Christmas Home Tour! Binnenkijken in mijn kersthuisje

48

Het is inmiddels traditie geworden dat ik jullie een paar dagen voor Kerst uitnodig in mijn appartement. Virtueel dan hè, in de vorm van een Home Tour! En hoewel deze decembermaand giga druk was (mocht je het gemist hebben, in deze blog vertel ik er meer over), is het me uiteindelijk tóch gelukt om alles te versieren. In deze Christmas Home Tour 2018 laat ik je foto’s van mijn versierde woonkamer, gedekte kersttafel, en onze gedecoreerde slaapkamer zien. Ik hoop dat je het leuk vindt om te zien!

Klein, maar fijn

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je het inmiddels wel: mijn man Robert en ik wonen in een vrij klein, maar fijn appartement in het hartje van Eindhoven. Onze woonkamer is inclusief keuken maar iets meer dan 20 vierkante meter groot. We hebben dus niet zo heel veel plek voor versiering. Maar toch staat er altijd een twee meter hoge kerstboom in de woonkamer en geven we elke ruimte in het huis een kleine christmas makeover. Ik hou overigens niet zo van super uitbundig en over the top. Het is wel kerstmis, geen kermis, is mijn motto.

Het thema van dit jaar: botanical gold

Ieder jaar kies ik een thema voor mijn kerstdecoratie. Ik hou van verandering, maar ook weer niet té veel. Ik vind het eeuwig zonde om nieuwe kerstdecoratie maar één jaar te gebruiken ofzo. Daarom heb ik – net als vorig jaar – een botanische stijl als thema. Maar in plaats van koper en roségoud, combineer ik het dit jaar met messing en goud. Aangevuld met wit en hout.

Een traditionele piek vind ik niet mooi, dus ik heb een gouden ster bovenop de boom gezet. Ik wilde eigenlijk nog een mooiere, diepgouden, glanzende ster ergens vandaan toveren. Maar ik heb de tijd gewoon niet gehad om er echt naar te zoeken. En ach, deze lichtgouden glitterende ster doet ook prima dienst. Ik kan trouwens niet zo goed tegen echt kerstgroen, daarom hebben we een kunstboom. En bij deze zitten de lampjes er al in, dat scheelt een hoop gedoe met opzetten!

Ik vind het altijd mooi als de kerstcadeaus onder de boom dezelfde kleuren hebben als de boom zelf. Als het één geheel vormt dus eigenlijk. Daarom koop ik altijd al vroeg – zodra ik mijn kleurschema voor het jaar vast heb gesteld – mijn cadeaupapier in de juiste kleuren. Op deze foto’s lag denk ik slechts een vijfde van alle cadeaus eronder. De rest was nog niet in huis of nog niet ingepakt!

Robert en ik geven elkaar op 24 december altijd 24 cadeaus (vandaar de nummertjes) die we dan tijdens de reclames van AYNIL uitpakken. Heerlijk! In de boom heb ik trouwens nog wat andere takken gestoken, een soort besneeuwde twijgjes. Die zijn vastgemaakt met binddraad aan de takken van de kerstboom. Om de twijgjes heb ik nog wat extra accentverlichting gewikkeld, op batterij. Zo’n leuk effect geeft dat! En aan de twijgjes hangen groepjes van dezelfde kleine kerstballen.

Sfeervol gedekte kersttafel

Een week voor Kerst komen er ieder jaar goede vrienden van ons eten voor ons zogenaamde ‘pre christmas dinner’. Ik kook een vijfgangendiner, Robert speelt voor sommelier en we doen gewoon nét alsof het al Kerst is. Zo gezellig is dat. Gewoon ook even tijd voor vrienden, want met al die familieverplichtingen rond Kerst, heb je daar vaak veel te weinig tijd voor.

En traditiegetrouw versier ik ook de kersttafel dan uitgebreid. Misschien had je deze week mijn tafeldek-vlog al gezien, waarin ik precies vertel en laat zien hoe ik het versieren van de tafel stapsgewijs aanpak. Onder die video lees je ook waar ik alle items op de tafel precies gekocht heb, mocht je dat willen weten.

Heb je de vlog nog niet gezien, dan zie je ‘m nu voor de allereerste keer; onze kersttafel van 2018! Ik heb gekozen voor groen, wit en goud; dezelfde kleuren die in onze boom hangen. Ik vind het, zoals ik al zei, gewoon mooi als alles één geheel vormt. Op ieder bord zie je een glazen kerstbal-glaasje met rietje staan. Op de wijnglazen vind je gouden versiering in de vorm van een glitterend rendiergeweitje. Al met al vind ik de tafel zelfs nog gezelliger dan vorig jaar.

