Christmas Home Tour: kom binnenkijken in mijn rustige kersthuis

71

Hoeraaaa, het is eindelijk tijd voor mijn Christmas Home Tour. I have finished decking the halls en mijn huisje is éindelijk helemaal in kerstsferen. Voor je neus ligt de langste blog van dit jaar: met alle fotootjes die ik gemaakt heb van mijn fijne kersthuisje. Ik hoop dat je het leuk vindt om even – virtueel – bij mij binnen te kijken!

Het blijft spannend…

Ik blijf het spannend vinden hoor: mijn huis laten zien aan vreemden op het internet. Maar zoals ik al een paar keer eerder heb gezegd dit jaar: ik versier voor mezelf, mijn man en onze geliefden. Dit is ons huis en gelukkig mag je thuis lekker doen wat je zelf wil.

Misschien vind jij het wel helemaal niets. Misschien vind je het weinig Kerst of juist over the top (ik hoor het allebei regelmatig haha). Maar dat maakt niet uit. Want in the end doen alleen de mening van mijn man & ik er gelukkig toe! En daarom deel ik met heel veel plezier fotootjes van mijn kersthuis. Wellicht inspireert het iemand!

Zes kerstbomen (één echte)

Dit is alweer de tweede Kerst in dit nieuwbouwhuis. Ons huis is ongeveer 120m2 groot, we hebben een kleine L-vormige tuin en een dakterras. We noemen het trouwens nog steeds ons ‘nieuwe’ huis. Dat komt ook doordat het nog niet af is haha. We hebben op veel plekken nog altijd sfeerperen hangen en de meeste meubels moeten nog vervangen worden. Ook willen we hier en daar nog een kleurtje op de muur.

Maar we hebben geen haast. Stap voor stap! Ik heb dit jaar maar liefst 6(!) kerstbomen in huis. Zeven als je het kleintje op de slaapkamer meetelt. Twee grote bomen binnen, één echte boom buiten, en drie smalle lange boompjes in de eethoek en de kledingkamer. Behalve de badkamer, gangen, logeerkamer en de wc’s laat ik je alles zien vandaag!

Natuurlijk met amber & goud

Het kleurenpalet dat ik heb gekozen voor dit jaar bestaat uit goud, amber (een oranjebruine tint), groen en wolwit. Qua sfeertje had ik behoefte aan wat meer rust en eenvoud dan eerdere jaren. Daarom heb ik ook (bijna) geen rood gebruikt. Ik ben dit jaar echt best wel dicht bij mijn oorspronkelijke moodboard gebleven, en dat is volgens mij echt pas voor het eerst haha.

Cadeautjes overal

Ook heb ik overal cadeautjes neergelegd. Robert en ik hebben een jaarlijkse traditie waarin we elkaar een adventskalender geven aan kerstcadeautjes, die we allemaal op kerstavond uitpakken. En ik was dit jaar al vroeg klaar met cadeautjes kopen en inpakken.

Alle cadeautjes onder de boom beneden stond niet mooi, dus heb ik ze verdeeld over alle kamers. Cadeautjes zien, geeft me veel plezier! Het vergroot simpelweg de voorpret van het geven en krijgen. I love it!

De slaapkamer

Mijn slaapkamer vind ik dit jaar zó gezellig en knus. Het is een verschrikkelijk lastige ruimte om vast te leggen op foto. In het echt is het altijd veel knusser en gezelliger haha. Maar ik heb mijn best gedaan om jullie toch een beetje een indruk te geven van de plek waar ik mijn hoofd ’s nachts te ruste leg.

Nieuw in mijn slaapkamer is de schouw van Loberon. Ik heb er vijf door elkaar heen gewikkelde guirlandes van de Casa overheen gehangen en hier en daar wat takjes kunst-eucalyptus in gestoken. Erop staat een grote poster van Posterstore in een houten lijst van H&M Home.

Vintage ski’s

Vorig jaar ben ik echt helemaal los gegaan met versiering tegen de achterwand van ons bed. Maar dit jaar had ik – ook hier – wat meer behoefte aan ingetogen en rustig. Dus heb ik wat kleine kerstboompjes en wat LED-kaarsen (van H&M Home) op de rand gezet. En er een slinger met kerstlampjes aan gehangen. In de hoek staat nog een klein kerstboompje van de Casa en mijn vintage ski’s, die vorig jaar beneden naast de kerstboom stonden.

