk om weer te kezen. Wij als kijkers/lezers hebben geen enkel idee dat het zoveel tijd kost. Het is dan ook goed om te lezen en te zien hoe alles in zijn werk gaat.
  Ik volg jouw andere site ook zo leuk om jou het hele jaar te kunnen volgen.
  Hoe kunnen we er voor zorgen dat je daar ook meer mee kunt verdienen?

  Groetjes

 12. Arja’s place op

  Las weer heerlijk weg, leuk zo’n update over alles. Je moestuin volg ik ook vanaf het begin en het werkt aanstekelijk. Een kleine toevoeging bij je logo maar het hulsttakje klopt nu

 13. Dat is inderdaad een goed idee om een kleurenpalet/moodboard te maken om een beetje een richting te geven aan het versieren. Ik heb zo vaak wat gekocht in een opwelling ondat het zo leuk staat in een tuincentrum om dan later tot de ontdekking te komen dat get bergens bij past. De palet/moidboard kan gewoon op de mobiel mee tijdens het shoppen

 14. Vorig jaar voor het eerst in 40 jaar een kunstkerstboom gekocht, dan kon ik deze lekker lang laten staan. Het lijkt net een echte! Net als vorig jaar ga ik dit jaar (denk ik) voor de kleuren: wit, goud, mosterdgeel en eucalyptusgroen. Ik blijf je volgen, leuk…..

 15. Je zegt wat een lang verhaal! Hahaha mag altijs nog lange, vind het altijd heerlijk inspirerend en lekker weg lezen.
  Ik heb de moodboard blog nog eens teruggelezen. En dat is wel een goed idee om te maken voor mijn nieuwe woning.. ik wil graag een mooie rustige basis creëren, zodat ik per seizoen los kan gaan met deco kleuren…
  Vooral de herfst ket zijn bruin en oranje tinten, en de winter/kerst met naturellen zilver en wit en groen.
  Ik neem al mijn eigen meubels mee maar weet ff niet hoe ik een moodboard nu maak.. ik weet dat de nieuwe keuken taupe wordt met witte tegels..
  Pak ik dan de kleuren van de meubels en de keuken, en zoek ik op basis daarvan dan een vloer uit? Alle tips zijn welkom.
  (Omdat de woning nieuw gebouwd wordt moet je alles op basis van plattegrond uitzoeken, kan niet eerst de woning zien en voelen zeg maar, dat had jij toch ook).

 16. Hey Saskia,
  Ik word nu al weer helemaal enthousiast over kerstmis, dankzij jou. Ik heb nu ook alweer helemaal zin in de overgang van zomer naar herfst en kan niet wachten tot kerst. Ik ben al bezig met kerstkaarten maken haha. Zo leuk. Ik blijf je blog natuurlijk volgen en lezen. Zo leuk.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 17. Nou wat een toeval, dit is exact het thema dat ik ook wil gaan doen dit jaar. Vorig jaar had ik al groen en goud, maar dit jaar had ik bedacht dat ik ook roest/amber toe wil voegen. Ben benieuwd wat jij ervan maakt!