Ik kon het niet laten om ook nog wat fotootjes te maken van toen het buiten al donker was en de tafel helemaal klaar stond voor het diner. Inclusief de lekker friszoete kerstcocktail met amaretto in ieder kerstbalglas. Onze vrienden waren wat te laat, dus ik had er mooi even tijd voor! En ik ben echt zo blij met mijn nieuwe poepiedure camera, waarmee ik gewoon in het donker uit de hand zulke plaatjes kan schieten. Wow! Dat was de investering echt meer dan waard.

Kerstsfeer in onze slaapkamer

In de slaapkamer heb ik ook veel groen gebruikt, maar ben ik een iets andere kant op gegaan. Het goud heb ik weggelaten en vervangen voor wat zachter eucalyptus-groen. In de lijstjes op de muur boven ons bed heb ik een aantal foto’s vervangen door free printable kerstposters (hier vertel ik daar meer over). Over het bed hangt een snoer clusterverlichting. Mooi zwart, net als onze nieuwe lamp en de fotolijstjes. Op ons bed liggen kerstkussentjes van H&M Home.

Aan de zwarte lamp boven ons bed heb ik in ‘omgekeerde kerstboomvorm’ wat kerstballen aan touwtjes gehangen. Aan de andere kant van de slaapkamer, naast onze ladekast, staat een tweede kerstboom! Ik dacht eigenlijk altijd dat een kerstboom nooit zou passen in onze bedroom. Maar dat bleek absoluut niet te kloppen!

Ik vond bij Tuincentrum Coppelmans een hele smalle en dunne, maar wel flink hoge kerstboom. Alpine heet het model, van het merk Everlands. In oktober heb ik de boom al in de slaapkamer neergezet. Naarmate het seizoen vorderde, heb ik er steeds meer lampjes en decoratie in gehangen. Leuk hè? Nu kan ik elke nacht heerlijk wegdromen bij al die versiering.

Wat vind je van ons kersthuisje?

Zoals ieder jaar ben ik stiknerveus om deze foto’s aan jullie te laten zien. Want wat als jullie het helemaal niks vinden? Er is natuurlijk weer geen rode kerstbal te vinden in mijn huis, haha. Maar dat was vorig jaar ook het geval en toen waren de reacties heel positief. Aangezien het dit jaar niet héél anders is, vermoed ik dat het wel mee zal vallen met jullie feedback ;-).

Maar ik vind het toch weer mega spannend. Met name omdat er soms zulke negatieve en pittige reacties op Facebook staan. Mensen zeggen best makkelijk dat ze iemands stijl ‘kil’ of zelfs ‘lelijk’ vinden. Dat mag je natuurlijk absoluut vinden, ieder zo zijn smaak. Maar leuk om te lezen voor degene die er zo zijn best op heeft gedaan, is dat uiteraard nooit. Dusseh wees vooral eerlijk, maar ook een beetje lief voor me in jullie oordeel hè? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! Mocht je trouwens benieuwd zijn naar mijn eerdere Christmas home tours, hier vind je ze allemaal.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

48 reacties

 1. Jee Saskia, wat is het weer mooi geworden. Ik wens je een hele fijne kerst toe en natuurlijk heel veel plezier op kerstavond met het geven en ontvangen van alle cadeautjes. Dankjewel voor weer een jaar. Om een plek (en een mens) te hebben gevonden dat nog gekker is op kerst dan ik, is een verademing. Je hebt gelijk. De voorpret is misschien nog wel leuker dan het feest zelf. De voorpret is gelukkig alweer dichtbij 😉 En omdat het na een aantal jaren toch ook voelt alsof ik je een beetje ken: heel veel liefs voor jou en je grote liefde en voor Arvid ook natuurlijk. Tot volgend jaar! X

 2. Beste Saskia. Wat een prachtig huis heb je er weer van gemaakt. Bedankt weer voor alle inspiratie die je mij hebt gegeven.. Ga je missen de komende maanden. Hele mooie kerstdagen en een geweldig 2019..

 3. Ik heb genoten van al je berichten tips en ideeen
  Je huis is prachtig ik kan er zo in
  Nu nog de laatse wedstijd afwachten en dan tot volgend jaar

 4. Je huis ziet er schitterend uit Saskia. Precies mijn stijl en kleuren. Het was weer leuk om je vlogs te lezen. Tot volgend jaar!

 5. Wat een mooi gedekte kersttafel! Prachtige foto’s. Wat een leuk idee de kerstboom in de slaapkamer. En dan naar het kerstseizoen toe meer en meer versieren, origineel.
  Fijn feestdagen en de mooi 2019!

 6. Prachtig!! Absoluut!! Dank je wel voor alle mooie tips, verhalen en foto’s hele fijne kerstdagen. En een gelukkig nieuwjaar. Tot volgen jaar!!