De kledingkamer

Mijn kledingkamer (ja, ik ben er nog steeds van onder de indruk dat ik in het bezit van een kledingkamer ben) heb ik natuurlijk ook versierd. Vorig jaar had ik een mooie kunstleren stoel gekocht voor in deze ruimte. Maar toen we na de jaarwisseling gingen schuiven met de bank in de woonkamer en even wilden ‘testen’ of een stoel leuk zou staan, is ‘de stoel’ nooit meer terug naar boven gekomen, haha!

Nieuwe meubels

Dus nu staat er in mijn kledingkamer een tijdelijke, oude stoel van witgeverfd riet die ik al meer dan twintig jaar heb. Niet echt mijn smaak meer, but it does the job. We vervangen onze meubels in het nieuwe huis (noem het nog steeds zo) echt stapje voor stapje.

Ik vind meubels kiezen lastig en bovendien duur. Dus we nemen daar lekker onze tijd voor. Als we hebben besloten wat voor bank en stoel we daar willen, komt de leren stoel vanzelf wel weer naar boven. Hoop ik :).

Twee smalle boompjes

Vorig jaar had ik maar één boompje in de kledingkamer staan. Maar omdat er dit keer geen paste in mijn slaapkamer (vanwege de schouw), heb ik er hier twee gezet. Een grote en een kleine, ze zijn allebei van Everlands, model Alpine. En ik vind ze super cute samen. In de boompjes hangen allerlei ornamenten die ik al had van eerdere jaren.

Aangevuld met wat juweeltjes van Sissy-Boy (zoals de hond en de madeleines). Ik heb ook wat papieren versieringen in de boom gehangen, die heb ik losgeknipt van een guirlande van H&M Home. De twee manen op het tafeltje zijn ook van vorig jaar (toen stonden ze in mijn slaapkamer).

De werkkamer

De werkkamer is echt een gevalletje apart hoor, haha. Normaal gesproken staan er twee bureaus hier, want Robert werkt normaliter op kantoor en zit alleen af en toe ’s avonds thuis achter de laptop. Daarom stond mijn bureau naar de muur gekeerd vorig jaar. Ik heb namelijk geen zin om de hele tijd naar zijn rommel te kijken ;-). Dat leidt me enorm af.

Bureau omgedraaid

Maar inmiddels werkt hij ook al een hele lange tijd (veel) thuis. En we storen elkaar de hele tijd als we op één kamer zitten. Dus staat zijn bureau in de logeerkamer en heb ik tijdelijk de werkkamer helemaal voor mezelf. En ja, dan is er ineens plek voor een kerstboom.

Overblijfseltjesboom

Het is onze oude boom, want in de woonkamer staat een nieuwe. En die boom wilde ik natuurlijk wel kunnen zien. Daarom heb ik een paar weken geleden mijn bureau gedraaid en dat bevalt uitstekend!

Eigenlijk had ik niet genoeg kerstballen om deze boom in mijn kleurenpalet te versieren. Ik heb een paar nieuwe gehaald, maar verder is deze boom op de werkkamer ook echt een rommel-  slash overblijfseltjesboom haha. Alles wat we niet elders in huis hadden gebruikt en enigszins kon, hebben Robert en ik samen hier in gehangen.

Ik heb mijn perfectionisme laten varen en Robert lekker laten meehelpen, haha. We hebben er ook kriskras wat grote cadeaus omheen gezet, die nergens (en eigenlijk hier ook niet) passen haha. Oh, en ik had geen piek voor deze boom, dus die ontbreekt. Wat ik wel heel tof vind: mijn vintage slee staat er gezellig onder met een nepbontje erop. En het samen versieren was gewoon heel gezellig. Daar draait het uiteindelijk om!

De woonkamer

2021 was het jaar dat ik voor het eerst de grote kerstboom in mijn woonkamer een eigen blogpost heb gegeven! Ik krijg altijd zooooveel vragen over de decoraties en ook over de boom zelf, dat ik er maar eens een lang verhaal over heb geschreven. We hebben dus een nieuwe kunstkerstboom dit jaar. Het is de Makalu van Evergreen. Hij is 2.40m lang en er zitten 650 vaste lampjes in. Ik heb hem gekregen en ik ben er zo blij mee!

Zo knus!

Onze woonkamer is vrij donker. We hebben alleen ramen op het Noord-Westen en in deze tijd van het jaar is het al helemaal donker binnen natuurlijk. Fotograferen is behoorlijk lastig daardoor, maar het is ZOOOO knus met alle lichtjes aan. Echt heel gezellig en kerstig. Ik heb een paar fotootjes van de zithoek bijgevoegd en onze zelfgemaakte kast met wijnkoelkast.

Work in progress

Deze hoek in huis is nog verre van af (als in: hoe ik het voor me zie). Boven de bank komt uiteindelijk nog een schilderij. Maar we willen eerst een nieuwe bank uitkiezen (waar we nog even voor aan het sparen zijn). De salontafeltjes zijn trouwens wel nieuw, die hebben we bij outletwebshop Naduvi gekocht. De kussentjes op de bank en stoel zijn allemaal van H&M Home. Sommige heb ik al jaren, andere zijn nieuw van dit jaar.

De keuken

Een paar weken geleden heb ik al een uitgebreide blog geschreven met foto’s van de kerstversiering in mijn keuken (daar vind je dus ook antwoord op de vraag “waar komt dit vandaan?” als het om de keuken gaat). Maar een christmas home tour is natuurlijk niet compleet zonder foto’s van ons keukentje (want ze is maar klein hoor). En ik heb er nog een paar extra gemaakt. Zie hieronder!

De eethoek & gedekte kersttafel

Gisteren waren twee goede vrienden bij ons voor een jaarlijkse traditie waar ik onwijs van ben gaan houden: het pre xmas diner. Dat doen we ieder jaar, één of twee weekenden voor Kerstmis. Ik kook super uitgebreid en we eten en drinken een avond lang alsof het al Kerst is. Dit keer was het etentje ook echt het begin van onze kerstvakantie, dus dat was een heerlijke start!

Een simpele kersttafel

De tafel heb ik gedekt met een donkergroen linnen tafelkleed van H&M Home en een loper die ik nog had liggen (weet echt niet meer waar ik hem ooit gekocht heb). Erop staan allerlei goudkleurige kandelaars, een combinatie van vintage exemplaren en nieuwere goudkleurige kandelaars van Sissy-Boy door elkaar.

Ik snakte naar eenvoud, dus heb een simpel stukje gemaakt van een druiventak waar ik wat takjes Cipres aan vast heb gemaakt met binddraad. Ook heb ik er wat kerstlichtjes op batterijtjes omheen gewikkeld. Een eenvoudige centerpiece die precies paste bij mijn gevoel van het moment!

It’s all in the details

Het servies dat ik gebruikt heb is allemaal van Gusta, zowel de goudkleurige onderborden als de borden (de lijn heet ‘Freckle’). Ook een deel van het bestek komt daar vandaan. Op elk bord ligt een servet van H&M Home met een servetring van de Primark.

Ook ligt er een klein fotolijstje van H&M Home waar ik een takje in heb gedaan en met acrylstift de namen op geschreven heb. Hier en daar liggen wat goudkleurige ‘vlokken’ (van Coppelmans). Boven de tafel heb ik een zelfgemaakte ‘lamp’ gehangen, van papieren sneeuwvlokken die ik volgens deze DIY gemaakt heb. En natuurlijk wat lampjes op batterijen erbij!

De tuin in kerstsferen

Ook in de tuin is wel wat kerstsfeer te vinden. De tuintafel heb ik versierd met kerstgroen, mos, drie kleine kerstboompjes, dennenappels en wat lichtjes. Ook heb ik een hoekje onder onze overkapping versierd met een tak en goudkleurige vogelhuisjes, volgens een hele simpele DIY die je hier kunt vinden. En natuurlijk staat er ook een kerstboom onder de overkapping, met enkel warme lichtjes erin.

“Waar heb je dat gekocht?”

De meest gestelde vraag aan iedere blogger of influencer is (een variant op) “waar komt die vandaan?” haha. Ik heb mijn best gedaan om van zoveel mogelijk spulletjes die (mogelijk) nu nog te koop zijn te vermelden waar ik het gekocht heb. En kijk ook zeker even in de blogs die ik gelinkt heb in het verhaal hierboven voor meer details.

Maar een groot deel van mijn versiering heb ik gewoon al langer, is tweedehands of vintage en daarom nu helaas niet meer te koop. Deze blog is verder ook niet bedoeld als kerstbrochure haha, maar vooral om de kerstsfeer in mijn huis met jou te delen. En ik hoop misschien één of twee mensen te inspireren, dan ben ik al heel blij!

Madeleine van Sissy-Boy

Let’s all spread the Christmas Joy!

Nou, dat was ‘m. Je bent op het einde aangekomen van deze mega lange blog met fotootjes van mijn kersthuis 2021. Ik hoop echt dat je het leuk vond om te lezen en te zien allemaal. Mocht je je nou afvragen wat voor decoratie ik de rest van het jaar in huis heb, volg me dan zeker op mijn andere blog So Celebrate! Daar ben ik in het nieuwe jaar weer actief met inspiratie voor de andere seizoenen.

En ik ga níet vragen wat jullie van mijn huis vinden haha, daar ben ik mee gestopt (in het begin las je al waarom). Maar als je het leuk vindt om iets vrolijks en positiefs te delen in de reacties hieronder, of als je een vraag hebt… de reacties zijn natuurlijk weer geopend. Let’s spread the Christmas JOY! 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

71 reacties

 1. Ontzettend leuk Om te lezen! Hele andere sfeer dan bij ons thuis maar zoals je zegt jou smaak jou huis . Prettig dat je dat ook vermeld en iedereen daar (zover k vorig jaar al zag en hoop nu weer) respectvol Mee omgaat ! Voor mij is t wel n soort kerst brochure en gaat t ook niet om waar komt t vandaan moet k ook hebben maar heerlijk “bladeren” door kerst sfeer nu t buiten steeds grauwer is

  • Het ziet er heel gezellig uit! En de foto’s vind ik ook goed gelukt, ze stralen echt knusheid en gezelligheid uit! Supermooi gedaan!!
   Geniet van de feestdagen in je mooie ‘nieuwe’ huis 🙂

 2. Aaarrgghh, alweer de laatste blog?! Wat vliegt de tijd snel zeg. Zal kort en krachtig zijn. Wat een heerlijk rustige aankleding met kleuren naar mijn smaak. Alles past bij elkaar en de zogenaamde ‘oude’ boom in je werkkamer is in feite gewoon goed gelukt. Neem daarbij je glitterjurk in je kleedkamer bij die al klaar hangt om feestelijk gedragen te worden…jij bent er klaar voor! Wens jullie hele fijne dagen toe met voor 2022 veel gezelligheid en gezondheid!

 3. Mmmm alweer de laatste blog. Maar ik heb weer genoten. Nu lekker vakantie vieren en op naar 2022. Een heel mooi jaar en alle geluk

 4. Geweldig zo mooi om tezien, zo verl nieuwe inspiratie.
  Wat ikzelf heel fijn vind, is dat je niet alleen met dure merken werkt maar ook gewoonmet hm of primarkt.
  Dit zorgt dat iedereen in de kerst stemming kan komen.

  • Super leuk allemaal!!
   Bedankt voor alle leuke tips en inspiratie.
   Jammer dat het alweer de laatste is….ik heb er van genoten!
   Hier is rood dit jaar de kleur, maar volgend jaar…. dat moet ik eerst bij manlief in de week leggen

 5. Het ziet er weer gezellig uit.
  En zoals je al zei ieder zijn eigen ideeën.
  Tot volgend jaar
  Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2022.

 6. Clasien Kaethoven op

  Wat een prachtig kersthuis!! Geweldig.
  En wat heb ik weer genoten van alles wat je post en blogt, echt genieten voor mij.
  Dank je wel!
  Ik wens je samen met Robert hele fijne kerstdagen en een goed, maar vooral gezond 2022!!

 7. Ik heb ook dit jaar weer genoten van alle leuks dank je wel daarvoor! Verder wil ik je hele fijne kerstdagen en een super 2022 wensen groetjes Gaby

 8. wat een prachtig kersthuis heb je Saskia, zo mooi en rustig, mijn kersthuis heeft hetzelfde kleurenpalet en ik ben er ook zo blij mee heb het een beetje van jou afgekeken als je het niet erg vind, ik wens jou je man en geliefden hele fijne feestdagen en een mooi 2022 en blijf gezond, groetjes van susan ackema

 9. Anita Geraerts op

  Wat heb ik genoten om mee door jullie huis te mogen mee wandelen… Hoe mooi en zo gezellig allemaal!! Nu genieten maar! Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022 gewenst

 10. wow prachtig allemaal. De kleuren van de versiering zijn super mooi. Zou hier niet kunnen met 3 honden maar wat een sfeer!!! Ze moeten jou vragen bij tuincentra om de boel te versieren. 😉

 11. Super gezellig bij jullie. Geniet er lekker van. Bedankt voor alles wat je dit jaar weer voor ons hebt gedaan. Heb er weer van genoten.

 12. Beeldschoon kersthuis! Wat een sfeer! En zo mooi opgeruimd en in balans (ik trek altijd een sppor van niet opgeruimde spulletjes achter me aan ). Fijne kerstdagen

  • Haha de foto’s zijn niet allemaal op dezelfde dag genomen en ook hier altijd een spoor van zooi hoor. Vraag maar aan mijn man, haha. Maar die rommel zie je natuurlijk niet op deze plaatjes .

 13. Ziet ererg mooi uit, wij wonen tijdelijk in een klein appartement kan niet wachten om voljaar in ons nieuwe huis lis te gaan, hahaha. Waar ik cerzot op ben zijn die hangers op de schouw, ik volg je lang genoeg dat ik weet dat je ze gebonden hebt bij een vintage/kringloop maar mocht je ze ooit ergens spotten , denk aan mij . Alvast fijne feestdagen en bedankt voor je heerlijke insta

 14. Goedemorgen Saskia,

  Wat een heerlijk (uitgebreide) blog van jouw kersthuis. Het ziet er zo gezellig en knus uit. Ik ben gek op rood met kerst en dacht dat ik het wel zou missen bij jou. Maar zeker niet. Het is echt prachtig. Nu lekker genieten van je welverdiende vakantie en geniet van alles wat deze week je brengt. Je bent een toppertje. Fijne dagen.

 15. Beregezellig hoor Saskia,
  Wat een sfeer in dat huisje van jou.Je kunt wel styliste worden zeg .Wat een werk zul je er aan gehad hebben.
  Maar als je van versieren houdt dan merk je niet wat een tijd er in gaat zitten en soms ook wel geld ,want dan ga je voor het einddoel, je huis ,en dan bedoel ik ook je hele huis ,in de juiste sfeer te brengen om deze moeilijke tijd zo knus mogelijk door te komen.We zitten weer opgesloten , maar in dit geval komen we er wel doorheen.
  Wij hebben ook in ons huis in bijna elke ruimte kerstversiering.
  Saskia en alle christmaholics een heel fijne kerst toegewenst en tot volgend jaar.

 16. Hallo Saskia, de kerstperiode duurt normaal tot lichtmis , dus spijtig dat je nu al stopt met je fantastische website.
  Hopelijk dus nog een paar extra’s please please !!!!!

  • Hi Luc, wat een compliment dat je meer blogjes wil zien. Maar na maandenlang keihard werken, ben ik zelf ook toe aan kerstvakantie! Ik ben deze blog begonnen omdat ik zo dol ben op Kerst, dus gun ik mezelf ook de tijd en rust om er van te genieten! Op Instagram blijf ik nog wel af en toe wat delen trouwens .

 17. Saskia,

  Ik heb genoten van jouw kerstblog.
  Ook ik ga los met kerstversiering.
  Wonen in een appartementencomplex en in de centrale ruimtes leef ik mij ook uit.
  Zachte kerstmuziek in het atrium en dorpsbewoners nemen ons complex in deze kersttijd op in hun wandelroute

  Maa nogmaals heb genoten van jouw blog.
  Wens jou en allen die jouw lief zijn, fijne kerstdagen en een geweldig Nieuwjaar.

  Warme groet Michel

 18. Bedankt weer voor het delen, wat een heerlijk huis met overal mooie versiering. Dankzij jouw blogs ben ik vorig jaar al langzaamaan begonnen om ipv alleen de woonkamer ook andere kamers in het huis te versieren. Met dat vele thuiswerken is het nu extra genieten in huis.

 19. Beeldschoon geen woorden voor! Zo warm sfeervol en gezellig ook je heb oog voor elk detail! Prachtig bedankt voor het delen en geniet er samen maar gigantisch veel van!!
  P.S. de handzeep in je keuken wil ik ook!! Waar koop ik dat?

 20. Wauw, Saskia wat een sfeervol kersthuis, prachtig allemaal en deze stijl vind ik toch wel het allermooiste qua kleuren, warm en cozy en toch heel rustig… Jullie slaapkamer ook echt een plaatje. Ik heb genoten van deze kersttour. Fijne feestdagen voor jullie✨

 21. Wilma van der veen op

  Lieve Saskia, ik geniet onwijs van je mooie home tour! En jazeker je brengt me op ideeën, inspiriratie, vorig jaar op de tuinbank en tafel al deco neergelegd, dit jaar weer, op het toilet, en ja ook ik schuif en verander nog haha, van de week nog een mooi kerststuk gemaakt, dat kan ik dan weer wel redelijk goed, , en mix ik alles. Wat ideeën van jou, wat van mezelf, dit jaar de kleur van de boom ook in ambertinten gedaan, geeft idd rust!! Want ook dat heb ik, het moet mooi, gezellig maar ook rustgevend zijn. Niks moet, maar je snapt me vast wel
  Dank je wel voor alle inspiratie, blogspot, vlogs, foto’s, en wat ik nog vergeten ben, fijne kerstdagen met elkaar en geniet van je vakantie! Rust!
  Liefs,

 22. Hanneke van der Westen op

  In één woord GEWELDIG. Wat een sfeer. Om helemaal verliefd op te worden. Complimenten hoor hoe jij een knusse ruimte om kunt toveren in zo’n prachtig Kersthuis.